- 26 Ekim 2014
- 4.776
- 3.407
- 178
- Konu Sahibi pigme pofuduk
-
- #1.641
tamam arkadaşlar ben yıprandım burda. bu adam pasif, ben de bunu anlayamamışım. bana koca falan olmaz. gider yüzüğünü veririm haftaya. ailesi de yanlışlarını yüzlerine vurmamdan sonra eskisine nazaran daha benim istediğim gibi davranmış olsa da önemli değil. bu adam pasif, bana koca olmaya layık değil. 9 sene anlayamadım ben bunu. zaten beni de hiç sevmedi. ayrılırım gider nolcak. kurtarmaya değecek hiçbir şey yok nasılsa.
Ben siZe geçen gün de dedim 9 yıllık ilişkiniz biraz daha denemeye değer diye. Ben ayrılın falan demiyorum. Sadece kendinizi kandırmayın. Aile iyi niyetli, kayınvalidem bayılarak aliyor beni falan diyorsunuz, saçma oluyor. Neyin ne olduğunu unutmadan, aileye karşı gardınızı alarak, sözlünüze kendiniZi en doğru şekilde ifade edin ve daha faZla taviz vermeden nereye kadar gidebiliyorsunuz görün bence. Böyle bir aileye uyum sağlamaya çalışmanız bana yanlış geliyor. Zaten olmaz, bir yerde patlak verir. Özellikle de evlendikten sonratamam arkadaşlar ben yıprandım burda. bu adam pasif, ben de bunu anlayamamışım. bana koca falan olmaz. gider yüzüğünü veririm haftaya. ailesi de yanlışlarını yüzlerine vurmamdan sonra eskisine nazaran daha benim istediğim gibi davranmış olsa da önemli değil. bu adam pasif, bana koca olmaya layık değil. 9 sene anlayamadım ben bunu. zaten beni de hiç sevmedi. ayrılırım gider nolcak. kurtarmaya değecek hiçbir şey yok nasılsa.
Vazgeçmeyeceksem de benim istediğim gibi olacak yazmışsınız, ihtimal dahilinde görmeyi çok isterdim.tek tek cevap vereyim yine de.
Onlar size kendilerince gayet iyi davranacaklar hatta hep hakkettiğinizden fazlasını gördüğünüzü düşünecekler. Ama bu sadece onların bakış açısı için geçerli olacak. ( daha önce de söylemiştim, beklediğiniz değer olmayacak)
cuma günü benim ne beklediğimi anladılar. buna şimdilik diyebilecek bi şeyim yok, bi değişim olursa o zaman söylerim. ama genel itibarıyla bugün öyle bi tavır yoktu.
Evlenmeyeceğinizi zerre kadar düşünmüyorum, evleneceksiniz. Bundan vazgeçeceğinize inanmıyorum.
vazgeçmeyeceksem de bu benim istediğim gibi olacak.
Adamın söylemleri:
Kuaförüne karışamazlar ( demek ki kuaför bile bir sorun olmuş, karışılmış)
çünkü orduevinde istedim ve oraya gittiğim takdirde yanımda kimse gelemez.
Annem yüzüğümüze karışamaz ( o yüzüğü küçültmeye bile cesaret edilinememiş, annenin ağzına bakılmış. Ne alaka , nişan yüzüğü parmağa uygun hale getirmek için kime niye hesap verilir, hangi akla hizmet anneye sorulur, ne münasebet Allah aşkına, yapmayın)
"öyle kullan" dedikten sonra ben "lanet olsun yüzüğe" dedim çünkü. "annem yüzüğüne ne karışır" dedikten sonra da o yüzüğe dokunmadım.
Annem nişan elbisene karışamaz( istediğiniz elbiseyi dahi giyememişsiniz, ağzınıza sürülen bir parmak bal ise, elbisenin ne önemi var gözüm görmedi, yanımda sen vardın...)
o kısmı da görücez. "orda da istediğimi giyemeyeceğim" dedim, "annem karışamaz" dedi.
O adam hadi yüzükler çıkmış, sonrasında o ya da bu sebeple kendi kendinize geri takmışsınız, bu da birşeyler anlatmıyor mu tavrınızla ilgili?? (Hem nişanlınızın parmağına da siz mi geri takmıştınız hatırlamıyorum şu an. ) yok insanlar vardı, dikkat çekiyordu vs, bunlar sebep teşkil etmiyor. Siz istediniz o yüzüğü takmayı, bu bahaneniz oldu, yoksa mantığınızı nasıl susturacaktınız...
yüzüğü çok takmak istesem çıkarmazdım. ben 9 sene yüzüksüz durdum, yine dururdum. ben mi çok önemsiyorum bazı şeyleri bilemiyorum da cenaze arası "bi de sözlüsü terk etmiş" dedirtmem. diyemezler. ben sevgilimi o duruma sokmam.
