Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

ece güzel mekan seçmişiniz canım ye tabii hem kahvaltıdan bişey olmaz akşama kadar hepsi gider
ben bi kere kahvaltıda kardeşimle çin makarnasından yapıp yemiştim 2 tabak hiç bişey olmadı canım sıkmadan güzelce ye mamaları her zamanmı gidiliyor sanki değilmi
sağlık ocağı çok yakın canım bir kere gitmiştim eylüldü sanırım o ara tahlil yapmıyorlarmış şimdi yapıyorlar gideyim en kısa zamanda

inşallah bi akslik olmazda giderm.oğlum bugün okudan geldiğinde keyifsizdi biraz.erkenden uyudu hala da uyuor.düzleir inşallah.hadi ben kaçtm kızlarr:16::16::16:

bende bugün tavuk yaptım fırında ve makarna vardı yanında :) makarnadan yedim valla ama çok değildi 3-4 kaşık kadardı .

canım ya sana zahmet olacak ama inan bu davet benim için çok önemli :)
Zahmet olmaz tabii ki, ama minikler müsade etmediler bir türlü. Diyetisyenin ilk verdiği detaylı listeyi bulamadım ama temel listeyi buldum o da iş görür sanırım. Kendisi buna meyve-sebze detoksu diyordu:

sabah: 2 dilim tam buğday ekmeği, 2 ince dilim beyaz ya da kaşar peynir, salatalık-domates-bol yeşillik, yeşil çay
(peyniri yarıya indirip 1 yumurta eklenebilir haftada 2 gün)

ara: (2 saat sonra) 1 küçük elma ya da 1 küçük kivi

öğle: (2 saat sonra) 1 kase(koca kaselerden değil) kremasız, ağır olmayan çorba, 6 yemek kaşığı dolusu az yağlı sebze yemeği, 1 su bardağı dolusu yoğurt, 1 yemek tabağı dolusu salata (bol yeşillik), 1 dilim tam buğday ekmeği ya da 2 yemek kaşığı dolusu bulgur pilavı

ara: (2 saat sonra) 1 adet greyfurt ya da 1 küçük elma ya da yarım portakal ya da 2 ince dilim ayva ya da yarım nar (çok tatlı olmayacak) ya da 10 adet böğürtlen

ara: (2 saat sonra) yarım çay bardağı leblebi ya da 6 adet çiğ badem ya da 8 adet çiğ fındık ya da 3 tam ceviz

akşam: (2 saat sonra) 1 kase(koca kaselerden değil) kremasız, ağır olmayan çorba, 6 yemek kaşığı dolusu az yağlı sebze yemeği, 1 kase cacık ya da 1 bardak ayran, 1 yemek tabağı dolusu salata (bol yeşillik), 1 dilim tam buğday ekmeği

ara: (en geç 21.00'de) Bir porsiyon meyve (yukarıda saydıklaırmdan)

notlar: Öğünlerde çorba yemezsen 1 dilim daha tam buğday ekmeği yiyebilirsin. Tüm öğünleri yemek gerekiyor, atlamak yok yani. Ekmekler Uno dilimi ebadında olmalı. Günde 3 bardak yeşil çay ve 8 bardak su içmek gerekiyor. Yemeklere uygun miktarda kıyma-et eklenebilir. Yasak sebzeler: Patates, bezelye, havuç, yer elması, enginar, kereviz, turp, kırmızı lahana, mısır

....Canım yaa gece gece neler yaşamışsınız...Bizi hatırladım.:(
Kızım geniz eti ameliyatı olmadan önce oda öyle kurcalardı dediğin gibi çok sık burun açıcı kullanmaktan tahrişde oluyordu..
Bir gece kontrol için uyandığımda yastığı olduğu gibi kan içinde deliye döndüm korkudan resmen...
ertesi gün gittiğimiz KKB cı tahriş olduğunu söylemişti..
4,5 yaşında ameliyat oldu rahatladık çok şükür..
Aynı şeyleri yaşamışız gerçekten :( ilk defa olunca bilemedim, tahrişten o kadar kanama olur mu diye... Neyse ki uzun sürmedi... Bize d eileride ameliyat gerekebilir, 6 yaşından sonra bakalım demişti KBB'ci...
...Deneyimlerini benimle paylaşırsan sevinirim kitabı da merak etmedim değil farklı peynirleri bende denemek istiyorum

