9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

Ben sadece bir örnek verdim size bunun gibi o kadar çok şey oldu ki saymaya kalksam sayamam. Çoğunda da eşim nasıl davranması gerektiğini bilmediği için ben müdahil olmak zorunda kaldım. Soğuk bi yapım olduğu için ben hayır dediğimdr hayırdır kimseye laf söyletmem. Onlarda bana söyleyemiyolar. Ama oğullarına daha cüretkarlar haliyle bir hayırıyla bitmiyo iş.
Ben artık bu durumdan çok sıkıldım eşimede bir daha böyle bir durum olursa ailesine gidip ne düşündüğümü söyleyeceğimi böyle bişey olursada bayramdan bayrama anca görüşürüz dediğim için eşim şuan daha mücadeleci. İlk başlarda işin ciddiyeti pek kavrayamamıştı çünkü. Onunda yaladığı budur..

Restiniz çok güzel, yerinde olmuş o zaman, neyseki söylediklerinizi ciddiye alan bir eşiniz de varmış. :KK68:Ama hala eski bildiği gibi devam etseydi sıkıntınızın şu an neye dönüşeceğini kestiremiyorum bile. Ya o ayaklarını sürüye sürüye o zoraki tatile gitmek var veya gitmemek adına sırf ailesinin keyfi planları için hanede kavga çıkması.

Restiniz çok güzel, yerinde olmuş o zaman, neyseki söylediklerinizi ciddiye alan bir eşiniz de varmış. :KK68:Ama hala eski bildiği gibi devam etseydi sıkıntınızın şu an neye dönüşeceğini kestiremiyorum bile. Ya o ayaklarını sürüye sürüye o zoraki tatile gitmek var veya gitmemek adına sırf ailesinin keyfi planları için hanede kavga çıkması.
İşte o sıkardı biraz. Uyumlu insanımdır insanları kırmamak için çoğunlukla kendimden ödün veririm hep. Ama benimde bi sabrım ve bir sınırım var. Eşim böyle bişey için beni zorlarsa eğer( ki hala öyle bir durum olabilir daha kendi tatil planımızı yapmış değiliz) gerçekten boşanırım. Bundan öncekilerde uyumlu davranma sebebim düzeleceği umuduydu çünkü.
3 sene olmuş hala anlayamamışsa kaz kafalının tekidir. İlk olnayacağı gibi sonda olmaz diye yakardım gemileri. Bu mesajı eşim çok iyi aldığı , beni ve kızımızı kaybetmekten( ki boşanırsak bu berbat şehirde asla durmayacağımı tahmin eder. Kızına bu kadar düşkün bi baba için yıkıcı olur) korkacağı için cesaret edemez.
Tabi öyle bişey olursa bizi ele güne rezil ettim diye bir ömür ana babasının dırdırını çeker..
Eşim bu noktaya geldiyse pofuduğun sözlüsüde gelebilir yani diye düşünüyorum. Ama hayırlısı olsun tabi...

Pofuduk bir gelişme var mı?

var. anca girebildim nete.

yengenin söylediği doğru. dayının deve yüküyle borcu var. haciz kağıtları gelmeye başlamış, öyle ortaya çıkmış. kayınpeder borçları kapatmış, kapatıyormuş veya kapatacakmış. olayın özeti bu.

ben dayı kardeşlerin hakkını yemiş sanmıştım, olay tam tersiymiş.

var. anca girebildim nete.

yengenin söylediği doğru. dayının deve yüküyle borcu var. haciz kağıtları gelmeye başlamış, öyle ortaya çıkmış. kayınpeder borçları kapatmış, kapatıyormuş veya kapatacakmış. olayın özeti bu.

ben dayı kardeşlerin hakkını yemiş sanmıştım, olay tam tersiymiş.
Peki sizin ev durumunda bir gelişme yok mu?

Borcu niye kayınpederin ödüyor ki?
Bu durumda evden şimdilik çıkmaları zor gibi görünüyor.

Anlaşılan daha seninle ilgili bir gelişme yok.

Peki sizin ev durumunda bir gelişme yok mu?