Adam, 90 küsür yaşında alzheimer hastası dedesini kaybediyor ve aman mahremiyet diyorsunuz. Güçsüz görünmek istemiyor diye düşünüyorsunuz, herşeyi tolere edebiliyorsunuz. Hiç alakası yok, karşınızda o şekilde görünmek istememesiyle. Ailem seni istemiyor, derken ve o da buna karşı birşey yapmamışken yeterince güçsüz olduğunuzu gördünüz zaten, sizin dediğiniz gibi olsaydı o güçsüzlüğü de görmezdiniz.
ayrılıkla ölümü aynı kefeye koymanıza diyebileceğim gerçekten hiçbir şey yok.
size istenmediğiniz bildirilmiş, nişanlınız bu durumda ayrılık teklifinizi kabul etmiş. Ne nişanlınız ne ailesi sizi herhangi birşekilde aramamış. Kimse size dur dememiş yani.
Siz yüzükleri çıkardıktan sonra görmek istedim deyip bir sebeple ayaklarına girmişsiniz, sizin tabirinizle hesap sormuşsunuz fakat kayınbaba ilk dakikada cevabınızı vermiş, şimdi neden geldin diyerek.
Size konuşmanın başında nişanlınız bu yüzükler parmaklarımızda kalacak Pofuduk, deyip taksa idiniz hadi olumlu bakayım. Ya da ailesi ayrılmak olur mu hele bizim yüzümüzden takın o yüzükleri dese idi...
Siz ise ince düşünmekten, yok dikkat çekiyordu vs diyerek takıvermişsiniz o yüzüğü. Kimse size tak dememişki, nişanlınız dahil...
annesi dedi? "niye böyle olduk, niye böyle oldunuz" dedi?
valla o sırada yüzükler nerdeymiş çok da derdimiz değildi açıkçası.
babasına da "benim yerimde başkası olsa hastaneye de gelmezdi bugün buraya da gelmezdi" dedim, "sen neden geldin" dedi. ortalık orda karıştı zaten. hepsi birden adama yüklendi. ilk dakika falan değildi, gayet konuşmanın sonlarıydı. ilk dakikalarda da çok güzel hesabımı sordum öyle şaşkın şaşkın "ben senin onu o düşünceyle yaptığını hiç düşünmedim" bakışıyla baktı kaldı.
Bir ayrılık yaşadınız kendi kendinize, şu saaten sonra da dahil vazgeçseniz kimse size dur, yapma demeyecek.
Görünen budur.
yeni yüzük aldıracağım zaten. yüzük çıktı mı takılmaz öyle. hatta bence yeniden gelip istemeleri gerekiyor. ama önce benim karar vermem gerekiyor.
ayrıca bu akşam kayınpederimin bana nasıl mahcup davrandığından bahsetmiş miydim yoksa tekrar bahsetmeli miyim?
Ben de aynı şekilde düşünüyorum, konu sahibi bu gerçeği kabullenmek istemiyor sadece.Bakın bu kadar uğraşan insanlara haksızlık yapmayın.
Sizin ayrılmanız, felaketiniz olur. Çünkü kaldıramazsınız, herkes de bunu anlatmaya çalışıyor.
Ayrılmamanızın sebebi kaldıramayacak olmanız, ailesinin veya sevgilinizin düzelmesi değil.
Bakın bu kadar uğraşan insanlara haksızlık yapmayın.
Sizin ayrılmanız, felaketiniz olur. Çünkü kaldıramazsınız, herkes de bunu anlatmaya çalışıyor.
Ayrılmamanızın sebebi kaldıramayacak olmanız, ailesinin veya sevgilinizin düzelmesi değil.
Ben siZe geçen gün de dedim 9 yıllık ilişkiniz biraz daha denemeye değer diye. Ben ayrılın falan demiyorum. Sadece kendinizi kandırmayın. Aile iyi niyetli, kayınvalidem bayılarak aliyor beni falan diyorsunuz, saçma oluyor. Neyin ne olduğunu unutmadan, aileye karşı gardınızı alarak, sözlünüze kendiniZi en doğru şekilde ifade edin ve daha faZla taviz vermeden nereye kadar gidebiliyorsunuz görün bence. Böyle bir aileye uyum sağlamaya çalışmanız bana yanlış geliyor. Zaten olmaz, bir yerde patlak verir. Özellikle de evlendikten sonra
iyi de siz "düzelme var mı" üzerine odaklanmıyorsunuz ki. düzelme var mı görebileceğimiz bi fırsat olmadı zaten daha. "ama şunu yapmış/yapmamış, demiş/dememiş" üzerinden gidiyoruz.
