- 9 Mayıs 2012
- 4.168
- 326
- 123
- Konu Sahibi prensess05
-
avrupaya gelmek istemiyor cünkü kursa gitmesi gerek tamam gider gitmesine dili ögrenir ama yasi 31 oldugu icin avrupada da is bulmasi zor olur. ben kendi ailemden biliyorum geldi enistem türkiyeden buraya is zor buluyor ki her isi yapar. simdi onlar türkiyede bi is kurmak türkiyeye yerlesmek istiyorlar hemde 2 cocuklari var. ben onlarin halini görüyorum.
diyelim sevgilim avrupaya geldi is bulamadi ben calisirim sorun degil benim aldigim para yeticekmi saniyorsun? hele cocuk oldugunda yani anliyacagin ayni duruma düsecegiz.
dünyanin neresinde olursan ol hayat zor bunun farkindayim.
hayirlisi olsun cnm insallah istediginiz gibi bir ev bulursunuz.
cnm bende zaten 2 senede bir izine gidiyorum hatta 4 sene gitmemisligim var bu bir ölüm degil ki gerekirse her sene gitmeyiz benim icin sorun degil.
ben sekreterim cnm
merhaba canim..
bende almanyada yasiyorum ve 2007 yilindan beri bir iliskim var. erkek arkadasim istanbulda yasiyor. Sükürki kendisi ikitane üniversite bitirdi ve kadrolu bir isi var. Ama su an askerlik sorunu var yakinda askere gidicek. Bende burda üniversite okuyorum ve biz orda yasicaz. Banada herkez sana cikistigi gibi cikisiyor. Evet 900tl az bir maas biraz zorlanacaksin ama bir sekilde insan uyum saglamak zorunda kalinca veya daha az lüks yasamak zorunda yasamak zorunda kalinca yasiyor. Tabiki simdi bu söyliyecegim herkez icin gecerli degil ama türkiyeden yurtdisina gelen damatlar uyum saglayamiyor etrafimda okadar cok örnek varki. Cogu tekrar geri dönmek istiyor. Sen bir sekilde türkiyeye uyum saglarsin cünkü orasi senin memleketin. Birde diyorlar ya ya yurtdisinda yatirim yaparsiniz sonra gidersiniz vs vs. Burda artik aylik 20 euro bile köseye atamiyorsun eskisi gibi degil artik. Kutu kadar evlere bir sürü para ödüyorsun. Sana tavsiyem tabiki yurtdisina cikma sansini öldürme. Ben sahsen alman vatandasiyim sende nasil bilmiyorum. Tabiki nisan, dügün yaptiginizda borclanmamaya calisin.
canım bende izmitteyim neresinde oturuyosunuz acaba bizde ev bakıyoruz da 350 ye nerdeee ev yok
herkes kaderinde ne yazılıysa onu yaşamıyo bence canım herkes aklı kadar yaşıyo...
aynen öyle bak ne güzel kendinde biliyosun 31 yaşından sonra nasıl olucak iş güç mesela 2. iş ne yapmayı düşünüyo?
canım o senin dediğin 30 sene önceydi artık ne evler o kadar ucuz ne arsalar ne arabalar ne de geçim... zamanında bizim burda arsallar kelepir giderken şimdi insanlar o arsalardan 3er 5 er ev sahibi oluyo. babamın zamanında emekli ikramiyesiyle ev alabiliyodu düşün şimdi emekli olan adam taş çatlasın 30 bin tl para alıyo.
kimse konu sahibine ayrıl demiyo öyle bir hakkı da yok zaten. bugün hrşeye katlanırım der yarın huzursuzluk çıktığında yada kvalideyle sorun yaşadığında nerde anam babam ben ne yaptım der. biz sadece fikir söyleyebilirz gerçi ne söylesekte fikri değişmicek ama yine de belki biraz daha iyi düşünür
Sıfır borçla evlenirsen, evini barkını her şeyini aileler yaparsa, üstünüze başınıza yılda bir tişört bir pantolon dışında bir şey almazsanız, hiç tatile gitmezseniz, hiç lüks olmadan (dışarıda yemek yemek bile dahil) yaşarsanız geçinilir.
Yoksa imkansız.
Ben annemle yaşıyorum, işe başlayalı henüz 3 hafta oldu. Ondan öncesinde babamdan tazminat ve nafaka olarak aylık 600, benim bursum olarak aylık 260 alıyorduk. Kira veriyoruz biz 500 tl. Ama annemin maaşı tam 900 lira, Yani kira hariç bile 900den fazla harcanıyor. Evin yakıtın üstün başın mutfağın derken. Geçinilmiyor o parayla. Ki evde küçük çocuk falan yok, sadece iki kişiyiz.
Ben tesadüfen gerçekten iyi bir iş buldum, dün üç haftalık maaşımı aldım da borçları sıfırlayabildik diye sevindik. Kredi kartlarımız 2bini aşmıştı.
Kim ne derse desin, insanın tatile, kıyafete, kuaföre gitmeye, belki on senede bir eşya yenilemeye ihtiyacı var. 900 ya da 1000 lirayla bunlar mümkün değil.
Sen de çalışırsın hem ne olacak? Gerekirse sekreterlik olur ama en azından sen de eve bir o kadar para getirirsin. Anca o zaman geçinebilirsiniz.
sagol cnm benim güldürdün beni
birikimi var, dügün masraflari icin ailelerde biseyler yapicak tabiki ama herseyi de aileler yapamaz.
1000 lira maas aliyor diyelim bende 600-700 lira alsam oluyor 1600-1700 lira.
bunun diyelim 500 lira kiraya gidiyor
suya elektrige 100 er lira gidiyor diyelim en kötü hesaplama yaparsak.
kaliyor bize 1000 lira evin masrafi yiyecek icecek 200-300 lira diyelim aylik
kaliyor bize 700 lira yetmezmi peki? bence yeter hepsini harcamak zorunda degiliz tabiki.
diyelim fazladan 300 lira artti ay sonunda atariz kenara yada bircalri öderiz bilemicem simdi ne yapariiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?