Canım, bir ara bir bebek sitesi için çalışmalar yapmıştım, annelerdne gelen öneriler yer alıyordu orada; aklımda kalan önerileri yazıyorum:
Aç karnına kraker-galeta tipi şeyler yemek (bu en klasik olanı)
Öğün aralarında beyaz ve/veya sarı leblebi yemek (bu benim biraz işime yarardı)
Kırılmış buz emmek,
Ayva yemek,
Sabah uyanınca bir çy kaşığı limon suyu içmek
Ablana geçmiş olsun, her iki bebeğimde aylarca bulantı çekmiş, kan görene kadar devamlı kusmuş biri olarak geçeceğini söyleyebilirim yalnızca. Bu yazdıklarımı denedim, leblebi ve ayva biraz işe yaramıştı ama 2-3 dakika sonra gene başlıyordu bulantı. Yani sabırdan başka ilacı yok pek; 12. haftadan sonra hafifler, 16. haftadan sonra tamamen geçer "büyük ihtimalle" demişti doktorum bana. Benimki daha uzamıştı ama geçmişti sonunda :))
umutcummm cok sagol canim bende dün biraz internette okudum, kraker limon, ayva, leblebi, hep bunlar yaziyordu, dün zaten gittim kizkardesime tavsiye ettim bunlari,
yazik bütün aksam boyunca hep ögürüp durdu, bi ara cikarcak gibi oldu, kötüydü dün baya
bu arada ablam degil, kizkardesim kendisi benden nerdeyse 2 yas kücük :)))

benden erken davrandi evlenmekle de cocuklada
napalim kismeeet

kizlaar naptiniz yaa yeni girebildim ancak, gecmiside okudum
ben dün iftara kizkardesime gittim, esi yoktu camiye gitmisti,
iftari birlikte yaptik, sonra sahura da kaldim
bide arkadas cagirdik, ücümüz oturduk sohbet ettik yedik ictik felan
sabah 6 ya dogru geldim eve

herkes bayram hazirliklarina gömüldü sanirim,
bende biraz temizlik yapsam iyi olcak ama hiiiiiiiiiiic canim istemiyor yaaaaaaaa
annemde sarma sariyor,
bende yardim ediyim dedim ama, elim cok yandi yapamadim,
evelki gün parmagimi kestimde

hemde cok derin kestim, ay nasil agladim ya duramadim acimdan..
cecom o gelin nasil gelin yaaaaaaaaaaaa ? ay tuhafima gitti, ben oturacamda herseyimi kayinvalideme yaptircam, ayol yasli insan, yani öyle sey olurmuu :S :S