93/3 asker yolu bekleyenler

Bilgisayar alanının iş sahası geniştir sevince cok iyi yapılck bir iş bna göre :61: Hayırlı işler çıkar karşınıza inş :61:
Benimki hem yazılımcı hem sistemci ve donanımıda cok iyidir tam bi bilgisayar kurdu yani :9: Ben daha format atmayı bilmem mesela ama o geldi bizim evdeki eski pc ye iki dk da format attı :1: Babamda diyo sen ne biçim yazılımcısın bilmiyosun format atmayı diye ama ilgi meselesi işte :1: Ben işin yazılım kısmıyla ilgiliyim sadce :61: Donanımmış sistemmiş hiç anlamam :9:

ewt yaa geniş hakkaten...işini ii yapıyosan öle gerçekten çünkü şimdi herkes biliyo pc çocuklar bile:1:fark atmak lazm gerçekten..bnde bilmem formatı yapamıyorum o bilince bide aynı meslek olunca kıskanıyorum da sen yapıyon ben yapamıyorm die çocuk gbi:9:

Bilgisayar alanının iş sahası geniştir sevince cok iyi yapılck bir iş bna göre :61: Hayırlı işler çıkar karşınıza inş :61:
Benimki hem yazılımcı hem sistemci ve donanımıda cok iyidir tam bi bilgisayar kurdu yani :9: Ben daha format atmayı bilmem mesela ama o geldi bizim evdeki eski pc ye iki dk da format attı :1: Babamda diyo sen ne biçim yazılımcısın bilmiyosun format atmayı diye ama ilgi meselesi işte :1: Ben işin yazılım kısmıyla ilgiliyim sadce :61: Donanımmış sistemmiş hiç anlamam :9:

ececm ben kaçıyorum cnm askermle de konuşcam biraz ii geceler...

Cuma akşam geldi ztn biliyosn :9: tam yemek yicektik biz koray aradı geldim diye :1: Ben panikle almaya gittim otogarda sarıldık sıkı sıkı kokladı bni bi şöyle mis gibi kokuyosun her zamanki gibi dedi :16: Snra çantalarını fln aldık eve geldik yemek yedik kıyafetleri fln kötü durumdaymş ztn yanınada pek kıyafet almamş oyüzden yemekten snra alışveriş yaptık bşyler aldık ona.
Evde annemlerle oturduk brz snra bzmkiler uyuyunca sıkı sıkı sarıldı bna saclarımı fln sevdi böyle sabaha kadar durabilirm ya cok özlemşm bn seni yanındayken daha iyi anladm dedi :16: Ertesi iki gün sabh bnm kursum vardı oyüzden birlikte derse gittik bnle birlikte dersleri dinledi ztn kendi meslegiyle ilgili şeylerdi ama sınıftaki erkeklere gıcık oldu cünkü sınıfta tek kız bnm bide bn konuskan biriyimdir ondan mesafe koy arana brz dedi :9:
Evdeykende ne zamn yanlız kalsak elimi tutuyo sarılıyo başını omzuma koyuyo sevilmeye hasret kalmş sevgilim resmen :9:
Güzeldi ya kısaca :9: Anlatck cok şey varda hangi birisini anlatiyim :9: Askerdeyken çekildigi resimlerden verdi bna bide askerde tuttugu not defterini.Nöbette hep ece yazan kagıtlar yapmş boyamş.Hep aklımdaydın ztn ne zaman boş kalsak yada nöbette fln ece yazıyodum kagıtlara diyo kıyamam ya :16:
Bide çarşıdan ayakkabı ipliklerinden örgü yapmş cok güzel bşy ama normal düz örgü degl onuda ece yazan bi anahtarlıga gecirmş :16: Bide Ispartadan geldigi için orasının gülü meşhurdur bilirsin :61:Bi sandik almş bnm için ama çeyiz sandıgı gibi görünce cok güldük evde böyle süslü püslü :9: İçinde gül suyu gül sabunu gül kolonyası yani kısaca gülle ilgili bi sürü şey var cok begendim :61: Bende ona üstünde kücük kalp olan bi yüzügümü verdim cüzdanında saklasın baktıkca onu ne kadar sevdigimi bilsin diye.Bide demir bi E harfim vardı onu verdim kücük.
Böyle işte :16:

Ayy ne güzel vakit geçirmişsiniz okurken yüzümde kocaman bi gülümsemeyle okudumm inan kii:1::16: Çok sevindim canım böyle güzel vakit geçirmenize. O örgüyü benim erkek arkdşmda yapmıştı bana anahtrlık olarak ama içine ilk atısındaki kursunu koymustu.:1: Ordayken bosluktan güzel şeyler çıkarıyorlar :1: Güzel düşünmüşsün yüzüğü vermekle de çok ihtiyaç duyuyorlardır eminim bizden bi parçayı bile görmeye:17:

Ayy ne güzel vakit geçirmişsiniz okurken yüzümde kocaman bi gülümsemeyle okudumm inan kii:1::16: Çok sevindim canım böyle güzel vakit geçirmenize. O örgüyü benim erkek arkdşmda yapmıştı bana anahtrlık olarak ama içine ilk atısındaki kursunu koymustu.:1: Ordayken bosluktan güzel şeyler çıkarıyorlar :1: Güzel düşünmüşsün yüzüğü vermekle de çok ihtiyaç duyuyorlardır eminim bizden bi parçayı bile görmeye:17:

Bütün askerler yapıyomş o örgüyü ztn ilk bi askerden görmş bnde yapiyim demş cok sevindm ama :16:
Ay bide bizimki ailesinden gizli bnm yanıma geldi dünde kuzeni bna face den yazmş koraydan haber alamıyorz bayramda gelicekti senin haberin var mı diye.Bende gelicek ama süpriz yapıcaktı dedm.Cok teşekkr etti cok merak etmşler cünkü.Ben kimseye söylemem ztn süprizi bozulmaz dedi.Snra kuzeni annesine demş ki koray mersinde kalckmş 7 gün ordanda usta birligine gecicekmş demş annesi fln baya bozulmş üzülmş.Sabhta koray eve gidince annesi aglamş gelmiceksin sanmştk fln demş :9: Kadın bna kin bilemştir kesin ya kuzeninin yaptıgı şakaya bak :9: Kuzenine kızmşlar snra ztn ama bnide kara listeye aldılar kesin :9:

Olmaz mı ben telefonu kapatırken bile kötü oluyorum kapatma diye ağlıyıveriyorum bazen:1: Siziin günler nasıl geçti senn onu anlat bakiyiimmmm:114:

Canım yanlış anlamazsan nacizane bir tavsiye söyliyim.Ne kadar o telefonu kapatıcakken kötü bile olsan bence belli etmemeye çalış.Gerçekten askerin çok üzülür ve o telefonu kapatmak zorunda olduğu için içi cız eder çok kötü hisseder aklına takar:( Onlar bazen sayıma yetişmek için bazen de arkasındaki sıra bekleyenleri düşünerek hemen kapamak zorunda kalıyorlar.O yüzden elinden geldiğince üzüldüğünü belli etmesen daha iyi olur. :17:
Neresinden başlasam nasıl anlatsam bilemiyorum ki.

Bugünü anlatayım en iyisi. Kuzenler arkadaşlar falan bizdeydi bugün bayram sebebiyle. Akşam bir şeyler yapsak ya falan denildi, tamam dedik yaparız. Kuzenim Aytaç'a da söyle istersen dedi, tamam dedim bende aradım. Uzanacaktı Aytaç onu unutmuştum, nitekim de öyleymiş zaten telefonu açan olmadı ama ben şarja falan koymuş olma ihtimaline de karşı kardeşine mesaj attım, o da abisinin uyuduğunu söyledi. Tamam dedim iletmesi için herhangi bir not falan bırakmadım. Nasıl olsa uyanıp da telefonu gördüğünde bana döner diye.

