- 5 Nisan 2021
- 6.529
- 9.258
- 128
- 35
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Amerikan malı aldığımız herşey maalesef İsrail'in kasasına gidiyor .ama dediğim gibi şöyle de bir şey var bütün herseyimizi çöpe atmamız gerekiyor o zaman.iPhone neden boykot edilsin ki? Yahudilere ait değil bildiğim kadarı ile ya da İsrail'i destekler açıklama mi yaptılar? Ben kacirmis olabilirim.
Diğer yandan sadece İsrail'in yaptıkları özelinde değil, genel anlamda türk mallarını kullanmaya özen göstermek gerektiğini düşünüyorum. Diğer milletler bir sekilde buna dikkat ediyor çünkü
Kimse size yapılanı desteklemiyor ama burada gelip konu açmanızı anlayamıyorum. O insanlara, sonra top yekün bu hususta hassasiyet gösteren insanlara bir dolu cümle sarf edilmesine sebep oldunuz. O insanlara “duyarlılığınızı anlıyorum. Kafam yoğun, bir an düşünemedim” demek de bir tercihken ya da “size ne kardeşim” demek de bir tercihken gelip burada şikayet etmek bir yetişkin davranışı gibi durmuyor sanki…Merhaba hanimlar dün sinirden migrenim tutunca giremedim siteye.Bir kac farkli görüşler var onlara cevap vermek istiyorum.Bu konunun dini vecibelerinizi yerine getirmekle ne ilgisi var diyenler olmuş haklısınız da.Şöyle ki o bana kapalılıktan dem vurup hidayet midayet diye bahsedince acıkcası söyleme ihtiyaci hissettim sanki alkol içtim demem de öyle.Alkol icen icer beni ya da tartistigim hanimi kesinlikle ilgilendirmez ama Allah hidayet versin denecek başörtülü olmamla bağdaşmayacak bir sey yapmadigimi belirtmek istedim.Ayrıyeten boykotu küçümsemedim ki dedigim gibi dikkat ediyorum zaten markete girince olsun başka alısveris yaparken olsun. Ki boykotu desteklemiyor da olabilirim bu da benim görüşümdür boykotu desteklemeyince Israil yanlısı olmuyor kimse. Ama o an yemeğe cıkmısım zihnim bedenim yorgun bir an önce yemek yiyip işime dönme derdindeyim o nedir bu nedir acıkcası o an dikkat etmedim.Özellikle burada bir hanimefendinin yorumu beni çok üzdü vicdaniniz rahat uyuyabilecekmisiniz demis evet vicdanım rahat hanımefendi o şehir bombalanirken ben de dua ettim ben de üzüldüm bir tek siz üzülmediniz.Bir tek icecekle ne savas siddetlenecek ne de durulacak keske dediginiz gibi olsa ama nafile
Valla cok sinirlerim bozuldu sizlerin fikirlerini de merak ettim.Anladım ki hadsiz insanlar her yerde var.Ayrıca bir seye sebep oldugumu düşünmüyorum belki sizin söyleme tarzınıza takılmıs olabilirler(eger sert bir dil kullandıysanız) yobaz diyenlerKimse size yapılanı desteklemiyor ama burada gelip konu açmanızı anlayamıyorum. O insanlara, sonra top yekün bu hususta hassasiyet gösteren insanlara bir dolu cümle sarf edilmesine sebep oldunuz. O insanlara “duyarlılığınızı anlıyorum. Kafam yoğun, bir an düşünemedim” demek de bir tercihken ya da “size ne kardeşim” demek de bir tercihken gelip burada şikayet etmek bir yetişkin davranışı gibi durmuyor sanki…
Kendi haklarınızı kendiniz savunun derim. Muhatapların olmadığı bir yerde o insanların ya da boykota destek verenlerin bir dolu suçlamaya maruz kaldığını bilin (bana özelden yobaz diyenler oldu mesela) çok taktığımdan değil de sebep olduğunuz şeyler bir sonraki davranışınıza belki etki eder diye yazıyorum
iPhone neden boykot edilsin ki? Yahudilere ait değil bildiğim kadarı ile ya da İsrail'i destekler açıklama mi yaptılar? Ben kacirmis olabilirim.
