Abartıyor muyum?

Belki o da yaptığının yanlis oldugunu anlar. Bir de kultur farkımız var ne olursa olsun. Evet hepimiz Türküz ama kucuk ve tatlı kultur farklılıkları var aramızda. Düşünün ki ayni memleketli insanlar bile evlendiğinde sorun oluyor. Buna evliliğe adaptasyon sorunu diyelim. Bizde de olmasi normal. Dediğim gibi hepsi geçecek. Cok üzerine düşmeyin. Ben ilk Azerbaycan gelinlerindenim. Cogaldik ne guzel. Kocaman mutluluklar. Bana her zaman yazabilirsin.
Çok haklısınız, aynı memleketlilerde de sorunlar oluyor. Çok teşekkür ederim güzel dileklerinize. Size de ömür boyu mutluluk ve huzur dilerim:)

Eşim babasının borçları için 15 yaşından itibaren ülke ülke gezip, ticaret yapıp babasına para göndermiş. Babasının işleri bozulunca da kendi sülalesi tarafından aşağı görülmüşler hep (milyonlarca lira borca girmişler iflas edip). Akrabalarına karşı böyle yaklaşmasının sebebinin artık güzel bir hayatı olduğunu gösterme amacı olduğunu düşünüyorum... Çok üzücü bir psikoloji aslında. Yalan durumunu da ben buna bağlıyorum. Ne zaman kendini düşük gösterecek bir olay olsa o zaman yalana başvuruyor. Mesela şimdiki sıfırdan kurduğu hayatını göstermek istediği için (çok lüx yaşantımız yok ama evimiz vs güzel yeni evliyiz zaten her şeyimiz sıfır) bu kadar misafir gelmesini istemesine bağlıyorum. Ben misafir düşkünü değilim. Hatta benim tarafımdan da geliyoruz diye arasalar ben değil eşim havalara uçar. Evde ne varsa önlerine serer yedirir içirir. Yokluk gördüğü için sanıyorum kendince artık öyle olmadığını kanıtlama çabasında. Yakaladığım yalanları hep maddiyata dayalı.

Bizim gelinlerden biri de Azeri ve o da böyle hep maddiyatla ilgili yalan söyler ve kendini maddi olarak hep yukarida göstermeye calisir senelerdir ayni, babasi batmiş filan da değil ama sosyal medyada devamli Azerbaycandaki akrabalariyla çekişme halinde, sosyal medyadan maddi durumunu insanlara göstermeye calisiyor. 🤷
Orada daha fazla önemseniyor galiba.

Son düzenleme:
Bizim gelinlerden biri de Azeri ve o da böyle hep maddiyatla ilgili yalan söyler ve kendini maddi olarak hep yukarida göstermeye calisir senelerdir ayni, babasi batmiş filan da değil ama sosyal medyada devamli Azerbaycandaki akrabalariyla çekişme halinde, sosyal medyadan maddi durumunu insanlara göstermeye calisiyor. 🤷
Orada daha fazla önemseniyor galiba.
Maalesef gelenek olmuş sanıyorum. Kötü durumda da olsalar asla kimse bilsin istemiyorlar. Aslında bu biraz bizde de var ama bu kadar kanıtlama çabasına girmiyoruz. Evlenmeden önce bir arkadaşım gelse kahvenin yanına bir atıştırmalık koyardık ve gayet de yeterli gelirdi. Şimdi ben de alıştım, misafir geldiğinde birkaç çeşit masaya koymadan rahat edemiyorum. Meyveler, kuruyemişler mutlaka bulunmalı. Tutumlu bir insanım, tabi gelen misafiri bomboş oturtmazdım asla. Gelen misafirler bile bu kadar şey koymasaydın kim yiyecek bunları tarzı şeyler söylüyor. Azeri milletine göre normal olan her şeyi masaya sermek:)