Borcu niye kayınpederin ödüyor ki?
Bu durumda evden şimdilik çıkmaları zor gibi görünüyor.

Anlaşılan daha seninle ilgili bir gelişme yok.

ev durumundaki gelişme bu zaten.

dedenin hastalığında 4 kişi kayınvalidemler, 3 kişi küçük teyze, 2 kişi büyük teyze, 3 kişi dayı bi de bazen diğer teyze dayının evinde yedi içti yattı kalktı. evin o zamanki nüfusu dedeyle beraber zaten 6. kimse "bu ev neyle dönüyor" dememiş anladığım kadarıyla. dayı da kendi maaşıyla yetememiş. çok fazla borcu var. kayınpederim ödüyor çünkü zamanında sormuş olması gerekirdi "benim bütün ailem burda yiyip içiyor da ne yiyip içiyor" diye.

dayıyı o yüzden çıkarıyorlarmış, belki düzene girer diye. borcu kapatıyorlar. bu arada eski ev gitmiş bile olabilir, kayınpederim icra gelmeden parayı nasıl bulur hiç bilemiyorum.

şu durumda ev alınamıyor, eski ev satılmamışsa bile oranın kirasına ihtiyaçları var.

ben de ne yapacağımı bilemiyorum.

ev durumundaki gelişme bu zaten.

dedenin hastalığında 4 kişi kayınvalidemler, 3 kişi küçük teyze, 2 kişi büyük teyze, 3 kişi dayı bi de bazen diğer teyze dayının evinde yedi içti yattı kalktı. evin o zamanki nüfusu dedeyle beraber zaten 6. kimse "bu ev neyle dönüyor" dememiş anladığım kadarıyla. dayı da kendi maaşıyla yetememiş. çok fazla borcu var. kayınpederim ödüyor çünkü zamanında sormuş olması gerekirdi "benim bütün ailem burda yiyip içiyor da ne yiyip içiyor" diye.

dayıyı o yüzden çıkarıyorlarmış, belki düzene girer diye. borcu kapatıyorlar. bu arada eski ev gitmiş bile olabilir, kayınpederim icra gelmeden parayı nasıl bulur hiç bilemiyorum.

şu durumda ev alınamıyor, eski ev satılmamışsa bile oranın kirasına ihtiyaçları var.

ben de ne yapacağımı bilemiyorum.
E adam icralık olur tabii, keşke zamanında düşünülebilseymiş. Olayın sıcaklığı içinde kimse düşünemedi; dayı da kendine yedirip bir şey diyemedi demek ki.

Madem paraya ihtiyaç var; her iki evi de kiraya verip gelir elde ederler. Siz de kiraya çıkarsınız işte. Olmuyor mu öyle?

E adam icralık olur tabii, keşke zamanında düşünülebilseymiş. Olayın sıcaklığı içinde kimse düşünemedi; dayı da kendine yedirip bir şey diyemedi demek ki.

Madem paraya ihtiyaç var; her iki evi de kiraya verip gelir elde ederler. Siz de kiraya çıkarsınız işte. Olmuyor mu öyle?

öyle olmuyor. benim sevgilim kiraya çıkmak istemiyor. dayısının durumunu görünce iyice korkmuş anlaşılan. "şirket bugün bana "eyvallah" dese kirayı neyle öderiz" diyor. ben de aynı durumdayım, devlet memuru değiliz garantili işimiz yok yani.

öyle olmuyor. benim sevgilim kiraya çıkmak istemiyor. dayısının durumunu görünce iyice korkmuş anlaşılan. "şirket bugün bana "eyvallah" dese kirayı neyle öderiz" diyor. ben de aynı durumdayım, devlet memuru değiliz garantili işimiz yok yani.
O açıdan baktığımızda hiçbirimizin garantili işi yok pofuduk. Yani nişanlımla benim yok mesela; ikimiz de özel sektör çalışanıyız. Şirketlerimiz bugün bize "Eyvallah" dese ne yapacağız, yeni iş bulacağız elbette.

Bu konuda konuşulabilecek çok şey var ama ben seni ikna olmuş görüyorum. Oldun mu?

