900 lira maas yeterli olurmu?

bende cok tutumluyum cnm hem 900 lira sevgilim aliyor bende calisacagim tabiki.

eğer kendine güveniyorsan sorun yok ama senın tutumlu olman yetmeyecek eşinde tutumlu olcak biz cebımıze bes kurus bıle para alamıyorduk malesef. ÖZELLIKLE KISIN COK ZOR OLUYOR CUNKU DOGALGAZ PARASI MALESEF

Son düzenleme:
Bencede zor.. Anca sende çalısırsan olur. Geçen benide istemeye geldiler çocuk 900 tl maas alıyormuş kendi evide var ama inşaat kabul etmedim. benim maaşım 1200, beraber çalışırsak olabilirdi aslında ama çocuktan dolayı bıraktığımda sıkıntı olurdu diye istemedim
Hayırlısı olsun canım.

eğer kendine güveniyorsan sorun yok ama senın tutumlu olman yetmeyecek eşinde tutumlu olcak biz cebımıze bes kurus bıle para alamıyorduk malesef. ÖZELLIKLE KISIN COK ZOR OLUYOR CUNKU DOGALGAZ PARASI MALESEF
off bakicaz mecbur bir caresine. ama ben kendime ve sevgilime güveniyorum.

bende cocuk olunca diye sormustum aslinda sorumu. bakalim artik bulucaz bir caresini.

off bakicaz mecbur bir caresine. Ama ben kendime ve sevgilime güveniyorum.

Bende cocuk olunca diye sormustum aslinda sorumu. Bakalim artik bulucaz bir caresini.

çocuk olunca iş değişiyor tabiki bende şimdi düşünüyorum cocuk olunca calısmaya devam edıcem maasımın yarısını bakıcıya verıcem yapcak bırsey yok

çocuk olunca iş değişiyor tabiki bende şimdi düşünüyorum cocuk olunca calısmaya devam edıcem maasımın yarısını bakıcıya verıcem yapcak bırsey yok

cocuk olunca sevgilimin annesi bakar cok merakli torun büyütmeye ama calismadigim süre icerisinde heralde zorluk cekebiliriz.

simdiden diyorum kenara para atsak ilersi icin......

yaşadığın şehire giderlerine göre değişir
ama zor görünüyor
bence sen çalış
maddi ve manevi daha iyi olur diye düşünüyorum

diğer açtığınız topikten yola çıkarak söylüyorum
hayalinizdeki düğünün taksitlerini ödemeye aslaa yetmez 900 milyon.
paylaştığın faytonlar hoşuma gitti diye biraz araştırmıştım iki saat herşey dahil 5 milyar civarı sayfalar çıkmıştı karşıma
düşün yani

okadar varmi yaa :26: ama dedigim gibi hayalimdeki dügün
herseyin istedigim gibi olmayacagi kesin hem babasi herseyi karsilayacak bize yüklü bi borc kalmaz.

Son düzenleme:
sende 1000 tl alsan normal bir şekilde geçinirsiniz Türkiye geneli. sadece 900 tl ile kıt kanaat olur sanırım