Diğer yandan sadece İsrail'in yaptıkları özelinde değil, genel anlamda türk mallarını kullanmaya özen göstermek gerektiğini düşünüyorum. Diğer milletler bir sekilde buna dikkat ediyor çünkü
Bu yaptıklarınız binlerce çocuğun ve insanın ölmesine sebep olsa ya da bir şekilde buna katkısı olsa sadece bireysel bir karar gibi mi bakarsınız? Kimseyi aynı duyarlılıkta olmaya zorlamayı doğru bulmuyorum. Ama şu an olağandışı şeyler yaşanırken, bazı tepkileri de duygusal değerlendirmeye tabii tutmak daha anlaşılır olur kanaatindeyim. Kimse kendisi için bir şeyin duyarlılığını beklememiş, bu ayrılırsa mesele karışmak ya da hükmetmek olarak değerlendirilmezHızımı da alamadim şunu merak ediyorum . Ben mesela elimden geldiğince bazı ürünleri almam. Hatta bir sosyal medya hesabım var onda kendimi ve çocuğumu paylaşmam dijital veri olmak istemiyorum , gerçeklik algısını bozduğunu düşünüyorum hatta beni aktif kullandığım sırada depresyona sürükledi hem i.. hemde t ile başlayan uygulamalar. Çocuk paylaşmaya aşırı karşıyım çünkü araştırmalar ilerde sıkıntı olacağını gösteriyor .. yemek fotoğraflarına da karşıyım insanların alıp alamadığını bilemeyiz . Yolda abur cubur yemem cocuklar çok gözümün içine bakıyor rahatsız olurum. Bu kişisel yaptıklarımi o zaman herkesin yapmasını beklesem nasıl olur ? Ben baya mandıra filozofu gibi her şeye karşıyım. Şimdi toplumun büyük bir çogunlugu benim bu yaptıklarımi saçma bulabilir ama ben duyar kasarak insanları lincleyeyim madem. Toplum olarak başkalarının fikir ve görüşlerine saygı duymayı ne zaman öğrenecegiz ?
Sizi yanlışlıkla alıntılamışım, düzeltemedim kusura bakmayıniPhone neden boykot edilsin ki? Yahudilere ait değil bildiğim kadarı ile ya da İsrail'i destekler açıklama mi yaptılar? Ben kacirmis olabilirim.
Öyle olsa açıktan derlerdi değil mi? Size destek olduğunu düşündüğünüz dilin bir gün size de geldiğini fark ettiğinizde anlarsınız söylemek istediğimi…Valla cok sinirlerim bozuldu sizlerin fikirlerini de merak ettim.Anladım ki hadsiz insanlar her yerde var.Ayrıca bir seye sebep oldugumu düşünmüyorum belki sizin söyleme tarzınıza takılmıs olabilirler(eger sert bir dil kullandıysanız) yobaz diyenler
Ben mi bunca insanı kışkırttım yani bunu mu diyorsunuz ?Öyle olsa açıktan derlerdi değil mi? Size destek olduğunu düşündüğünüz dilin bir gün size de geldiğini fark ettiğinizde anlarsınız söylemek istediğimi…
Aynı fikirde olurum . Dünyada ezilen öldürülen o kadar çocuk var ki . Bakın size Uygur Türklerini örnek verdim. Bu konuda ne yapıyorsunuz ? Çin malı teknolojik aletler her yerde kullanılıyor . İçinde kakao bulunan hiçbir ürünü yemeyin desem mesela ? Kaç tane çocuk işçi çalıştırılıyor. İnsanlar açlıktan ölüyor. Dünyanın tamaminda ezilen ve acı çeken insan o kadar çok ki . Ben sizi yolda görsem ve birden size alanen bu konularla ilgili hakaret etsem . Allah sana hidayet versin nasıl böyle şeyler yaparsın deyip ayrıştırsam hoş mu olur ? Dediğim gibi şöyle düşünüyorum biri bana bu şekilde gelse sonu karakolda biterdi . Kendi fikirlerimiz doğrultusunda kimseye bir şeyi yaptırmaya zorlayamayiz .çünkü bunun sonu yok .Bu yaptıklarınız binlerce çocuğun ve insanın ölmesine sebep olsa ya da bir şekilde buna katkısı olsa sadece bireysel bir karar gibi mi bakarsınız? Kimseyi aynı duyarlılıkta olmaya zorlamayı doğru bulmuyorum. Ama şu an olağandışı şeyler yaşanırken, bazı tepkileri de duygusal değerlendirmeye tabii tutmak daha anlaşılır olur kanaatindeyim. Kimse kendisi için bir şeyin duyarlılığını beklememiş, bu ayrılırsa mesele karışmak ya da hükmetmek olarak değerlendirilmez kanaatindeyim