O açıdan baktığımızda hiçbirimizin garantili işi yok pofuduk. Yani nişanlımla benim yok mesela; ikimiz de özel sektör çalışanıyız. Şirketlerimiz bugün bize "Eyvallah" dese ne yapacağız, yeni iş bulacağız elbette.

Bu konuda konuşulabilecek çok şey var ama ben seni ikna olmuş görüyorum. Oldun mu?

ikna olmak değil de kafam karıştı.

kiraya çıkmayı sevgilimin istememesinin yanı sıra, kiraya çıkarmazlar bizi zaten, "o kadar evim varken oğlum kiraya çıkarsa millet arkamdan güler" diye düşünüyorlar, eski ev en yüksek kira getiren ev, şu an için bize yeni ev almak söz konusu değil çünkü para yok, eski ev satılmış bile olabilir dediğim gibi akıbeti hakkında bi bilgim yok, düğünü ertelesek nereye kadar erteleriz zaten düğünün ne zaman olacağı belli değil, ne yaparım ne ederim nereye giderim bilmiyorum.

ya şu an ev konusunu bi kenara bıraksam bile, kaç aile orda yedi içti yattı kalktı biri bile nasıl düşünmez "bu eve o para nasıl yetiyor şu ihtiyacı da ben göreyim" nasıl demez benim aklım almıyor.

cenaze zamanı gelene gidene ikram edilenleri bizimkiler aldı onu biliyorum da gerisi hep dayıdaymış.

kayınpederin o kadar çıldırma sebebi de bu işte. "başka var mı, varsa söyle bak faiz binmeden kapatalım" diyorlar, "yok" diyor, ertesi gün yeni borç çıkıyor. bi de "ben bunu vaktinde nasıl düşünemedim" sıkıntısı var tabi.

evden çok daha mühim sıkıntılar görüyorum ben.

ya şu an ev konusunu bi kenara bıraksam bile, kaç aile orda yedi içti yattı kalktı biri bile nasıl düşünmez "bu eve o para nasıl yetiyor şu ihtiyacı da ben göreyim" nasıl demez benim aklım almıyor.

Yakın olmak istemediğim akraba çevremde acaip tanık olduğum bir şey :KK14: Doğal olarak da hiiiç şaşırmadım.

Yakın olmak istemediğim akraba çevremde acaip tanık olduğum bir şey :KK14: Doğal olarak da hiiiç şaşırmadım.

kayınpeder bey çok şaşkınmış ama. "madem yetmedi ben senin halanın oğluyum, sen nasıl bana gelmezsin de bankaya faiziyle dünya kadar borç yaparsın, ben burda neciyim" triplerindeymiş sanırsam.

ben böyle bi durumla ilk defa karşılaşıyorum, çok şaşkınım şu an.

teyzemde kalırız 20 gün mesela, babam kahvaltılığından sebzesine doldurur dolabı.

bu durum benim algılayamadığım bi şey o yüzden.

bi de sevgilim kendi evinin pazarını görürken büyük enişteyi de götürürdü, o da dayının evinin pazarını görürdü. borçların sevgilimin askere gitmesinden ve küçük teyzenin üst kata taşınmasından sonra başlaması çok manidar.

maaş ve kira olayını çok yanlış anlamışım ben.

küçük teyze babasının vesayetini almış, maaşla kiraları o çekiyormuş, ilaç/mama/bez gibi ihtiyaçları ordan karşılıyormuş.

dayı da 1000 lirayla o evi döndürememiş haliyle.

kayınpeder bey çok şaşkınmış ama. "madem yetmedi ben senin halanın oğluyum, sen nasıl bana gelmezsin de bankaya faiziyle dünya kadar borç yaparsın, ben burda neciyim" triplerindeymiş sanırsam.

