diyetisyene gitmiyorum, genel ölçümüm spor salonumda oluyor ki ondada metabolizma hızımı öğrenmiyorum.
kilo vermem hiç bir ayda duraksamaya girmedi. evet, spor hocam da "ceren normal süreç olacak kg vermen durucak dedi hep ama benim 4. ayım durmak üzere ve ben teklemeden devam ediyorum. ve artık spor hocam bana tek bir şey diyor "ne yapıyorsun bilmiyorum ama o şeye devam et."
ben ne yaptığımı çok iyi biliyorum. günlüğüm var en başından beri. yaptığım spor yediğim şeyler hep yazılır oraya. ve ben besinlerimi değiştiririm sürekli. ayrıca haftanın 6 günü sporum var. ve insülin direncimi oynatmaya sebep olacak şekerli hiç bir besin almıyorum.
valla evet bazı diyetisyenler senin diyetisyeninle hemfikir. ama ayşegül çoruhlu ve canan karatay gibi isimlerde benimle hemfikir. ayşegül çoruhlu benim erken yeme sistemimi onaylıyor. canan karatayda öğünler arası minimum 4 saat olmazsa yağ yakacak leptin hormonunun devreye girmeyeceğini söylüyor. bende açıkçası "insan bünyesi bu huyları tutmuyor, bedenlerimi tutacak bana iyi ve kolay gelen yöntem bu" diyorum ve devam ediyorum.
son olarak hani en son 16 da yiyorum ve gecenin bu saatlerinde karnım kazınıyor ya, işte ben bundan acayip zevk alıyorum. "yarın yaklaştı, yarın tartıda daha eksik olacağım, bir günü daha alnımın akıyla bitirdim. sen misin kızım ceren o pis boğazını tutmayan al sana bunların hepsi ders olsun" diye söyleniyorum.
ölçülerim fena gitmiyor, kalça basen çok daha iyi gidebilirdi, eliptik bisikletten kaçtığım için olması gereken verimi alamadım maalesef. ama bugün itibariyle yapmaya başladım. inşallah bir tek ben değil, hep beraber sağlıklı bir şekilde ideal kilo muza ulaşacağız.