Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Canım senın en azından onden zayıf gosterıyormus, benım ust beden(takkeler) buyuk olunca onden de buyuk gozukuyo. Bence elıse gıy, pantolon daha kılolu gostermez mi? Zayıf gosteren kısa elbısenı giy derım şekerim. Bızım de temmuzda sınavdan sonra arkadasın dugunu var ankarada. 12 temmuz gibi Ankaraya gelıcez sanırım. Ben sade bısey gıyıcem ama daha almadım.sınavdan sonra alırım dıyorum
aynen canım ya bende öyle düşünüyorum bakalım sıkı diyet isteğime cevap verirse doktorcağzım en azından hızlanırsam belki diğer elbisemide giyebilirim ya da güzel yeni bir elbise alabilirim, pofff valla sınav stresi yaza zayıf girip zayıflama stresi anam bu kadar stresle tabi kilo verilmez, günde 5 öğün melisa çayımı içsem acaba :9::9::9:

çok kalıcak mısınız ankara da yoksa gelip dönücek misiniz hemencecik :14::14:

Ozlem uzulme cnm vucutun ne yapacagi belli olmuyor ben bu hafta baya ciddi yurudum ama tarti hareketsiz 3 hafta boyunca 90 kilonun basini bekledİm adeta o yuzden uzulme yoluna bak. 7 li kilolardasin mucize gİbi:))))

canım senın 80lı kıloların benım de 70lı kılolarım,aynıyız senle. Ben boy fukarasıyım:)) Uzulmustum baya ama sımdı gecti. Bı yandan sınav stresı bı yandan bunu kafama takarsam ıyıce kafayı yerımm. Ben elımden gelenı yapayım da bakalım 2 hafta sonra ne olucak.

aynen canım ya bende öyle düşünüyorum bakalım sıkı diyet isteğime cevap verirse doktorcağzım en azından hızlanırsam belki diğer elbisemide giyebilirim ya da güzel yeni bir elbise alabilirim, pofff valla sınav stresi yaza zayıf girip zayıflama stresi anam bu kadar stresle tabi kilo verilmez, günde 5 öğün melisa çayımı içsem acaba :9::9::9:

çok kalıcak mısınız ankara da yoksa gelip dönücek misiniz hemencecik :14::14:

Canım nıkah persembe. Cuma aksamı felan yola cıkarız. Aslında tatil için otele pazartesı gırıs yapıcaz ama muglada kardesım var ya onun yanına ugrarız bodruma gecmeden

Cuma gunu sen Ankara olursan musait olursam bi kahve ıcebılırız bırlıkte. Eşimle de tanıstırırım seni. 3 tombiş sohbet ederiz:))

özlemcim sıkma canını sen çok doğru bir şekilde ilerliyorsun..hepimizin dağıldığı kaçamaktan kırıldığımz zamanlar bile kaçamak olarak 3-4 minik drajeyi söylüyorsun.sen bu işi kavradın ve kıvırdın inşallah gidecek hain kilolar.regl öncesisin en azından.eşin ne yapsın:)))çok güldüm yaa dmeek cam silmeyide yazmış adamcağız.helal olsun eniştemize.alkış:46::46:
sana yardımcı olduğu ve hayatın müşterek olduğunu gösterdiği içni hemde kilosunu düşünüp kabul edip senle diyet yapabildiği için :nazar::nazar:
bacak ve basenlerin için lesli tavsiye ederim.benim bacaklar basen eridi gitti göbişim de gitse onun içni çare bulamadım daha.termal korsem var ama giymeye vaktim yok.geçen slaataları yıka demiştin kurutucu ile kurut diye onu da yaptım bi sıra.ama şimdi canım çekmiyor.hayatımın hiçbir döneminde günler böyle koşmamıştı.evde olduğum çalışmadığım halde yetişemiyorum günlerin hızına...bi de kurutucum iyi değil galba.ıslak kalıyor bazı yerler tuppere da koysam bozuluyor sonra.

