- Konu Sahibi prensess05
-
kuzu simdi o evli degil o yuzden 900 lt yetiyo ama evlendikten sonra ek is yaparsa ordan gelen parayi faturalara verirsiniz
birinizin maasini kiraya digerinizin maasiyla da gul gibi gecinip gidersiniz
cok az kisi iyi maasli kendi evi olan biriyle evleniyo
bu evliliklerin de yarisi mantik evliligi
biraz disinizi skacaksiniz artik her kes ister 5000 6000 tl maas ama her isteyince olmuyo ki
ask evlilik boyle bi sey iste kuzu
canmm sevgılının aılesıyle bır süre beraber yasayıp para bırıktırmeyı konustunuz mu pekı??
bende öyle düsünüyorum cnm bastan cok pahali mobilya almayalim diyorum. ailesinin durumu var cnm kv be kb ikiside calisiyorlar hemde evin tek oglu isteyerek yapiyorlar. takida cok fazla gözüm yokamin canım. inşallah herşey istediğin gibi olur. ömür boyu mutlu olun. geçinmek isteyince geçinirsiniz.
kira tutacakmışsınız ya. küçük olsun eviniz. çok eşya felanda almayın. düze çıktığınızda herşeyin en iyisini alırsın. eğer eşinin ailesi alamıyacak durumdaysa takıda vs. gözün olmasın. borçlar size kalmasın diye diyorum.
hayirlisi olsun cnm insallah hersey istediginiz gibi olurbu benim 2.nci evliliğim olacağı için deneyımlıyım ,onun daha ilk oyuzden fazla hevesli ben biraz daha temkinli adımlar atalım diyorum,çünkü her zman evdeki hesap ne yazıkki çarşıya uymuyor,ve masraflaaar tahmın edılenden çok olunca ınsan üzülüyor.
allahtan bizim düğün salonu ve gelinlik bedavaya gelicek bize kalan sadece ev ve eşyalar :))
evet cnm benimde icim el vermiyor yemekleri atmaya. bulamayanlarda var nede olsa.kesinlikle katılıyorum,ben mesela tek başıma yaşıyorum şuan erkek arkadasım bazen gelebiliyor yanıma hafta 1ancak:)
yemek yapıorum günlerce kalıyor dolapta:))inan bana ahzır çorbaların bile yarısını yapıyorum ben
yenilmeyince atılıyor çünkü günah.
ben okudugum icin cok birikimim yok 2 senedir calisiyorum zaten nekadar biriktirebidiysem iste. sevgilim birikim yapmis annesi babasi da yapiyor zaten.Bende çalışıcam diyorsun,geçinebilirsiniz bence.Eğer borçsuz evlenebilirseniz.
Yanlız merak ettiğim birşey var soruldumu bilmiyorum,7 yıldır bekliyoruz demişsin hiç birikiminiz oldumu bu zamana kadar ?
sen niye tasinmaktan vazgectin cnm? simdi nerede oturuyorsun?kırklareli çok şirin bir yer, çok severim orayı.insanlarıda çok iyidir, benim bir sürü akrabam var orda.küçük ve sakin yerleri seven birisi için yaşanılır bir yer, bir ara bende oraya taşınmayı düşünmüştüm..neyse
paraya gelince, eğer sen çalışmasan bence bu parayla geçinemezsiniz,kirada oturacaksanız.
erkek arkadaşının evi varsa belki geçinebilirsiniz..ama harcamaları baya kısıtlamanız gerekicek
Ekleme :
şimdi okudum, kirada oturacakmışsınız
kesinlikle bu para yetersiz..
yok kesinlikle istemiyoruz 2 aile olarak. ne onun ailesi ne de benim ailem böyle bir seyi desteklemiyorcanmm sevgılının aılesıyle bır süre beraber yasayıp para bırıktırmeyı konustunuz mu pekı??
İkiniz de çalışacaksanız küçük bir şehirde yaşamak her zaman kolaydır.
Yol parası vermeyeceksiniz, kira için de uygun bir yer bulursanız çıkarsınız altından...
Ek iş var arkadaşların da dediği gibi.
7 senedir birbirinizi bekliyorsanız karşılıklı fedakarlıklarla bunun altından kalkabilirsiniz.
Allah manevi geçim derdi vermesin...