Seve seve paylaşırım ama şu anda sen benden daha deneyimlisin :)) Ben sadece sirke ile kestirerek lor yapmıştım :)
haklısın ece aslında bi kan versem iyi olur
bizim ev de merkezi canım iyi ısınr aslında ama bu soğuklarda daha az ısınıyor tabii ama soğuk değil ben biraz fazla üşüyorum sanki
Asumancığım hep derler ya, demir değerlerine bir baktır diye. Üşüme deyince benim de ilk aklıma o geldi :)) Gerçi sen güzel besleniyorsun, gene de bir kontrolde fayda olur.
Hoşgeldin umutcum bende sana bişey sorucaktım aklımdan geçiyordun)Sen yazmıştın sanırım kargoyla süt ve organik ürünler aldını banada telefonunu verebilirmisin oranın yada internet adresini.
Merhaba canım, mesajını gördüm ama çok sonra cevap verebiliyorum, oğlum her 5 dakikada bir uyanıyor. Lafın gelişi değil ama, gerçekten her 5 dakikada bir :( şurup fayda etmedi. Bu durumda yatamadım ben de, nöbetteyim. Ama yazamadım da. Şimdi daldı biraz, mesaj atıyorum sana :))

merhaba eşim geldi kızım havalara uçtu tabi tuvalete giderken bile yanlız bırakmıyor babasını babası birde bebek getirmiş sen dünyadaki en iyi babasın diyor kuzum,

beyzuş canım o içindeki canavarı sustur yoksa emekler eziyetler boşa gider

umutt canım neler yaşamışsın gece gece çok korkmuşsundur insanın aklına hep kötü şeyler geliyor bu durumlarda allahtan ciddi birşey yokmuş oğlanda umarım antibiyotiksiz atlatır

ece çocuklar olmadan bir sömestr tatili sanada iyi gelir biraz rahatlarsın ama insanında aklı kalır tabi arkadaşlarınla buluşmada bakalım ne diyecekler bu fıstık kim derler bence
senindemi yolun izmirden geçti niye hatırlattın kız boyozu offf ben birde kömürde sadviçine bayılırım kumru gibi ama devasa ekmeklerle

leah dönmene sevindim 3 çocuklar zor birde hastalıklar falan eklenince allah kolaylık versin

ayşe 11 haftada 14 kilo verilir neden olmasın

ilbatum 10 günde sen verisin rahat 2-3 kilo vermesende zaten süper kilo verdin herkezin ağzı açık kalacak bence

unuttuklarım varsa kusura bakmayın kızlar
bugün hiç oturmadım çok yorgunum akşam kızım dediki 4ümüz yatalım beni yatakta sığmayız diyince ben babnın yatağında yatacam 4ümüz yatarız dedi baba ben kızım ve bebeği onlar uyudu ben sıvıştım evi topladım size bir bakayım dedim

tebessüm allah sizie uzun süreli ayrılıklar vermesin
sen kızının heyecanını anlatınca benim çocukluğum geldi aklıma
benim babam öğretmendi benim çocukluğumda doğuda görev yapıyordu çok az gelebilirdi ozamanın ulaşım şartlarından dolayı
bende çok özlerdim günlerini sayardım tabi sayıyı bildiğimden değilde hatırımda kalan hergün anneme bu gün mü gelecek diye sorardım ada hep yarın yarın der dururdu canım babacığımda bana her gelişinde bebekler getirirdi veeeeeeeeee bende ilk gece onlarla yatardım
ama sabah hep kendi yatağımda uyanırdım artık beni uyutunca ne yapıyorlardıysa:34:

umutt ben bu ara bol bol turp yiyordum niye senin listende yasaktı ki
ne varmış ??
Canım 4 sene kadar önce gitmiştim, tam sebebini hatırlayamıyorumi sanırım glisemik indeksi yüksek bu sebzelerin. Tam emin olamadım. Ama annem diyabetli ona da kök sebzeler yasak? Belki bir miktar nişasta ihtiva ediyordur?? (fikir yürütüyorum) Ben şimdiki beslenmemde yiyorum ama bu sebzeleri, çoğu çok faydalı. Özlem'e bir haftalık düşük kalorili, yüksek vitaminli diyet örneği olarak yazdım.
....umutt canım neler yaşamışsın gece gece çok korkmuşsundur insanın aklına hep kötü şeyler geliyor bu durumlarda allahtan ciddi birşey yokmuş oğlanda umarım antibiyotiksiz atlatır
Sağol canım. Sizin de gözünüz aydınnnnnnnn. Hele kızının, çok iyi anlıyorum ben onu. Ben de çocukken babam Almanya'da ön ihtisas yapmıştı 2 yıl, o önden gitmişti ve 6 ay ayrı kalmıştık, 5 yaş civarıydım hiçbir zaman unutmam bir gece yarısı bizi almaya geldiği günü, elinde esmer, saçları fileli bir oyuncak bebekle. Kız çöcukları için nasıl önem taşıyor baba, hayatım boyunca hatırladığım mutlu anılarımdan biridir :)))

....

