- Konu Sahibi depresiffpolyanna
-
valla kıbrısa bır kere gıtmek demek batmak demek :S okdar ozledımkı onu.butun paramı bırıktırıyorum onun ıcın :S yemın torenıne mtlaka gıdın.yasanılması gereken muthıs bır sey bence
Aaa gerçekten mi ilk defa duyuyorum bunu :26:
Benim sevdiceğim de bilgisayar bölümü mezunu. Yazıcı olursam çok rahat olurum diye meslekçiye girmeyi düşünüyo ama ben de Doğuya gitmesini hiç istemiyorum
İhtimalinin olması bile korkutuyo beni :26:
Canım sizin yine Artvin ya uzaklığı olmasa iyidir karadeniz sonuçta.
Girme meslekçiye desem 75 gün acemilik yapacak gir desem doğuya gitme ihtimali olacak. Bi de jandarmayım ben ilçeye falan gönderilirim karakol olur büyük ihtimal diyo.
Napsak ki :44::26:
Ben gidemiyorum malesef
Canım bilmiyorum valla :26:
Aynen canım uzak ama güvende
yazıcı olursa tum gun ıs yapar.egıtıme pek cıkmaz ama ısı bıtene kdar ısterse gece 1 olsun ısın basında olur yanı..hangısı hayırlıysa o olsun ınsallah canım ...
hıc mı gıtme sansın yok ? uzulme canım gıdemezsen de olsun :/
En önenmlisi güvende olmaları zaten Edacım
En nefret ettiğim şey şu belirsizlik yaa
İnan 75 gün ne çektiğimi bir ben biliyorum birde topikteki arkadaşlarımBelirsizlik kötü ama elbet belli olucak inş güzel bir yer çıkar canım
Kızlaaar usta birliğinden falan konuşmuşsunuz da bana da bi yardımcı olun üst devrem ya :26:
Şimdi benimki Bornovada jandarma. Ordan doğuya göndermiyolarmış ya da düşük bi yüzde gönderiyolarmış.
Ama ben bi yerde meslekçi olursa her yere gönderilir diye bişey okumuştum :26:
Doğru mu o?
Meslekçileri ordaki komutanlar kafasına göre seçmez heralde di mi :26:
Canım bak şimdi ne kadar bizde yeni olsak usta birliğine gidene kadar askerlerimiz bizde bayağı bilgi sahibi oluyoruz. şimdi ben uzuunca bi yazı yazıcam sen ve sizin tayfa okuyup bilmediklerinizi öğrenin.
Nesilll teşekkür ederim ben kendi adıma bilgiler için ve sorumu da cevapladığın için. Yani bu meslekçilik konusunda bizim yapabileceğimiz bir şey yok doğru anlamışım di mi :26:
Allah tüm askerlerimizi korusun hepimizi kazasız belasız kavuştursun veee hepimize bool bol sabır versin
Öncelikle hepinizi allah kavuştursun diyerek başlıyorum söze. (tabiki bizleride).Ben 92/4 tertip yareni elif nesil.. Sevdiğim acemi birliğini ısparta-merkez de mayın arama tarama olarak yaptı. ve usta birliğimiz şırnak-seslice taburu... yani herhangibir ilçe değil bir üst bölge olan gabar dağının tepesine kurulmuş bir tabur malesef..kendisi çavuş ama ısparta tim halinde yetiştirdiği için her 16 kişilik timde nişancı mayın aramacı topçu sıhhieci vs. branşlar oluyor... bu ufak bir dip not olsun eğer sevdiği ıspartada olan varsa..
Can yoldaşlarım zor günler sizi bekliyor ama zaten bunu biliyorsunuz artık. Ben yeni yeni atlattım o zor günleri. İlk zamanlar daha bi ızdıraplı geçiyor kesinlikle bunu blirteyim. ama o 460 yazısının kutucukları (eğer şafak çizelgeniz varsa bilirsiniz yoksa yapın mutlaka) dolmaya başladıkça sanki içinizi bir huzur kaplıyor..bizim acemiliğimiz 75 gün sürdü. bunun avantajı ve dezavantajını anlatayım.