Çok mutlu olun inşallah
bence bu yola girmektense hergün aynı yemeği yemek daha tercih edilebilir bir durum
en azından risksiz ne yiyeceğini bilirsin ama kayınvalideyle arayı bozmak ihtimali?
aynen bu yüzden aileler istemiyor böyle bir seyin olmasini. tabiki bizde istemiyoruz.bence bu yola girmektense hergün aynı yemeği yemek daha tercih edilebilir bir durum
en azından risksiz ne yiyeceğini bilirsin ama kayınvalideyle arayı bozmak ihtimali?
ben sigara kullanmiyorum cnm ama sevgilim malesef kullaniyor 2 günde 1 paket. baska da masraflarimiz yok kendimize ait diyebilecegim.yere ve idareye göre değişir tabi ama kendi masraflarınız da var mı. bunları da işin içine katmak lazım örneğin ne bileyim sen olur erkek arkadasın olur sigara içiyorsunuzdur ek bir masraf burdan da çıkar. o ay baska bır ıhtıyaç çıkar. ben tek başıma ayda 800 lira harcıyorum üzülerek söylüyorum valla bu para bana yetmiyorama evlilik için dediğiniz gibi fedakarlık şart. ben zaten asgari ücretle geçinebilenleri tebrik ediyorum karşılarında eğiliyorum vala.
sen şimdi burda bizden destek beklersin ki içine su serpilsin diye. ama işler öyle düşünüldüğü gibi olmuyo canım.
şöyle söylüyim ben nişanlıyım ev yapmak o kadar zor ki...
düğünden illa borçlarınız kalıcak..
emin ol çooook sıkıntı çekersin ve pişman olrsun zamanla yıpratırsınız birbirinizi.
şu andaki yaşam standartın nasıl bilmiyorum kısarım ederim diyosun ama insan kendi evine bişey alırken en iyisi olsun istiyo. almadımı içi kalıyo. evlendikten sonra daha kötü günlük yaşayabilirsiniz anca ayı bitirmek içn kenara para falan koyamazsınız.
bence 5 kere daha düşün canım hatta 50 kere 900 tl maaşla bu zamanda mümkün değil geçinilmez ki evi olsa 1 derece dicektim oda yok.
biliyorum beni kötü biliceksin ama yakma kendini derim ben samanlık seyran olmaz...
bılmıyorum canım anlasmaya baglı bence bazı kayınvalıdeler var kendı annenden bıle sıcak olur sana, kızından ayrı görmez yanı hepsı cadı dıye bırsey yok bence
yok cnm neden kötü bileyim sizde fikir almak icin actim konuyu. ben gercekten 2 yildir idareli kullanmayi ögrendim.
gereksiz yere masraf yapmiyorum disarda yemiyorum isyerime hep evden biseyler alirim. kiyafet konusunda da cok harcama yapmyiorum gerekirse aliyorum almak istedigimde de 5 defa düsünürüm gercekten lazim mi degil mi bu bana diye. annem bile "eskiden düsünmeden harcardin" diyor simdi yapmiyorsun.
tabiki düsünüyorum düsünüyorum ama isin icinden cikamiyorum. 1 maas yüzünden 7 yili cöpe atamam ki?
Türkcem fazla iyi degil. bende yurtdisindayim. burda dogup büyüdüm. ama
söylemek istediklerim anlatmaya calisiyim.
1.) o parayla cok zor gecinirsiniz.
ev kirasi
faturalar
alisveris ( yemek, giysi)
2.)
Tatilleri unut!
Ev almayi bence unut...( beraber calisip 1500 tl alsaniz.. hangi miktarini ev borclarini yettireceksiniz.)
birileri para 450 filan ediyo demisti...900 tl para 391 euro ediyor... buda fazlasiyla az..
3.) bu parayla ömür boyu gecinmek istiyorsaniz...
ev almicaksin
cocuk istiyorsun... birikimin olucak !!
ve bunuda söyliyim... bir cocuk kisisel ihtiyaclari yemek, giysi degil ( bu zaten fazlasiyla sizi asicak)
cocuk gezmek isticek. okumak isticek.. kitap, defter bilmem neler...
baskasi cocuguna luna parka giderken senin cocugun sana sorarsa anne bizde gidelim. sen cocuguna ne söyliceksin?
bu parayla hem kendini cok kisitlicaksin, birikim yapamazsiniz.
gelelim su taraf. daha demin yurt disinda is bulamaz gibilerinden filan konusmustunuz.