Her yerde olduğu gibi bu sitede hadsiz insanlar var aldırış etmeyin. Geçenlerde bir paylaşım yaptım topa tuttular. Vay Filistin bu haldeyken böyle paylaşım olur mu zaten İsrail'i destekliyorsunuz falan dediler. Hiç aldırış etmeyinMerhaba hanimlar dün sinirden migrenim tutunca giremedim siteye.Bir kac farkli görüşler var onlara cevap vermek istiyorum.Bu konunun dini vecibelerinizi yerine getirmekle ne ilgisi var diyenler olmuş haklısınız da.Şöyle ki o bana kapalılıktan dem vurup hidayet midayet diye bahsedince acıkcası söyleme ihtiyaci hissettim sanki alkol içtim demem de öyle.Alkol icen icer beni ya da tartistigim hanimi kesinlikle ilgilendirmez ama Allah hidayet versin denecek başörtülü olmamla bağdaşmayacak bir sey yapmadigimi belirtmek istedim.Ayrıyeten boykotu küçümsemedim ki dedigim gibi dikkat ediyorum zaten markete girince olsun başka alısveris yaparken olsun. Ki boykotu desteklemiyor da olabilirim bu da benim görüşümdür boykotu desteklemeyince Israil yanlısı olmuyor kimse. Ama o an yemeğe cıkmısım zihnim bedenim yorgun bir an önce yemek yiyip işime dönme derdindeyim o nedir bu nedir acıkcası o an dikkat etmedim.Özellikle burada bir hanimefendinin yorumu beni çok üzdü vicdaniniz rahat uyuyabilecekmisiniz demis evet vicdanım rahat hanımefendi o şehir bombalanirken ben de dua ettim ben de üzüldüm bir tek siz üzülmediniz.Bir tek icecekle ne savas siddetlenecek ne de durulacak keske dediginiz gibi olsa ama nafile
Emin olun o paylasanlarin da çok üzüldüğünü sanmıyorum.ben olsam madem üzüldüm paylasirim kalkıp kimseye sen niye paylasmadik demem.eskiden sosyal medya mi vardı illa acılarımızı oradan mi paylasicaz.surekli paylaşım yapan biri olsam neyse diycem,insanlar kafayı yemiş durumda nereye saracaklarini bilmiyorlar.Yaa of ben de paylasım yapmadim mesela ben ufacık bebekleri kolu kopmus kafasi kopmus videosunu paylasinca onlara yardim etmis olmayacagım benim zaten yüregim dayanmıyor.Gecen annem gösteriyor bebek vefat etmek üzere can cekisiyor yazik masuma diye anne dedim lütfen gösterme ben çok etkileniyorum.Insan paylasmiyor diye üzülmüyor olamaz illa paylasinca mi duyarli olunuyormuş
yolda yürünemez, evde oturulamaz duruma gelir zaten ülke, kasap reyonunda vegan cık cıklar, evde otururken ukraynaya üzülen kapıyı çalar, elmas pırlanta gören afrikada çocuklar ölüyor der, başka birisi neden bu müziği dinliyorsun amerikan emperyalizmine destek mi çıkıyorsun diyebilir. Uygur Türklerinin durumu zaten malum ama çin malı kaynıyor memleket, önümüze geleni çin malı mı kullanıyorsun diyerek uyarabilme hakkı doğar mesela. Üstelik bir şey yasal olarak suç teşkil etmiyorsa, kişinin ne düşündüğünü ve neye hassasiyet göstermesi gerektiğini biz belirleyip bir de oturmuş kendi halinde takılan insana gidip bulaşmanın ne manası var.Aynı fikirde olurum . Dünyada ezilen öldürülen o kadar çocuk var ki . Bakın size Uygur Türklerini örnek verdim. Bu konuda ne yapıyorsunuz ? Çin malı teknolojik aletler her yerde kullanılıyor . İçinde kakao bulunan hiçbir ürünü yemeyin desem mesela ? Kaç tane çocuk işçi çalıştırılıyor. İnsanlar açlıktan ölüyor. Dünyanın tamaminda ezilen ve acı çeken insan o kadar çok ki . Ben sizi yolda görsem ve birden size alanen bu konularla ilgili hakaret etsem . Allah sana hidayet versin nasıl böyle şeyler yaparsın deyip ayrıştırsam hoş mu olur ? Dediğim gibi şöyle düşünüyorum biri bana bu şekilde gelse sonu karakolda biterdi . Kendi fikirlerimiz doğrultusunda kimseye bir şeyi yaptırmaya zorlayamayiz .çünkü bunun sonu yok .
