.....ekşi hamur mayası yapıyormusun yada nasıl yapılır biliyormusun
ben denemek istiyorumda
......
Bu hafta başlayacağım canım yapımına, kullandığın malzemenin kalitesine, ortamın (evin) sıcaklığına göre 4 günle 1 hafta arasında sürüyor sanırım mayanın kıvamına gelmesi. Yaptıktan sonra daha sağlıklı bilgi verebilirim. Şimdiki bilgilerim internette yazılanlarla aynı :)
Daha önce hazır -kuru- maya ve eski hamur ile ekmek yapıyordum. Eski hamurla yaptığım ekmek mayasından portakal kadar ayırıp ertesi gün ya da sonraki gün ekstra maya
katmadan bu ayırdığım parça ile yoğurarak yapıyordum. Köy ekmeği gibi çok güzel oluyor ancak toplam mayalanma süresi 6-7 saati buluyor, benim gibi uçtum akıllı için diğeri daha pratik geliyordu. Ama hazır mayalardaki sentetik içerik de içime sinmiyor hiç.
Doğal beslenme platformlarındaki arkadaşlarımdan ve internetten tarifler okudum, tam buğday unu ve kuru üzüm ile yapmaya karar verdim. Mayayı beslemesi filan ince ayar istiyor, tohumdan bitki yetiştirmek gibi özenli bir iş :)) Ama prensipte basit bir işlem :)
Slm kızlar.oncelıkle beyzus ablam ve yenacım bıldırım yapamadıgım ıcın ozur dılıyorum.persembe gecesı oksurukle uyandım tıkanmısım resmen yıne acıle kostuk yıne serumler hatta hava verıldı.2 gundurde evdeyım ama esım vını ısyerıne goturmek zorunda kaldıgı ıcın gırıp bır turlu haber veremedım.su anda telefondan yazıyorum hatta.aysenın oglu emırı vede kucuk aysecıgı cok merak ettım ama bır turlu gıremedım nete.haftasonu evdeyım ıyı olursam pzartesı ıse gıdebılırım ama cok oksuruk var 10 tanede ıgne verdı sabah aksam.uf uFf hastalıklar pesımızı bırakmıyır hamd olsun bugunumuze kılomda 97.5 ıdı 300 g vermısım ınsallah lıste dısı kalmam.kılo verenlerı ozellıkle dereceye gırenlerı tebrık edıyorum.hepınızı ozledım.sevgıler.
Çok geçmiş olsun, bağışıklığın mı zayıfladı acaba? Üst üste geldi bu ara

Kısa sürede temelli iyileşirsin umarım.
....evet 2 saat banyo yıkadım birde olsun o iyi olsunda
yazın babamın köydeki evde balkonda kalmıştı bizde hemen duymamışız ağlamış kusmuş sandalyeye tırmanıp aşağı atlamaya çalışmış ama yüksekti korktum anne diyor allahtan atlamamış yüksek değil ama taş dizili yerde
ama evde sürgüyü kapatacağı aklıma gelmemişti
....
Bu çocukların ne yapacağı belli olmuyor gerçekten, neyse sağ sağlim olsunlar da... Bizim banyo kapısında kendiliğinden kilit var, çelik kapılarda bulunan tipte. Onu çevirmişti kızım, tekrar açamadı sonra. (bebekleri ile sohbet edecekmiş tuvaletini yaparken) Tornavida ile dışarıdan açmıştık biz de.
Balkon macerasını da ucuz atlatmışsınız. Tek teselli, daha dikkatli olmayı öğretiyor böyle olaylar. Kızım artık hiç bir kapıyı (arabadakiler dahil) sormadan açıp kapatmıyor.
İyi akşamlar arkadaşlar.....

....
İyi haber vereyim.Bu gün gayet iyi anneciğim...Arkadaşların dediği çıktı.Tansiyonu yükselmiş dün gece..Bana söylememiş tansiyon ilacının biri bitmiş.Daha doğrusu çok az ilaç getirmiş yanında gelirken.Bu gün gidip ilaçlarını tamamladım ve kafa içi dolaşımını düzenleyen ilacını Dr'na danışıp sabah akşam 1 olmak üzere 2 ye çıkardık...Bugün moralim düzgün çok şükür....
...
Çok sevindim, maşallah teyzemize.

bilmem asucum yaa.daha hızlı veremem artık biliyorum da biraz daha verip bölgesel halledip korumaya alırsam çok güzel olacak.gerçi indikçe kilo hedefimi de indiriyorum.başta 80 yeter diyordum.sonra 74 yeter diyordum.en son 72 yaptım bakalım daha ne kadar indireceğim

....
Canım, bence çok iyisin sen, sanırım topiğimizin boy/kilo oranına göre ideal kiloya en yakın üyesi sensin :) Toksin de var, 60'lardaki tek temsilcimiz ama beden kitle indeksi mi denir, boy/kilo oranı mı denir, ona göre sen ilk sıradasın galiba. Yanlış hatırlamıyorum değil mi, 1.80'e yakın boyun vardı? 72 ideal olur bence de, 3 çocuk doğurmuş olmak, o boyda o kiloda olmak harika olmalı. Nazar boncuğumuzu da koyalım, nazar değmesin

Tahlilllerine de sevindim, gözün aydın insülin direnci kalmamış. D vitaminini bir ampülle kolayca takviye edersin ve değerin hemen düzelir, zaten doktorun bilgi verecektir :)
herkese merhaba gününüz güzel olsun
geceden beri süper kar yağıyor ankarada her yer bembeyaz müthiş
ben de 78 i gördüm şükür
ecenin karışımını içiyorum 2 gündür ve akşamları çok dikkat ediyorum yediklerime
ama bu karışım müthiş bir rahatlama sağlıyor hiç şişkinlik hissetmiyorum
ece tahlil sonucun için netteki yazılanlara takılma canım beyzuş abla geçen demişti ya çok basit nedenleri olabiliyormuş bazı değerlerin yükselmesinin sen doktorla görüş yine içini de ferah tut canım
Asuman süpersin, darısı başıma diyeceğim, bir dizi nazar boncuğu da sana

Karın keyfini benim için de çıkar, seyretmeyi çok severim ama burada bir gün bile dayanmadı.