Bu arada akşam 7,5 falan oldu saat. Teyzemler dayımlar falan bizde yemekteydiler. O gürültüyle bende telefonun çaldığını duymamışım, Aytaç aramış beni o sırada. Yarım saate yakın bir süre sonra fark ettim telefonu aradım. Arkadan gürültüler geliyordu, neredesin sen diye sordum. Cemiller ( liseden arkadaşı ) aradı, onun arayışına uyandım hatta. Bornova'dalarmış gel sen de görüşelim bir dediler, ee bizim de plan falan olmayınca bende oraya gidiyorum şimdi, onu haber vericektim aradığımda dedi. Yaa hayatım dedim ben de seni bizimkiler akşam için bir şeyler yapalım diyorlardı ondan aradım dedim. Hadi yaa ne bileyim ben öylesine aradım sandım, ee kardeşime de mesaj atmışsın keşke ona söyleseydin. Karnım falan da toktu, telefon gelince elimi yüzümü yıkadım bir üstümü değiştirdim çıktım bende ne bileyim dedi. Tamam artık dedim neyse yapacak bir şey yok hani 20 dk sonra varacak konumda bi yerde birde.

Bizimkilerle buluştuk sonra. Tutsana işte çeneni, sözde derdim büyük ya göremedim ya bugün bizimkilere yakınıyorum. Yaa işte böyle böyle oldu diye muhabbeti anlattım. Kuzenim ( kız ) kardeşimden ötedir benim için. Kötü niyeti olmadığını, kendi ağzının sütten fena derecede yandığı için öyle yaptığını biliyorum ama ağrına gidiyor işte insanın.
İşte ne sıkıyorsun ki sen böyle canını, o demek ki senle değil arkadaşlarıyla olmayı tercih ediyor, işte isteseydi döner gelirdi, yok efendim bir de Bornova'ya gidiyormuş bak bak, erkek erkeğe kim bilir neler olacak orada bir de asker bu adam falan filan diye bir ton konuştu. Göremeyince zaten huysuz bir çocuk gibi oluyorum bu laflar da üstüne tuzu biberi oldu ve ben bir iki dediğine cevap verebilmek dışında sadece sustum, ağrıma gidiyor yeter artık diye bağırmak istiyorum

İnsanlar bilip bilmeden konuşuyor işte takma kafana sen .Zaten askerlik yeterince insanın canını sıkıyor birde böyle meselerle üzme kendini.

ayttttttttttttttttt attınız mı şafaklarıııııııııııııııııııııııııııı düşüren var mı ben düşürcem şafaktan 90 :D

Bütün askerler yapıyomş o örgüyü ztn ilk bi askerden görmş bnde yapiyim demş cok sevindm ama :16:
Ay bide bizimki ailesinden gizli bnm yanıma geldi dünde kuzeni bna face den yazmş koraydan haber alamıyorz bayramda gelicekti senin haberin var mı diye.Bende gelicek ama süpriz yapıcaktı dedm.Cok teşekkr etti cok merak etmşler cünkü.Ben kimseye söylemem ztn süprizi bozulmaz dedi.Snra kuzeni annesine demş ki koray mersinde kalckmş 7 gün ordanda usta birligine gecicekmş demş annesi fln baya bozulmş üzülmş.Sabhta koray eve gidince annesi aglamş gelmiceksin sanmştk fln demş :9: Kadın bna kin bilemştir kesin ya kuzeninin yaptıgı şakaya bak :9: Kuzenine kızmşlar snra ztn ama bnide kara listeye aldılar kesin :9:

Yok yahuuu neden alsınlar görünce unutmuşlardır bile zaten ama yıllar sonra bak sen beni oğlumu alıkoymuştn derse şaşırmaa kayınvalide değil mi:52:

Canım yanlış anlamazsan nacizane bir tavsiye söyliyim.Ne kadar o telefonu kapatıcakken kötü bile olsan bence belli etmemeye çalış.Gerçekten askerin çok üzülür ve o telefonu kapatmak zorunda olduğu için içi cız eder çok kötü hisseder aklına takar:( Onlar bazen sayıma yetişmek için bazen de arkasındaki sıra bekleyenleri düşünerek hemen kapamak zorunda kalıyorlar.O yüzden elinden geldiğince üzüldüğünü belli etmesen daha iyi olur. :17:

İnsanlar bilip bilmeden konuşuyor işte takma kafana sen .Zaten askerlik yeterince insanın canını sıkıyor birde böyle meselerle üzme kendini.

