Tünaydın kızlarrrrrrrrrrrr :122:
Dün malum kuzenler bizdeydi o yüzden uğrayamadım ama inanın aklım sizdeydi

Sabah 5 e kadar oturup sohbet ettik film seyrettik ( Milyon Dolarlık Bebek diye bir film ama gerçekten çok güzelmiş )
Tabi o saatte yatınca 11de ancak uyandık

sonra hep birlikte kahvaltı ettik ( şükür fazla kaçmadı

)
Kuzenlerden biri gitti dershaneye diğeride şu an eşimle yine oyun konsolunun başında

onun dersi daha geç başlıyacakmış dershanede.
Bende fırsat o fırsat size koşdum :122:
evet hepsini soğuktan yapıyorsun bugün başladım daha uyarıda olduğu gibi henüz tartılmadım ptesi bildiririm aldığım sonuçları
Sonuçunu büyük bir merakla bekliyorum güzelim :122: İnşallah çok güzel netice alırsında bizlerde seni takip ederiz

Bu arada açlık hissediyormusun veya başka birşey yapıyormusun yanında onlarıda yazmayı unutma
Canım ben bunu buldum ,böyle demek sanırım..
Tevafuk ve Tesadüf arasında ki fark
Dilimizde kullandığımız birçok kelime vardır ki manasını kesinlikle bildiğimizden kullanıyor değiliz.
Kimi kelimeleri aslında ifade ettiği mananın aksine bir niyetle kullanmaktayız. Sözünü edeceğimiz tesadüf kelimesi de bunlardın biridir. Tesadüfte şuursuzluk, hesapsızlık ve başıboşluk vardır.
''Şu hadise tesadüfen şöyle oldu, bu hadise tesadüfen böyle oldu'' gibi... Bunu söyleyen zata sorsanız:
-Siz kainatta başıboşluk olduğunu kabul edebiliyor musunuz? Hadiseler, vak'alar başıboşluktan mı zuhur ediyor, yoksa hepsinde ince bir hikmet, kesin bir maksat mı vardır? Muhatabımız hemen diyecektir ki:
-Asla, kainatta başıboşluk yoktur. Her hadisenin altında bilmediğimiz nice hikmet ve maslahatlar vardır.
-Öyle ise hikmetsizlik ve başıboşluk manasına gelen tesadüfü neden kullanıyorsunuz?
-Canım ne bileyim herkes kullanıyor, ben de kullanıyorum. Alışmışız da bir defa...
Bir ayeti kerime bizlere ışık tutuyor: ''Denizde, karada ne cereyan ediyorsa, Allah'ın ilmi dahilinde cereyan ediyor. Bir yaprak düşmez ki Allah'ın ilmi dahilinde olmasın!..'' Anşılan, tesadüfi sandığımız kainat hadiselerinin hiç birinde tesadüf yoktur. Bir yaprağın düşüşünde dahi. Ya ne vardır? Tevafuk...
Muvafık olmak, münasip düşerek cereyan etmek bir İlahi maksat, bir İlahi hikmet için cereyan etmiş olmak...
Bunun içindir ki kelimeleri yanlış manada kullanmak istemeyenler tesadüfü terk eder, tevafuku tercih ederler.
Tevafuken böyle oldu, tevafuken şöyle cereyan etti diyerek her hadisenin altında bir İlahi hikmet, Rabbani bir maksat ararlar. Yaratandan alakasını kesmek gibi bir dalgınlığa düşmezler.
Ailem Dergisi
Paylaşımın için çooook teşekkür ederim canım. Ne güzel yeni yeni şeyler öğrenebiliyoruz burada. Boş boş muhabbetler yok ve her gün emin ol en azından bir faydalıı bilgi öğreniyorum sizin gibi güzel dostlardan

Bazen sağlık bazende hayatla ilgili.
İyiki varsınız... RAbbim herşeyi gönlünüze göre verir inşallah.... Aminnnnnn
Bu arada
Akabe sanada ayrı teşekkür ederim

Allah razı olsun vesile oldun birşey öğrenmemize.
evet gittiler

bugün şaşkın tavuk gibiyim.üçüne aynı andda bakmak eğlendirmek uyutmak o kadar zorki akıl ve ruh sağlığımız için gitmelerini istedim onlarda istediler.babanneyi çok seviyorlar.iyi bakacağını biliyorum gözüm arkada değil ancak giderlerken çok üzüldüm.birazda kar yağışı olunca tedirgin de oldum.verdim kendimi işe.evi temzledim arkadlarından zaman geçsin diye.zaten bebişim de sağolsun inat etti bugnü doğru düzgün uyumadı.onla uğraştım biraz.az önce uyudu inşallah gece uykusu yapar artık tüm gün az bir uykuyla durdu çünkü.interneti yeni açabildim.yemek yemeyeceğim halde(k flaks yemiştim acıkıp) yemek yaptım (tavuk bozulcaktı yoksa),yufka bozulmasın diye börek sardım biraz (dondurucuya attım) bişeylerle oyalandım durdum.Rabbim kimseyi uzun süreli evlatlarından ayırmasın.eşimi ailesi 4.sınıftayken 2 yıl anneanneye bırakmışlar yurtdışı görevleri çıkmış. öğrenimi bölünmesin istemişler ve 2 yıl süresince hiç görüşmemişler(tel hariç tabi) eşim hala anlatıyor neler hissetiğini...ben 10 gün durabilecekmiyim bilmiyorum bakalım
Canım Allah kavuştursun