İşte bariz trip onlar, manidar kısımla da birleştir. Dayının vebali günahı boynuna başka bir şey için de harcamış olabilir/olabilirdi ama kalkıp parası bittiği gibi soluğu yanında alıp iki defa "hala oğlu benim param bitti." deseydi olabilecekleri kesin görüyorum, yüz verdik/ev verdik şimdi astarını istiyor olurdu en basitinden, yediğimizin içtiğimizin hesabını yapıyor bu! He bunun onların anladığı anlamda yediğinin içtiğinin hesabını yapmak olmadığını çünkü yenilip içilene PARA verildiğini ve sınırlı kaynakla sınırsız misafir ağırlanamayacağını anlatmanın çaresi yok, çünkü misafir nasibiyle gelir çok maddecisin falan denir o zaman da, bi de biz aile değil miyiz :(

Annem kazan kaldırıp etrafın bizim evdeki 3 aylık yaz tatillerini bitirmesiyle azıcık rahat yüzü gördü. Lafa gelince insan, akraba mı sevmiyordu yoo hiç de değil. Maaş sabit ama evin nüfusu birden 4'e katlanıyor. Yaptığı işte öyle. Para almadan hizmet sektöründe ne kadar çalışırsın, malzeme de senden gidecek.

canım benim konu açılalı çok olmuş ama bakıyorumki aktif konu bende fikirlerimi yazmak istedim açıkcası.9 yıllık beraberliği görünce yazmak istedim herşeyden önce. benimde 6 yılı deviren çok şükür bir ilişkim var.şu an söz nişan yapma gibi bi durumumuz yok yaşımız daha küçük geliyo bana:D.ama sen hayatını adadığın bir insan için herşeyi göze alabiliyorken onun hiçbişi yapmaması çok üzücü bişi tabikide.umarım herşey iyi olur senin için canım.evlenmeden bitmesi daha iyi olmuş bence.

ikna olmak değil de kafam karıştı.

kiraya çıkmayı sevgilimin istememesinin yanı sıra, kiraya çıkarmazlar bizi zaten, "o kadar evim varken oğlum kiraya çıkarsa millet arkamdan güler" diye düşünüyorlar, eski ev en yüksek kira getiren ev, şu an için bize yeni ev almak söz konusu değil çünkü para yok, eski ev satılmış bile olabilir dediğim gibi akıbeti hakkında bi bilgim yok, düğünü ertelesek nereye kadar erteleriz zaten düğünün ne zaman olacağı belli değil, ne yaparım ne ederim nereye giderim bilmiyorum.

cenaze zamanı gelene gidene ikram edilenleri bizimkiler aldı onu biliyorum da gerisi hep dayıdaymış.

kayınpederin o kadar çıldırma sebebi de bu işte. "başka var mı, varsa söyle bak faiz binmeden kapatalım" diyorlar, "yok" diyor, ertesi gün yeni borç çıkıyor. bi de "ben bunu vaktinde nasıl düşünemedim" sıkıntısı var tabi.

evden çok daha mühim sıkıntılar görüyorum ben.

İstedikten sonra dayının evi kiraya verilir, o parayla da siz kiraya çıkarsınız.

Adam o kadar evim varken blabla diyemez çünkü anlattığınız kadarıyla size sunduğu tek ev o apartmandaki, sevgiliniz de aynı şekilde. Boşuna alakasız şeyler anlatmasın yani.

Zaten orada oturmak istiyordu, bir anda sebebi dayının durumundan korkması olmadı tabi ki. İlk gördüğü kirada oturup borçlanan insan dayısı olamaz. Daha önce de yazdığım ''istediğin olana kadar kendini acındır'' politikasını sürdürüyor gibi görünüyor.

İşte bariz trip onlar, manidar kısımla da birleştir. Dayının vebali günahı boynuna başka bir şey için de harcamış olabilir/olabilirdi ama kalkıp parası bittiği gibi soluğu yanında alıp iki defa "hala oğlu benim param bitti." deseydi olabilecekleri kesin görüyorum, yüz verdik/ev verdik şimdi astarını istiyor olurdu en basitinden, yediğimizin içtiğimizin hesabını yapıyor bu! He bunun onların anladığı anlamda yediğinin içtiğinin hesabını yapmak olmadığını çünkü yenilip içilene PARA verildiğini ve sınırlı kaynakla sınırsız misafir ağırlanamayacağını anlatmanın çaresi yok, çünkü misafir nasibiyle gelir çok maddecisin falan denir o zaman da, bi de biz aile değil miyiz :KK43:

Annem kazan kaldırıp etrafın bizim evdeki 3 aylık yaz tatillerini bitirmesiyle azıcık rahat yüzü gördü. Lafa gelince insan, akraba mı sevmiyordu yoo hiç de değil. Maaş sabit ama evin nüfusu birden 4'e katlanıyor. Yaptığı işte öyle. Para almadan hizmet sektöründe ne kadar çalışırsın, malzeme de senden gidecek.
Yaa safkelebek aaaaynı benim teyzelerim senin şu anlattığın. Anneannem dedemin vefatından kendi vefat edene kadar, yani 7 sene, bizde yaşadı. O 7 sene boyunca evimizde misafir olmadığı tek bir gün bile bilmem, koca yılda. Her Allah'ın günü en az bir aile. Yazın aynı anda en az iki teyzem koca ve çocuklarıyla bizde kalırdı. Bir günden bir güne de "Ya biz burada yiyip içip yatıyoruz ama, tam olarak ne yiyoruz" diye sormamışlardır:KK53: Ha ne oldu, bizim acil paraya ihtiyacımız olunca teyzelerimden biri anneme "Bankadaki paramın vadesini bozamam" dedi de ayıldı bizimki:KK50:

İstedikten sonra dayının evi kiraya verilir, o parayla da siz kiraya çıkarsınız.

Adam o kadar evim varken blabla diyemez çünkü anlattığınız kadarıyla size sunduğu tek ev o apartmandaki, sevgiliniz de aynı şekilde. Boşuna alakasız şeyler anlatmasın yani.

Zaten orada oturmak istiyordu, bir anda sebebi dayının durumundan korkması olmadı tabi ki. İlk gördüğü kirada oturup borçlanan insan dayısı olamaz. Daha önce de yazdığım ''istediğin olana kadar kendini acındır'' politikasını sürdürüyor gibi görünüyor.
Yazacaklarımı yazmışsınız, geçiyorum o yüzden.
Diyeceğim tek şey bu gelişmeler hiç şaşırtıcı değil.
Pofuduk o eve oturursunuz siz.

Pofuduk bu konuda ben de aptalasik'a katılıyorum. Eklemek istediklerim de var.

İnan insanların pek çoğu zaten kiraya çıkarak evleniyor. O kadar dramatik, fakirlik göstergesi, tehlikeli bir şey de değil üstelik. Benim annemle babam 26 senedir kirada yaşıyorlar mesela:KK53: Bir önceki mesajımda da dediğim gibi; özel sektörde, evet, çoğu işin bir garantisi yok. Ama "garantisi yok" penceresinden bakıldığında memuriyetin de %100 garantisi var diyemeyiz, sahibi olduğumuz evin de. İftiraya uğrarsın memuriyet gider; borçlar ödenemez, ev gider.

Her şey gittiğinde ise elimizde meslekî becerilerimiz ile sevdiklerimiz kalır ve yeniden başlamak durumunda kalırız. Bu bizim için de, memurlar için de böyle. Ama ne kadar olası? Sevgilin mağazada satış temsilcisi olsa "Haklı, bu sektör çok kırılgan" diyelim mesela. Mühendis değil miydi?

Kayınvalidenin hemen alt katındaki daireye girmenin nelere mâl olabileceğini, bu insanların senin evinden çıkmaması ihtimâlinin çok yüksek olduğunu biliyorsun. Bunları birkaç sayfa önce sen yazdın hatta. Ben benzerini annemden gördüğüm için söylüyorum; o ev ayak altı ve sen evlendiğinde insanların oradan ayağını çekmesinin bir yolu yok. Seni temin ederim ki bu insanlar her gün evine gelecek, her gün görüşmek isteyecekler ve 'kötü niyetli olmadıkları' için bu durumu değiştiremeyeceksin. Yine de sen bilirsin tabii, kabul edeceğin çok net şuradan baktığımda zaten. Umarım sana mutluluk getirir.

Back
X