Herkes birşey isterken kendisi için istemediğini söylüyor sömürme bu sekidle başlıyor zaten. Kimi din için için diyor kimi başka insan için diyor kimi namus için diyor . Niyetin iyi olması benim gözümde hiçbir şeyi değiştirmiyor
Emin olun o paylasanlarin da çok üzüldüğünü sanmıyorum.ben olsam madem üzüldüm paylasirim kalkıp kimseye sen niye paylasmadik demem.eskiden sosyal medya mi vardı illa acılarımızı oradan mi paylasicaz.surekli paylaşım yapan biri olsam neyse diycem,insanlar kafayı yemiş durumda nereye saracaklarini bilmiyorlar.
Size yobaz diyenleri yönetime şikayet etmelisinizKimse size yapılanı desteklemiyor ama burada gelip konu açmanızı anlayamıyorum. O insanlara, sonra top yekün bu hususta hassasiyet gösteren insanlara bir dolu cümle sarf edilmesine sebep oldunuz. O insanlara “duyarlılığınızı anlıyorum. Kafam yoğun, bir an düşünemedim” demek de bir tercihken ya da “size ne kardeşim” demek de bir tercihken gelip burada şikayet etmek bir yetişkin davranışı gibi durmuyor sanki…
Kendi haklarınızı kendiniz savunun derim. Muhatapların olmadığı bir yerde o insanların ya da boykota destek verenlerin bir dolu suçlamaya maruz kaldığını bilin (bana özelden yobaz diyenler oldu mesela) çok taktığımdan değil de sebep olduğunuz şeyler bir sonraki davranışınıza belki etki eder diye yazıyorum
E gel de anlatyolda yürünemez, evde oturulamaz duruma gelir zaten ülke, kasap reyonunda vegan cık cıklar, evde otururken ukraynaya üzülen kapıyı çalar, elmas pırlanta gören afrikada çocuklar ölüyor der, başka birisi neden bu müziği dinliyorsun amerikan emperyalizmine destek mi çıkıyorsun diyebilir. Uygur Türklerinin durumu zaten malum ama çin malı kaynıyor memleket, önümüze geleni çin malı mı kullanıyorsun diyerek uyarabilme hakkı doğar mesela. Üstelik bir şey yasal olarak suç teşkil etmiyorsa, kişinin ne düşündüğünü ve neye hassasiyet göstermesi gerektiğini biz belirleyip bir de oturmuş kendi halinde takılan insana gidip bulaşmanın ne manası var.
Bazı kesimlere kalsa Filistini de biz vuruyoruzHer şeyi geçin, çok başka bir sebepten bile yabancı bir insan gelip de konudaki saldırgan kadın gibi uyarsa beni, ağzını kırarım net. Terbiyesizliğin bahanesi olmaz, ama sizin zihniyet sürekli kötü eylemlere kendince hafifletici nedenler üretiyor.
Yetti artık, isteyen boykot eder istemeyen etmez. Yeni "vatan haini" kriteri bulundu sanırım, azıcık daha sıksa hainlikle suçlayacaksınız belli ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?