Eminim yokluklarını hissedeceksindir ama inan geldiklerinde çok daha enerjik ve rahatlamış bir Anne bulduklarında onlarda çok mutlu olacaklardır. Birbirinizi çok özleseniz bile kavuştuğunuzda çok daha kaliteli zaman geçirme imkanı bulacaksınız
ayy öldüm gülmekten ekşi sözlükteki entry ..

dolunayda epilasyon yapıp, üzerine bir de çişlerini sürerlerse tüylerinden kurtulabileceklerine inanan ve bunu deneyen bir sürü kadının üyesi olduğu, türlü saçmalıkla kendi içinde kaynayıp duran site.
bu kadınlara her şeyi yaptırabilirsiniz. deneyin, bir şey uydurun, bir şey vaadedin, ne kadar saçma olursa olsun deneyen bir sürü kadın çıkacaktır.
aynı zamanda, üzerinden çok rahat para kazanılabilecek bir sitedir. şöyle ki... siteye üye olun. yurtdışında yaşayan bir tanıdığın, orda bulduğu bi ürünle, bütün tüylerinden ya da selülitlerinden kurtulduğunu, göğüslerini dikleştirdiğini vs büyük bir heyecanla anlatın. ürünü sipariş ettiğinizi söyleyin. ürün geldi, deniyorum, şu kadar gün oldu, şimdiden değişiklik var vs gibi güncel mesajlar atmayı ihmal etmeyin. ürüne fiyat koyarken de elinizi korkak alıştırmayın. onlar çoktan gözden çıkardılar zaten parayı.
hadi bir kısmını tenzih edelim tamam ama üyelerinin dünyaları o kadar küçük ki, çeyiz fotoğraflarını sergiledikleri sayfalarca başlık var. inanamadım. düğünüme şu kadar kaldı, şu kadar zamandır evliyiz falan gibi sayaçlar koymuşlar bir de. koca bulunca da bitmiyor ki dertleri. hayat zor gerçekten de.

ay karnıma ağrılar girdi gülmekten.
Sen çok yaşa emi
Anammmm iddadaşım sen neymişsin beee

Bu arada itiraf edeyim bende birkaç sene evvel şu nette kendi kendine kurabildiğin Radyolar vardı yaa orada birkaç ay DJlik yapmıştım

ama eşim o dönem bilmiyordu sonradan itiraf ettim

kulağımı çekti yaramaz çocuklar gibisin bana niye söylemedin dedi

hatta eğer çok istiyorsan kendine bir radyo kur ama sadece akraba ve arkadaşlara linkini at eğlen işte demişti

tabi sonra sıkıcı geldi çünkü diğer Djler sallamaya başlayınca bütün gün bana kakalanıyordu
oy kiyamam kücücük daha ,sünnetden dolayida olabilir canim
bir doktora götür istersen hem uykusuzlukta bedenine yorgunluk verir daha da cok rahatsizlanir.
Nazara karsida eger istersen ogluna abdest aldir ayakta kibleye dogru cevir ,kendi ellerine 3 ihlas felak nas ayetel kürsi birde elham oku üfle ve ogluna tepeden ayaga kadar sür buna bir kac gün devam edebilirsin insallah sifa olur
bu zor gelir dersen söyle duada ettirebilirsin ogluna
Peygamberden (sav) söyle rivayet etmistir: "Sizden biriniz uykuda korkarsa söyle desin: Allah'in gazab ve azabindan ve kullarinin serrinden seytanlarin vesvesesinden ve yanima gelmelerinden eksikligi olmayan Allah'in sözlerine siginiyorumn"
(Ebu Davud Nesai Tirmizî)
Ahanda bir şey daha öğrendim

Allah razı olsun.
ev pizzası: evde bütün bayat ekmek vardı. 1 parmak kalınlığında kestim.
tepsiye yağlı kağıt sermek gerekti ama ben tepsiyi yağladım.
1 parmak kalınlığında kestiğim ekmekleri ve evdeki çavdar ekmeklerini tepsiye dizdim.
büyük boy çay bardağına göre: yarım çb sıvı yağ, yarım çb yoğurt, yarım çay bardağı süt, 2 yumurta(ben azcık salçada ekledim)(isteğe bağlı pul biber, kekik, tuz,karabiber)
yapılan karışımın yarısını ekmeği ıslatmakta kullandım.
1 çb kaşar, 1çb sucuk, 1çb beyaz peynir, 1çb zeytin verilen sıralamaya göre ekmeklerin üstünde dizilir(sucukların üstüne azcık daha kaşar koydumki ekmeğin üstünden düşmesin diye)
kalan karışımı tekrar ekmeğin üstüne gezdirip 200 derecede pişirdim. sıcak sıcak yedik. afiyet olsun.
Ama bu bana yapılırmı yaaaa

bayılırım pizzaya heleki evde yapıldımı daha bir lezzetli gelir bana ama uzun zamandır yapmadım da almadım da

bakalım belki doğum günüme kadar bir 4 yada 5 kilo verebilirsem kendime ödül olarak pizza yaparım yada ısmarlarım

Eminim senin yaptığında müthiş olmuştur. Afiyetler olsun ama fazlada kaçmasın