özlemcim sıkma canını sen çok doğru bir şekilde ilerliyorsun..hepimizin dağıldığı kaçamaktan kırıldığımz zamanlar bile kaçamak olarak 3-4 minik drajeyi söylüyorsun.sen bu işi kavradın ve kıvırdın inşallah gidecek hain kilolar.regl öncesisin en azından.eşin ne yapsın:)))çok güldüm yaa dmeek cam silmeyide yazmış adamcağız.helal olsun eniştemize.alkış:46::46:
sana yardımcı olduğu ve hayatın müşterek olduğunu gösterdiği içni hemde kilosunu düşünüp kabul edip senle diyet yapabildiği için :nazar::nazar:
bacak ve basenlerin için lesli tavsiye ederim.benim bacaklar basen eridi gitti göbişim de gitse onun içni çare bulamadım daha.termal korsem var ama giymeye vaktim yok.geçen slaataları yıka demiştin kurutucu ile kurut diye onu da yaptım bi sıra.ama şimdi canım çekmiyor.hayatımın hiçbir döneminde günler böyle koşmamıştı.evde olduğum çalışmadığım halde yetişemiyorum günlerin hızına...bi de kurutucum iyi değil galba.ıslak kalıyor bazı yerler tuppere da koysam bozuluyor sonra.

Canım valla bacaklarım hem tombıs hem de yumus yumus oldu. Bi de ust bacagımın bıttıgı yerde ıce dogru böyle bi et cıkıklıgı var. Çok kiloluyken cıkmıstı o etler , hala bıraz duruyo. Şort felan yakısmıyo o nedenle

Canım kurutucunla kuruttuktan sonra agzı bıraz acık kalsın kalan ıslaklıgı da gıder. Ben tupper ın kurutucusunu kullanıyorum.
Canım sadece ben degıl hepımız öğrendık bu işi. Hatta sız benden daha azımlısınız. Ben sızın kadar sıkı yapamadım hiç. Yavas yavas verdım ama gerıye donup baktıgımda ben 110 kılolardaymısım, sankı hıc o kılolara gelmemıs gıbıyım.

Eminim yakisir elbisen de. Sacini makyajini takini ve elbette ayakkabini guzel kombinle fistik olursun. Ben kilolu oldugum icin hep uzulup guzel horunucek bile olsam kiviramiyor um bir turlu. Kendine guvenmek ilk sart. Zaten guzelsin onu unutma
çok doğru söylüyorsun canım, çoğu yere şimdiye kadar öyle gittim zatende işte ne biliyim yinede kıyafet güzel olmayınca güzel olmayacakmışım gibi geliyor sanki
ama dediğin gibi süper bir ayakkabım var platform tabanı kırmızı siyah bir ayakkabı, saçım zaten modelli kesimi vitoria beckham modeli, makyajda da usatuımdır ayıptrı söylemesi, makyaj kursu geçmişim var o yüzden dediğin gibi haziran kadar bir kaç kilo ki bu 4 kilo kadar olsa mis gibi olur daha güzel durabilirim

topikteki tüm bayanlar güzel anacım o yüzden tontikiz ya zaten :9::9::9::9:

Canım nıkah persembe. Cuma aksamı felan yola cıkarız. Aslında tatil için otele pazartesı gırıs yapıcaz ama muglada kardesım var ya onun yanına ugrarız bodruma gecmeden

Cuma gunu sen Ankara olursan musait olursam bi kahve ıcebılırız bırlıkte. Eşimle de tanıstırırım seni. 3 tombiş sohbet ederiz:))
güzel olur valla özlemcim o tarihte burda olursam tabiki görüşürüz canım
tatil zamanını bizde kpss den hemen sonra düşünüyoruz ama bakalım son durum ne olur ama cuma burda olursam tabiki kahvemizi içeriz :16::16:

kılzar ayça kayanın verdiği diyet önerilerinde bakın ne buldum :

Kalıcı Kilo vermede Akıllı Besinler!!