75 gün eğitim olan acemi birlikleri genellikle doğu ve güney doğuya gönderir. çünkü her eğitimi alırlar ve her şeye hazırdırlar.. 28 günlük acemilikler genelde batı ağırlıklı ve tekerli (tim değil ) dağıtım yapar. ve bu bir dezavantaj. çünkü doğuyada gönderir. bu şansa bağlı tamamen. yani sevgilim 28 gün acemilik yapıyor batıya gider demeyin..
şimdi 28 ve 75 günlük askerlerin eğitimleri arasında dağlar kadar fark var. ikiside doğuya gitti kim şanslı.. tabiki 75 gün yapan. çünkü adama zaten sürekli doğu eğitimi veriyorlar acemilikte kendini hazır hissetsin diye. dağa çıkarıp 3 gece yatırıyorlar sırtlarında 40 kg yük ile.. hatta abartıp helikopterle tepeye bırakıyorlar kendileri inebilcekmi diye.. benim sevgilim yaşadı hepsini.. ee bu asker kendini doğuya hazırlamasında ne yapsın. bu yonden biz şanslıydık işte. en azından eğitimini aldık..
tahminime göre sevdiklerinizi askere göndereli hemen hemen 1 hafta geçti. suan eğitimler başladı aramazsa üzülmeyin.. hele ki yemin töreninden sonra o askerlerin anasını ağlatıyorlar.. asker tiriplerine hazır olun şimdiden..
o size ne söylerse söylesin susun.. telefon kapatır kapatmaz gelinn buraya birbirinizle dertleşin yapçak başka birşeyiniz yok..Bu arada aklıma gelmişken bi arkadaşımız sormuş meslekçi olması iyi mi diye. veya nasıl seçilir. benim aşkımda lisede elektirik eloktronik okudu. üni. elektirik okudu ama meslekçi olarak seçilmedi. o tamamen komutana bağlı. yani zaten askerde ellerinde belge var genelde ona bakarak seçiyorlar meslek guruplarını ama işte oda artık şans..yani meslekçilerde doğuya gidiyor..kısacası biz ne yaparsak yapalım alnımıza ne yazıldıysa o olur bunuda unutmayın. doğuya mı gitti. kader bu hazırlıklı olun üzülmeyin paşalar gibi yapıp gelirler allahın izniyle.. evet bunları yazarken zorlanıyorum.. gerçekten içim acıyor.. bizim 92/4 ler çok şanssızdı çoğumuz uzak yerlere gönderdik. ve genelde doğu.. umarım sizin öyle olmaz.. son olarak istatiksel olarak genellikle doğuya gönderen yerleri yazayım..
Ispartaa...
Manisa/kırkağaç
İzmir/yeni foça
Erzincan.. bunlar nerdeyse kesin olan yerler.. bir kaç yer daha vardı ama unuttum. bu yerlerden biriyse refüze olmadığı taktirde büyük ihtimal doğu ve güney doğuya gider. belki bazılarınız kızacak bana neden böyle kesin konusuyorsun diye ama kendinizi hazır hissetmeniz için yazıyorum bunları..
kendinizi kışa hazırlayın yaz çıkarsa bahtınıza..
başkaa düşünüyorum yazmam gereken ne var diye :)
hıh buldum telefonda konusurken aman diyim çok dikkatli olun çünkü sizi can kulağı ile dinliyorlar ufacık bi şakayı bile ciddiye alma potansyeli yüksek olan bi dönemdeler şuanda..
sabırlı olunn o ne derse desin eğer seviyorsanız katlanmak zorundasınız.. Gelsinler bi ozamann boll boll acısını çıkarıcaz bunların :)
Kendinizi üzmeyin demiyorum ama elinizden geldiğince az üzülün olur muu :) telefonsa sakın ağlamayın yasakk :)
düğüne gidicem arkadaşlarımla gezicem alışveriş yapıcaz cinemaya şu film gelmiş gidicez arkadaşlarla falan bence bu tarz cümlelerde kullanmaktan sakının derim çünkü içlerinden geçer size söylemeseler bile ben burda ne zor şartlarda yaşıyorum onun aklı fikri gezmek tozmak demesin yazık :) KIYAMAM.. HEPSİ BİZİM ASKERİMİZ.. HEPSİNİ ALLAH SAĞ SALİM SEVDİKLERİNE KAVUŞTURSUN..
unutmayın birbirini tanımayan insanların birbirlerine yaptıkları dua daha çok kabul olur.. hepimiz için dua edelim. tüm askerler için.. sadece 1 kişi değil..
