%90 boşanacağız.Ne yapacağımı bilmiyorum.

Erkekler boşanmak isteyen kadını öldürüyor
Onlara sahip olmalarını engeller boşanmaları
Öldürmekle sahip oluyorlar,
ya sayenizde araştırdım cidden dediğiniz gibi eşim sevgi değilmiş cidden bana hissettiği.Açıkcası korkuyorum.Sevgi sanılan duyguların en tehlikelisi ve tüketici olanı budur. diye yazmışlar.Demek bu yüzden benim ne hissettiğimi önemsemeden ama beni de kaybetmeden karar verme isteği bu yüzden.

Ya inanın bu benim en farkında olduğum şeylerden biri haklarımız...Ya nafaka manyağı olsam anlayacağım ama oturmuş kpss çalışıyorum harıl harıl.Para yemek isteyen böyle mi davranır ki ben kendim için o sınava çalışıyorum.Yani 10k maaşta getirse ben oturup yine çalışırım sınava.Ama takmış durumda bak benim sözüme geleceksin göreceksin diyor.Ben cidden oturup düşünüyorum evlenmek istemiyorsan evlenmeseydin kafana silah mı dayadım diye.

Konu nafaka manyaklığı değil güzelim benim, sen sana kanunların tanıdığı hiç bir hakkı kullanamayacaksın ama o seni kullanacak, cinsellik için, ev işleri için v.s. v.s. ve senden bıkınca da seni kovması ya da kendisinin defolup gitmesi de bir valize bakacak sadece. Seni kendine ayıracak ama dışarıda bekâr bekâr kaç kadınla dolaşacak kimbilir, hem belki çocuk bile istemiyor e nikahsız da olmasın zaten ama ya sen, senin akıp giden hayatın? Yahu bir imza neden sevgiyi etkilesin? Tabi sana bunlar hikâye geliyor belki de, umarım seçeceğin yol senin için hayırlı olur.

Ne tuhaf ne değişik Bi tip eşiniz. Boşanslım sevgili olalım. Buna çocuk bile güler be. Sen de lütfen net bir şekilde reddet. Boşanmak istersen kabul ama birdaha yüzümü göremezsin de lütfen. Çoluk cocuk yok onun suratını neden görecekmişsin. Ben bu konularda biraz geri kafalıyımdır boşandım en son mahkemede gördüm gül cemalini daha da suratına bile bakmam. Bakacak olsaydım boşanmazdım. Net yani.

anlamiyorum ya su mantiga bak beraber yasayinca medeni olunuyormussss..evlenince ne oluyor ya cokmerak ettim!!!

Bu nasıl bahane sızı de ınandırmıs.
Hadı dıyelım samımk yıne de mantıksız.bosanalım ama bırlıkte yasayalım kafasında bı ınsan bosanmadan da evlılık tribinden kurtulup sevfili gibi yasayabılır aynı evde.keske esınız zekanıza hakaret etmeyecek bır fıkırle sızı kandırmaya calıssaydı.sacma.

Aileniz baskıcı ise, uzak bir yerde iş bulun çalışın. Ailenizden de uzak olun. Onlar kendi değerleri ile yaşasınlar.