Kilo problemi olan bir çoğumuz, zaman zaman fazla kilolarımızdan kurtulmak için mucize formüllerin peşine düşmüşüzdür. Maydonozu, lahanayı veya çeşitli ot kombinasyonlarını kaynatarak sularını içtiğimizde, birden bütün yağlarımızın eriyeceğini düşünmüşüzdür. Belki de çoğu zaman, zayıf arkadaşlarımız baklava börek yerken ve hiç kilo almazken, kendimizin haşlanmış ıspanak yememize rağmen nasıl olur da bu kadar kilo sorunu yaşadığımıza bir anlam verememişizdir. Bu konuda belki de metabolizmamızın hiç çalışmadığını düşünerek kaderimize küsmüşüzdür.

Peki yok mudur gerçekten bu şişamanlık denilen hastalığın kalıcı bir çözümü? Tabii ki var. Ama doğru zamanda doğru yolu izlemek çok önemlidir. Her şeyden önce vücutta şişmanlığa neden olabilecek bazı gizli metabolik hastalıkların açığa çıkarılması çok önemlidir. Böyle bir durum varsa ve tedavisiz kalırsa istediğiniz kadar az beslenin bir müddet sonra tekrar kilo alımı kaçınılmaz olur. Daha sonra da kalıcı kilo kaybı için hayat boyu gidecek beslenme sistemi kişiye benimsetilmelidir. Bu beslenme sistemi içinde bazı akıllı besinleri bilerek seçmek şişmanlık dediğimiz hastalıkla başetmede altın standartlardan biridir. İşte akıllı besinlerin genel özellikleri.

Düşük Şeker İçeren Besinler: İnsan vücudu ana yakıt kaynağı olarak glikozu kullanır. Glikozun kaynağı ise yiyeceklerle aldığımız karbonhidratlardır. Karbonhidratları kabaca basit karbonhidratlar ve kompleks karbonhidratlar olarak ikiye ayırırız. Basit karbonhidratlar, şeker yükü fazla olan yiyeceklerdir. Kan şekerimizi hızlı yükseltir ve bizi daha çok acıktırır, daha çok yememize neden olur. Kompleks karbonhidratların içindeki şeker ise kana daha yavaş geçer ve bizi daha uzun süre tok tutar.

Başlıca basit karbonhidrat ihtiva eden ve glisemik indeksi yüksek olan yiyecekler: Şeker, bal, reçel, tatlılar, muz, incir, üzüm, tatlı kavun, tatlı karpuz, patates, havuç, beyaz pirinç, beyaz un ve beyaz makarnadır. Peki bu yiyecekleri hiç tüketmeyecek miyiz? Tabii ki yiyeceğiz ama şeker oranını düşürerek yiyeceğiz yani nasıl yiyeceğimizi beleceğiz. Örneğin muzu yoğurtla, patatesi etle ve yoğutla karıştırarak yemek vücut için biyoyararlanımı daha iyi kılar ve bizi daha geç acıktırır. Ayrıca yemeğe limon katmak da glisemik indeksi düşürür.

Kompleks karbonhidratlar ve düşük glisemik indeksli yiyecekler: Bu yiyecekler kalıcı kilo vermede en sık başvuracağımız akıllı besinlerdir. Elma, armut, kivi, greyfurt, kiraz, çilek, kurubaklagiller, bulgur, esmer pirinç ve kepekli makarnadır.

Yüksek lif içerikli besinleri bilmek ve bu tür besinleri öğünlerimizde sık kullanmak da kalıcı kilo kaybında en büyük yardımcımız olur. Bu yiyecekler sindirim sistemimizde daha uzun süre kalır. Çiğneme hızımız bile bu tür besinlerde daha yavaştır. Bizi daha tok tutar. Lif oranı yüksek besinlerin aynı zamanda şeker oranı da düşüktür. Örneğin kabak, lahana, brokoli, ıspanak, kurubaklagiller, kepekli unlar da çok iyi seçimlerdir. Kabızlık sorunu olanlara da birebir çok iyi çözümdür.

Yağ oranı yüksek besinler ise kilo ile savaşta en uzak kalınması gerekli gruptur. Yağ oranı yüksek kızartmalar, milföy gibi hamurlar, baklavalar, soslar belki de uzun vadede en uzak kalınması gruptur.

