Selam kızlar :) Bu sabah Ankara'dan döndük. Sabaha karşı yola çıktık, biraz yolda ve eşimin işyerinde oyalandık gene de saat 10 bile olmadan da evde olduk. Üç günlüğüne de gidilse bir dünya iş çıkıyor, onlarla uğraşırken arada gelip gidip geçmişi okudum. Kilo veren arkadaşları tebrik ederim.
Azıcık düğün dedikodusu yapayım size :) Dedikoadu da denilemez gerçi de... Düğün güzel geçti, gelin (eşimin ortanca teyzelerinden birinin kızı) tam bir prenses gibiydi. Masum, çok güzel ve ipincecikti. Gelinliği de çok güzel durmuştu tabii. Düğün otelde yapıldı ve balo salonu kişi sayısına göre ufaktı, biraz ortam boğucuydu biraz da oğlum huysuzlandığı için ben pek eğlenemedim. Bilen bilir bizim düğünde bir elbise almıştım siyah beyaz, sonra başka bir elbise beğenince o gece elbisesi dolaba itilmişti. Onu bu düğünde giydim. iyi ki bizim düğünde giymemişim, eşim pek beğenmedi, göğüs kısmı çok kötü durdu gerçekten, içten iğneledim ama açılıp durdu ve gece boyu çok rahatsız oldum. Beni daha yaşlı gösteren bir modeldi üstelik. Bir de biraz kilo aldığım için kendimi daha şiş hissettim, düğünde yakınlarımız arasındaki en şişman insan bendim

70'lerin ilk yarısına insem de en kilolu sıfatından kurtulamadım. Kızların çoğu 20'li yaşlarda o yüzden onları saymıyorum ama gelinler ve hatta teyzeler arasında da benim kadar kilolu olan yoktu. Pardon 50 yaşındaki bir teyzesi benim kadar var sanırım.
Neyse, kompleks yaptığımdan değil tabii ama daha gidecek yolum olduğunu güzelce hatırladım işte. Bu hafta eski düzenime geri dönmeye çalışacağım var gücümle. Kızımın okulu Çarşamba günü başlıyor, ondan sonra yürüyüşlerime dönüyorum. Vücudumu sıkılaştırmak ve bölgesel kilo vermek için de spor salonu alternatiflerini araştıracağım. Ama en önemlisi eski beslenme düzenime dönebilmem. Çok kötü bir yola girdim, kahvaltıyı es geçiyorum, yemek yerine ıvır zıvırla (abur cubur değilse de meyve-peynir vb.) öğün yapıyorum falan...
umuuuuuutt
kimsecikler yok şu bikinili fotoları atta topiğimiz coşsun ayoll
Canım, sen bu çağrıyı yaptığın zaman ben çoook uzaklardaydım :) Ama duysam da çoşku yaratabilemezdim, o ööööle bir seferlik bir durumdu. Yakalayan yakaladı işte

Pek de merak uyandıracak bir durum yoktu zati

Hem bikinili değil mayolu, ben bikiniyi en son 12 sene önce balayında giymiştim maalesef. Artık o defter kapandı benim için
ben gözlerimi kapıcam umut, atabilirsin
Eh bu kadar tezahürata düğün resmi eklerim ben de, yerini tutar mı?
Günaydınlar topiğimizin uykucu güzelleri
Sabah 05:45de güne başlamış bulunuyorum ve kendimi inanılmaz dinç hissediyorum

Normalde hep bir 5 dakikda daha 5 dakika daha diye genelde çok geç uyanırdım. Hatta genelde sabaha karşı yatardım

Dün gece 11de ailecek yatağa yattık ama kakara kikiri derken bir yarım saat geçti sonrada alışmamış totoşda tuman durmaz hesabı dön sağa dön sola 12 gibi ancak uyudum
Uyanır uyanmaz kendime bir koca fincan sıcak suya 1 tatlı kaşığı bal ve bol limon ekleyip aç karnına içtim
Banuş, çok sevindim kararını güzelce uygalamana. Ama senin kocanın her an kaytarabilirmiş gibi bir havası var sanki? Öyle olsa bile sen tek çık, tak kulaklıklarını, müziğini dinleye dinleye yarım saat yap yürüyüşünü, sakın bırakma. Kızına da benden çocamaaan tebrikler. O da çok güzel gidiyor maşallah.
** alakası yok ama sıcak suya bal koydum diye yazmışsın ya, bilinenin aksine bal sıcak hiçbir içeceğe karıştırılmamalıymış. Babam bana söylemişti ben internetten de baktım sonra, tüm besin değeri, enzimler ve minareller öldiüğünden sadece glikoz (şeker) kalıyormuş geriye. En fazla 40 derece civarında sıcaklığa konulmalıymış. Mutlaka içmek istersen ılık suya koy canım :) Hatta ben senin yerinde olsam bazı günler 2 adet günkurusu 2-3 adet çiğ badem atardım ağzıma. Sabah metabolizmayı çalıştırmak ve vücuda "ben uyandım" demek için, bağırsaklarını da çalıştırmak için iyi bir alternatif.
Herkese hayırlı haftalar;
kızlar dün akşam üstü eşimin işyerinde işleri vardı,bende onu almaya gelmiştim işi bitmediği için hadi bir internete gireyim dedim,sultancığımın attığı videoya seyrettim tam 1,30 saat aman allahım kadın 635 kilodan 200 kiloya düşmüş 7 senede ama ne sıkıntılar çekmiş yarabbim ,lütfen sizde seyredin ,inanın yemekten tiksindim resmen ya şunun şurasında dedim vereceğim 15 kilo ne kadar kolaymış kadın 435 kilo verdi ama içler acısı gittim akşam 30 dakka yürüdüm 20 dakkada titreşim offffffff çok kötü ya,
...
Ben de aynı şekilde etkilendim. Tamamını izledim ve çok üzüldüm. Böyle belgesel gibi izlemek oldukça etkili oluyor, şurada burada okuyor ya da duyuyoruz ama gözünle görmek başka. O boyutta olmasa da benzeri durumlarda kaldığım örnekler geldi aklıma. Eğilip bağlamak işkence olduğu için hep cırt cırtlı yakkabı aldığım, bağlayamadığım, şakır şakır terlediğim, arabalara sığışamadığım (öne oturtuluyordum genelde) zamanlar

Daha da kötüye gidebilirdim, ucu kaçınca yakalamak çok zor oluyor.
Kadıncağız o kadar eziyet çekmiş, çok çok daha iyi bir konuma gelmiş ama gerçek bir geriye dönüş mümkün olmuyor işte. Acı veren birçok ameliyat, iyileşme süreçleri -ki birinde 3 aydan uzun hastanede yattı, hiç çıkamadı- hayatından gidenler, gene de fiziksel olarak çökmüş bir görünüm

( Duruş ve yürüyüş bozukluğu hala acı içinde olduğunu gösteriyor zaten. Morbid obez haline gelmeden bu gidişe dur demeye çabaladığımız için şanslıyız aslında. Çok daha az zararla atlatabiliyoruz, az biraz sarkma ne kadar öenmsiz göründü gözüme bu videoyu izlerken.
Bu arada videodaki ağırlık ölçü birimi Libre sanırım canım. Yani Melissa 635 kilo değil de 635 Libre olmalı. Bizim ağırlık ölçümüzle takribi 288 kilodan 90 kilolara kadar düştü, yaklaşık 198 kilo verdi