Merhabalar benim hikayem bundan 1 yıl öncesinde başlıyor.Sevdiğim biri vardı o istemediği halde bunu annemlere söyledim.Annemle babamın bu sevgili işlerini hiç hoş karşılamadığını farkettim.Resmen buluşacaksanız kimsenin görmediği bir yerde buluşun dediler.Daha sonra öğrendim ki şimdi eşim o zaman sevgilimi bana yakıştırmamışlar.Biz yanlarına nişan yapalım o zaman vs lerle falan gittik siz rahatlarsınız kimsede bizi görse birşey diyemez diye ona da mesafeliler.Meğersem beni yakıştırmadıkları için yapıyorlarmış bunu.Sevgilim fark etti durumu ben aileme konduramıyordum bunlar beni istemiyorlar mani olacaklar bize dedi.Bu arada sanki benimle evlilik planları kurar birisi gibi görünüyor ama öyle değil.kendisi 30-35 li yaşlarda evlenmeyi mantıklı bulan o süreye kadar da birlikte yaşamayı savunan biri.Herneyse işte benimle kaç demeler falan boşver aileni onlar senin iyiliğini istemiyorlar falan.Bir yandan ailem bir yandan sevgilim ortada kalan ben 1 ay boyunca birbirimizi yıprattık ve sevgilim ona uymasa bile beni kaybetmemek için evlenmeyi teklif etti yine kavga dövüş evlendik.O kadar saçma olaylar ki.Tabii bu kadar büyük bir değişimi evlenmeyi birde üstüne üstlük kimsenin mutlu olmadığı bir evliliğe başlamak ilk 6 ay bende anksiyete krizleri oluşturdu.Bir şekilde çıktım o moddan.Zaten bu arada kocam ve ailem birbirinden uzaklaşmayı tercih ettiler.
Sevgililiğimizde de çok kavga eder ama ayrılamazdık.Hatta genellikle ayrılalım mı lafları benden çıkardı.Evliliğimizde de aynı şekilde çok kavgalar oldu.Şu aralar birbirimizi yeni yeni kabullendik.Çünkü evlilik nasıl olmalı konusunda çok farklıydık.Ki ben onu benimle aynı düşündüğünü düşünüyordum.Benim için evlilikte eşler eşit olmalı.Birisi evi süpürürse diğeri silmeli.Onun için ise dişi kuş yuvayı kuran olduğu için birçok şeyi kadından bekler.Hatta ona annesi gibi davranırsan istediği evliliği yapmış olursun.Fakat bundan 1-2 ay önce boşanmayı konuştuk.3-4ay sonra başka bir şehirde yeni işine başlayacak.Yani oraya taşınmadan önce boşanmaya karar verirsek mahkemeye başvuracağız.Eğer boşanmaya karar vermezsek bende kpss ye girdikten sonra onun yanına gideceğim.Fakat o boşanmayı ve boşandıktan sonra sevgili olmamızı istiyor.Evlilik bize çok ciddi geliyor biz bir evde yaşayan iki sevgili olmalıyız şimdilik dedi.Fakat ben bunu yapamam sevgilim var diye yüz buruşturdu ailem.Bunu duyarsa daha büyük sorun.Onu hala çok seviyorum ama fikirlerinden ve ilişkimizden yoruldum.Boşanmak istemiyorum ama boşanmakta istiyorum.Özellikle boşandıktan sonrası beni çok korkutuyor.Bir erkek evlensin evlenmesin ilişki yaşasın yaşamasın hep çok rahat.Yine bu toplumda olan kadına oluyor.Onların gözünde dul olacağım.Özellikle birgün yine aşık olursam evlenmiş olmamın çok büyük sıkıntılar çıkaracağını düşünüyorum.Kimse beni sevmeyecek mi yani? yalnız mı olacağım ben?Kocamı çok seviyorum.Ama bu tek başına yeterli değil.Hadi devam edelim desem onu ikna etsem de biliyorum 1 yıl sonra yine boşanmayı konuşacağız.
Boşandıktan sonra sevgili gibi yaşayalım diye düşünüyorsanız yani eşin öyle demiş ya, peki şöyle olmaz mı boşanmadan sevgili hayatı gibi olsa.. Hem istemişsiniz hem istememişsiniz çünkü biraz kararsızlık sezdim.

Sevişmeye gelince imzaya gerek yok.
Ama ev işlerine gelince, kadının görevi.
Kafalar 1500.

Sevgili D dorothhyy bu adamın başta yazdığınız gibi sizinle evlenmeye niyeti yoktu. Sadece sevgili olacaktınız. Ve eminim ki sizinle evlenmesini gaflet hatta tuzağa düşmüş olarak algılıyor.
Size düşünme süresi vermesi de ona bağımlı olup olmadığınızı görmek istemesi.
Ayrılma kararı en doğrusu olur sizin için.