Vazgeçmeyeceksem de benim istediğim gibi olacak yazmışsınız, ihtimal dahilinde görmeyi çok isterdim.
Kuaför konusunun sonucu nedir peki? Nerde oluyor?
Yüzüğünüze öyle kullan diyen kayınvalide sanırım, demekki konusu geçmiş. Hangi münasebetle öyle kullan deniliyor?
Lanet olsun dediniz sonuç ne?
Annem karışamaz dedi, yüzüğe dokunmadım, niye? Yüzüğü küçültüp parmağınıza takabilecek bir eş adayı karşınızda yok, dokunmak isteseniz ne ki?
Söz olurken istediğinizi giyememişsiniz, nişanda karışmaz deyip yine geçiştirilmişsiniz.
Sevgilimi o durumda o konuma düşürmem, demişsiniz. O sizi sizin onu düşündüğünüz kadar demiyorum zerresini düşünse hiç probleminiz kalmayacak.
Ayrılıkla ölümü aynı kefeye koymak demişsiniz, evet sevdiği ile ayrılmak da ölümdür. O insan hayatınızda olmayacaktır bir daha, ilişki ölmüştür. Ölen kişi de hayatımızda olmaz, siz de onun hayatında olmayacaktınız, bu da bir nevi ölüm değil de nedir? Acı kıyaslaması değil bu.
Yüzükler orda dert değildi ama siz başkalarının dikkati çeker diye düşününce dert oldu. Olan nedir? Kimse size tak demedi. Bu gerçek değişmiyor.
Kayınbabanız taşı gediğine koymuş yine de, siz ise onun bakışına yüklediğiniz anlam ile yetiniyorsunuz.
Yüzüğün yenilenmesi sadece sizin iç rahatlatmanız ve içinize sindirmenize yarar. Değiştireceği birşey yok.
Sizi gelip tekrrar isteyeceklerine inanıyor musunuz yani????? Mantığınızın neresine nasıl inandırdınız bunu??
Çünkü kayınvalide size x az yesin mi demiş, babası mahcup mu bakmış bir şey ifade etmiyor bana göre.
Yapmış, yapmamış ve demiş, dememişler sayesinde ailenin tavrı ve sevgilinizin etkinlik düzeyi konusunda fikir sahibi olmak kaçınılmaz idi. O konu hakkında fikir sahibi olduk.
Şu an evlerine gidip de, hayır bana şunu ikram ettiler, evime bıraktılar şeklinde anlattıklarınız herhangi bir şey ifade etmiyor. Zaten sizi gece sokağa bırakıp, bir de taziye evinde azarlamalarını bekleyen herhangi biri yoktu. Ki yine de yapabilirlerdi bana göre, çünkü oğullarından korkmuyorlar.
Ben sevgilinizin karakterinin sorunların göbeğinde olduğuna inanıyorum, ailesi sizden henüz özür dilemediği gibi, biz artık hiçbir şeye karışmayacağız demediği sürece de bir anlam yüklemiyorum davranışlarına.
Adam hala annem alışverişe gelmek ister diyor.
Ben de aynı şekilde düşünüyorum, konu sahibi bu gerçeği kabullenmek istemiyor sadece.
Burda yıprandığını da düşünmüyorum, eş adayı, ailesi o görevi layığıyla başarıyor, suç bize kalmasın.
Evet bu olumlu bir gelişme. Küçük bir şey ama bir anlamı var elbet. Buradaki insanların olumsuza odaklandığını düşünmeyin. En kritik meseleler genelde olumsuz sonuçlandığı için böyle. Yoksa hepimiz olumlu gelişmeler görmek istiyoruz elbette. Ama bunları sözlünüzden bekliyoruz. Ailesi bugün böyle, yarın siz evlendikten sonra farklı davranabilir. Sözlünüzle anlaşmanız, bazı sınırlar belirlemeniz asıl önemli olan. Zaten herşey daha çok yeni. Dede meselesi kapandı allah rahmet eylesin. Biraz zamana bırakın ama aileden çok sözlünüzü gözlemleyin. Benim tavsiyem nacizane bunlar. İYi geceler..."istemiyor değillermiş, bana davranışlar kasıtlı değilmiş" dedim sadece. kadın gerçekten istediği geline davranacağı şekilde davranıyor çünkü. ama benim alışık olduğum şekilde değil dedim.
