- 23 Kasım 2010
- 2.020
- 6.588
- 198
- Konu Sahibi pigme pofuduk
-
- #1.821
Neden yedi acaba?
Öncelikle merak edenler için teşekkür edip bunu cevaplayayım sonra derin bir nefes alıp yazmaya başlayacağım. Cezayı alma sebebimin bu başlıkta polemiğe girmem olduğu ile ilgili mesaj gelmiş.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?posts/40093815/
Zannedersem okuyanlar da olmuş, yorum yapmama gerek olduğunu sanmıyorum. Ayrıca insan eliyle idare edilen hiçbir sistemden tam olarak düzgün yürümesini beklemediğimi de eklemek istiyorum.
Benim geyik kısmında bir konuya bir şey yazmam dahi çok ironik mesela ama o kısmı geçiyorum.
ilk defa dışardan kız aldıkları için ailesinin bazı tedirginlikleri olduğunu söyledi. "annenler bize gelip gidiyorlardı ama hiç dedemi ziyaret etmediler. o yüzden benimkilerin kafasında soru işaretleri vardı ama cenazeden sonra yaptıklarınız o soru işaretlerini bertaraf etti"
Sizin bertaraf etmeniz gereken davranışlarınız yok. Bunu da sevgiliniz anlamamakta kararlı. Hata yapan onlardı. Onun mantıksız ve bahane arayan ailesinin tedirginlikleri bu durumda hiçbir önem teşkil etmiyor, cümle içerisinde dahi geçmemeliydi.
beni korumadığını, arkamda yeterince durmadığını söyledim. "ben babamla konuştum zaten. ben seni korudum. ben cevabını verdim. babam anladı.. ama siz aramayınca onlar da aramadılar. zaten durumu biliyorsun çok zor dönemdi kimse kendinde değildi.
Sizi evinden kovan bir aileyi aramanız için nasıl bir karakterde olmanız gerekir? Sevgiliniz bu cenaze ve hastalık bahanesi bittiğinde ne kullanacak gerçekten merak ediyorum. Bu forumda ağır hasta veya yaşlı insan/akraba görmemiş insan yoktur herhalde, bu kadar kullanıldığını gören varsa bekliyorum.
benim istediğim renkle sevgilimin istediği renk farklıydı. benim istediğim rengin bana daha çok yakıştığını söylediğimde kabul etti. "annen "o renk olmaz" derse ne olacak?" dedim, ""bana çok yakışıyor" dersin" dedi. "neden ikna etmek zorundayım" dedim, "sen böyle söylediğinde zaten ikna olacak, neden kesip atalım ki" dedi. "ben seninle gitmek istiyorum" dedim, "biz gider seçeriz de almaya annem de gelir, çok hevesi var, çok istiyor" dedi. "o oğlunu evlendiriyor, bazı heveslerini kızında da yaşayabilir, ama ben evleniyorum. bu heveslerimi bi daha asla yaşayamayacağım" dedim. "ama biz seninle yine gideceğiz zaten, ikimiz hiç gitmeyeceğiz değil ki" dedi.
Sevgilinizin karakteri bu kısımda çok büyük hata veriyor. Çünkü hayır annem de gelecek deseydi tartışabileceğiniz bir durum olurdu ama o dramatize etmeye ve öyle olsa ne olur? demeye bayılıyor ve bunu bilinçli olarak yapıyor. Sandığınızdan daha tehlikeli bir insan olduğunu gözlemlerime göre vurgulamak istiyorum.
Yani kimseyi kırmamak istediği için veya daha ılımlı olduğu için değil, sizi istediklerine yönelik manipüle etmek ve size çıkar yol bırakmamak için böyle konuşuyor.
Gelse ne olur?
Siz sevişirken odaya annesi de odaya girebilir. Girse ne olur? Gerçekten bir şey olmaz sonuçta. Girsin o halde.
bi de o gün gelirse ne olur bilemem de "annem de gelecek" demiyor. "hevesi var, gelse nolur, ne alacağına karışmaz, sadece gelmek istiyor" falan diyor.
Dediğim gibi, annem de gelecek demesi daha iyi olurdu. Şu an aynısını yumuşatarak değil, numara yaparak söylüyor. Hiçbir arguman gelse ne olur? sorusuna karşı koyamaz. Çünkü soruyu soran kişi sorunun cevabını aramıyor, kendi istediğini yaptırmak istiyor. Sizinkini önemsemiyor. Eğer önemsiyorsa gelse ne olur? sorusuna gelirse ben mutsuz olurum diyin, dediniz ve ısrar ediyorsa bir düşünün.
Ve hayır, sizin tek başınıza gitmeniz bunun çözümü değil. Çünkü çözüm değil neden aramalısınız. Neden benim mutluluğumu önemsemiyor da ısrar ediyor şeklinde.
kendi aralarında ne konuşuyorlar ben de bilmiyormuşum. bugün anlattı babasıyla konuşmalarını falan. "ben halletmiştim zaten ama senin de üstüne bi cila atman gerekiyordu" tarzında bi şeyler söyledi.
Babasının terbiyesizliği ve hatası ile ilgili yapması gereken şey babasıyla konuşması ve sizin ''cila'' atmanız değil. Babasıyla konuşması ve babasının sizden özür dilemesi, araması, konuşmaya çalışması.
Gerçekten en çok bu kısmı görememenize inanamıyorum. Halletmiş. Neyi halletmiş? Babasını sizin hata yapmadığınıza ikna etmesi değil, sizi babasının pişman olduğuna babası ile ikna etmesi gerekiyordu.
Bunun dışında tekrar istemeye gelmelerinin imkansızlığını yaşayarak anladığınızı görüyorum.