- 8 Ağustos 2022
- 873
- 809
- 23
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Bende merak ediyorum Çin'de bu insanların oruç tutması yasak, namaz kılması yasak yani dini inançlarını özgürce yaşayamazlar. Sahura kalmak yasak. Ben hiçbir kesimin bu kadar cildirdigini bayraklarını astigini görmüyorum . Acı mi yarıştıriyorsun diyenler olabilir hayır yaristirmiyorum. O zaman bu konuda hassasiyet göstermeyen insanlara baskı kurma hürriyetim var mı ? Bunu dogal karşılayan arkadaşlara bunu sormak istiyorum . Yolda sizlerden birini çin malı kullanirken görürsem size dini açıdan tenkit verme hakkı veriyormusunuz? Böyle bir dünya yok . Kaldı ki kimsenin inancı da kimseyi ilgilendirmiyor. Hepsine insan olarak tepki verebilmek lazım zaten . Ben kimsenin bu durumdan mutlu olduğunu sanmıyorum . Çocuklar ölüyor diye . Ama kimse de bana gelip sen bunu icemezsin diyemez . Ağzını tutmayan insanlara sürekli öğüt veren insanlardan da irrite oldum artıkyolda yürünemez, evde oturulamaz duruma gelir zaten ülke, kasap reyonunda vegan cık cıklar, evde otururken ukraynaya üzülen kapıyı çalar, elmas pırlanta gören afrikada çocuklar ölüyor der, başka birisi neden bu müziği dinliyorsun amerikan emperyalizmine destek mi çıkıyorsun diyebilir. Uygur Türklerinin durumu zaten malum ama çin malı kaynıyor memleket, önümüze geleni çin malı mı kullanıyorsun diyerek uyarabilme hakkı doğar mesela. Üstelik bir şey yasal olarak suç teşkil etmiyorsa, kişinin ne düşündüğünü ve neye hassasiyet göstermesi gerektiğini biz belirleyip bir de oturmuş kendi halinde takılan insana gidip bulaşmanın ne manası var.
Ölen çocukları bu kadar dert ediyorlarsa buyursunlar gitsinler Filistin'e burda millete duyar kasmakla kahraman olunmuyorBende merak ediyorum Çin'de bu insanların oruç tutması yasak, namaz kılması yasak yani dini inançlarını özgürce yaşayamazlar. Sahura kalmak yasak. Ben hiçbir kesimin bu kadar cildirdigini bayraklarını astigini görmüyorum . Acı mi yarıştıriyorsun diyenler olabilir hayır yaristirmiyorum. O zaman bu konuda hassasiyet göstermeyen insanlara baskı kurma hürriyetim var mı ? Bunu dogal karşılayan arkadaşlara bunu sormak istiyorum . Yolda sizlerden birini çin malı kullanirken görürsem size dini açıdan tenkit verme hakkı veriyormusunuz? Böyle bir dünya yok . Kaldı ki kimsenin inancı da kimseyi ilgilendirmiyor. Hepsine insan olarak tepki verebilmek lazım zaten . Ben kimsenin bu durumdan mutlu olduğunu sanmıyorum . Çocuklar ölüyor diye . Ama kimse de bana gelip sen bunu icemezsin diyemez . Ağzını tutmayan insanlara sürekli öğüt veren insanlardan da irrite oldum artık
Kimsenin bir yere gideceğini hiç sanmiyorumÖlen çocukları bu kadar dert ediyorlarsa buyursunlar gitsinler Filistin'e burda millete duyar kasmakla kahraman olunmuyor
Bence siz konuyu bir kaç kere daha okuyun .Konu içeriği ,kendisinin dindar olduğunu açıklama gayreti vsler hepsi birbirinden bağımsız ve kimseyi ilgindirmeyen konular .Din konusunda zaten bir musluman olarak Allaha olan farz görevlerimi yerine getiriyorum ayrıca tesetturluyum de "hidayet eksiğimi" nerden buldunuz demek istiyor oalbilr mi acaba?