Kimle kaldı kimler gitti bilmiyorum ama ben de iyi geceler diliyorum, hem bedenen hem ruhen feci çöktüm, uyumaya değil bayılmaya gidiyorum artık :))))

Günaydın çıtırlar bu gün ben açıyorum sanırım herkes nerde uykuda mı kaldınız hadi toparlanın kalkın tembellik etmek yok Güüünnnayyyydııııııııııııııııınnnnnnnn

ben dukan diyetine başladım bugün 4.günüm bu hafta kilomda eksilmeler bekliyorum dukanın tek kötü yönü kabızlık yapıyor
HEDEFİM HAZİRANIN 1 DE 80 KİLO OLMAK

ben dukan diyetine başladım bugün 4.günüm bu hafta kilomda eksilmeler bekliyorum dukanın tek kötü yönü kabızlık yapıyor
HEDEFİM HAZİRANIN 1 DE 80 KİLO OLMAK

İnşallah hedefine ulaşırsın ama bir şey sorucam dukan diyetinde yanlış hatırlamıyorsam uzun süre meyve yok hangi dönemi hatırlamıyorum ama hiç bana göre değil meyvesiz bir hayat düşünemiyorum hiç olmazsa günde 1 kere yemek isterim

inşallah hedefine ulaşırsın ama bir şey sorucam dukan diyetinde yanlış hatırlamıyorsam uzun süre meyve yok hangi dönemi hatırlamıyorum ama hiç bana göre değil meyvesiz bir hayat düşünemiyorum hiç olmazsa günde 1 kere yemek isterim

bende meyvesiz duramıyan biriyim ama kilolar canıma tak etti artık dizlerimde kireçlenme var ,acil kilo vermem gerekliymiş

inşallah hedefine ulaşırsın ama bir şey sorucam dukan diyetinde yanlış hatırlamıyorsam uzun süre meyve yok hangi dönemi hatırlamıyorum ama hiç bana göre değil meyvesiz bir hayat düşünemiyorum hiç olmazsa günde 1 kere yemek isterim

bide şunu düşündüm meyve şekerli diye yasak bende ekşi olan meyveleri seçer yerim ama pazar gününe kadar sadece protein yemem lazım

bide şunu düşündüm meyve şekerli diye yasak bende ekşi olan meyveleri seçer yerim ama pazar gününe kadar sadece protein yemem lazım

Ama dukanda ekşi meyveler serbet demiyor ki seyir evresinde tüm meyveler yasak ben kendime bakmıştım mesela seyir evresi 114 gün ben göze alamamıştım 114 gün meyvesiz yaşayamam

aman zor valla eşin işe başlayana kadar plan yapma konu aile olunca adamlara akan sular duruyor taakiii çocuklar büyüyene kadar bi arkadaşım demişti bana 2. çocuk olsun kaocan deişir diye hakkaten zamana bırakmakm lazım sanırımmm
:))
inşallah zamnla düzene gireriz...
Kizlar mehaba,
Yena, ayse ve diger dostlar hepinizi ozledim..kendimi kendime size zaman ayirmaya zorlamaya calisacagim... Yoksa evde yerde yuvarlanan iki bebek, zirt pirt hastaliklar, kizin yogun programi derken... Sacimi bile taramiyorum kendimin...
yeniden hoşgeldin Beyza, çok geçmiş olsun... bende yerimde sayanlardanımmm

selamun aleykum arkadaslar ben geldim :)
bugün esimle ögleden sonra resmen yürüme maratonuna ciktik
gecmisi felan okuyacak takatim kalmadi ..umarim herkez insallahuRahman afiyettedir..

yediklerimide yazayim insallah
sabah :iki dilim cavdar ekmegi 1 tatli kasigi sürme peyniri 1 marul
öglen: iki kepce iskembe corbasi + bol salata
aksam: 1 domates ,1 süs biber ,yaklasik 200 gram kadar beyaz yogurt
çok az yediklerin bence canım önünde verilecek kilo çoksa zamanla azaltacaksın yediklerini...