1.) kursa gitmek istemeyen adam zaten isde bulamaz... öylede 900 tl calisir durur.. otobüs söförleri bile ist.da 2000 tl yakin para aliyorlar... ( enistemden biliorum)
sadece söylemek istedim. ama diyelim . beyini yurtdisina getirdin.
sen calissan bile oda sadece az bi miktar para alsa bile..
kardesim:
burda sosyal güvenceniz var.
senin burda isin olmazsa bile.. sana senin kocan tr aldigi maasi kadar para veriyorlar...bu parada kisi basina..
cocuk parasida var..
hersey var...
yurtdisinda nerdesiniz bilmiorum ama... ben almanyadayim ve burada asaga yukari 900 euro sadece elinize para alirsaniz.. ev kiranizda ödenir... calismiyorsaniz ...
kusura bakma ama bazen bastan bilen insanlara kiziyorum.
bastan bilip niye bir cocuk yapip, cocuga dogru düzgün bi hayat sunamiyorlar...
7 yılımı 1 maaş için silip atamam diyorsun.
Para çok önemli çok çok önemli varlığı mutsuz olan bir çifti mutlu etmez,ama yokluğu mutlu olan bir çifti mutsuz eder.
Madem 7 yıllık sevgilisiniz sendne önce sevgilinin düşünüp taşınması gerekmez miydi?
Üniversite mi okuması gerekiyor kursa mı gitmesi gerekiyor kpss'ye mi hazırlanması gerekiyor ne gerekiyorsa yapmaz mıydı?
Dile kolay 7 yıl,daha dün tanışmamışsınız ki 7 yıldı insan kariyerini çizer.
Herkes binlerce lira kazansın demiyorum elbette diyemem de ülkenin durumu ortada ama evlenecek adam bu hesabı yapar.
Yapmalıydı,hiç sordun mu sevgiline nasıl geçineceğiz diye ?
sordum tabiki bu konu acildiginda hep sorarim.
kendisi calisiyor bende calisirim bana gerekirse ek is yaparim diyor. seni kimseye muhtac etmem elimden geleni yaparim diyor.
bizim babalarimiz binlerce lirami kazaniyor? yinede evlerini gecindiriyorlar cocuklarini okutuyorlar.
Türkcem fazla iyi degil. bende yurtdisindayim. burda dogup büyüdüm. ama
söylemek istediklerim anlatmaya calisiyim.
1.) o parayla cok zor gecinirsiniz.
ev kirasi
faturalar
alisveris ( yemek, giysi)
2.)
Tatilleri unut!
Ev almayi bence unut...( beraber calisip 1500 tl alsaniz.. hangi miktarini ev borclarini yettireceksiniz.)
birileri para 450 filan ediyo demisti...900 tl para 391 euro ediyor... buda fazlasiyla az..
3.) bu parayla ömür boyu gecinmek istiyorsaniz...
ev almicaksin
cocuk istiyorsun... birikimin olucak !!
ve bunuda söyliyim... bir cocuk kisisel ihtiyaclari yemek, giysi degil ( bu zaten fazlasiyla sizi asicak)
cocuk gezmek isticek. okumak isticek.. kitap, defter bilmem neler...
baskasi cocuguna luna parka giderken senin cocugun sana sorarsa anne bizde gidelim. sen cocuguna ne söyliceksin?
bu parayla hem kendini cok kisitlicaksin, birikim yapamazsiniz.
gelelim su taraf. daha demin yurt disinda is bulamaz gibilerinden filan konusmustunuz.
1.) kursa gitmek istemeyen adam zaten isde bulamaz... öylede 900 tl calisir durur.. otobüs söförleri bile ist.da 2000 tl yakin para aliyorlar... ( enistemden biliorum)
sadece söylemek istedim. ama diyelim . beyini yurtdisina getirdin.
sen calissan bile oda sadece az bi miktar para alsa bile..
kardesim:
burda sosyal güvenceniz var.
senin burda isin olmazsa bile.. sana senin kocan tr aldigi maasi kadar para veriyorlar...bu parada kisi basina..
cocuk parasida var..
hersey var...
yurtdisinda nerdesiniz bilmiorum ama... ben almanyadayim ve burada asaga yukari 900 euro sadece elinize para alirsaniz.. ev kiranizda ödenir... calismiyorsaniz ...
kusura bakma ama bazen bastan bilen insanlara kiziyorum.
bastan bilip niye bir cocuk yapip, cocuga dogru düzgün bi hayat sunamiyorlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?