Sosyal bir deney yapmislar soruyorlar savasa cagirirlarsa gider misiniz diye hepsi ilk soruldugunda evet vatan millet sakarya diyor.Sonra röportaji yapan kisi o zaman bilgilerinizi alalım form doldurun diyor istisnasız hepsi kem kum ediyor kimi diyor ben yasliyim kimi diyor isim var vs.Kimsenin bir yere gideceğini hiç sanmiyorum
Yemiyor tabi sözde kahramanlarSosyal bir deney yapmislar soruyorlar savasa cagirirlarsa gider misiniz diye hepsi ilk soruldugunda evet vatan millet sakarya diyor.Sonra röportaji yapan kisi o zaman bilgilerinizi alalım form doldurun diyor istisnasız hepsi kem kum ediyor kimi diyor ben yasliyim kimi diyor isim var vs.
Can tatlıdır kimsenin ki yemez gitmeyeKimsenin bir yere gideceğini hiç sanmiyorum
Onu söyleme amacım direkt basörtüsünden dem vurup Allah hidayet versine varınca mevzu acıkcası söyleme ihtiyaci hissettim ne diyecegimi bilemedim Allah hidayet versin diyecegi ne var da diyor gibisinden.Tabii ki inanci olmayan biri de olabilirdim kimseyi ilgilendirmez hele o hanimefendiyi hic ilgilendirmez.Bence siz konuyu bir kaç kere daha okuyun .Konu içeriği ,kendisinin dindar olduğunu açıklama gayreti vsler hepsi birbirinden bağımsız ve kimseyi ilgindirmeyen konular .
Konu ;boykotu delmesi ve tepki alması, dini vecibelerin konuyla bi bağlantısı yok .
Ama olur mu gencecik çocuklari yollarlar bir imkanlari olsaCan tatlıdır kimsenin ki yemez gitmeye
Benimde öfkem buna. Yani bizleri ilgilendirmeyen bir meseleye her defasında gençlerimizi dahil ediyorlar.Ama olur mu gencecik çocuklari yollarlar bir imkanlari olsa
Benim kardesim uzman asker mesela asla da istemem gitmesini neden benim kardesim baskasının kardesi cocuğu bizim ülkemizde olmayan bir savastan dolayi ölsün ya bir evlat kolay mi yetisiyor kolay mi büyüyor.Cok isteyen önce kendi cocugunu kendi kardesini yollasınBenimde öfkem buna. Yani bizleri ilgilendirmeyen bir meseleye her defasında gençlerimizi dahil ediyorlar.
Konuyu okumama gerek yok gayet net anlamış durundayim da siz neyin pesindesiniz?Bence siz konuyu bir kaç kere daha okuyun .Konu içeriği ,kendisinin dindar olduğunu açıklama gayreti vsler hepsi birbirinden bağımsız ve kimseyi ilgindirmeyen konular .
Konu ;boykotu delmesi ve tepki alması, dini vecibelerin konuyla bi bağlantısı yok .
Kendi çocuklarına kardeşlerine kıyamazlar ama elalemin çocuğunu hiç düşünmeden gönderirler. Dünyada o kadar ülke varken Filistin in derdi tasası bize düştü sanki. Geçen bu sitede kahve resmi paylaştım linç yağmuruna tutuldum. Ay orda katliam var nasıl paylaşırsın bilmem ne boş duyar kastılar. Sanki biz yapıyoruz katliamı.Benim kardesim uzman asker mesela asla da istemem gitmesini neden benim kardesim baskasının kardesi cocuğu bizim ülkemizde olmayan bir savastan dolayi ölsün ya bir evlat kolay mi yetisiyor kolay mi büyüyor.Cok isteyen önce kendi cocugunu kendi kardesini yollasın
Herkes her seyden duyar kasacaksa sosyal medya denen platformu kapatmak lazim vallaKendi çocuklarına kardeşlerine kıyamazlar ama elalemin çocuğunu hiç düşünmeden gönderirler. Dünyada o kadar ülke varken Filistin in derdi tasası bize düştü sanki. Geçen bu sitede kahve resmi paylaştım linç yağmuruna tutuldum. Ay orda katliam var nasıl paylaşırsın bilmem ne boş duyar kastılar. Sanki biz yapıyoruz katliamı.
