Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Akşam yemeğimi ateşe koyup mutfağımıda temizleyip geldim :122: :122: :122:
Bu akşam Kuru Fasulye var menüde :1: ama yanına turşu yok zaten şişmişim daha çok şişmim :1:

Merhaba arkadaşlar,
ben diyete yeni başladım bir kaç bir şey soracaktım
Birincisi: Yeşil içiyormusunuz veya başka bir çay işe yarıyormu?
İkincisi: Sabahları elma sirkesi ve ılık sudan bahsediliyor. buda işe yarıyormu vede işe yarıyorsa tarifini verebilirmisiniz?

Canım aramıza hoşgeldin :3:
Umarım hedefine ulaşır hepbirlikte sağlıklı bir hayata kavuşuruz :34:
Buradaki çoğu Arkadaşımız bende dahil yeşil Çay içiyoruz bazılarımız günde 1 bazılarımız günde 2 Fincan :34: Zaten 3 fincandan fazlası olmaması gerekiyormuş yanlış bilmiyorsam :34:
Aramızda yine bende dahil :1: bir kaç kişi elma sirkesi ve su olayınıda yaptık ve yapıyoruz ama o kişiye göre değişiyor. Bazılarımızda yararlı oldu bazılarımızda hiç bir şey fark etmedi. Bende işe yarıyordu ama bu hafta biraz salladım :26: Anlıyacağız deneyerek göreceksin çünkü her bünye aynı tepkiyi vermiyor. Umarım sende işe yarar :34:

selam kızlar:3::3::3::3::3: bugün çokkkk mutluyum uzun süredir giyemediğim pantolonumu giyiyim dedim çuval gibi oldu:16::16::16::16: ayrıca topuklu bir ayakkabım vardı ama üzerinde duramıyordum malum amaaa bütün gün öyle dolaştım:27::27: menüm de bir değişiklik yok yazmıcam sadece bugün ankara inanılmaz rüzgarlı ayakta dahi durulmuyor o yüzden sporu evde yapıcam :8::8: hepinizi seviyorum kendinize dikkat edin:16::16::kkk::kkk:

merhaba arkadaşlar.. benimde hemen kilo vermem lazım. hormonal sorunlarım var hem sağlık için hem tedavi için hemde görsellik açısından kilo vermem lazım. bugün bi bayan kefirden bahsetti metobolizmayı hızlandırıyormuş ve süte mayalanıp öyle tüketiliyormuş.kefirin yan etkilerini bileniniz var mı ? yardımcı olursanız sevinirim ve ben polikistik over hastasıyım ilaç tedavisine başlayacagım kefiri kullanmamda bi sakınca var mıdır sizce ?

Merhabalar arkadaşlar. Saat daha 15.00 bile olmadı ama ben akşam olmuşcasına yorgunum :( Beyza ile buluşamadık, ufaklık rahatsızlanmış gece. Ben sabah kargalar kahvaltı etmeden kalkıp, günlük rutinimi uyguladım ama sabah evi de iyice toplamak zorunda kaldım bugün, ayak basacak yer yoktu resmen. Benim bu oğlan 3 çocuğa bedel, nasıl başa çıkacağımı bilemiyorum :(

Benim oğlumda feci dağıtıyor..Bugün 3 kez salonu topladım..Sabah klasik ev toplaması dışında dönüşümlü lego,arabalar en son kağıtları minik minik kesiyor delirtiyor beni..
KEsme olayını çok sevdiği için seslenmiyorum ama her işlemden önce birlikte toplayacağız diyorum tamam diyor kesmeyi bırakınca ben çok yoruldum deyip kaytarıyor.:)
Bugün oyun hamuru yaptık birlikte gıda boyası bulamadım parmak boyasıyla hazırladık çok eğlendi.Sonra arkadaşıma gittim orda kızarmış mücver ve yer fıstığı yedim pek iyi olmadı ama az yedim yine şükür..:)
Konuyu hiiç alakası yokken yemeğe bağladım pardon.:1::1:

Son düzenleme:
selam kızlar:3::3::3::3::3: bugün çokkkk mutluyum uzun süredir giyemediğim pantolonumu giyiyim dedim çuval gibi oldu:16::16::16::16: ayrıca topuklu bir ayakkabım vardı ama üzerinde duramıyordum malum amaaa bütün gün öyle dolaştım:27::27: menüm de bir değişiklik yok yazmıcam sadece bugün ankara inanılmaz rüzgarlı ayakta dahi durulmuyor o yüzden sporu evde yapıcam :8::8: hepinizi seviyorum kendinize dikkat edin:16::16::kkk::kkk:

Ne güzel:nazar::nazar: devamı gelir sağlıkla inşallah..

Son düzenleme:
kızlar bişey sormayı unuttum şimdi yürüyüş yapmaya çalısıyorum hergün evde spor da yapıyorum bi de pilates topu almayı düşünüyorum.pilates topuyla spor yapan var mı aramızda? ne dersiniz başlayım mı?*:44::44::44::44:

merhaba arkadaşlar.. benimde hemen kilo vermem lazım. hormonal sorunlarım var hem sağlık için hem tedavi için hemde görsellik açısından kilo vermem lazım. bugün bi bayan kefirden bahsetti metobolizmayı hızlandırıyormuş ve süte mayalanıp öyle tüketiliyormuş.kefirin yan etkilerini bileniniz var mı ? yardımcı olursanız sevinirim ve ben polikistik over hastasıyım ilaç tedavisine başlayacagım kefiri kullanmamda bi sakınca var mıdır sizce ?

KAç kilosun.? Üzgünüm ama hemen kilo verilmiyor maalesef.KAç kişiyiz burda aylardır hatta yıllardır hala vermeye çalışıyoruz.:)

kızlar benn geldimm , uyudum uyandım daha sakinim çookk şükür:32::32::32::32:

buarada fırtınadan mağdur olanlara büyüük geçmiş olsun , Rabbim daha kötülerinden esirgesin ....

Merhabalar arkadaşlar. Saat daha 15.00 bile olmadı ama ben akşam olmuşcasına yorgunum :( Beyza ile buluşamadık, ufaklık rahatsızlanmış gece. Ben sabah kargalar kahvaltı etmeden kalkıp, günlük rutinimi uyguladım ama sabah evi de iyice toplamak zorunda kaldım bugün, ayak basacak yer yoktu resmen. Benim bu oğlan 3 çocuğa bedel, nasıl başa çıkacağımı bilemiyorum :(

Neyse, çocukları yolladıktan sonra organik pazara yollandım, bu sefer otobüste sorun çıkmadı, sadece çok kalabalıktı. Pazarı yaptım ama dönerken çok zorlandım, Beyza ile yürüyüş yapacağız diye sırt çantası-pazar çantası vb. almamıştım, hepsini elimde taşıdım durağa kadar, 20-25 kilo falan da vardı herhalde. Ellerime kan oturdu hep :( Montum çok terletti, sucuk gibi oldum, elime aldım paketlerle taşıyamadım, öyle perişan halde otobüse binip eve geldim.

Oğlumun arkadaşı için çıkıp doğum günü hediyesi almam gerekiyor daha öfff :(

Geçmiş olsun, tahlillerde bir şey çıkmamış, inşallah kısa sürede geçer :(

Mail attığında salata mı demiştin canım? Belki salata değil de söğüş yemen serbesttir? Salatada yağ, sos vb. olabiliyor ama söğüş yeşilliği Yena'nın yazdığı gibi hep veriyorlar. Karbonhidratı kısıtlamak istese meyveyi azaltırdı ki sende oldukça fazla meyve var, yeşil sebzelerde karbonhidrat yok denecek kadar az. Belki de metabolizmanın çalışması ya da besinlerin sindirilmesi ile ilgili bir durumdan dolayı yeşillik eklenmemiş olabilir.

