Abartıyor muyum sizce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşim okumuş, diksiyonu düzgün adamdır. Ama ailesiyle konuşurken adam anında evrim geçirip, yöresel ağızda konuşmaya başlıyor. Keza kardeşleri de aynı şekilde.
Bence çok keyifli. Kendi şiveleri ile konuşurken daha esprili, rahat ve eğlenceli moda geçiveriyorlar

Bacim..
Adam yoresel deyislerini kullanmayi seviyor belli ki.
Agiz aliskanligi da olabilir.
Sen Trt'de spikerlik mi yapiyorsun ? Diyafram mi calisiyorsun surekli..
Bak senin yazdiklarini da koyu renkli olarak isaretledim.
Madem bu kadar takintilisin,boyle yazim hatalari yapma o halde..
Kimse sana kalkip soruyor mu neden bu sekilde yazmissin diyerekten ?
Gayet anladik yazdiklarini..
Kediye de pisik diyorlar bizim burada..Yani simdi kalkip adami azarlayalim mi ?
Bence abartiyorsun,sevgilinle de tek derdiniz bu olsun..

Ben sevmem mesela, istemem. Ama bir arkadaşım yıllar önce bizim ordan biriyle tanışmıştı. “Şiveli konuşuyor geldük gittük diyor ama beğendim ben ,olacak galiba” demişti hemşerim olmasına rağmen yadırgadım üni mezunu adam, ben olsaydım kendime oldurmazdım mesela. Kişisel bir konu

Adana mi ? :)
Giderik..
Heye..
Ben bir senedir duyuyorum her gun..
Benim tekeri gordunuz mu seklinde soruyordu personel..
Bakindik,bakindik..Yok yani..
Yahu adam bisikletini ariyormus :)

Adana mi ? :)
Giderik..
Heye..
Ben bir senedir duyuyorum her gun..
Benim tekeri gordunuz mu seklinde soruyordu personel..
Bakindik,bakindik..Yok yani..
Yahu adam bisikletini ariyormus :)
Yok değil. Karadeniz. Gelduk diyen de var da bu çocuğun tarafı geldük diyormuş işte, şehir ve ilçe bile fark ediyor

Eşimle memleketlerimiz çok yakın. Ancak ağız olarak farklılıklar var. Normal şartlar altında ikimizin de diksiyonu çok düzgün.

Akrabalarıyla oturduğumuzda yada onun memleketine gittiğimizde dili ister istemez oraya kayıyor. Mesela oradaki akrabanın ismini herkes yöresel haliyle söylüyor, o kadar kulağı tırmalıyor ki ama orijinal ismi söylese kimse anlamaz
Benim de bakıyorum çocuğumu severken daha yöresel ağızla seviyorum insanın kendi bıraktığı, rahat hissettiği ortamla ilgili bence.

Sürahiye sulahı demesi beni de tırmalardı ama söylerdim de ya. Sevgilime de neden diye soramayacaksam...

Sülahı saçmaymış, onu direkt acımadan düzeltirdim sülahı ne be, doğrusunu unuttum agshhshs diye. Ama terlemek, ıslanmak yerine su kesildim demesinde bir sakınca yok ki, gayet güzel Türkçemiz? Sanırım sizin de bir atasözü ve deyimler sözlüğüne ihtiyacınız var.

ben sevmediğinizi düşünüyorum, seven insanın gözüne batmaz böyle şeyler çünkü

ben de Türkçe konusunda takıntılıyım, doğru yazsın isterim, eşimin de yanlış yazdığı şeyler oluyor ama herkes de rahatsız olduğum halde eşim de gözüme batmıyor hiç

Yöresel ağızı anlarım da sülahi ve su kesildim bana da tuhaf geldi yöresel olduğuna emin misiniz bunların? Nereli sevgiliniz acaba merak ettim??

Ben abimin eşini ailesinin yanında görünce şok olmuştum. Tüm konuşma kaydı bir anda :) çok tatlı oluyor

Ailesiyle tanistiginiza göre cok yeni bir ilişki değil diye dusunuyorum. Sülahi dediginde cümle içinde sürahi diyerek düzeltebilirsiniz belki.
Bilerek mi yapiyor acaba?
aynen bende böyle yapardım ve ara ara yaptım

Ege li eşim şiveli konuşmaz.. Ama bazı kelimeleri var tabi
alacağım diyeceğine aaceemm der yapcem der mesela
bazen düzeltirim çocuklarımızla konuşurken alışmasınlar aşkım derim

ama bana çok sevimli geliyor bazen bazen de uyarıyorum işte

Benim kocam göcmen.
Ay hic utanmadım konusmasından.
Sive yapıyor adam.
2,5 yasında kızım var bakayım değil bakam diyor onu düzeltiyorum :)
Yada verceksin demiyor vercegsin diyor:)
Babası kılıklı diyip düzeltiyorum
Aile arasındaysa sivedir yani .
Ben de bisey sasırayım abowww derim:)Annemin genleri napim:)
Bence sevince gözükmez böyle seyler.
Sevginizi mi sorgulasanız acaba?Mutlu huzurlu olmak iyi güzel de asık mısınız?

Benim bir komşum vardı, 20 küsür yıllık evliydiler, ikiside Kayserili, kadın kendi kardeşleriyle şive konuşurdu, adam çok kibar Ve diksiyona dikkat ederdi, buna rağmen kadın adamı darlardı Türkçeyi düzgün kullanmıyorsun diye …. Ne alaka ya , herkesin kendi kültürü kendi alışılmışlığı var , niye kasıyorsunuz bu kadar ? Rahat olun . Bir arkadaşım bana sen evde çok farklı oluyorsun bak başka bir kişi oluyorsun demişti, demekki evde rahatım :) . Ben hertürlü şiveyi seviyorum, bazen komik geliyor, bir arkadaş markette biber alacaktı satıcıya bunlar yakarmı diye sormuştu :) satıcı anlamamıştı hala gülerim ona

Eşim yurt dışında büyüdüğü için konuşması çok bozuktu ben devamlı uyarıyorum.Uyarın sizde kırılacak birşey yok bunda

Yani bilemedim benim Azerbaycan Türkü konuştuğum var, bazen Azerbaycancaya geçiyor çok tatlı geliyor bu durum :))) ama eğer sizin için sorunsa bilemedim

durum baya bayaa vahim. saka saka :) su kesilmek diye bı deyım var dıye bılıyorum ben.. kocam da benle sevgılıyken nısanlıyken hıcc k ya g demezdı simdi hıc k sı yokmus gibi konusuyo:) gonuşuyo ben de ahım sahım duzgun konusmasam da buna takılıyorum mısal ama adam bu yoreden cıkma. sulahı kısmını sey gibi dusun samırsak.. ultrasyon.. mayanöz .. duzelır mı bılmem :)

sevmiyorsun ki. sevsen pek gözüne batmazdı bence.
benim bi sevgilim bazı kelimeleri çok saçma sapan söylüyordu. aşırı tatlı geliyordu ve asla uyarma gereği duymuyordum ki benim de diksiyonum gayet düzgündür, kelimelerin söylenişlerine falan çok dikkat eder o şekilde telaffuz ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…