Aynen sanki hayatımızı birilerine göre yaşamak zorundayız. Depremden üç ay sonra davullu zurnalı halay çekenlere ses etmeyenler bugün bize demediklerini bırakmıyorlar. Yani bizene elin memleketindenHerkes her seyden duyar kasacaksa sosyal medya denen platformu kapatmak lazim valla
İnsanlar günlerdir bir hassasiyetle boykot listeleri paylaşıyorlar. Zira şu an Gazze de olanlar bu duyarlılığı gerektiriyor. Buraya konu açıp insanları linçletip içinizin rahat etmesini mi bekliyorsunuz. Bir saat molamda boykotsuz ürün arayamam yerine içmeyi verin. İnsanlar sizi kendi nefisleri için uyarmıyorlar. Dünynın bir yerindeki insanlar için uyarıyorlar. Ama siz burada kendiniz için onlara laf söyletiyorsunuz. Çok üzücü
bu yorumlar şaka mı ya?Seni sakin şekilde uyarabilirdi ama o da üzüntüden dini konuda daha hassas olduğunu düşünerek sana biraz fazla tepki vermiş olabilir... ( he bu Gazze olaylarında dinle ilgili olan değil direkt insan olan hassas bu dönemde de gördük) Sen de burada o kadını linçlet. Vicdanını rahatlat kendine destek ara hı aynen öğle aranda hangi aralıkta arıyacaksın değil mi? Yapmazsan yapma boykot ama bu konuyu da iyi niyetli bulmadım
Boykotlar bal gibi de işe yarıyor. Bu kadar işe yaradığını tahmin bile edemezdim ama inanılmaz yarıyor. Malı seven yahudiler kuduruyor. İsrail ekonomi bakanı açıklama yaptı. Starbucksdaki çalışanlar kendileri söylüyor satışların düştüğünü. Trendyola boykot yapılacaktı boykotu duyar duymaz 10Milyondolar bağışladı az mı? Atılan tvitler sayesinde paylaştı. Belediyeler boykot yapmaya başladı.
Deli gibi israil malları indirime giriyor niye köpek gibi korkuyorlar.
Boykor işe yarıyor. Mig .. Car.. Mc açıklama yaptılar niye niyee
Aa olur mu ben bu postu acarken dahi izin almaliydim vebal almisim ben sacma sapan bir mesaj aldim bir de bir uyedenbu yorumlar şaka mı ya?
ne demek sakin şekilde uyarabilirdi?
ne demek İÇMEYİVERİN??
içmeyiverin mi? bunu yazma cesareti buluyor musun gerçekten burda?
beni dışarıda birisi yediğim içtiğim kullandığım bir şey hakkında böyle uyarsa
isterse dünyanın en kibar uyarısı olsun onu öyle bir yerin dibine sokar öyle büyük bir kavga çıkartırım ki
bi daha ömrü boyunca kendi evladını dahi uyaracak cesareti bulamaz
bu düpedüz başkalarının hayatına karışmak çünkü
siz gerçekten artık sınırlarınızı bileceksiniz ve hiç kimseye karışmamanız gerektiğini öyle yada böyle anlayacaksınız
ben boykot falan etmiyorum ürünleri de bal gibi afiyetle tüketiyorum
filistin de israil de umurumda değil
alakamın olmadığı iki ülkenin birbirini yemesi benim u-mu-rum-da de-ğil!
çocuklar ölüyor ama ühü ühü dramasını da bi kenara bırakın şimdi mi aklınıza geldi çocukların ölmesi ?
bu dünyada herkes birbirini öldürme derdinde ben kendi hayatıma bakarım
içiyorum, tüketiyorum, para da kazandırıyorum, boykot da etmiyorum, umurumda da değil. napacaksın şimdi bana?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?