canım diyelimki sende çaılışıosun buraya gelince eşinin maaşı 1000 lira senin maşında 700 asgari ücret olsa ben sağlık memuruyum dönerle 1.5 yıldır memurum elime geçen ay geçen para 1.900 ve bu parayla ev geçindirip ev alıp iki çocuk okutan insanlar var sizde 1.700 le yapabilirmisiniz evet yapazsınız ama ne şartlarda olurmu tabikide olur bunu asgari ücretle yapan insanlar var o gece oturup çorba ekmek yer kalkarsın sevdiğinin yanında olursun bi gece patates haşlayıp yersin ama çocuk olunca?tamam ailesi yardım etcek ama nereye kadar taşıma suyla değirmen dönmez tabi 1700 en iyi rakam bu parayla tatile gidilmez önceden alınan iki kişilk 5 günlük tatil 1200 ve tatilde ekstra harcamlar? tatili unut ev alınabilirmi? yaşam kalitenizi minimuma çekerek eve tbenim tanıdıgım biri 50 milyar kredi çekip 10 yılda taksitlendirmişti aylık 750 ödüolar düğünden kalanlarıda koyup başınızı sokcak bi ev alabilirsiniz kalan 750 tl ilede geçinirsiniz ama her ay bi ekstra çıkıyo malesef yazın hiç olmasa ayda bi düğün oluyo doğum günü bi yere gitmen gerekiyo ç.makinesi bozuluo buzdolabının parçasının değişmesi gereki vs. vs. ucu ucuna yeter gibi geliyo bana çocuk? çok zor ona nasıl bi ahayt suncaksınız yada dünyaya getirip kendi hayatını kendin kazancaksınmı diyceksiniz? okumak isticek bezi maması okulu kendi ocuklunuzu düşünün arkadaşınızda 100 tl lik bi ayakkabı gördüüz istemedinizmi yada bi çanta vs. vs....geçinilir ama şartlar zorlanarak geçinilir sevgikolay bulunur bişe diil ama iyi düşünün..... hemde çok iyi düşünün onun için bunlara değermi?
artıııııı burdaki tüm evli bayanlarda bunu sölicektir kayanana denen grup evlenmeden önce başka evlendikten sonra başka oluyo çok ciddiyim benim kaynananm nişanlılığım başlarında aman allahım nasıl iyi şeker gibi kadındı düğün yaklaştıkça azdı kudurdu niye geri dönemem çünkü evlendikten sonrada herşey başka oluyo düğün olunca ne kadar herşeyini önceden yaparsan yap mutlaka masraf çıkıyo bakbiz herşeyimizi önceden yaptık sana iki aydaki ekstraları sölim:)halalrın büyük kısmına paramız yetişmedi eylüle kadar taksit yapmıştık haziranda evlendim evlendikten sonra üç taksidi kalmıştı aylık 450 lira
sonra mobilyayı aldık ama yatak odasına yatak almayı unutmuştuk onuda aldık 900 tl yataksız olmaz sonra düğünde fotografçıya parayı resimler elimeize geçtikten sonra vercez dedik bu ay ona 400 tl ona:) bu ay 2 düğün çıktı iki küçük altın ona şimdi ben 4 yıllık fakülte kazandım tamam harçlar kalktı ama öğretim gideri yatırılcak eylülde 325 tl bunların hepsi ekstra çıktı yaniiiiii tamam bunlar bizimki ama sizdede başka sorunlar çıkcak karar senin hayat senin kuzum sakın kaynananlara güvenme insanı yarı yolda öyle bi bırakıyolarki anlamıosun yada arkandan laf ediolar....
sonuç geçinmeye bakarsan geçinilir 500 tl ile bile hayatta kalırsın ama sadece hayatta kalırsın yani....

900 tl ile geçinilir ama hiç bişi sahıbı olamazsınız(ev araba vs) sende alsan 1000 tl dıyelım ehh işte Türkiye şartları maalesef
ben işe gelmek için bıle ayda 200 tl yol parası verıom zam üstüne zam ama bıze 50 tl zam olmadı henüz
kiradayım yılda kesın 50 tl zam gelıyo ama bana zam gelmıyor falan fılan
dediğimgibi geçinirsinz ama sadece geçinirsinz bıde cocuk olunca senınde çalışamadığın dönem falan olacak tabı
herşeye rağmen Allah büyük bakarsın yürü ya kulum der
ben 9 aydır eve bakıyom eşim işsiz kira kredı faturalar market ancak kenara asla para koyamıyorum genede şükür:)mutlu olmak bazen herşeye değıyoo

kesin net cevap tabiki geçinilmez ev kirası zaten 400-750 arası değişiyor en dandik yere bile 400 tl ister oldu ev sahipleri aidatı versen 100-150 tl arası hadi doğalgazlı desen kışın trakya okadar soğuk oluyorki aylık 350 tl bile yakıyorsun biz eşimlen çalışıp iyi maaşımız olmasına rağmen kira parasıydı faturaydı kredi parasıydı insanı maf ediyor sende çalışırsan ona sözüm yok ama tek maaşla asla olmaz..