Sizi gerçekten sevse boşanalım ama ayrılmayalım gibi gerzekçe bir teklif yapmazdı.

Konu nafaka manyaklığı değil güzelim benim, sen sana kanunların tanıdığı hiç bir hakkı kullanamayacaksın ama o seni kullanacak, cinsellik için, ev işleri için v.s. v.s. ve senden bıkınca da seni kovması ya da kendisinin defolup gitmesi de bir valize bakacak sadece. Seni kendine ayıracak ama dışarıda bekâr bekâr kaç kadınla dolaşacak kimbilir, hem belki çocuk bile istemiyor e nikahsız da olmasın zaten ama ya sen, senin akıp giden hayatın? Yahu bir imza neden sevgiyi etkilesin? Tabi sana bunlar hikâye geliyor belki de, umarım seçeceğin yol senin için hayırlı olur.
iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.Dediğiniz gibi benm akıp giden hayatım isteklerim olmamasını istediğim şeyler olmasını istediğim şeyler...Bunun farkında değil ya da farkında olmamak istiyor.Hep bana sen bencilsin derdi.Onun bu hareketlerini görmesem inanırdım Deveyi de güdemiyor diyardan da gidemiyor.

Ne tuhaf ne değişik Bi tip eşiniz. Boşanslım sevgili olalım. Buna çocuk bile güler be. Sen de lütfen net bir şekilde reddet. Boşanmak istersen kabul ama birdaha yüzümü göremezsin de lütfen. Çoluk cocuk yok onun suratını neden görecekmişsin. Ben bu konularda biraz geri kafalıyımdır boşandım en son mahkemede gördüm gül cemalini daha da suratına bile bakmam. Bakacak olsaydım boşanmazdım. Net yani.
Öyle tuhaf bir tip gerçekten.İnanın ben boşandıktan sonra olmayacağını böyle birşeyin dile getirdim.Fakat o buna takmış bu durumda bile üzüyor ve yoruyor beni.Yani seninle evliliğim bitiyor bu üzücü daha da üzme beni diyesim geliyor.Zaten ayrılsam ben bir 5 yıl kafa dinleyeceğim.O kadar yıprattı.

anlamiyorum ya su mantiga bak beraber yasayinca medeni olunuyormussss..evlenince ne oluyor ya cokmerak ettim!!!
Onun için yapılmaması gereken bir hata.Sanırım evlenenleri de salak buluyor.O öyle diyor.ama evli.Ne tezat.

Bu nasıl bahane sızı de ınandırmıs.
Hadı dıyelım samımk yıne de mantıksız.bosanalım ama bırlıkte yasayalım kafasında bı ınsan bosanmadan da evlılık tribinden kurtulup sevfili gibi yasayabılır aynı evde.keske esınız zekanıza hakaret etmeyecek bır fıkırle sızı kandırmaya calıssaydı.sacma.
Şöyle diyeyim kendisi bir imzanın bizi evli göstermesini saçma bulduğunu söylüyor.Sevgili olalım yaşayalım zaten evli gibi oluru bir imzaya gerek var mı tarzı söylemleri var.Bana cidden saçma geliyor.Bu saatten sonra biriyle sevgili olacaksam niye onunla olayım ki beni üzdü yıprattı...

Boşandıktan sonra sevgili gibi yaşayalım diye düşünüyorsanız yani eşin öyle demiş ya, peki şöyle olmaz mı boşanmadan sevgili hayatı gibi olsa.. Hem istemişsiniz hem istememişsiniz çünkü biraz kararsızlık sezdim.
Benim kararsızlığım tam olarak şu: ''Onu seviyorum bu yüzden onu ayrılmaya değil de evliliğin devam etmesine ısrar mı etsem?'' Ama bence ikna etsem evliliğin devam etmesine kendisi istemiyor ki içten içe bunu yine 1 yıl sonra biz bunları konuşuyor olacağız. Boşanmadan sevgililik hayatı istemiyor ben zaten seninle sevgili kalmak istesem niye evleneyim ki diyor.