Şişmanlığın tedavisi için ne yazık ki mucize bir formül bulunmamaktadır. Doğru besinlerle, hayat boyu gidecek seçimler yapmak kalıcı tedavinin en önemli bileşenidir. Ünlü Fransız atasözünün söylediği gibi ‘’ bir kruvasan ağızda 30 saniye kalır, midede 30 dakika kalır, kalçada ise 30 yıl. ‘’

ben yavaştan kaçıyorum yemek hazırlayacağım.çocuklar acıktı eşimde gelir inşallah artıkkkkk:37:
bulgur pilavını çok seviyorum ve yediğimde 2 -4 kaşıkla hiçbişi anlamyıorum.öğleni az yedim inşallah telafi eder.1 tabak götüreceğim az sonra:56:(bi ara çok dikkat ediyordum 4 kaşığı pek geçmiyordum ama artık bıktııııım:24::24: pilav makarna kadar değil en azından:34::26:)

aaaa tebessüm gelmiş hoşgelmiş:)))

hoşbulduk canım
neler oldu anlatayım size
eşimin yanına 8 şubatta kuveyte gidecektik ama 4 şubatta tayinim çıktı 6 şubatta iş başı yaptım
artık HAKKARİDE YİM pansiyonlu endüstri meslek lisesinde çalışıyorum
burası şok soğuk ve karlı yerlerde 1 karış buz vardı kardan başka karlar eriyeli daha 20 gün falan oldu
gelince 2 gün bir evde misafir kaldık sonra bir ev buldum hemen tuttum kalaoriferli bullmak zor zaten ev bulmak zor van depreminden sonra birsürü kişi buraya gelmiş zaten burası daglık ve arazi az dolayısıyla ev de az birde onlar gelince ev bulmak zor bulduğum ilk yeri tuttum evim merkeze biraz uzak

okul merkez dışında resmen dağ başında ancak servisle ulaşabiliyoruz çoğunluklada kardan dolayı okula çıkamıyoruz inip yürüyoruz diz boyu karın içinde
fizik dışında kimya ve biyoloji derside verdiler full derse giriyorum

servis 6.55 de alıyor dersler 7.30 da başlıyor
okuldan sonra hergün seminere gidiyoruz merkezde bir okula burada ulaşım taksi yada yürümek evin ordan merkeze 1 yada 1.5 saatte bir minübüs geçiyor ancak oda saati belli değil kışın taksi ile her akşam seminere gidiyordum karlar eridiğinden beri yürüyorum yaklaşık yarım saat sürüyor merkeze yürümek

burası acayip pahalı hatta istanbul gibi pahalı bir şehirden bile daha pahalı inanamıyorum birde kazıklamaya çok çalışıyorlar hatta bile bile mecburen almak zorunda olunca kazıklanıyoruz

buraya geldiğimden beri deli gibi yiyorum hem yemek hem aburcubur sınırtanımadan yiyorum
ama mecburen sürekli yürüdüğümden 3 ayda sadece2 kilo almışım ama artık dur deme zamanı geldi artık dikkat edeceğim

yaşam zor burada ama senler sonra atandım şükrediyorum
seminerimiz nihayet 5 mayısta bitiyor daha rahat ederim okuldan sonra akşam 5.30 7.30 arası seminerdeyiz eve gelmem 8 i buluyor çok yoruluyorum valla

ben yavaştan kaçıyorum yemek hazırlayacağım.çocuklar acıktı eşimde gelir inşallah artıkkkkk:37:
bulgur pilavını çok seviyorum ve yediğimde 2 -4 kaşıkla hiçbişi anlamyıorum.öğleni az yedim inşallah telafi eder.1 tabak götüreceğim az sonra:56:(bi ara çok dikkat ediyordum 4 kaşığı pek geçmiyordum ama artık bıktııııım:24::24: pilav makarna kadar değil en azından:34::26:)
annemde şimdi bulgur pilavı yaptı kendimi nasıl tutcamda yemiycembilmiyorum ama 1 kaşık atarım ağzıma yine, birde bana özel yşil fasülye (kurutulmuşundan) yaptı annem önce salata tıkıp yeşil fasülye yemeği düşünüyorum inşallah yerim kalmazda pilav gözümede nefsime de kötü görünür
resmen yemeklerle savaş veriyorum sinir bozucu :20::20::20:

iki yıl sonra yeniden forumdayım... hala aynı kiloda... desteklerinizle 1 mayısı başlangıç yapmaya karar verdim :kkk:
umarım hep beraber başarırız :54:

yena sabret adetin geciktiği için veremiyorsun canım emeğinin karşılığını alırsın mutlaka merak etme hiçbirisi boşa gitmez
özlem sen de bozma canım moralini spora da devam et sen en aznından sıkılaşırsın canım ben 6 zydır aynı kilodayım ama gören zayıflamışsın diyor
tebessüm hoşgeldin 2 kilo bişey değil biz seni nerde biliyorduk sen nerden çıktın nasip işte Allah kolaylık versin hem de atandığın için gözün aydın canım
ben de bugün arkadaşıma gittim yarın misafiri gelecekmiş yardım ettim tatlı börek poğaça kurabiye yaptık sadece kurabiye pişti ben ordayken 1 tane yedim diğerleri pişmeden geldim eve
ama akşam yemeği fazla kaçtı neyseki erken yedik yemeği yatana kadar bişey kalmaz
bu hafta hiç yürüyemedim malesef yarın ve perşembe yürürüm ama inşallah

annemde şimdi bulgur pilavı yaptı kendimi nasıl tutcamda yemiycembilmiyorum ama 1 kaşık atarım ağzıma yine, birde bana özel yşil fasülye (kurutulmuşundan) yaptı annem önce salata tıkıp yeşil fasülye yemeği düşünüyorum inşallah yerim kalmazda pilav gözümede nefsime de kötü görünür
resmen yemeklerle savaş veriyorum sinir bozucu :20::20::20:

ben de cok severım canım bulgur pılavını. hele de bızım koyden(malatyadan) gelen bulgurla yapınca yeme de yanında yap. Ekmek yerıne 3 ya da 4 kasık ye sen de canım ne olcak ya. Anacıgın o kadar yapmıs:))

ben de cok severım canım bulgur pılavını. hele de bızım koyden(malatyadan) gelen bulgurla yapınca yeme de yanında yap. Ekmek yerıne 3 ya da 4 kasık ye sen de canım ne olcak ya. Anacıgın o kadar yapmıs:))
ay zaten onlara kaldıysam kesin yandım
diyetisyene başlamadan kızım az ye diyorlardı diyetisyene başladım azcık ye bişey olmaza döndü olay, dedim ne ayaksınız siz :9::9::9:
öyle yapıcam canım ya mail attım doktora saolsun dedi hemen 1.5 kaşık yiyebilirsin ekmek yememek şartıyla ve yanında yoğurtla
malatya deyince hep içli köfte diyesim geliyor :9::9:

bugünü gayet az yiyerek ve bol sporla kapattım.inşallaah düzene oturacak yemem yine.bugün yediklerim:
sabah:1 bardak süt
öğle:1 dilim kepekli ekmek
1 kk beyaz peynir
4 yeşil zeytin
domates
ara öğün:10 badem
akşam:4 yk light yoğurt
1 adet közlenmiş biber
ara öğün:1 porsiyon çilek

spor:150 dk spor salonu :nazar: :nazar:

ay zaten onlara kaldıysam kesin yandım
diyetisyene başlamadan kızım az ye diyorlardı diyetisyene başladım azcık ye bişey olmaza döndü olay, dedim ne ayaksınız siz :9::9::9:
öyle yapıcam canım ya mail attım doktora saolsun dedi hemen 1.5 kaşık yiyebilirsin ekmek yememek şartıyla ve yanında yoğurtla
malatya deyince hep içli köfte diyesim geliyor :9::9:

1.5 kasık mı:)) kız Allah senı ne etmesın, o kadarcık pılav ıcın mı sordun dıyetısyene. ye gıtsın anacım ondan ne olcak

kızlar sigara böreğinin kalorisi kaç acaba bir yerden baktım 180 kalori diyor bir tanesine :53:bana çok geldi ben yufkayı 12 ye bölüyorum sigara böreği yaparken
anladığınız üzere sigara böreği yedim ben :26:

Back
X