900 lira maaş olsa 400tl kira olsa ee yarısı gitti bile. sen çalışsan bebek oldgunda daha çok para lazım olacak. hadi iş bulmak kolay mı öyle.bir mesleğin var mı. eğer şuan ki hayat standartından aşağıda yaşarsan evlenince mutsuz olursun.bence iyi düşün. hatta mümkünse nişanlın gelsin yurtdışına daha rahat yaşarsınız böylece.

evet bende onu merak ettim sen geleceğine o gelsin yurt dışına sonuçta sosyal olanakları daha fazla çocuk parası vs..

elenmeden önce insan herşeyi başarırmış, her zorluğa göğüs gerermiş gibi geliyor. ama işin aslı öyle olmuyor. bir ay beş ay sıkıyorsun kendini. sonra etrafına bakıyorsun bütün kadınlar cicili bicili giyiniyor kuaförlere gidiyor sen ne yapıyorsun geçim derdindesin.

sonra parasızlıkltan bakımsız kalıyorsun saçlarının dibi çıkıyor , ellerin çatlıyor tırnaklar zaten hakgetire... sonra eşinin gözü dışardaki bakımlı hatulara kayıyor bir evdekine bakıyor bakımsız bir dışardakine bakıyor bakım güzel kıyafetler. ama adam düşünmez ki bu kadın bizim evimizi geçindirmek için 20 lira olan bir buluza bakıp aman bu parayla ben pazara giderim almayayım idare ederim dediğini.

zamanla iyice mutsuzlaşıyorsun, içinden dışarı çıkmak bile gelmiyor çünkü üstüne başına giyecek birşeyin kalmıyor sonunda vede yalnızlaşıyorsun. böyle mutsuz yokluk içinde olduğun için hem kendini hem eşini suçlamaya başlıyorsun.sonuç huzursuz bir hayat.

hani derler ya parayla saadet olmaz diye ama parasız da olmuyor canım. çok çok iyi düşün bak bizim evimize her ay 4.500 lira para geçiyor ama mobilya takisti ev kredisi araba kredisi bilmemne kredi kartı derken kala kala 700-800 lira para kalıyor.aklını kullan aşk gerçekten de karın doyurmuyor.aynı evin içine girince aşk falan kalmıyor daha ertesi gün uyandgında geçim derdi başlıyor.

mümkünse o gelsin yurtdışına orada yaşam standartları çok daha iyi.kaynanaya güven olmaz el kadını arkadaşın biri demiş evlenince 180 derece değişebiliyorlar. ya da hadi yardım edecekler ya onların da maddi durumu sekteye uğrarsa nasıl güveneceksin.ya paraları olmazsa.bir yardım ettiler iki yardım ettiler üçüncüde bebeğin bezi bitti nasıl diyeceksin anne bebeğin bezi bitti alın diye, bunlar insanın gücüne gider bir süre sonra.

bebeğime bile bakamıyorum tek başıma diye üzülürsün ki o çocuga da güzel bir gelecek hazırlmak lazım. otur düşün. mutlaka kendi annen ve babanla konuş ve sözlerine kulak ver. siz ne anlarsınız deyip geçme. büyükler genelde doğru söyler ve tecrübelerinden dolayı söyledikleride gerçekleşir ve her defasınsa biz sana demiştik derler. umarım çok mutlu olursun.

ne kadar kazanıldığı değil ayağınızı nasıl yorganınıza göre uzattığınız önemli..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…