94'ten 60'a yolculuk :)

Birde diğer günlerin menüsünü de yazarsan ona göre kendimizi planlarız. Menüye ek olarak evden götürebilceğin birşeyler olabilir. Mesela hergün yanında okulda olduğun zamanlarda, işyerinde olduğun zamanlarda birşeyler götürmeni tavsiye etcem :)

Neskafeyi de azalt mümkünse sabah kahvaltısında ne yedin?

nesfit yedim 5 kaşığa1 ay bardağı süt istedim yanımda götürebilirim aşağı ineceğim zaman alırım menüyüde :)

günaydın twince bugün işyerinde menüde;
mercimek çorbası
etli nohut
pirinç pilavı ve turşu var :)

Bugünde hazırlıksız yakalandık. Yemen gereken şeyler kısıtlı gibi görünüyor... Dediğim gibi diğer günlerin menüsünü de yazarsan ona göre hazırlığımızı yapmış oluruz.

şöyle yapabilirsin;

1 Porsiyon Mercimek Çorbası (DOYMAZSAN 1,5 PORSİYON YE MÜMKÜNSE) (3 KEPÇE)
Etli Nohut ( 1 Kepçe )
Doymazsan 1 dilim ekmek ye.
Turşu yemeni tavsiye etmem ama çok canın çekerse 1-2 parça alabilirsin. Çünkü iştah açar...
Pilavı hiç yemesen daha güzel olur. İnşallah seni doyurur :)

mercimekten o kadar tiksindiim ki işyerinde sürekli yediğimden dolayı 1 porsiyon yeter birde nohut yerim doyarım zaten yanımda form plus bitki çayı var onuda içerim:)

Gün içinde alınması gereken kalori miktarını (enerji kazanımı) şu basit formülle hesaplayabilirsiniz:

Alınacak kalori: sağlıklı kilo x 2 x 10

Alınması gerken kalori miktarı, sağlıklı kilonuzu 2 ile çarpıp, sonra 10 ile çarparak bulabilirsiniz.

Örneğin sağlıklı kilosu 75 kilo olan bir kişinin

75 x 2 x 10 = 1500 kalori (bir günde alınması gerken kalori miktarı)

Yani sen 60 kiloya inmek istiyorsun. Sağlıklı kilonun 60 olduğunu düşünüyorsun. Bu da sana 1200 kalori yapar. Ben günde 1000 kaloriyi aşmamaya çalışıyorum.

Almamız gereken kaloriden fazlasını alırsak bu bize kilo olarak geri döner... Yani bu tabloya göre 1200 kalorinin üstüne çıkarsan günde ekstra aldığın kaloriler geri döner kilo olarak.

süt (uzun ömürlü-tam yağlı) 1subardağı (240ml) -------146 kalori
süt - yarım yağlı 1subardağı (240ml) --------------------113 kalori
light süt 1subardağı (240ml) ------------------------------86 kalori

1 kase nesfit fruit yaklaşık 367 kaloriye kadar çıkabilir.

Evden kaçta çıkıyorsun? Aslında bazı günler içinde bol yeşillik, peynir, zeytin gibi yiyecekler olan kahvaltı yapman da güzel olur. Diyelimki sabah 07:00 kahvaltı yapıp çıktın.
İş yerinde yada okulda saat 10:00 arası yapabilirsin... Bu arada 1 elma yiyebilirsin.
Yada 1 bardak çay 2 grissini
Gün içinde 2 bardaktan fazla kahve tüketimi de kabızlığa yol açabilir... Dışarıda olunca fazla su tüketmek sıkıntı oluyor. Durmadan wc ye taşınıyorsun... Ama akşam eve geldiğinde yatma saatine kadar olabildiğince çok su içmeye çalış :)

okula giderken evden 6 da çıkıyorum staja giderken 8e doğru çıkıyorum evden dershane günleri değişiyor etütlerin saatine göre ama genelde erken çıkıyorum evden

o zaman staja giderken evde kahvaltı yap tatlım... Sonra çay saatinde dediğim gibi bir ara öğün yap. 1 Elma yada mandalina, yada grissini 2 tane, yada portakal vb... evden götürebilirsin. Staj günlerinde pilav çıkan günlerde eğer menüde salata yoksa evden 1 salata + 1 domates gibi şeyler götürebilirsin... İkindi yine çay saatinde arada yanında 1 avuç kuru üzüm yada 2 tane incir götürebilirsin. Kahveni ikindi içmen güzel olur, hem zinde tutar seni akşam saatlerinde rehavet çöküyor insanın üstüne :) kahvenin yanında bir avuç yada yarım avuç kuru üzüm - 2 incir de mükemmel gidiyor yani

Son düzenleme:

kahve içtikten sonra belki seninde dikkatini çekmiştir alkal beslenme diye bir şey var tam uyabileceğimi zannetmiyorum ama en azından suyu alkali içeyim diyorum ve alkali diyetinde kahveden sonra kahvenin günahını örtmek için 2 bardak alkali su içilmeli diyor öyle bir şeyde yapabilirim ama dediğin düzene uyacağım aralar için yanımda bir şeyler getiririm:)

form plus bitki çayımı da içtim sanırım 1 saat sonra falanda yemeğe çağırılırım

öğlen menüm;
1 kase çorba
4-5 kaşık nohut

Woawwww süpersin Melikeee :) keşke evden bir tane de salatalık götürseydin daha da zengin olurdu menün :)
1 Salatalığın kalorisi yaklaşık 11 kalori pek bir etkisi yok ama hem gözünü doyurur, hem karnını biraz daha tok tutar süper böyle devam canım

doyduğumu hissediyorum ama şimdi kahvemi içiyorum ne süt tozu ne şeker var sanırım bu şekildeyken kalorisi 0 oluyor 1-2 saat sonra da bitki çayımı içeceğim:)

iyi gidisoun masallah aman bozmaaa benim gibbbi saat 3-4 e kadar süper de sonra nedense bi sekilde boyzuorum canim sütlü sekerli kahve istiyo yada ne bilim annem makarna yapiyo haddinden fazla yiyiorum :S

iyi gidisoun masallah aman bozmaaa benim gibbbi saat 3-4 e kadar süper de sonra nedense bi sekilde boyzuorum canim sütlü sekerli kahve istiyo yada ne bilim annem makarna yapiyo haddinden fazla yiyiorum :S

hep anneler zaten hiç görmezler bizim diyette olduğumuzu canın bir şey isteyince canım dışarı atsan kendini ama yanına para alma sakın yoksa dışardan bir şeyler alıp yersin

öğlen menüm:
1 kase domates çorbası
1 tane ufak but
2 dilim patates

Domates Çorbası tamam
Ufak butta tamam
2 dilim patateste bir dilim ekmek yerine geçse

E hepsi tamam :) çok güzel ilerliyorsun canım. Ara öğünlerde meyve yemeyi ihmal etme... Akşamda yediklerine dikkat edersen, birazda spor egzersiz...
hooopp gider bu kilolar

patatesler birde haşlamaydı o yüzden yedim sağol gerçekten desteğin için arada 1 tane mandalina yedim eve bugün en erken akşam 8 de giderim o yüzden evde çok hafif şeyler yiyeceğim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…