Benim kararsızlığım tam olarak şu: ''Onu seviyorum bu yüzden onu ayrılmaya değil de evliliğin devam etmesine ısrar mı etsem?'' Ama bence ikna etsem evliliğin devam etmesine kendisi istemiyor ki içten içe bunu yine 1 yıl sonra biz bunları konuşuyor olacağız. Boşanmadan sevgililik hayatı istemiyor ben zaten seninle sevgili kalmak istesem niye evleneyim ki diyor.
Bi evlilik terapistine başvurun ya da psikolojik yardım alın. Adam sana zorluk çıkarıyor.

Sevişmeye gelince imzaya gerek yok.
Ama ev işlerine gelince, kadının görevi.
Kafalar 1500.

Sevgili D dorothhyy bu adamın başta yazdığınız gibi sizinle evlenmeye niyeti yoktu. Sadece sevgili olacaktınız. Ve eminim ki sizinle evlenmesini gaflet hatta tuzağa düşmüş olarak algılıyor.
Size düşünme süresi vermesi de ona bağımlı olup olmadığınızı görmek istemesi.
Ayrılma kararı en doğrusu olur sizin için.

Sizi gerçekten sevse boşanalım ama ayrılmayalım gibi gerzekçe bir teklif yapmazdı.
Ya çok teşekkür ederim.Sanki bir uzmanla konuşmuş gibi hissettim yazdıklarınızdan bu bana çok iyi geldi.Evet gerçekten sevgili kalmalıymışız biz.Benim ilk sevgilimdi kendisi.Biraz tecrübem olsaydı ilişkiler ve erkekler hakkında ben de o zaman sevgili kalmam gereken biri olarak görürdüm onu.

Aynı evin içinde evli olmadan yaşamak demek, eşinin canı ne isterse onu yapması demek.
Evliyken aldatırsa kanun önünde suç, ama bekarken böyle bir şey yapınca suç değil, hem dışarıda ben bekarım deyip flörtöz davranabilir.
Ailenle ilgili her şeye "artık evli değiliz onlara katlanmak zorunda değilim" diyecek.
Sorun yaşadığınızda sana "Kapı orada evli değiliz, bizi bağlayan bir şey yok gidebilirsin" diyecek.
Ha bir de adamın evinde istediği zaman cinsel anlamda tatmin edecek bir kadın bulunacak.
Hiç evlenmeyip birlikte yaşasanız neyse de adam boşanmak için baya çaba sarf ediyor gibi, bu adam boşanınca ipini koparmış gibi rahat durmaz gibi geliyor.

Bu boşanmadan senin lehine ne olur dersen hiçbir şey. Senin için boşanmanın tek bir avantajı bile yok bence.

Cidden kadınları anlamak zor diyorlar ya doğruymuş ya hadi kadın olmayı da geçtim bir insan boşanalım diyen adam için nasıl kararsız kalma gurursuzluğuna sahip olur çocuk yok adam manyak ve bana boşanalım diyecek bir adam anında kapının önüne koyar eşyalarınıda pencereden üstüne yağdırırım o adamın

Boşandıktan sonra bütün ilişiğinizi kesecekseniz, o adamı hayatınızdan komple çıkaracaksanız, ki tavsiyem bu yönde olur boşanın.
Aileler çocukları için, istisnalar hariç doğruyu bilirler. Ailenizi dinleyin kurtulun.

Ama yok ben yapamam derseniz, seviyorum aşığım bu mantığımı, aklımı da devredışı bırakıyor, ki insanlık halidir olabilir, o zaman boşanmayın. Boşanıp da sevgili olmayın.
Bu o adam müsvettesinin ekmeğine yağ sürer, size zerre avantajı olmaz. Şu adamdan vazgeçemem diyorsanız bırakın hala ipleri elinizde kalsın. Emin olun boşanıp sevgili olmak sizi daha çok yıpratır.