Meyve olarak armut tüketmeni tavsiye ederim, laksatif etkisi var malum :) Eğer ara öğünde meyve yerine salatalık dönüşümü yapabilirsen (2-3 adet) o da etkili olur, yulaf iyi çalıştırır ama senin diyetinle biraz alakasız kaldı, belki diyet büsküvini yulaflı seçebilirsin, kuru erik de aynı kuru kayısı gibi etkilidir. Sabah yediğin bol söğüş yeşillik günlük ihtiyacını da karşılayacaktır, bence tüm uygulayacağın önlemlerle 3 günde sorun yaşamazsın :)

Epey stresli bir gün geçirmişsin, anlaşılıyor :) Geçmiş olsun...

Sağol canım , evet benim için baya stresli bir gündü , ama bende planımı yaptım , Cumadan Mersine anneme gidecem , 23 nisan pazartesi törene katılmicam , 5 günlük rapor alacam , annecimin yanında olacam 1 hafta , ooohhh görsünler nasıl rapor alınıyormuş , ben bu sene 1 kere dahi rapor almadım , demekki öyle yapmam gerekiyormuşş:27::27::27::27::27:

hayatım bu yazdıkların sadece egıtım hayatında yok ınankı. özel sektörde de aynı. calısmayan ama calısıyomus gibi yapan, kımseye bı faydası olmayan agzı laf yapan ınsanlar her zaman daha kıymetlı ınankı

Evet Özlemcim aynen dediğin gibi canım , biz işimizi hakkıyla yapalım diye uğraşıyoruz ama bazıları istediği gibi işini götürüyor , neyse bu da bana bir ders olsun dimi :40::40::40::40::40:

Selam kızlarrrrrrrrr

Dün hesapta işlerimi ayarlayıp gelecektim ama maaşallah aksilik aksilik üstüne geldi :26:
Önce büyüğü okuldan geldikten sonra yatıp uyudu o arada küçüğü ben mutfağı toplarken az daha kaş göz arasında bulaşık makinesinin üst kısmını yerinden cıkarıp bütün bardakları kırıyordu son anda havada yakaladım rafı. Refleks olarak o an Buseeee diye sesimi yükseltince oda anında kaçma pozisyona girince açık olan çekmeceye kafayı tosladı :26: Şükür bir yerine birşey olmadı ama benim ömrümden ömür gitti :53:
Ergen gerisi Ablamız uyanınca huysuzluğunu kaldığı yerden devam ettirip birde bana öğretmenine performans ödevini yapmadığı için bir bahane notu yazmamı istedi neymiş haftasonu kına ve nikah yüzünden yapamamış ödevini. Öğretmende bir hafta evvel vermiş o ödevi o yüzden bende işim olmaz akılsız başının cezasını çekeceksin sonuçta herkes aynı sürede yaptı haksızlık olur dedim. Vayyy sen misin öyle diyen sanki çocuk benim anne oymuş gibi bir başladı söylenmeye neymiş ölürmüymüşüm yazsamda işte kursu varmış yok gitar çalışmış falan diye bir sürü bahane uyduruyor bana.
Ya Sabır ya sabır derken beni ya Sabır oldu ya Saldır :60: :60:
Bayramlık ağzımı bir açtırdı bana ben bile kendime şaşırdım :1: ama tabi ondan sonra başım bir tuttu anlatamam. Hatuna kıyamıyoruz kıyamıyoruz ama o maşallah hayırlı evlat ağzına geleni sayıyor birde beni suçluyor evde otursaymışız yaparmış sanki hiç eve gelmedik. Topu topu 2 gün çıktık evden ama diğer zamanlarda kim izleyecek cizgi film :1: Diğer bütün derslerine çok önem veriyor ama işte performans olunca salladı birde osmanlı devletlerini araştırmak sıkıcı geldi herhalde o an.
Akşamda ufaklığın yatağını bizim odaya alacağız diye eşim yatak odasındaki eşyaların yerini değiştirmeye kalktı ve o an kazayla başparmağıma koca bazayı bıraktımı :52::52::52: apartman duymuştur cığlığımı :1: nasıl ezildi ve acıdı anlatamam :47::47::47: buz falan koydum ama kaç saat zonklaması geçmedi.
Tabi ondan sonra ağrıyan başım çatlama moduna geçti ve sabah 6ya kadar uyuyamadım hatta kımıldayamadım bile :26:

Şimdi çok şükür ayağımda başımda daha iyi ama birazda havalardanmıdır nedir her an ağrıyacak gibi başım :25:
Ayyy sizinde başınızı şişirdim ama bu ara hem ödem bakımından hemde evdeki olaylar bakımından şiştim :1: Rabbim beterinden saklasın başka dert vermesin
ama bu ara havalarında gidişi iyice bunaltı beni. İnşallah yarın daha güzel olurda bende kızkardeşime kaçarım biraz en azından çocuklar kuzenleriyle oynarda bizde biraz kafa dinler iki sohbet ederiz :34:

İddadaşım sanada çok geçmiş olsun :34:
Havalar düzelsede kendimizi sokaklara dökelimde enerji toplayalım :34:

:71:

ayyyy canm neler yasamıssın böle..geçmiş olsun ayak baş parmağına:1:umarım imdi daha iyidir:1::1::1:

kızına da biraz daha sakın olmanı tavsiye ediyorum inan sadece kendimize yapıoruz.
demek menü de kuru var:27::27::27::27::27:
bayılırım ben iddiadaşım...
sen gelip böle herseyi oldugunca anlatıyorsunya cok hoşuma gidiyor.senin yazılarını okumak ayrı bir zevk:54::54::54:

aynurcum aynurcum hg...cinlerin seni bırakıp gittiler mi bakalım:1::1::1:
şimdi nasılsın?

Meryemcimm , Meryemcim şimdi daha iyiyim , daha sakinim , merak etme kışkışladım cinlerimi , kış kış cinler kış kış yallah cinler yallah :27::27::27::27::27::27::27::27:

Cuma günü anneme , Meryemime gidecem , ayrıca ameliyat olan minni yeğenimde Meryem , Meryemlerime gidecemmm Meryeeemmmm
:52::52::52::52::52::52:

kızlarrrr ben geldimmm :16::16:
dışardaki fırtınada bir şey olmadan sonunda eve ulaşabildim, düşünün ben bile uçucucam diye hissettim çok korkunçtu gerçekten
Rabbim dışarıdaki insanların yardımcısı olsun :14::14:

ama bu kötü havanın yanı sıra size çoook güzel haberlerim var
bugün diyetisyene gittim ve 1 kilo 100 gr daha kaybetmiş bu bünyecik :21::21:
nerdeyse diyetisyene sarılıp öpecektim
haftalardır bir kilo artışı bir 800 gr kaybetmekle sonunda büyemi alt üst ederek amacım olan 1.1 kiloda vermiş olsam büyük bir başarı
bundan çıkardığım sonuç, her şeyi spora çevirmek ve spordan vazgeçmemek
demek ki çaba sarfedince oluyormuş elif diye söylendim yol boyunca, fırtınanın izin verdiği kadar tabi

size benim için güzel olan haberi ilettikten sonra bir geçmişe gidip geliyorum :9::9:
ve hepinizi sevgi ile kucaklıyorum canım arkadaşlarım kaderdaşlarım :16::16::16:

işlerim vardı bugün fazla uğrayamadım ama akşam buralarda olurum yarın annem kardeşlerim olacak yine uğrayamam pek yediklerimi yazayım
kalkınca 3gün kurusu 1 ceviz 5badem
kahvaltı
12 de yedim 2 haşlanmış yumurta ufaktı yumurtalar yinede fazla oldu
peynir 5 zeytin yeşillik 1 kaşık gül reçeli 2 dilim tam buğday ekmeği
ara
elma süt
ara
yarım avuç leblebi
akşam
1 kepçe mercimek çorbası
haşlanmış tavuk bol salata yoğurt kendi kaynattığım vişne suyundan yarım bardak az şekerliydi
bir dee kedidili ile muhallebili tatlı yapmıştım yarım dilim yedim
1 fincan yeşil çay bolsu ve 2 si bir arada

böyle bi problemin olmadıgı için çok şanslısın canım. bana 2 hafta verse yapmazdım cunku ben kendımı cok ıyı bılıyorum kesınlıkle kabız olurum, bazen kayısılar form çayları ble fayda etmıyor bana. 2 haftalık bır dıyet lıstem var sadece haftanın 3 gunu ust uste yanı toplamda 6 gun yapıcam bunu. salata olsaydı ben ıcıne sızma zeytınyagı koyuyorum o engellıyodu kabız olmamı. kayısıyı sabah duya koymayı ve suyunu ıcmeyı denıycem faydalı olur umarım

sen proteın dıyetıyle kac kılo verdın. 2 hafta uzun bi süre vucut şaşırmıştır karbonhıdrat yerıne bol bol proteın alınca:)) nerde benım karbonhıdratım dıyıp yagları yakmıştır. daha once de bana 3 gun ust uste et ogunu verdıgı oluyodu ama yanında salata verıyodu bır de ben yarım dılım cok dusuk kalorılı ekmek yıyordum yanı tam uymamıstım lısteye. ona ragmen yagdan baya gıtmıstı şaşırmıştım. bu sefer 2 haftada 2 kılo yagdan hedefım var umarım olur. eşimi gecmem lazım:))))
özlemcim ben protein diyetini bu sefer yapmayı beceremediğim için 800 gr ancak verdim, ama bundan önceki yaptığımda 2 kilo gitmişti bir haftada, dediğin gibi protein yüklenince karbonhidratları sormaya başladı bünye, ama benim diyetimde senin ki gibiydi sabah normal kahvaltı öğlen ve akşam protein

bu arada diyetisyene senin için sordum canım. kabızlık problemi olan insaların vücudunu sarsmak için (yani kilo verdirmeyi 1-2 haftalık hızlandırmak için) başka yöntemlerde varmış, mesela tek tip beslenme (örneğin her sabah akşam öğle 1 hafta boyunca tek tip beslenmek sebze ile örneğin kabakla dedi, yemeği ya da yumurtalı yapılmışı ya da fırında), onun haricinde diyetisyeni ile tekrar görüşsün korkularını ve bu problemin kendisi için ne kadar ciddi olduğunu bir kez daha anlatsın dedi. ama illaki deniycem yapıcam derse, yoğurt yerine kefir ve meyva yerine kayısı tüketsin dedi (bu siyaha yakın tatlı kayısı tercih etmeli dedi). birde bol su içsin o öğünlerden sonra ve yeşilçayı ihmal etmesin hatta yemekten sonra içsin dedi.

senin için bu kadar bilgi alabildim ama doktorumda, bu çok ciddi bir kabızlık ise(ilaç kullanılmış kullanılmaya devam edilen veya olması yine muhtemel olan ve sık yaşanılan bir kabızlık ise ) doktoru ile konuşsun ve daha farklı bir metot talep etsin dedi canım

herkese merhaba
sevimcim geçmiş olsun canım önemli bişey değildir inşallah
ben bugün yürümeyeceğim dün fazla oldu dinlenmem lazım evde de iş çok zaten
yarında annemler kardeşlerim gelecekler tam da perşembe kötü olacak ama hafif atlatmayı planlıyorum şimdiden
canım iyi ki çıkmamıssın ben ayrancı tarafındaydım ya diyetisyen için dolmuşa zor bindim, çok fenaydı, tozdan öte yürüyemiyordum, gözlerim kapalı yolumu buldum resmen şaka gibiydi.

