90 kiloyum ve bebek istiyorum

papatyagil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2017
126
224
103
Evet nasıl oldu anlamadım ama son birkaç yılda 30 kilo aldım. Doktora gittim tiroidlerimde sorun varmış ve insülin direncim de var. Dört aydır ilaç kullanıyorum. Benim asıl sorunumbir hafta diyet yapsam ertesi hafta bozuyorum. 60 kilo olduğum zamanlarda da sürekli diyet yaptığımdan hayatım böyle geçtiğinden bıktım. Kendime de kilo vereceğime de inancım kalmadı. Ve artık hamile kalmak istiyorum. Bu kiloyla hamile kalmaktan korkuyorum. Ettirmek de istemiyorum. Hem artık hazır olduğumdan hem de hayattaki planlarım da ertelememem gerektiği yönünde. Tabi ki hayatta her şeyi planladığımız zamanda olacağının garantisi yok ama insan hayatını programlamadan da doğru şeyler yapamıyor.

Kısaca ben ne yapmalıyım? Kilo verecek motivasyonumun olmamasıyla ve hamile kalma isteğimle ne yapabilirim?

Evde dikkat etseniz? Mesela abur cubur veya çok kalorili şeyler evde olmazsa tüketmezsiniz.

Hayatımın en yüksek kilosuyla (125)hamile kaldım ve doktorlar preeklamsi korkusuyla hamileliği burnum dan getirdi daha yaşın genç de verebildiği n kadar ver bence

Evde dikkat etseniz? Mesela abur cubur veya çok kalorili şeyler evde olmazsa tüketmezsiniz.
Öyle şeyler yemiyorum zaten. Bir ekmeği kesemiyorum bir de sağlıklı da olsa olan yemeği çok yiyorum. Zararlı olanı yemekten değil de çok yemekten böyle oldum. İnanın artık ağlamaktan yoruldum ama bu işi çözemiyorum üç kez de diyetisyene gittim

merhaba ben de sizin gibiyim 90 kilo ömrü hayatımda gördüğüm en yüksek kilo ve Allah nasip kısmet ederse bizde bebek düşünüyoruz ama bu kiloyla hamile kalmak beni inanılmaz korkutuyor oruç tutabiliyor musunuz bilmiyorum ben elimden geldiğince kaçırmamaya çalışıyorum orucu ve belkide vesile oldu bilmiyorum iştahım kesildi ki kendimde dikkat etmeye çalışıyorum bence ruhen hazırlayın kendinizi kilo vermeye yardımcı olur inş

Az yapın yemekleri. Biraz küçük tabak kullanın.
Evet zor ama imkansız değil. İsteyin yeter.
Burada da kadınlar destek olarak zayıflıyor. Aralarına katılabilirsiniz

Ben de evlendikten sonra 10 kilodan fazla aldım, sürekli 50 kilo olduktan sonra hamile kalayım falan diyordum ama şu an 2 aylık hamileyim ve 72 kg de hamile kaldım
Ama mide bulantısından hiçbir şey yiyemiyorum 2 kg verdim, belki daha da vericem çünkü devam ediyor bulantılar. Yani demek istediğim dikkat edersen hamilelikte çok almazsan sorun olmaz, zaten ilk aylar bulantın olursa kilo bile verirsin.

Oruç tutuyorum biraz da bu yüzden zor oluyor. Bütün gün çok acıkınca iftarda çok yiyorum. Ramazan girdi gireli diyeti tamamen bozdum

Oruç tutuyorum biraz da bu yüzden zor oluyor. Bütün gün çok acıkınca iftarda çok yiyorum. Ramazan girdi gireli diyeti tamamen bozdum
bol su için ve hareket edin beni motive eden tek şey çocuk fikri sizde onu düşünün bence emin olun aklınıza geldi mi duraksıyorsunuz ben şahsen öyle yapıyorum 1 kilom gitmiş 3 günde ayrıca masa başı çalışıyorum daha sıkıntılı durumdayım

Ben 74 le hamile kalmıştım. (85 olurum diyodum) Aynı 74 kg ya döndüm. (38 di yaşım) Çekinceniz daha da alırsam ise sanmıyorum. Bbkten sonra gayret edersiniz verirsiniz. Hem siz gençsinizdir. Kg vermek daha kolaylaşır inşallah.

Ben de kiloluyum. Tam kararlı diyete ve akupunktura başlamıştım ve harika gidiyordu. Ama akupunktura başlayalı 15 gün olmuşken hamile olduğumu öğrendim. 87yle hamile kaldım. Şu an 93 kiloyum. Aşırı acıkıyorum. 4.aydayım ve bu aydan sonra ultra dikkatli olmam gerek. 100kiloyu görmemek benim hedefim :) doğumdan sonra yine hemen akupunktura başlayıp düzenli besleneceğim ve bol bol yemek yerine bol bol su içeceğim. Doğumdan önceki kilomdan daha zayıf olmayı istiyorum çünkü.
5 kg aldım bile şimdiden. Hedefim en fazla bir 5 kg daha almak. Haşimato hastasıyım aynı zamanda. Zor kilo veriyorum zaten ama gebelikte değerlerim çok güzel.
Hamile kalabilirsiniz şu anki kilonuzla ama amacınız gebelikte çok kilo almamak olmalı. Öncelikli amaç bebeğin kilo alması zaten.
Az az ve sık sık yiyerek,porsiyonlarınızı küçülterek bunu gerçekleştirebilirsiniz gebe kalırsanız.

konu sahibi arkadaşım malesef iradenin kaynağı içinde gizli.. sen istediğin kadar diyetisyene git yahut burda diyet gruplarına dahil ol iradene sahip çıkamazsan mümkün değil kurtulamazsın.. bak ben 6. takıma katıldım diyet gurubuna 6 kilo verdim öyle hamile kaldım..
93 kiloyla başladım 87 kiloya düşünce süpriz bi şekilde hamile kaldığımı öğrendim.. şimdi 7. ayım bitmek üzere yeni yeni o kiloya geldim..
ayrıca gebelik şekerim az yüksek çıktı sanırım insülin direncine bağlı bişey.. diyetisyene yönlendirildim diyete başladım aslında diyet değil sadece listede gereksiz kilo yapan yiyecekler yok onun dısında eti,meyvesi,yoğurdu,ekmeği herşeyi var..
diyete başlayalı 9. günüm kilom sabitlendi 92-93 arası gidip geliyorum.. 1.75 boyum var.
ayrıca kilo hamilelikte preeklampsi ve gebelik şekeri vs gibi sıkıntılara yol açabiliyor..
istersen hemen uygulamaya başla ne kadar az kiloyla hamile kalırsan o kadar sağlıklı olursun.. bebeğini düşün onu fazla kilonla sıkmanın strese sokmanın anlamı yok..
boyun kaç bu arada ?

bak aynı şekilde hamile kalmışız bende 93 tüm diyete başladım 87 oldum süpriz hamile olduğumu öğrendim.. toplamda 5 kilo falan aldım 7. ayındayım doktorum gebelik diyeti verdi istersen mesaj olarak atayım.. diyet dediğim ara öğünlü sağlıklı beslenme listesi yani..

Mesaj atarsan çok sevinirim. Boyum 1.71 bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…