Merhaba arkadaşlar.
Abartıyor muyum yoksa sinirimde haklı mıyım sizlerden objektif yorum almak istedim.
1 yıllık evliyim eşim yabancı uyruklu (ama avrupa falan düşünmeyin kendisi azeri). Evliliğimizde hiçbir problem yok ancak kendi ülkesinden gelen akrabaları/arkadaşları bizim evimizi otel olarak bellemiş durumdalar. Daha önce de gelip kalanlar oldu ki bunlar gezmeye gelen insanlar. Yani maddi anlamda otelde kalamayacak insanlar değil. Sürekli olarak oradan gelenler bizim evimizde mutlaka ama mutlaka 2-3 gün kalıyorlar. Daha önce de annesinin kuzeni gelip 3 gün kaldı vs. Onları sorun etmedim çünkü akrabası dedim. Sorun etmedim derken de şöyle eşime karşı biraz tavrım oldu, gezmeye geliyorlar maddi olarak otel vs tutabilirler şeklinde. Ben evde yatılı misafir görmüş bir çocukluk/gençlik geçirmedim. Son olay ise yine misafirleri geldi karı koca olarak. Otelde kalıyorlardı duyunca içim rahatlamıştı ancak son yine değişmedi... Eşimin demesine göre kendileri rica etmişler, buna da pek inanmadım ben kızmayayım diye öyle söyledi bence. Güzel bir yer bulana kadar burada kalabilir miyiz demişler (uzun kalmayı düşünüyorlar). Onlar da eşimin akrabası bile değil. Sadece arkadaşı oluyor. Adamın eşi de yabancı ve Türkçe bilmiyor.Yani oturup sohbet edebileceğimiz bir durum yok. Ben de eşime buranın otel olmadığını, zaten dün sabahtan akşama kadar bizde olduklarını gayet de güzel ağırladığımızı söyledim. Tartıştık. Beni rezil etme diyor. Ben yemek, hizmet konusunda tecrübesizim dediğim gibi, günü belli olmayan yatılı misafir ağırlayamam. Ağır tepki verdim bu sefer. Sen misafirlerini getir ben de giderim annemlere dedim. Abimi aramış, 1 gün kalacaklar ve kabul etmiyor mahçup ediyor beni demiş... Ona da yalan söylemiş, zaten buna ayrı sinirlendim. İkna etmek için beni kandırmaya çalışıyor. Uzun oldu ama dediğim gibi yatılı misafir sevmiyorum hele ki tanımadığımız insanlar olunca. Sizce tavrıma nasıl devam etmeliyim? Olay dışarıdan nasıl gözüküyor bilemiyorum. Sinirimi genelde kontrol edemeyen biriyim. Şimdiden teşekkürler...
Asla abartı değil gayette haklısınız aynı tepkileri birebir ben de verirdim. Hem tanımadığım adamı dilini bilmediğim adamı ne diye evimde yatıracakmışım ki ne münasebet yani..

Maalesef gelenek olmuş sanıyorum. Kötü durumda da olsalar asla kimse bilsin istemiyorlar. Aslında bu biraz bizde de var ama bu kadar kanıtlama çabasına girmiyoruz. Evlenmeden önce bir arkadaşım gelse kahvenin yanına bir atıştırmalık koyardık ve gayet de yeterli gelirdi. Şimdi ben de alıştım, misafir geldiğinde birkaç çeşit masaya koymadan rahat edemiyorum. Meyveler, kuruyemişler mutlaka bulunmalı. Tutumlu bir insanım, tabi gelen misafiri bomboş oturtmazdım asla. Gelen misafirler bile bu kadar şey koymasaydın kim yiyecek bunları tarzı şeyler söylüyor. Azeri milletine göre normal olan her şeyi masaya sermek:)

Gösterme biraz Turklerde de var ama kayinpederinin cocuga verdiği harclik paralarin (euro) fotosunu cekip stori atan cevremde ilk kendisi oldu. 😂😂😂😂
Onlarda biraz fazla fazla var bu kultur. 😬

Evet gerçekten dediğiniz gibi. Gittim ve inanılmaz yorucu bil ilgiyle karşılandım. Kendim soğuk olarak tabir edilen bir insanım. Her misafirliğe gittiğimiz akrabası orada kalmadığımız için neredeyse bize tavır aldı. Kültür çatışması yaşıyoruz bu konuda. Beni sinir eden taraf eşimle 2 yıl sevgililik dönemimiz oldu ve benim karakterimi biliyor. Hoşlanmadığımı vs. Maalesef kültürel alışkanlıklar (saçma olsun mantıkı olsun) ömür boyu devam ediyor.
huyunu biliyodur farkındadır da işine gelmiyodur.