Sevgili dorothy, bugün bana bir kuş geldi ve bir şeyler anlattı bende birkaç çıkarım yaptım. Çıkarımlarımı yazmak istiyorum sevgili dorothy. Diğer hanımefendiler de yazının sonunda onlara ayrılmış bir bölüm bulabilirler.

Sevgili dorothy okumadan önce kuşun bir dediğini aktarayım; Bizim oğlana istersen sarılabilirmişsin şu an bu yazdıkların tek taraflı olsada burada yazılanlardan gaza gelip kavga da çıkarsan seni çok seviyormuş bizim oğlan.

Sevgili dorothy kuşun her söylediğini burada söyleyemem ilişkinizle ilgili aranızda kalması gereken şeyler var ama kuş bana sen(dorothhyy) ailene söyledikten ve ailen onaylıyormuş gibi göründükten sonra ikinizde öğrenci olduğunuz için 15 tatilde nişan mezun olunca evlilik yapalım çok güzel olur demiş sende eğer ailemle konuşup anlaşamazsan seninle gelirim demişsin ama sonradan bu oğlanı satıp sokakta ortada bırakmışsın üstelik ailen sırf evlilik olmasın diye ağza alınmiyacak acılar çektirince sana. Sanki o oğlan senin öyle ilkel bir olayı sana yaşatan ailede acı çekmemeni istememiş. Seni kurtarmak istemiş ama bütün bu isteklere rağmen sen onu satmışsın o çocuk o yüzden evlilikten vazgeçmiş ama sensizliğe katlanamayıp (her ne kadar senin çok fazla toy olmana rağmen katlanırım diyip )evlenmiş sanki senle bu çocuk.

Buna rağmen sen sanki bu ilk 6 ayda yaptıklarını biraz ucuzdan anlatmışsın detaylar daha iç karartıcıymış sanırım. Üstelik kavgalı savaşlı evliliğin üzerine o 6 ay geçmiş ve sen yinede arayı ısıtmak içinde hiç uğraşmamışsın ama o bir tarafını yırtmış sanki öyle dedi kuş bana. Hatta senin de bunu kabul ettiğini onunda senin ruhsal sağlığını korumanın fiziksel sağlını korumak kadar onun bir eş olarak görevi olduğunu söylemiş ve o süreçte kendi yaptığı saçma olaylar varsa onlar için de özür dilemiş sanki ama siz o dönemi konuşup çözmüşsünüz çok irdelemeye gerek yokmuş. Birde eşin üstelik motosiklet kazası geçirip omzunu kırmış ve okulu uzamış sırf bu yüzden sanırım o henüz o acıyı yaşarken sen bu 6 aylık krizini yaşamışsın ama olsun demiş senin eşin seni çok seviyormuş ve içinde hiç kötü bir his yokmuş o dönemde olanlar ile ilgili. Aşk bu olur öyle diyormuş.

Sevgili dorothy çok uzatmayacağım o günlerden boşanmayı konuşmanıza gelen süreci. Ancak sanırım sende, o da ikinizinde bildiği bir sebepten dolayı aşık olduğu dorothy değil de bambaşka bir dorothy ile sebebini bile bilmeden uzun ve yorucu bir dönem geçirmiş ve sen biraz ekstra hırçınmışsın onun duygularının varlığı pek bi önemsizmiş senin için ve oğlan (tıpkı senin de olduğun gibi) çok yorgunmuş. Fakat oğlan senden bir işaret beklemiş birşeyleri düzeltmeye çalışmanı pozitif yaklaşmanı çünkü senden bir adım görse 1000 adım gelecekmiş ama sen ne yazıkki hiçbir adım atmamışsın. Şimdi kızdım bende kuşa dedim ki neden oğlan çözmemiş adım atmamış dimi hanımlar? vay karakter fakiri yahu neden kıza adım atmıyor? Çocuk kızı çok fazla tolere etmiş uzunca bir süre artık kendini değersiz hissediyormuş. Çocuk hiç bu kadar aşağılık hissetmemiş üstelik çocuk bu konuları içinede atmıyormuş dorothy sorduğunda tatlı dille anlatıyormuş ama sanırım dorothy mantık ve gerçekler yerine canı ne isterse onu doğru kabul ediyormuş.