Yok canım neden yanlıs anliyimm. Bunları bende biliyorum ama aşırı duygusal bi yapım var sokakta kedi görsem ağlamaya baslarım bazı zamanlar. Oda bunu bilidği için kısa sürüyo bu durumumuz bide konusma sıkıntımız olmadğı için pek sorun olmuyor. Telafi ediyorum daha çok esprli neseli konusuyorum genelde ama işte günüme denk geldimi olabiliyor bazen.Öyle bunalıma sokucak kadar uzatmıyoruz duygusal anlarımızı .Yinede teşeküür ederim canımm

Yok yahuuu neden alsınlar görünce unutmuşlardır bile zaten ama yıllar sonra bak sen beni oğlumu alıkoymuştn derse şaşırmaa kayınvalide değil mi:52:

Şaşırmam ztn ya milyonda birdir hrhlde kayınvalidesiyle cok iyi anlaşan :9:

Şaşırmam ztn ya milyonda birdir hrhlde kayınvalidesiyle cok iyi anlaşan :9:

Valla bende öyle dsünüyodum ama annemle büyükkannem kadar iyi anlaşan bi gelin kaynana örneği görmedim. İki de bir gider öperler birbirlerini annecim annecim diye . Çok özeniyorum valla o yüzden sevdiceğimin annesine iyi davranıyorum sağolsun oda bna çok çok iyiy evlenince gerçek yüzünü göstermezse tabiii:27:

Valla bende öyle dsünüyodum ama annemle büyükkannem kadar iyi anlaşan bi gelin kaynana örneği görmedim. İki de bir gider öperler birbirlerini annecim annecim diye . Çok özeniyorum valla o yüzden sevdiceğimin annesine iyi davranıyorum sağolsun oda bna çok çok iyiy evlenince gerçek yüzünü göstermezse tabiii:27:

Ne güzelmş ya allahım bnada nasip etsin ama hiç sanmıyorum :1:
ya ztn bi insanla iyi anlaşmak istiyosan huyuna suyuna gidiceksin alttan alıcaksın sabrediceksin agzını cok acmicaksn ama işte her zamanda bunu yapamıyorz ne yazıkki :1: Hepimiz iyi anlaşırız inş kayınvalidemizle :1:

Valla çok iyi geçiyor güzel geçiyor hatta sadece görmemden kaynaklı bile mükemmel geçiyor ama çabuk geçiyor yaa :43:

Sizde nasıl durumlar, Koray geçmiş ailesinin yanına sanırım

Evet ya yanımda olsun da nasıl olursa olsun diyosundur :61:
Evet gitti pazar günüde Bayburta gidicek :43:
Ben son güne kadar hiç aklıma getrmemştim burdan gidicegini ama arabayla otogara bıraktım arabayı park ettim bn başladm aglamaya duramıyorm bi türlü :43: O diyo aglama nolur yapma böyle diye ama bn duramıyorm :43: Patlama yaşadm sanırım :61: Oda kötü oldu hatta cok konusmadık snra bi sessizlik cöktü bize.Bugün konusurken diyo bnde kötü oldm konussam aglicak duruma geldim ondan cok konusmadm diyo :61:
Yolcu etmesi ayrı bi zor yani ama aklına getrmemeye çalış cünkü sevdiceginde üzülüyo snra :61:

Evet ya yanımda olsun da nasıl olursa olsun diyosundur :61:
Evet gitti pazar günüde Bayburta gidicek :43:
Ben son güne kadar hiç aklıma getrmemştim burdan gidicegini ama arabayla otogara bıraktım arabayı park ettim bn başladm aglamaya duramıyorm bi türlü :43: O diyo aglama nolur yapma böyle diye ama bn duramıyorm :43: Patlama yaşadm sanırım :61: Oda kötü oldu hatta cok konusmadık snra bi sessizlik cöktü bize.Bugün konusurken diyo bnde kötü oldm konussam aglicak duruma geldim ondan cok konusmadm diyo :61:
Yolcu etmesi ayrı bi zor yani ama aklına getrmemeye çalış cünkü sevdiceginde üzülüyo snra :61:

Nasıl yolcu edicem hiç bilmiyorum yaa, geldi geleli hep toplum içinde olduğumuzdan otogardaki karşılama dışında şöyle sıkı sıkıya bir sarılamamıştım hiç. Dün bir sarıldım böyle, gömdüm başımı göğsüne çektim kokusunu derin derin, gözlerim doldu direk sanki vedalaşıyormuşuz gibi geldi, kötü oldum ama topladım hemen. Asker olan arkadaşım, sevgilim izne gelmeden önce demişti. Hem askeriyeye adapte olduğundan hem de her sarılma ne bileyim yakın durma anını gidince çok özleyip aradığından uzak durmaya çalışır alınma sakın onlara bende de oldu, genel tavrı ilgilenişi ne bileyim kıskandığı şeyler falan normalse her zamanki gibiyse yok efendim sarılmadı falan triplerine girme dedi. Anladım ne demek istediğini, sarılır sarılmaz daha gözleri doluyor insanın. Bir de gidince gece yatmadan önce çocukların bunları düşünerek uykuya daldığını bir düşünsene, kıyamam ben onların hiç birine :43:

Nasıl yolcu edicem hiç bilmiyorum yaa, geldi geleli hep toplum içinde olduğumuzdan otogardaki karşılama dışında şöyle sıkı sıkıya bir sarılamamıştım hiç. Dün bir sarıldım böyle, gömdüm başımı göğsüne çektim kokusunu derin derin, gözlerim doldu direk sanki vedalaşıyormuşuz gibi geldi, kötü oldum ama topladım hemen. Asker olan arkadaşım, sevgilim izne gelmeden önce demişti. Hem askeriyeye adapte olduğundan hem de her sarılma ne bileyim yakın durma anını gidince çok özleyip aradığından uzak durmaya çalışır alınma sakın onlara bende de oldu, genel tavrı ilgilenişi ne bileyim kıskandığı şeyler falan normalse her zamanki gibiyse yok efendim sarılmadı falan triplerine girme dedi. Anladım ne demek istediğini, sarılır sarılmaz daha gözleri doluyor insanın. Bir de gidince gece yatmadan önce çocukların bunları düşünerek uykuya daldığını bir düşünsene, kıyamam ben onların hiç birine :43:

Öyle ztn bizimki daha şimdiden kokunu özledim diyip duruyo :61: Napcam bn sensiz 10 ay diyo.Daha önceden nasıl olsa oraya gelcem diye bu kadar cok kafama takmıyodm ama şimdi daha bi garip oldu diyo :43:
Her gece yatmadanda resmime bakıyomş bide resmimi cüzdanında ters koyuyomş ki kimse görmesin bnm güzel sevgilimi diyo :1:
Hepsi neler neler düşünüyo ama söyleseler özlemleri artıcak diyede söyleyip yapamıyolar işte :31:

Öyle ztn bizimki daha şimdiden kokunu özledim diyip duruyo :61: Napcam bn sensiz 10 ay diyo.Daha önceden nasıl olsa oraya gelcem diye bu kadar cok kafama takmıyodm ama şimdi daha bi garip oldu diyo :43:
Her gece yatmadanda resmime bakıyomş bide resmimi cüzdanında ters koyuyomş ki kimse görmesin bnm güzel sevgilimi diyo :1:
Hepsi neler neler düşünüyo ama söyleseler özlemleri artıcak diyede söyleyip yapamıyolar işte :31:

Aynen canım, biz de işte erkek bunlar ince düşünmezler diyip çocuklara odunlaştı aman bunlarda damgasını yapıştırıyoruz hemen işte :37:
Benim resim de tersti cüzdanında, ben de diyorum neden böyle bu. Herhalde bundandır bizimki de :9:

Ne güzelmş ya allahım bnada nasip etsin ama hiç sanmıyorum :1:
ya ztn bi insanla iyi anlaşmak istiyosan huyuna suyuna gidiceksin alttan alıcaksın sabrediceksin agzını cok acmicaksn ama işte her zamanda bunu yapamıyorz ne yazıkki :1: Hepimiz iyi anlaşırız inş kayınvalidemizle :1:

İnş canım ne kadar önemli değil densede ailelerlle anlaşmakta çok önemli yoksa huzur olmuyor

Back
X