Merhaba arkadaşlar,
Hasta olanlara geçmiş olsun,yeni gelenler hoşgeldiniz,azminiz,iradeniz ve mesajlarıız bol olsun..
Benim de pek tadım yok hala..Çok yorgun hissediyorum kendimi..
Oğlum iyileşti ama 2 gündür yüzün de ve boynunda hafif kızarmalar başlayıp geçiyor..
Kullandığımız antibiyotiğe bağlıyorum ben...
2 yıl önce ürtiker olmuşştu 11 gün sürmüştü..Çok korkuyorum yeniden öyle olacak diye..
Akabin de kızım hastalandı tam sınav haftası 3 gün rapor aldık sadece sınava girip çıkıyor.Tabii ben almaya gidiyorum.
ÖĞrenciin okul saatleri için de çıkmasına izin vermiyorlar..
Ben de durumlar böyle iç karartıcı bir tablo değilmi.? Allah beterinden korusun..
MEyracığım canım kardeşim sesini duydum hemen geldim :)
MEhtap,seni yeniden görmek çok sevindirdi beni..
ve sana afili koltuğumdan saçlarımı savurarak dönüp diyorum ki,bir zamanlar şişko ama gururlu bir YENA vardı İsveç,norveç diyeti yapma fazlasıyla geri alırsın demiştim.
Aynur,gözün aydın..sevdiceğine kavuşuyorsun Allah ayırmasın arkadaşım..
KAtrem,Süt olayını okudum..Bebeğin çok ufaktı değilmi.? Forumda eski bir eğitimci arkadaşımız vardı emzikli, diyetisyenle zayıflıyordu..
Yanlış hatırlamıyorsam 2400 kalori alıyordu ve her hafta 1-1,5 kg. veriyordu..
Yine emzikli kadının spor yapmasının sütün kalitesini ve besleyici özelliğini yitirdiğini araştıran yürüyüş yapmayı kesen iki arkadaşımız daha vardı...
İstersen sen de araştır..
Neden acele ediyorsun bu kadar..Bebeğin bir daha bu yaşlarda olmayacak. izin ver böyle mucizevi bir sıvıyı doya doya tüketsin..
Çünkü o içeceğin muadili yok canım...
Bol bol emzir, emzirirsen süt kanalları çalışır ve süt üretir..Mamaya hemen başlama lütfen..
Ben kızımı 1,5 oğlumu 2 yaşına kadar emzirdim...Şunu söyleyebilirim ki sadece ''su'' sütü arttırmıyor..Bu tezi doğrulamadı benim memeler emzirme dönemin de :)
Ben de işe yarayanlar,sütümü arttıranlar..
Kuru börülce yediğim gün sütüm taşıyordu resmen..Kuru soğan bol yeşillikle salatasını yapıyordum...
Şekersiz hoşaf, her tür meyveden..
Az şekerli sütlü tatlılar,her zaman değil ama..
Bulgur,mercimek çorbası vb.
Her türlü yeşillik..
Bakliyatlara az kimyon eklersen gazı giderir..
Ha oturup çikolata yeme paket paket :) Onun yerine pekmez iç 1-2 kaşık..
KAtrem,sütünle kal canım..
Burada adettir bebek ziyaretine gidenler çıkışta taze anneye, sütünle kal derler :)
sütünle kal sözünüde hiç duymamıştım, sayende duymuş oldum:)
güzel bir söz ve aynı zamanda güzel bir duaymış....
oğlun ve kızın içinde çok geçmiş olsun canım.......
tez zamanda iyi olur ikiside inşaallah....
MEyracığım canım kardeşim sesini duydum hemen geldim :)
canım benimmmmm:))))