Haklısın insani hayattan sogutur en iyisi is bulun yoksa bitmicek bunlar isteyim aksmaa yorgunum dersiniz hem parada kazanirsiniz
Evlilik hazırlıkları sebebiyle (eşim yabancı uyruklu olduğu için nikah işlemlerinde baya detaylı araştırma yapılıyor, sürekli devlet dairelerine gitmek gerekiyor) işten sürekli izin alamadığım için ayrılmak zorunda kaldım. Düğünümüzden 3 ay sonra da akrabalarını ziyaret planımız olduğu için oraya giderken de yine izin problemi yaşayacağımdan işe girmedim. Yoksa üniversite mezunuyum elimde mesleğim var. Şu an iş bakıyorum. Dediğiniz gibi çalışırsam belki daha düşünceli davranabilirler..

haklısınız uyarın kendisini değiştirsin bu konuda, davet ediyorsa da yemeklerini temizliğini kendi yapsın :d
İnanın aynen öyle oldu. Hiçbir şeye elimi sürmedim, asla yemek yapmadım. İşin kötü yanı şu ki eşim ev işleri yapmaya bayılır. Evi bile o süpürür, temizler. Ben ufak tefek işlere bakıyorum, zaten pek elimden de gelmez. Bunun dezavantajını yaşayacağımı düşünmezdim hiç😂

Merhaba arkadaşlar.
Abartıyor muyum yoksa sinirimde haklı mıyım sizlerden objektif yorum almak istedim.
1 yıllık evliyim eşim yabancı uyruklu (ama avrupa falan düşünmeyin kendisi azeri). Evliliğimizde hiçbir problem yok ancak kendi ülkesinden gelen akrabaları/arkadaşları bizim evimizi otel olarak bellemiş durumdalar. Daha önce de gelip kalanlar oldu ki bunlar gezmeye gelen insanlar. Yani maddi anlamda otelde kalamayacak insanlar değil. Sürekli olarak oradan gelenler bizim evimizde mutlaka ama mutlaka 2-3 gün kalıyorlar. Daha önce de annesinin kuzeni gelip 3 gün kaldı vs. Onları sorun etmedim çünkü akrabası dedim. Sorun etmedim derken de şöyle eşime karşı biraz tavrım oldu, gezmeye geliyorlar maddi olarak otel vs tutabilirler şeklinde. Ben evde yatılı misafir görmüş bir çocukluk/gençlik geçirmedim. Son olay ise yine misafirleri geldi karı koca olarak. Otelde kalıyorlardı duyunca içim rahatlamıştı ancak son yine değişmedi... Eşimin demesine göre kendileri rica etmişler, buna da pek inanmadım ben kızmayayım diye öyle söyledi bence. Güzel bir yer bulana kadar burada kalabilir miyiz demişler (uzun kalmayı düşünüyorlar). Onlar da eşimin akrabası bile değil. Sadece arkadaşı oluyor. Adamın eşi de yabancı ve Türkçe bilmiyor.Yani oturup sohbet edebileceğimiz bir durum yok. Ben de eşime buranın otel olmadığını, zaten dün sabahtan akşama kadar bizde olduklarını gayet de güzel ağırladığımızı söyledim. Tartıştık. Beni rezil etme diyor. Ben yemek, hizmet konusunda tecrübesizim dediğim gibi, günü belli olmayan yatılı misafir ağırlayamam. Ağır tepki verdim bu sefer. Sen misafirlerini getir ben de giderim annemlere dedim. Abimi aramış, 1 gün kalacaklar ve kabul etmiyor mahçup ediyor beni demiş... Ona da yalan söylemiş, zaten buna ayrı sinirlendim. İkna etmek için beni kandırmaya çalışıyor. Uzun oldu ama dediğim gibi yatılı misafir sevmiyorum hele ki tanımadığımız insanlar olunca. Sizce tavrıma nasıl devam etmeliyim? Olay dışarıdan nasıl gözüküyor bilemiyorum. Sinirimi genelde kontrol edemeyen biriyim. Şimdiden teşekkürler...
Bende bir azeriyle evliyim 7 ay oldu. Çok değişik bir millet ya. Eşimin bir tanıdığı vardı aynı senin anlattığın gibi karı koca azeriler adam türkiyede kalıyor her gece eve misafir getiriyor erkek kadın demeden ben bunu duyunca nasıl ya dedim karısı evde erkek arkadaşlarınımı getiriyor gece yarılarına kadar ve karısına sormadan daha neler. Bana çok abes gelmişti. Bir defa ne olursa olsun evin hanımı sensin ortak bir alanı bile paylaşsanız son söz senin olmalı bence eşinin kafa yapısını türkiye standartlarına uydur yoksa vay haline. Zaten ben evlendikten sonra tanıdım bu azerileri benim eşim biraz daha modern çıktı yoksa çoktan boşanmıştık.