slm arkadaşlarımmm
yarın benim okuldan 3 arkadaşla buluşacağız kızılayda kahvaltı içni sözleştik.bende bu akşam bi sürü şey denedim en iyi hangi kıyafetimle görünüyorum diye...bakalım nasıl tepkiler alacağım.bebişimi görümceme bırakacağım onun da işi varmış biraz apar topar bi buluşma olacak ama hiç olmamasından hiç sosyalleşememekten iyidir.yarınki misafirim cumaya erteledim böylece.cumayada acaba kızlarıma doğum günümü yapsam diyorum bakalım hayırlısı.oğlum ve kızımı hsonu babanneye götürecek eşim 1 hafta fln kalacaklar çok mutlular(doğumgünleri normalde önümüzdeki hafta ama ayrı olacağız büyük ihtimal).ben bi yandan seviniyorum ama bi yandan da içimde çok garip bir hüzün ve huzursuzlukta var.hem 3 çocukla başedemem 15 tatilde diyorum hemde onlardan ayrı şehirlerde olmak beni korkutuyor...herşeye rağmen kayınvaldemde çocuklarla bi hafta geçirmekte istemiyorum çok sıkılırım biliyorum.eşim olunca güzel geçiyor ama izin alamayacağı için o olamaz.çocukların keyfinin yerinde olduğuna inanırsm önümüzdeki hafta bende çkaleye gitmeyi planlıyorum bebişle.ama biraz eşimle başbaşa kalalım(tek çocuklu en azından)..

değişiklik olur ne güzel tabi özlersin yavrularını ama iyi gelir bence...

merhaba eşim geldi kızım havalara uçtu tabi tuvalete giderken bile yanlız bırakmıyor babasını babası birde bebek

unuttuklarım varsa kusura bakmayın kızlar
bugün hiç oturmadım çok yorgunum akşam kızım dediki 4ümüz yatalım beni yatakta sığmayız diyince ben babnın yatağında yatacam 4ümüz yatarız dedi baba ben kızım ve bebeği onlar uyudu ben sıvıştım evi topladım size bir bakayım dedim
ayy canımyaa gözünüz aydın şimdi gözlerim doldu. benim babamda yurt dışındaydı uzun süre o geldiğinde bebnde ağlardım hep onlarla uyumak için çocukluk işte....Allah ayırmasın...

Günaydın çıtırlar bu gün ben açıyorum sanırım herkes nerde uykuda mı kaldınız hadi toparlanın kalkın tembellik etmek yok Güüünnnayyyydııııııııııııııııınnnnnnnn

günaydınnn:52::52:

günaydınlar herkese
acayip bir baş ağrım var dünden beri
regl oldum ya ondan herhalde
bi de görümcemin bazı laflarını duydum yine benimle uğraşanı aşşah bildiği gibi yapsın ne diyim

günaydınlar herkese
bi de görümcemin bazı laflarını duydum yine benimle uğraşanı aşşah bildiği gibi yapsın ne diyim

merhaba kızlarr nasılsınızz

aysecım hiç canını sıkma konussun konuşsun otursun cvb bıle verme Allah a havale et gitsinn

günaydınlar herkese

günaydın canım geçmiş olsun.. Yahu bu görümcenin derdi neymiş allah aşkına??? Boşver gitsin...

Sağol canım, kızım iyileşti çok şükür. Ama oğlanla başım fena dertte bu sefer. Ablası gibi uyumlu geçirmiyor o, çok huysuzluk yapıyor, dün gece 1 saat ancak uyuyabildim :(

Dediğin gibi yapacağım artık, sonuçta yabancı değiller. Öyle eleştirici filan kişiler de değillerdir hiç, ama benim tertibim meşhurdur aile içinde. Ünümü korumam lazım değil mi? :)) Yardımcım çok iyidir ama tertip içten gelen bir şey, göstererek olmuyor olamıyor, tüm çekmeceleri döküp ben baştan tertipliyorum her ay (yatak odası, çocuk odası, mutfak, salon ne varsa), bu ay yapamadım da, bu hafta yapmayı düşünüyordum onlar gelmeden. Ama olamayacak gibi.

