Abartıyormuyum

smileyy

çok cahilsin keşke ölsen canım :)
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2013
1.598
906
323
merhaba KK güzel kadınları dert demeyelimde benim ki biraz kırgınlık 5 yıllık bir arkadaşım var çok samimiyiz kız kardeşim gibi yada ben öyle düşünmüşüm gelelim mevzuya
bundan 1 ay önce dayım vefat etti genç yaşta 40 yasında kanserden kaybettik tam iyileşti derken bi anda fenalaşıp yoğun bakıma kaldırdılar ve aynı gün vefat etti bizim için çok zor oldu ailemizin en küçüğüydü
Dua için sosyal medyada dayımın vefatını paylaştım kardeşim dediğim arkadaşım sadece bir baş sağlığı diledi sosyal medyadan ondan sonra ne aradı ne sordu haliyle çok kırıldım
onun halası kuzeni vefat ettiğinde ben hergün aradım acısını paylaştım karşılık beklemeden yaptım doğum yaptı yanında oldum ev taşıdı yanında oldum herşeyindr yanındaydım ama arayıp sormaması sadece bir mesajla geçirmesine çok kırıldım

bu olaydan 2 hafta sonra gene sosyal medyadan videolar gönderdi komik şeyler cevap vermedim vermekte içimden gelmedi
ona karşı çok kırgınım sizce abartıyormuyum nasıl davranmalıyım kafam karışık

Abartıyorsunuz, baş sağlığı dilemiş işte. Ayrıca 5 yıllık arkadaşlık kardeşim gibi demek için çok erken. Siz de anlamışsınızdır umarım.

Bence abartmışsınız. Yakının olan birisi vefat ettiğinde nasıl davranacağını insan bilemez hale geliyor. Yanında mı olmalıyım güldürmeye mi çalışmalıyım yalnız mı bırakmalıyım sıkar mıyım darlar mıyım vs. vs. Nasıl davranacağını kestiremiyorda olabilir.

Evet insan o an ne diyeceğini bilmiyor cümleler boş geliyor ama sonrasında nasılsın iyimisin diye bile sormaması

Başınız sağolsun.

3 yıl önce benimde dayım vefat etmişti, kalp krizinden, 43 yaşındaydı o da. Ne kadar büyük bir üzüntü olduğunu biliyorum.

Çok samimi dediğim arkadaşım sadece sosyal medya üzerinde baş sağlığı diliyor sonrasında birşey yokmuş gibi videolar atıyorsa, aslında sandığım gibi olmadığını anlar ona göre davranırdım.

Abartıyorsunuz, baş sağlığı dilemiş işte. Ayrıca 5 yıllık arkadaşlık kardeşim gibi demek için çok erken. Siz de anlamışsınızdır umarım.
Samimi olmadığım insanlarda baş sağlığı diledi sorun onun yanımda olduğunu bilmek isterdim

başınız sağolsun
herkesin duygu durumu farklı siz içinizden geldiği gibi davranmışsınız onunda içinden bu gelmiş, arkadaşlığınızdaki samimiyet durumunu bilemiyorum ama arkadaşınızın tavrı aranızdaki samimiyete uymuyorsa mesafeli olursunuz.

Tam olarak bu alındığım nokta demek ki diyorum aynı değeri vermiyor muş bana teşekkür ederim

Ben sadece komik video atmasına şaşırdım insan bu kadar mı düşüncesiz olur? Arkadaşım iki haftalık düşük yaptı ben ortak bulunduğumuz whatsapp grubunda komik emoji atmaya bile çekiniyorum.

Sağolun sanırım samiyetimiz tek kişilikmiş bunu anlamış oldum

Başınız sağolsun ama bana da sizin yaptığınız abartı gelirdi mesela her gün aramak falan. Baş sağlığı dilemiş zaten başka napsın? Benim de tarzım arkadaşınız gibi sanırım. Bi de daha 5 senelik arkadaşınız öyle kardeş gibi anlamları vs yüklemeyin bence üzülürsünüz

Ben de dayısı ölen insana bir şey demem ki. Benim dayım ölse kimseden de başsağlığı beklentim olmaz.
Sizin onun halasinda günlerce aramanız sizin iyiliginizden ama yapmasanız da kimse bir şey demezdi. Hala yani sonuçta, sanki aynı evde yaşadığı, maddi manevi ona kolkanat geren biri. Babanın kardeşi...ne bileyim,ben mi yanlis bakıyorum, her insan üzülür ama ölümünden kahrolunacak bir aile üyesi de degil.
Basinsagolsun demiş, geçmiş . Daha ne yapacaktı ki?
Allah korusun babami kaybettim falan desen ,yorumum çok başka olabilirdi ama dayin için baş sağlığı gayet yeterli.
Benim dedem, kuzenim öldü yakın geçmişte, kimse 'basin sağolsun' demekten başka ekstra bir şey yapmadı. Benim de böyle bir beklentim,gönül koymam falan olmadı.
Komik şeyler paylaşması için de diyorum ki, ateş dustugu yeri yakar. Kimse kimsenin ölüm acisına ortak olamaz. Bu imkansız. Birinin yokluğunun nasıl acı verici olduğunu o kişiyle o bağı olmayanlar asla anlayamaz.
Ben mesela dedemi çok severdim, ama mutlu , güzel bir ömür geçirdi ve seksenlerinde öldü. Sevdiği bir eşi ve çocukları vardı, torunlarını gördü, ekonomik olarak darda olmadığı bir hayatı ve saygı gördüğü bir işi vardı, son yirmi yılini köyünde yeşillikler içinde yaşayarak geçirdi. Ben onun ölümüne tabii ki üzüldüm. Ama güzel bir ömür yaşayıp hastaliklarla bogusmadan seksenli yaşlarda vefat ettiği icin 'Darısı başıma' diye düşündüm. Ölüm Allah'ın emri dedim,geçtim. Ama annem yıllarca kendini toparlayamadi. Uzun zaman her namaz sonrası dualar etti, evde babalar günü kutlayamaz olduk uzulmesin diye... Yani demek istediğim, kimse kimsenin acısını hissedemez. İnsanlar için hayat devam eder
Bence gereksiz alınganlık yapmana hiç gerek yok.
Benim çok yakın arkadaşlarımin da dedeleri, amcaları , kuzenleri vefat etti...başın sağolsun demekten başka elimden bir şey gelmedi. Fazlasını yapmayı da hiç düşünmedim acikcasi

Kendi acımdan abartılı bulmadım bende çok onemserim böyle zamanlarda yanında olmayı mesajla geçiştirmem mutlaka arayıp telefonda başsağlığı veirrim gidemeyeceğim bir mesafe ise. Aynı semtte isek cenazede de yanında olmak isterim. Çok yakın arkadaşlarımın böyle durumlarda annelerini de arar başsağlığı dilerim çünkü onlarla da tanışmışızdir zaten çok yakınsak. Bir telefon etmek hiçte zor değil .
Ancak böyle bir durum yaşamıştık grup arkadaşlığı icinde. Bir arkadaşımız aramadığı için kaybı olan ona kırılmıştı. Aramayan arkadaşımızda burada yazıldığı gibi ne diyeceğimi bilemiyorum böyle zamanlarda gibi seyler söylemişti.
Herkes bizim gibi düsunmeyebiliyor, mesaj atmak bazılarına göre normal gelebiliyor. Bu durumda ya arkadaşınızın tarzına saygı duyup devam edeceksiniz ya da ben böyle dostluk istemem deyip mesafe koyacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…