Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

ya ben bunu merak ediyorum işte. şimdi benim sonuc 4.95 cıktı ben şeker hastasımıyım? seker yüklemesi ne demek? bende suanki halime üzülmeli miyim :26::26:

cnm aslında senin de şeker yüklemesi (OGTT) yada diğer adıyla glukoz tolerans testi yaptırman lazım
ben sabaha yaptırıcam ve tam 14 tüp kan alıncak

ya ben bunu merak ediyorum işte. şimdi benim sonuc 4.95 cıktı ben şeker hastasımıyım? seker yüklemesi ne demek? bende suanki halime üzülmeli miyim :26::26:
benim bildiğim üst seviye 5 hba1c anladığım kadarıyla testin bu son 3 ay içindeki kanındaki şeker oranının seviyesini gösterir 7 den sonrasına kesin sen şeker hastasısın deniliyor şeker yüklemeside sana şekerli su veriyorlar ve 2 saat hiçbirşey yemeden içmeden bekliyorsun yeniden kanın alınıyor ve şekerine balılıyor şekerin 150 oralarda çıkarsa normal daha yüksekse insilin direncin oluyor nacizane bildiğim yqnlışım varsa düzeltin

kızlar dün diyetisyende 102,8 kilo çıktım
dr. hedef olarak 75 kg dedi
boyuna göre iyi olur dedi bende ztn 75 yeter diyorum
yani vermem gereken 28 kilo var
diyet listemi çalıştıgım için secenekli yaptı gayet gzl bi liste oldu bakalım
1 ay spor yok
2 aralıkta saat 3te kontrole çağırdı ve 100 kilo istiyorum seni dedi inş. dedim bende :)))

benim bildiğim üst seviye 5 hba1c anladığım kadarıyla testin bu son 3 ay içindeki kanındaki şeker oranının seviyesini gösterir 7 den sonrasına kesin sen şeker hastasısın deniliyor şeker yüklemeside sana şekerli su veriyorlar ve 2 saat hiçbirşey yemeden içmeden bekliyorsun yeniden kanın alınıyor ve şekerine balılıyor şekerin 150 oralarda çıkarsa normal daha yüksekse insilin direncin oluyor nacizane bildiğim yqnlışım varsa düzeltin

anladım canım tsk ederim :26:

cnm aslında senin de şeker yüklemesi (OGTT) yada diğer adıyla glukoz tolerans testi yaptırman lazım
ben sabaha yaptırıcam ve tam 14 tüp kan alıncak

cok gecmiş olsun canım. umarım testlerin iyi cıkar.

muhtemelen benden bu testi 3 ay sonrasında isteyecek duruma göre. bu ilaçla belli bir seviyeye düşmüşmü düşmemişmi bakacak tekrar ve ona göre isteyecek sanırım :( yani mesela çevremde duyduğum bir sürü şeker hastası gibi bana onu yemek yasak bunu yemek yasak gibi bişeyler söylemedi. evet cok yükselmiş ama 3 ay sonra tekrar bakalım bu ilacı kullan başka bir şeye gerek yok dedi. İnşallah bu 3 ay içinde daha da fazla yükselmez çünkü cok korkuyorum ben şeker hastalığından :(

kızlar dün diyetisyende 102,8 kilo çıktım
dr. hedef olarak 75 kg dedi
boyuna göre iyi olur dedi bende ztn 75 yeter diyorum
yani vermem gereken 28 kilo var
diyet listemi çalıştıgım için secenekli yaptı gayet gzl bi liste oldu bakalım
1 ay spor yok
2 aralıkta saat 3te kontrole çağırdı ve 100 kilo istiyorum seni dedi inş. dedim bende :)))

canım hadi insallah istediğin gibi olur hersey. Listenide yazabilirsen bir ara iyi olur bizde ögrenmiş oluruz...

kızlar az önce eşim üniversitede öğretim görevlisiyken bir öğrencisi vardı halada görüşürler onu aradı eşi vanlıydı ,ne zamandır aramaya çekiniyorduk ki çekindiğimiz kadar varmış , yakın akrabalarından 9 ve diğer akrabalarındanda toplam 53 kişi hayatını kaybetmiş allahım güç ver sabır ver ne zor ya... hani şu erciş'te öğretmenlerin altında kaldığı cafe vardı ya o cafe ve o bina bu kızın halasınınmış :(((( rabbim geride kalanlara dayanma gücü ver ... akşam akşam canım çok sıkıldı mekanları cennet olsun ne diyeyim.....

Çok ama çok üzüldüm..Allah sabır versin,kalanlara güç versin...

günaydınlar herkese
asıl diyetime bugun başlıyorum diyetisyenin listesi ile
içimde acayip bi heves ve istek var
bi de şu gribim geçse süper olacak
şimdi kimsecikler yokken geçmişe bi bakınayım geleym

ayşecim hadi hayırlısı..
Bu sefer olacak gibi geliyor bana..

Kzlar

Cok oldu giremedim hc. Yurtdisindan yatili misafirim var.. Bayram zaten herkes evdeydi. Cocuklarin hepsi hasta. Gecem gunduze karisti. Perisan birhaldeyim. Simdi yine ortancayi dr. A goturecegim. Butun gece oksurup durdu. Sabah baktim bisey cigniyor yatakta ..napiosun dedim bir baktim agzi kan icinde ... Bir yara var agzinda 1 liralik bozuk para kadar buyuk ve kanİyor...