uyum sağlamakla davranışın sebebini anlamak aynı şey mi?
evet anlıyorum. alınmıyorum üzülmüyorum artık bazı şeylere.
uyum sağlamam, benim de aynı şekilde davranmam demek. ama onlar da beni rahat bırakmış görünüyor. "az koyun" dediler mesela, önceden olsa "yersin yersin" derlerdi. bu bile bi şey bence. yemek ısrarından da rahatsızdım çünkü.
bunlar olumlu değil mi sizce ben onu sormaya çalışıyorum.
ben taziyeye gittim. bu insanlar yoldan geldi.
gerçekten anlayamıyorum, bunlar bile böyle bi durum için adımdır.
şu esnada,o kalabalıkta ne yapsınlar isterdiniz?
Sizce ne yapacaklardı kısmını anlamadım. Kimi kastediyorsunuz ve hangi durumda?sırasıyla yazayım.
benim istediğim gibi olmayacaksa olmasın, içimde kalsa bi ömür sevgilimi de kendimi de yerim çünkü.
kuaför için nişan tarihine göre orduevinde randevu almıştım.
yüzüğü daraltmak veya küçültmek istesem emin olun yapardım. sadece ben istemedim.
size elbiseyi şöyle açıklayayım, sözde "siyah" giyemedim. söz için kendi aldığım elbise başka renk olsa giyerdim. nişanda zaten siyah giyecek değilim. neden karışsın? bana hediye elbise almaya çıktığımızda da müdahale etmedi ki. yine benim istediğimi aldık. ha ben onu da giymedim gittim başka elbise giydim ama konu bu değil.
bakın anlamadığınız şu, biz sözü bozduk. ayrılmadık. görüşmeye devam edeceğimizi belirttim zaten. aksi mümkün müydü dedim. eylül geldi biz hala görüşüyoruz sizce ne yapacaklardı?
Evet bu olumlu bir gelişme. Küçük bir şey ama bir anlamı var elbet. Buradaki insanların olumsuza odaklandığını düşünmeyin. En kritik meseleler genelde olumsuz sonuçlandığı için böyle. Yoksa hepimiz olumlu gelişmeler görmek istiyoruz elbette. Ama bunları sözlünüzden bekliyoruz. Ailesi bugün böyle, yarın siz evlendikten sonra farklı davranabilir. Sözlünüzle anlaşmanız, bazı sınırlar belirlemeniz asıl önemli olan. Zaten herşey daha çok yeni. Dede meselesi kapandı allah rahmet eylesin. Biraz zamana bırakın ama aileden çok sözlünüzü gözlemleyin. Benim tavsiyem nacizane bunlar. İYi geceler...
gerçekten teşekkür ediyorum şu an, "daha çok yeni" ve "zamana bırakın" kelimeleri için.
hani biz henüz bugün eve gitme kısmı hariç başbaşa kalamadık da daha. o da en fazla hal hatır soracak kadardı.
tekrar teşekkürler, iyi geceler.
O geçmişte yaşanılanlar katmerlenerek dönüyor da o yüzden.ben de diyorum ki, bi şeyler değişmiş mi diye bakmaya çalışmak yerine, geçmişi neden deşiyoruz? evet acıtıyor ve hiçbir şeye faydası olmuyor.
Tamam aynı şeyi yazıyorsunuz. Siz taziyeye gittiniz, sopayla kovalayacak halleri yok.
Ben bir şey yapmalarını istemiyorum. Siz hiçbir şey ifade etmeyen şeyleri ediyor gibi yazıyorsunuz.
Size evime gelmesin, niye geldin diyen adam mahcup bakmış. İnanılmaz bir gelişme.
Sizce ne yapacaklardı kısmını anlamadım. Kimi kastediyorsunuz ve hangi durumda?
Sözü bozduk yeniden isteyecekler miydi demek istiyorsunuz? Gerçeklerden çok uzaklaşıyorsunuz.
Bakın, zamana bırakıp gözlemlemenizi tavsiye etmeyen oldu mu?
Olan olayları irdelemeye geçmişi deşmek diyorsunuz. Yahu geçmişi telafi ettiler mi ki deşmeyeceğiz?
Siz kendi çabanızla aileyle barıştınız zaten. Onların yaptığı bir şey yok ortada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?