Merhaba arkadaşlar,
ben diyete yeni başladım bir kaç bir şey soracaktım
Birincisi: Yeşil içiyormusunuz veya başka bir çay işe yarıyormu?
İkincisi: Sabahları elma sirkesi ve ılık sudan bahsediliyor. buda işe yarıyormu vede işe yarıyorsa tarifini verebilirmisiniz?
hoşgeldin aramıza öncelikle
ben denedim bir kaç defa elma sirkesi ve ılık suyu midemi bulandırması bir yana midemi ağrıttı
ama yağ yakımı için diyetisyenimin önerisi ile şuanda sabahları ılıksu içine yarım limon sıkıp içiyorum ve yağ yakımını sağlıyor
eğer mide sorunun yoksa bir süre elma sirkesi ve ılık suyu deneyebilirsin
ceconun dediği gibi kişiye göre değişiyor

ayyynnnuurrrr
arkadaşım sinirlerine kışt kışt de tatlımm :16::16: ne yazık ki özlemin(özka) dediği gibi her ortamda bu tarz insanlar var aslında iyi ki varlar çünkü bu tarz şeyleri duydukça okudukça yaşadıkça, Rabbim beni doğru kullarından yarattığın için şükürler olsun diyorum.
zaman öyle bir zaman ki hasta olursun geçmiş olsun yerine iyi olsun der çalışma arkadaşların ben 38 ateşle toplantı ve eğitim hazırladığımı bilirim, bir allahın kuluda git eve dinlen demez tam tersi bu da var buda var diye getiri. o yüzden çalışma ortamında 1-2 kişi en fazla çıkar yardımcı.
takma tatlımm sen Rabbimin sayılı kullarındansın içini ferah tut :16::16::16:

canım iyi ki çıkmamıssın ben ayrancı tarafındaydım ya diyetisyen için dolmuşa zor bindim, çok fenaydı, tozdan öte yürüyemiyordum, gözlerim kapalı yolumu buldum resmen şaka gibiydi.

evet canım hala da öyle tozdan heryer sapsarı görünüyor rabbim korusun felaketinden
ben de markete çıktım zor gittim geldim her yerim toztoprak oldu canım

kızlar benn geldimm , uyudum uyandım daha sakinim çookk şükür:32::32::32::32:

buarada fırtınadan mağdur olanlara büyüük geçmiş olsun , Rabbim daha kötülerinden esirgesin ....

Sağol canım , evet benim için baya stresli bir gündü , ama bende planımı yaptım , Cumadan Mersine anneme gidecem , 23 nisan pazartesi törene katılmicam , 5 günlük rapor alacam , annecimin yanında olacam 1 hafta , ooohhh görsünler nasıl rapor alınıyormuş , ben bu sene 1 kere dahi rapor almadım , demekki öyle yapmam gerekiyormuşş:27::27::27::27::27:

Evet Özlemcim aynen dediğin gibi canım , biz işimizi hakkıyla yapalım diye uğraşıyoruz ama bazıları istediği gibi işini götürüyor , neyse bu da bana bir ders olsun dimi :40::40::40::40::40:

Cnm ablam ogretmen cok iyi anliyorum seni uzme kendini siz neolursa olsun muhtesem bir is yapiyorsunuz birsuru cocugun haytina dokunuyorsunuz kotu niyetle yaklasanlar elbet ettiklerini bulurlar. Ben en cok ek ders actirip 1 kere derse girmeyip para alan ogretmenlere uzulup sasirmistim. İdare ile arasi iyi olanlar herzman daha fazla rqht ediyor ayrica cok dedikodu oluyor 40 kisi resmen kazan gibi kayniyor. Uzulme sen ablam 15 senelik oldu yasadiklarina muhtemel benzeen birsuru olay yasadi
Neyapsin susuyor sabri artiyor her gun. Opuyom denizn ortasindan seni:54:

Back
X