Eğer aklınıza bir şey gelirse bir sıkıntınız olursa biz 92/4 ler yanınızdayız buyrun gelin sayfamıza orda paylaşın sorununuzu :) gerçi biz bu aralar sizin sayfadayız daha çok nasıl olsa..
Haydi bakalım kızlar zaman birbirimize destek olma zamanı.. birimizz hepimiz hepimizzz birimiz içinn :) Şu 2013 bitsin de sizde bizde rahat bir nefes alıcazz sonunda..Şafak önemli değil kaç olursa olsun eninde sonunda bitecek bitmeye mahkum şafak bizden korksunn..
Felsefemiz hep aynıı; 1 GÜN GELECEK 1 GÜN KALACAK..
Sizleri seviyorumm :) gÖRÜşMeK ÜzErEe.. <3
ne demek güzelim görevimiz :) sizde aynı şeyleri 93/2 lere yapçaksınız kısmetse.
Hayır tatlım malesef meslekçi konusunda yapılabilecek pek bişey yok. zaten dediğim gibi genelde lise diploması dikkate alınıyor ama bizim o bile alınmadı. hee su var komutan sivil depo görevlisi arıyormuş aşkım ben olurum komutanım bi sakıncası yoksa demiş komutada vermiş anahtarı. iyi olmustu bizim için telefon soktu orada şarj etti gitti ordan aradı beni. o tarz şeyde belki söz hakları olur. oda nadiren. eğer komutan anlayışlıysa :)
canımm öncelıkle ellerıne kollarına sagllk herseyıı gayet guzel acıklamısın. bende 93/1 kurbanlarındanmallahım hepımzıı sag saglım askerlerımıze kazasz belasız kavustrmayı nasp etsın. Benım kıymetlım ankara etimesgutta suan hergun arıo konsyrz egııtmlerden nefret edıo kendısıı cok gereksız ezıyet sporda deıl spor olsa seve seve yaparım dıodu. dun aradıgında 91lerden bı cocukla konusms cocugu kafaya almıs herlde cocukta gıdp benımkının kmutanyla knusms benımkını artık kogus nöbetcısı yapmıslar artık egıtımlere cıkmıomş bırzda agzı laf yapıo. sansımıza geldı dıyelm ılk gunler cok zorlanıodum su aralr cok mtluyum btun gun nbet tuttugu ıcın klubeden saatlerce telefnla konsyrz herseyı anlatıo bna. hatta doğuya gıtmekk bıle ıstyoo rrahatlık acısından orası daha rhatmış 75 gun acemılk yapcak sence neryee gönderırler bı bılgın varmı?
Günaydın taze yarenlerrrrrrrrrr
Günaydın canım
Nasılsın
İyiyim canım sen nasılsın :)
İdare ediyorum ben de işte
Daha alışamadım
93/2lere de çok var daha en azından 93/1 B gelse diyorum
Ohoooo canım sen şimdiden böyleysen bizde cerenle ahhhh 93/1 ler gelse bir diyoduk bakkk geldiniz
Birde ustaya geçin siz bizimkiler rahat etsin
Ayrıca sabretttt gelicekler elbet
Şafak geri gitmiyıoki her gün akıyo Allaha şükür
Evet ustaya bi geçsek bi an önce ya
En azından belirsizlikten kurtuluruz :26:
Sizinkilere söyleyin de devrecilik yapmasınlar
Aksın aksın hızlı hızlı aksın defolup gitsin şu askerlik bi bitsin :1:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?