Bence aklı başında her kadın bu şekilde düşünür. Ne kadar tolerans gösterseniz o kadar zararımıza oluyor maalesef.
Kesinlikle katılıyorum. Bazı kadınların aslında tölerans dediği şey saygı ama bunu karşı taraf kendi menfaatine kullanıyor buda çok kötü. Baktın bu durumu kullanıyor hemen çıkar pençelerini o zaman daha sözü dinlenen saygı duyulan oluyorsun.

Merhaba arkadaşlar.
Benimde annem azerbaycanlı onlarda adet gibi bişey o ya bizimkiler de öyle mutlaka gelip kalırlar bizde azerbaycana gittiğimizde annem kalmazsak ayıp olur diyo garip bir durum ama bize göre onlar gayet memnunlar 😂

Bende bir azeriyle evliyim 7 ay oldu. Çok değişik bir millet ya. Eşimin bir tanıdığı vardı aynı senin anlattığın gibi karı koca azeriler adam türkiyede kalıyor her gece eve misafir getiriyor erkek kadın demeden ben bunu duyunca nasıl ya dedim karısı evde erkek arkadaşlarınımı getiriyor gece yarılarına kadar ve karısına sormadan daha neler. Bana çok abes gelmişti. Bir defa ne olursa olsun evin hanımı sensin ortak bir alanı bile paylaşsanız son söz senin olmalı bence eşinin kafa yapısını türkiye standartlarına uydur yoksa vay haline. Zaten ben evlendikten sonra tanıdım bu azerileri benim eşim biraz daha modern çıktı yoksa çoktan boşanmıştık.

Son olaydan sonra bir daha yelteneceğini düşünmüyorum, umuyorum. Ben de hiç hoşlanmam öyle ortamlardan. Evet dediğiniz gibi insanlar çok var Azerilerde. Çok 'normal' insan da gördüm tabi içlerinde, hepsini aynı keseye koyamam ama genel olarak bence bizden farklılar. Yabancı biriyle evlilik sayılıyor mu bilmem sonuç olarak bir millet olarak bakıyoruz ama zorlukları da yok değil :)

Benimde annem azerbaycanlı onlarda adet gibi bişey o ya bizimkiler de öyle mutlaka gelip kalırlar bizde azerbaycana gittiğimizde annem kalmazsak ayıp olur diyo garip bir durum ama bize göre onlar gayet memnunlar 😂
Evet işin garip yani cidden kaldığınızda çok mutlu oluyorlar😅Tabi sizde kalırken de aynı tepkiyi bekliyorlar ama maalesefff😄

İnanın buna ben de aşırı sinir oluyorum. Böyle konulardan mutlaka ya kendi ailesinden birini ya benim ailemden birini arar. Şikayet eder gibi değil de ne yapmalıyım şeklinde soruyor. Abime de mahçup oldum, ama abim de aramasından rahatsız olmamış. Neden seni arıyor çocuk gibi dediğimde kötü niyetli aramamış benden büyüksün abi ne yapayım şimdi diye sordu dedi.
Benim kocamda 2 yıl boyunca her kavgada annemi aradı annem hastalığa yakalandı onun yüzünden geçenlerde gene aradı saçımı başımı yolup sinir krizleri geçirince tövbe etti bidaha aramam diye nasıl insan bunlar ya 🥴

Back
X