canım hepimiz aynıyız gördüğün gibi istek var da icraat yok bizde malesef
ben 81.5 olmuşum canım çok sıkıldı ama ne yaptım 2lokum attım ağzıma
dün yürümem iyi oldu ama o ayrı ne yapalım yine sabit asuya razı olacağım bir süre daha almak daha kötü
Evet farkındayım, hepimizde bir isteksizlik bir umarsızlık var. Ya da bende var da bana herkeste var gibi geliyor. Almak daha kötü elbette, almak çok kolay çünkü ama vermesi nasıl meşakkatli. Hele bir noktadan sonra resmen tırnaklarınla kazıya kazıya veriyorsun kiloları. Ben disiplinli olsam, bildiğimden şaşmadan gitsem yavaş vermeye razıyım. Haftada 300-400 gr verebilsem ayda 1.5-2 kg eder, kış sonunda 38 bedene düşmüş olurum böylece. İşte yazması konuşması kolay ama yapması zor oluyor
Mutlu'nun kulakları çınlasın; "idare demem anneeeee" diye yazıyordu ya. Ben de öyle bu halimle idare etmek istemiyorum. Bu yaz uzun zamandır en hafif olduğum yazdı, epey iltifat da topladım ama yetmiyor. İlerisi için yatırım yapmak, tüm fazlalıklarımdan kurtulmak istiyorum, koca göbek ve kalçam duruyor, olabildiğince küçültmek istiyorum. İşin psikolojik boyutu da var, hala çevremdeki en kilolu kadın benim. Kompleks yapacak değilim elbette ama sinirime de dokunuyor. Tatilde kayınvalidem bir elbise verdi bana; "çok beğenerek aldım ama bana büyük geldi, sana ayırdım ben de" dedi. Bozuldum doğrusu; ard niyeti olmadığını bildiğim için ona bozulmadım ama duruma bozuldum.
Sen boyundan ve vücut şeklinden dolayı daha avantajlısın ama gene de sabit kalmamak gerekiyor. Metabolizma günden güne yavaşlıyor, ideal kilomuza ne kadar yakın olabilirsek o kadar iyi. Hevesim ve keyfim yok bu aralar ama icraat da şart be canım
....Sabah:
yarim fincan kahve (sekerli ve 1sütlü iciyom hala malesef,ama sekerini kescem)
yarim siyah ekmek üstüne peynir
birazda patates kizartmasi gibi bisey ama kizartma degil firinda yapiliyor,
öglen yemegide yicem bugun, cünkü benim ögle yemegi yeme aliskanligim yok, onu alistirmam lazim kendime 
umutcum genel olarak isteksizlik var diyosun, evet canim biraz saldik kendimizi malesef, ama toparlancaz, herkes tatil ramazan bayram derken saldi kendini mecburen, ramazanda zaten sistik cogumuz, ama toparlancaz bence, yani yavas yavas geri gelcek normal günler
bugun ins bende yürüyüs yapcam, artik yürüyüslere baslamak istiyorum otur otur olmuyoooo
Canım şööyle kuvvetli bir motivasyon rüzgarı eserse hepimiz etkileniriz bence. Tersi de olumsuz etkiliyor çünkü. Burada istek ve çaba azaldığı zaman üzülüyorum, bulaşıcı etkisi var gibi... Dediğin gibi Ramazan yeme düzenini değiştiriyor, bayram da ikram zamanı malum. Eski düzene dönmek zaman alıyor doğal olarak. Ben de çocuklarla eve tıkılmaktan çok sıkıldım herhalde, sıkıldıkça da yemeğe sarıyorum :))
Çocuklardan önce ben de geç kalkardım hep, dediğin gibi kilo almaya yardımcı, kilo vermeye engel bir durum. Çok uyumasan bile gündüz uykusu metabolizmayı yavaşlatıyor, vücudun ritmi bozuluyor. Çalışıyorken sabah 8.30'da servis beni almaya geliyordu, ben 8.20'ye kadar uyuyordum bazı günler :) Ama çocuklar oldu mu sıkıyorsa uyanma :)) Mecbur alışıyorsun. O zaman da o güne kadar söylenenlere hak veriyorsun. Erken kalkan yol alıyor gerçekten :))) erkenden kalkıp yürüyüşünü yaptın mı, ardından duşunu alıp sağlıklı bir kahvaltı yaptın mı, zımba gibi olursun bence. Kiloarı da hızla verirsin.
Sabah öğününü de pek beğenmedim diyeceğim ama aynı şeyi yaptığım için diyecek lafım yok :26: Çocuklara domates, salatalık, hellim peyniri, omlet, kapya biber, yeşil biber ve maydonoz sapı (yaprakları boğazlarına yapışıyor) ile kahvaltı hazırladım. Bense dünden kalan güvecin patateslerini tırtıkladım 1 kaşık pilav ile

Öyle kötü bir öğündü ki sonradan üzülüp yarım demet limonlu dereotu yedim ama kurtarmaz tabii.
slm kizlarrr
ben bugunde iyi deildim simdiye kadar ilaclar yavas yavas tesir ediyor kendimden cok uzuluyom ya aldim kilolari yine insallah bir an once gecerde vermeye baslarim
bundan sonra dikkat etcem kendime kendimi zorlamicam uykisuz kalmicam
cok sinir bozucu her sene agustosta 66kg dusup sonra yine kg almak
Haklısın canım, çok sinir bozucu ama zararın neresinden dönersek kardır değil mi? Sen bir de tiroit sorunları ile boğuşuyorsun, gene de iyi idare ettin. Yazdığın gibi uykuna, genel durumuna ve ilaçlarına dikkat edersen kısa sürede aldıklarını verirsin bence gene.