Leah'çım çok geçmiş olsun..

Gebeliğe bağlı diyabet vardı,oğluma gebeyken..
banada şeker yüklemesi yapılmıştı..
Bende tokluk şeker ölçümü diye biliyorum..

Sizler böyle söyleyince acaba bende yeniden kontrollerimi yapsammı diye düşünmeye başladım.:26:

Son düzenleme:
Gebeliğe bağlı diyabet vardı bende,oğluma gebeyken..

Sizler böyle söyleyince acaba bende yeniden kontrollerimi yapsammı diye düşünmeye başladım.:26:

offf bende iyice korkmaya basladım :( bakalım bu önümüzdeki 3 ay neler gösterecek bana :(

anladım canım tsk ederim :26:

cok gecmiş olsun canım. umarım testlerin iyi cıkar.

muhtemelen benden bu testi 3 ay sonrasında isteyecek duruma göre. bu ilaçla belli bir seviyeye düşmüşmü düşmemişmi bakacak tekrar ve ona göre isteyecek sanırım :( yani mesela çevremde duyduğum bir sürü şeker hastası gibi bana onu yemek yasak bunu yemek yasak gibi bişeyler söylemedi. evet cok yükselmiş ama 3 ay sonra tekrar bakalım bu ilacı kullan başka bir şeye gerek yok dedi. İnşallah bu 3 ay içinde daha da fazla yükselmez çünkü cok korkuyorum ben şeker hastalığından :(

cnm pirinç, makarna, un, şereker yasak
muz, incir, üzüm de yasak öyle dedi
haftada 2 kere sütlü tatlı verdi sadece
netten araştır istersen ne yenir ne yenmez
dur listeyi de aklımda kaldığı kadar yazayım evde çünkü

offf bende iyice korkmaya basladım :( bakalım bu önümüzdeki 3 ay neler gösterecek bana :(

Korkma, farkedip tedaviye başlaman düzeltecek durumu..
Lunaazul'u hatırlıyorsun değilmi.? Onun mesela kilo verdikten sonra insülini normale dönmüştü..
İlacı kesmişti doktoru, net hatırlamasamda..

Kİlolar anamızı ağlatıyor bizim.:5:

ayşecim hadi hayırlısı..
Bu sefer olacak gibi geliyor bana..

cnmmm yirim seni yirrrrrr
ağzın bal yesin ne gzl şeyler söylüyosun sen yaa :)

Gebeliğe bağlı diyabet vardı bende,oğluma gebeyken..

cnm dr. dediki kilosu olan her insan yaptırması gerekir
birde insülin ve pcos arasında da bi bağlantı varmış
yani pcos olanlarda insülin yüksek olurmuş genelde
bende de pcos var

Korkma, farkedip tedaviye başlaman düzeltecek durumu..
Lunaazul'u hatırlıyorsun değilmi.? Onun mesela kilo verdikten sonra insülini normale dönmüştü..
İlacı kesmişti doktoru, net hatırlamasamda..

Kİlolar anamızı ağlatıyor bizim.:5:

cnm lunaazul uzun zamandır yok görüşen haberi olan varmı ki neden girmiyo artık

Kzlar

Cok oldu giremedim hc. Yurtdisindan yatili misafirim var.. Bayram zaten herkes evdeydi. Cocuklarin hepsi hasta. Gecem gunduze karisti. Perisan birhaldeyim. Simdi yine ortancayi dr. A goturecegim. Butun gece oksurup durdu. Sabah baktim bisey cigniyor yatakta ..napiosun dedim bir baktim agzi kan icinde ... Bir yara var agzinda 1 liralik bozuk para kadar buyuk ve kanİyor...

geçmiş olsun leahh benımde kızım gece cok fena oksurdu bıraz dan dr goturecegımm

günaydınlar herkese
asıl diyetime bugun başlıyorum diyetisyenin listesi ile
içimde acayip bi heves ve istek var
bi de şu gribim geçse süper olacak
şimdi kimsecikler yokken geçmişe bi bakınayım geleym

ayşecim yenıden hayırlı olsunn sana ınanıyorumm :7::7:

vee gunaydınn :16::16::16:

cnmmm yirim seni yirrrrrr
ağzın bal yesin ne gzl şeyler söylüyosun sen yaa :)

cnm dr. dediki kilosu olan her insan yaptırması gerekir
birde insülin ve pcos arasında da bi bağlantı varmış
yani pcos olanlarda insülin yüksek olurmuş genelde
bende de pcos var

Ayşecim en son mayıs ayında devlet hastanesinde yaptırmıştım tahlilleri,Herşey normaldi Umuttt'un dediği gibi oburluk dışında.:)
Olmazsa ben ege nin obezite bölümüne gideyim daha ayrtıntılı tahlil yapıyorlar ama biliyosun üniversitelerin nasıl kalabalık olduğunu.:(

geçmiş olsun leahh benımde kızım gece cok fena oksurdu bıraz dan dr goturecegımm

:

sizdemi hastalandınız.?Geçmiş olsun tatlım..
Ne kötü yaa bütün kuzular rahatsız..
Bugün oğluma bakıyorum içim eridi resmen..Gözlerinin altı çokmüş gibi geldi bana.:(

Dilek,
bugün nasılsın.?
varmı bir gelişme.?

Ayşeeee,kaç kalorilik liste verdi diyetisyen..
eKmek,meyve,süt,et ve sebzen kaç adet hatırlıyoran tabii..:)

Back
X