• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abartıyorsam gerçekten söyleyin bilmek istiyorum.

Sizce ?

• Haklısın

OY: 57 53,3%
  • Haksızsın

OY: 50 46,7%

• Ankete Katılan
    107
Tabii ki haksizsin
Ustune bir de dünyanın kendi etrafinda döndüğünü düşünüyorsun
Cogu nişanlı türk kadininda olan "piremses sendromu"na yordum ben . Umarim zamanla gecer
Allah etrafinizda 7/24 beklentilerinizi,tribinizi çekenlerin yardimcisi olsun

Merhaba herkese gerçekten merak ettiğim bir durum var kızlar eğer abartıyorsam söyleyin lütfen.
Şimdi benim ailem yaşadığım yere uzakta yani yaklaşık 1000 km falan.Ben istanbulda yaşıyorum.Nişanlımın aileside burada.Dün biliyorsunuz çok büyük bir deprem oldu burda.Allah birdaha yaşatmasın.

Konu şu kızlar sadede geliyorum.Dün ben depremden çok etkilendim.Saatlerce kendime gelemedim.Nişanlımın annesi saolsun 1000 kere aradı beni sakın yalnız kalma.Nişanlının yanına git vs. diye.
Bunun yanında nişanlımın erkek kardeşi akşam beni aradı nasıl oldun diye.Gelin görün ki nişanlımın 3 kız kardeşinden hiçbiri aramadı.Ben burda yalnızım ailem yok yanımda tek yaşıyorum.Gerçekten bir iyi misin yazmalarını veya aramalarını bekledim.Çok içime oturdu.
Bugün bir konsere gidiceklerdi nişanlımın ailesi sanatçı aile dostları yakından tanıyorlar.Onları geçen hafta konserine davet etmiş yani geçen haftadan beri bu muhabbet var.Dün akşam nişanlım beni arıyor sen konsere gitmiyor musun diye? Bende beni çağıran olmadı canım nereye gidiyorum dedim.İşte ben çağırıyorum yetmiyor mu dedi.Sen konsere gidecek misin diyorum yok sen kızlarla gideceksin diyor.
Tamam da beni arayıp reallife gelmek ister misin diye soran olmadı ki ben gideyim? Yani haksız mıyım bir haftadır bu muhabbet var.Tüm ailecek gidiyorlarmış insan arayıp bir sormaz mı?
Bu defa nişanlım bana diyor ki özel davet mi bekliyorsun ben aradım işte.Yani sizce görümcelerimin arayıp beni davet etmesi gerekmez miydi? Çünkü nişanlım gitmiyor konsere.Ben kız kardeşlerini arayıp abiniz bana dedi bende geliyorum konsere mi diyeceğim kendi kendime? Ayıp denen birşey var.Benim erkek kardeşimin nişanlısı olsa yemin ederim ben arayıp gerçekten sorardım canım bak biz gidiyoruz hepimiz gelmek ister misin diye.Çünkü hepsi gidiyor.
Bu iki olaydan dolayı gerçekten çok bozuldum.Ve yüzlerine söylemek istiyorum.Gerçekten haksızsam söyleyin ben kabullenicem.
Deprem de aramamaları normal geldi. Ben de bazen unuturum. Gerçi ben arkadaşlarımı aradım hemen nasıllar diye. Ama konser konusunda haklısın. Ben, yanında gideceğim insanların beni çağırmasını beklerim açıkçası

Gorumcelerle cok içli dışlı olmama firsati ayaginiza gelmis ne guzel iste degerlendirin bunu. Sizi yok sayani siz de yok sayin oturup dert edeceginize. Beni davet eden olmadı demek yanlis olmus bence zaten gideceginiz kisi yaninizda bulunmasi gereken kisi nisanliniz ve o da davetini yapmis. Detaylarda boğuluyorsunuz bence.

Ne kadar cok beklenti içindesin aramak zorundalar mı seni.. Kaynanan kac kez aramıs işte daha ne yapsınlar. Şuanda nişanlısın bu bi tanıma evresi aslında tam olarak o aileden sayılmazsın henuz demek ki cagırmak istememişler seni illa cagırmak zorunda degıller ki. Nişanlın kendisi gıdıyor olsa rvet o soyleyınce gıt derdım ama o gıtmıyor ve baskasıda denı cagırmıyorsa tabiki orada bulunma ama tavırda yapma. Bak bu kadar beklenti içinde olmak evlenincede seni çok yorar

beklentile sadece üzer. bu kadar ince düşünmemek lazım hayatta. aramak zorunda değil. sen de aramak zorunda değilsin.

ya benim anam öldü, amcam 22 gün sonra aradı. en yakın kız arkadaşımın görümcesi hem de izmir de yaşadığı ve beni 2 kez gördüğü halde duyar duymaz aradı ve gelmek istedi, valla zor engel oldum gerek yok diye.

diyeceğim o ki yakın akraba yada yakın arkadaş olmak illa arasın sorsun anlamına gelmiyor. zorunda da değil. aramadı mı, ok, kapa konuyu. yeri geldiğinde ya anlatırsın yada bir tavrınla belli edersin.

takılmayın insanlara.