Çok sağolun arkadaşlar geçmiş olsun dilekleriniz için. Kızımın sabahtan itibaren ateşi kalmadı çok şükür. (Umarım akşama yükselmez) Bugün sabah doktora gittik, çok iyi buldu kulakta ve boğazda hiç enfeksiyon belirtisi yok :nazar: Gene de dikkat etmeye devam tabii. Ama oğlan kötüledi bu sefer ve onun boğazlar sınırdaymış, şimdiden geniz akıntısı da başlamış. Çok dikkatli takip etmem gerek yoksa 3 gün içinde antibiyotiklik olur :(
Doktor bu virüsün 7 güne kadar ateş yaptığını söyledi, bi iyi atlatmışız gene, ama ateşi de epey yüksekti :( Ben serinkanlıyımdır gerçi, ateş de bir savunma mekaniması ve maşallah kızımın bağışıklığı iyidir. Ama oğluş daha küçük, daha zayıf (kilo olarak da bünye olarak da) ve de inanılmaz huysuz. Ben de hiç uyuyamadım dün ve şırıl şırıl burnum akıyor :2:

Ellerine sağlık. Misafirlerim gelip gitsin ben de Kadıköy'de güvendiğim bir kasap var, oraya gidip şirden alacağım ve kendi peynir mayamı üretme çabasına başlayacağım :)) Çok merak ediyorum nasıl olacak, meraklılarını buldum nette, ne aletler almışlar görsen. Onlar aşmış, kalıp kalıp yapıp 3-5 ay dinlendiren mi ararsın, Fransız, İsviçre peynirlerine merak salanlar mı... Ben o derece ilerlemem herhalde, sürekli üretebileceğim 1-2 çeşit denemek istiyorum ama. Senin yöntemi de deneyeceğim ;)
**Artun Ünsal'ın kitabını aldım okumaya başladım bu arada. Peynirin tarihçesinden başlamış, daha ortaçağı yeni geçtim :)))

Benimki de aynı sona uğrayacak gibi görünüyor :)))) Olsun silbaştan yapmak da ayrı güzel :))

Çoktaaan gitmiştir canım, bir haftalığına gelmişlerdi zaten, bir kere kopunca tekrar geri gelemedi sanırım, 3 çocukla, devamlı koşuşturarak adapte olabilmek çok zor.
Senin bu motive haline de bayıldım, bize de bulaşsın azıcık :)))

Sağol canım :54: Kafama göre doktorlar da bulduğum için şanslıyım, doktorlar sinir oluyor aslında bizim gibi tiplere :)))

hastalık çok zor cnm allah yardımcın olsun

Kizlar mehaba,

Bugun saolsun yine umut aradi. Bir zaman yaratip girdim. Cok yazamiyorum simdi. Acayip bir donem geciriyorum. Etrqfimdqki hersey sanki cok hizli akiyor, aksilikler ve sorunlar ile sorumluluklar dizboyu...

Kilo isleri de ustune gelince, basliycam artik dedim.. Bari bu alanda kendimi kasmiim dedim ve aninda kilo aldim tabi... 86 kilo oldum. Sinir... Ama ilginctir, bir donem boyu yedim yedim yedim... Cipsler filan gomdum yani.. Ki sevmem fazla ama daldim resmen..Ama uzun zaman kilo almadi. Sonra lastik koptu tabi 4-5 kilo birden aliverdim.. Neyse fazla gam yapmadi nedense yine de ...

hala da motivasyonum cok dusuk, iki gun diyet, ucuncu gun koyverme hali var... Cok hastaliklar ve buna bagli duzensizliklerim var.. Zaten hersey hasta olup yataklara dustugum bir zaman basladi... Simdi diyorum ki nasil o kadar iyi diyet yapabilioy musum... Nasil oyle iradeliymisim ve azimliymisim. subatta spora basliyorum. Umarim itici bir guc olur bana..

Kisaca boyle. Simdi gecmise bakiym.. asuman kesin 45 kiloya inmistir... Dalokim benim gibi bir buhran esigindeydi en son.. Umarim o benim kadar kilo almamistir..

Yena, ayse ve diger dostlar hepinizi ozledim..kendimi kendime size zaman ayirmaya zorlamaya calisacagim... Yoksa evde yerde yuvarlanan iki bebek, zirt pirt hastaliklar, kizin yogun programi derken... Sacimi bile taramiyorum kendimin...

yuppi yuppi yuppi beyza gelmiş hoş gelmiş
cnm ya valla özlettin kendini yorumlarını okumayı özledik
haklısın ben ki bir çocukla çoğu zmn vakitsiz kalmaktan şikayet ediyorum sana allah yardım etsin
ama yinede fırsatını buldukça görelim seni lütfeeennn

merhaba kızlarr nasılsınızz

aysecım hiç canını sıkma konussun konuşsun otursun cvb bıle verme Allah a havale et gitsinn

öyle yaptım cnm ztn yüzüme demedi ama akşam telefon konuşmalarını duydum tek tek allah ıslah etsin ne diyim

Back
X