EN SONUNDA ÇOCUĞA BİR FİKİR DOĞMUŞ

Çocuk demiş ki yahu biz sevgiliyken hiç bu dertlerimiz yoktu. E dorothy zaten evliliğe alışacağım diye 6 ay harap oldu. E yani paylaşılan sorumlulukları yada erken evlenmenin getirdiği maddi sıkıntıları, kocişin geçirdiği kazanın maddi sonuçlarını hiçbirşeyi kaldıramadı ağır geldi bu kıza. Sonra meşhur fikrimiz çıkmış aydınlığa demiş ki çocuk; “ ya dorothy ben okulum bitince seninde isteğin üzerine rahat ders çalışman için antalyaya ailemin yanına taşınacağım hadi gel evliliğimize 2 ay süre verelim eğer başaramazsak ayrılalım ama ben seni asla unutmayacağım ve çok seveceğim birgün pişman olurda dönmek istersen sınavından sonra, gelirsin bir süre sevgili olarak devam ederiz eğer kendimizi aşkımız yüzünden kandırmıyorsak gerçekten anlaşabiliyorsak tekrar evleniriz gerekirse demiş.”

Çocuğun tabuları ön yargıları yokmuş bu konuda ve mutluluğun kalbinizde olması için böyle saçma bişey bile gerekiyorsa o hazırmış bu duruma.

Eveeet kuş çok duygusallaştı buradan sonra birşey demek istemedi diyeceği çok şey vardı ama olsundu.

SEVGİLİ HANIMEFENDILER;

Sizler bir erkeğin kölesi, paspası ve özelliklede kapıyı çekip gittiğinde arkasında ezikçe bekleyen değilsiniz. Sizler toplumun çalışıp vergi veren güçlü bireylerisiniz ve öyle değilsenizde öyle olmak için gerekli şartları oluşturmalısınız.

Burada kafasında tek ayrılık sebebi olarak nafaka veya yasal sorumluluktan kaçmayı gören bireyler. Sizler bir erkeğin parasına muhtaç olduğunuzu düşünüyorsanız yada sizi aldatmasını sadece evliliğin getirdiği yasal zorluklar ile önleyeceğinizi düşünüyorsanız önceliklerinizi değiştiriniz. Dorothy ile bu konuda çok gurur duyuyorum ha gerçi kuş bana mali raporlar getirdi an itibari ile çocuk sadece 15 lira 47 kuruş sahibiymiş sigortası yokmuş yeşil kartlıymış ve evlenildikten sonra bırakın mülk edinmeyi her iki tarafında önceden olanlar satılmış harcanmış. Fakat gerçekten ekonomik özgürlüğünüz yok ise lütfen ama lütfen ekonomik özgürlük edinin. Acı çekin nasır kaplasın elinizi ama sizler asla boyun eğmeyin parasal yaptırımlara ve korkulara, bırakın nasırınızı öpecek erkek taşısın sizi, onun için pamuk olmanızı isteyen değil.

Bir diğer kalbimi kıran ise gerçekten kimsenin olayın ardını arkasını sorgulamaması fakat buna rağmen bu canım bebişi gaza getirmesi. Kimsede ya eminmisin bak kimse kimseyi gereksiz ve sebepsiz yere üzmez aranızda birşeyler olmuştur olmadıysa yazık ama iyi düşün dememiş herkes as kes öldür demiş. Lütfen yazdıklarınızın ve söylediklerinizin başkalarını etkilediğini biliniz.

eğer okuduysanız çok teşekkür ederim eleştiriye açığım herzaman ve kuşunda dediği gibi “ oğlan bir dorothyi birde 4 ayaklı kızı sucuk u seviyor bu dünyada başka hiçbirşey onun için önemli değil”

Back
X