Bos işlere kafa yorup üzülmeye değmez. Aramasınlar ne var? Sen de merak edip arayabilirdin sonucta. Konser mevzusunda ise belli ki nişanlın x gelecek demis senin için. Onlar da aramaya gerek görmemişler. Veya senin gelmene o kdr da hevesli olmayabilirler. Senin yerinde olsam gitmezdim ama bunu sorun da etmezdim.

Depremde ilk an kimse kimseye ulasamadi zaten.Ardindan kimseye birsey olmadigi haberi gelince herkes rahatladi.99 daki deprem gibi çok şiddetli değildi yani.Sonradinda hayat normal akişinda devam etti.
Herkes onlarda İstanbulda demiş ama siz yalniz olduğunuz için aranmayı beklediniz sanirim.Beklemeyin,boşverin...Esas aramasi gerekenler aramiş zaten.
Konser kisminda haklısınız,gitmeniz için gidecek olanlarin çağirmasi gerekirdi,çağirilmadiğiniza göre,gitmeyin.

Ek olarak görümcelerle kanka olmayi beklemeyin.Gelin ve görümceler arasinda (genelde) hep bir görünmez duvar vardir.Siz de gördüğünüz kadar değer verin,ilgi gösterin,fazlasini asla yapmayin.

bence gereksiz beklentilerin var.sıfır beklenti sıfır hayal kırıklığı ama senin beklentiler biraz fazla.seni davet etmek zorunda değiller ki kaldı ki nişanlın bile gitmiyormuş.ailece orda olmak istediler belki, belki davet eden adam ailece davet etti onları sizi katmadılar hesaba daha evli falan değilsiniz sonuçta.deprem olayında da yani araması gerekenler aramış, niye ille kızlara taktınız ki ben de bi annem-babamla konuştum yeter zaten, bütün sülaleyi mi arıycam.e siz niye aramadınız madem her şeyi karşıdan bekliyorsunuz? belki kızların ödü koptu zangır zangır sallanan bir binadaydılar ya da metrodaydılar.

Bence gercekten ciddi bir sıkıntı değil. Arama sorma teklif etme konularında çekiniyor da olabilirler. Abisi ve annesinin araması cok cok hoş. Olumsuz bir durum olsaydı ailede onlar da aramaz etmezdi. Bence bir adım atın ve gidin :) gercekten cekiniyor olabilirler

Ben olsam nişanlımın olmadığı yere gitmem fazla yüz vermeyeceksin böylelerine. Ha çağırmadılar hiç gitmem. Ama arama mevzusuna gelirsek hoşlanmıyor olabilirler. Bende sevmem birilerini arayıp konuşmayı mesela

Konser konusunda haklısınız giden kişilerin araması gerekli, gitmeyin tavrınızı koyun yoksa ömür boyu böyle olur. Diğer deprem de arama konusuna gelince zaten annesi aramış, nişanlınız aramız vs evdeki kızlar da bunu duymuştur iyisiniz diye bilmişlerdir bir daha ayrı bir ilgi beklemek bana çok saçma geliyor.

Depremde herkesten tek tek telefon beklemeniz garip.
Kızlar annelerinden, kardeslerinden biliyorlardır iyi olduğunuzu.
Konser konusunda haklısınız.
Nişanlınız gitmiyorsa onlardan birinin arayıp sizi davet etmesi, planlama yapması gerekir
Ama bence siz de beklentiyw girmemeyi ogrenin.
Nişanlınız bunu sorduğunda, sen gitmiyorsun zaten, ben de gitmesem daha iyi olur deseniz işler büyümez.

Gereksiz beklenti içine girmişsiniz. Sizi çağırmak zorunda değiller. Belki akıllarına gelmedi, belki istemediler. Deprem konusuna gelince, geçti gitti. Şahsen yerinizde olsam aramamaları aklıma bile gelmez. İçli dışlı olmamaları sizin için daha iyi emin olun.

Ya bu deprem konusunda abartmışsınız aramalarına zerre lüzum yok üstelik bu kızlarda istanbulda yaşıyor aynı depremi onlarda yaşadı yani sen aradın mı mesela orası cidden gereksiz bi takılma ama konser konusunda sen haklısın ben olsam asla gitmzdim hadi nişanlı ile beraber gidecek olsanız tamam da yok ya orada sonsuz hak verdim

Yahu anneleri seni aramiş, durumun gayet iyiymiş. Hastanelik, doktorluk durumun yok. Onlarda annelerinden duymuşlardir. Niye seni arasinlar??

O halde sen niye onlari aramiyorsun? Onlarda deprem yaşadi neticede. Senin ayricakliğin nedir?

Ve nişanlinin yaptiği saçma. Niye kardeşlerin işine karişiyor? Seni davet etmek zorunda değiller. Kendi aralarinda konsere gitmek istiyorlar. Abileri ile evleniyorsun diye, senin ile arkadaş olmak zorunda degiller.

Yani evet, abartiyorsun :işsiz:

Deprem konusunu bence abartmissiniz yani neden onlarin aramasini bekliyosunuzki siz arasaydiniz siz kortuysaniz onlarda korkmustur yani gelinsiniz die herseyi karsi taraftan beklemeyin.
Konser konusuna gelincede eger sizi arayip davet etmedilerse gitmeyin tabiki ama bundan once sizi baska yerler icin arayip davet ettikleri halde gitmediyseniz bu seferde nasilsa gelmez die aramamislardir

Back
X