• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abartma..!! Doyur cocuklari...

• Konu Sahibi Konu Sahibi rtv
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bence siz de kızınızı onlara yollayın.
Biraz da onlara düşsün bu görev.

Kreşe döndürmüşler orayı.
Haklısınız sinirlenmekte.

Bence siz de kızınızı onlara yollayın.
Biraz da onlara düşsün bu görev.

Kreşe döndürmüşler orayı.
Haklısınız sinirlenmekte.
Aslında mantıken doğru ama insan hele de kızını nasıl başkasının evine tek başına yollar? Onlar düşüncesiz ama konu sahibi kendini böyle bir riske atmaz bence..

Aslında mantıken doğru ama insan hele de kızını nasıl başkasının evine tek başına yollar? Onlar düşüncesiz ama konu sahibi kendini böyle bir riske atmaz bence..

Evet çok iyi tanıdığı birisi olmalı.
Ama artık onlara da güvenemiyor insan.

Ayy yakında kimse kimseyle arkadaş da olmayacak zaten.
Milleti manyak ettiler :(

Komşularınıza gündemdeki olayların konusu açın. Bu yüzden çocuğunuzun sokakta oynama sıklığını azaltacağınızı söyleyin. Birden fazla çocuğa bakma sorumluluğuna girerek yanlış yaptığınızı, bir anlık dikkatsizlik sonucu başlarına bir şey gelmesinden korktuğunuzu belirtin. Bir çocuğun evi dışındaki yerlere annesiz girme alışkanlığı edinmesi sapıklara fırsat oluşturur deyin. Hem kibarca hem de bilinçlendirerek komşularınızın tutumlarını değiştirebilirsiniz.

Kızınıza gelince yanlış büyütmüşsünüz ama hala düzeltme şansınız var. Artık sorumluluğunun farkında olmalı. 1. sınıfa yaklaşmış çocuk. Onu yavaş yavaş eve çekmelisiniz ki okula başladığında zorlanmayın. Hep sokak oyunları değil ev içi etkinlikleri olsun. Sizinle evde oyunlar oynasın. Çok çocuk gürültüsünden iyidir kızınızla vakit geçirmek. Yarım gün ana sınıfına gidiyor sanırım. İşiniz öğretmen desteğiyle daha rahat olur.
Her istediğini yapmayın. Belli bir kuralınız düzeniniz olsun. Tabi başlangıçta ağlayacak. Sizden nefret ettiğini söyleyecek. Yumuşamanız için türlü tiyatrolar çevirecek. Ama fikrinizin değişmediğini görünce alışacak. Ve o kurallar doğrultusunda büyüyecek. Yoksa çok şımarık bir çocuk olur. İleride daha çok sıkıntılar oluşur. Önleminizi başta alın bence.
Gündemdeki olaylardan hepsi pekala haberdarlar..Hepsi muhtesem hatta facede paylasim pesindeler cocuklarinizi sokaga salmayin diye ama isin asli oylemi tabiki degil..Kimse duydugundan gordugunden ders cikarmiyor bence..Ben cocuklari cok seviyorum anne olmayi cok seviyorum ama olay bir saat oynasinlardan insan kullanmaya gectiginde sabrim tasiyor..

Herkes gün gün dolasirken ben calistim evde oldugum an kizima yogunlastim.Millet o gezme senin bu kahvalti benim pesindeyken ben kizima verimli olmaya onunla zaman gecirmeye ugrastim..Tabiki hatalarim olduu bende 10 numara olamadim belki ama cocugum oyun oynasin istedim iyi niyetimin suistimal edilecegi bi derece sömürülecegi aklima gelmedi..

Esinizle tekrar konuşmayın.

Daha fazla sinir küpü olmadan çocuklara daha az ilgi gösterin, bir sey iatediklerinde ailelerine yönlendirin "aa aciktin mi haydi bakalim tatlim eve annene söyle" vs..

Hala devam ediyorlarsa anneleriyle tatli dille konusun. Öfkelenmenizi anliyorum ama huzursuzluk çıkarmadan, kendizi daha cok doldurmadan çözmek en makulu.

Gercekten yavas yavas sinir hastasi olmaya basliyorum...:kızgın: Bir kizim var 5 yasini geciyor rabbim evlatlarimiza uzun ömür saglik versin insallah.
Konuya nasil girsem bilmiyorum kizim anasinifina gidiyor.Tüm yaz tatili boyunca mahallenin cocuklari bizim evdeydi.Evimizin kucuk bir bahcesi var salincak işte 3-5 oyuncak bisiklet scoter falan var yoldan uzak cocuklar geliyor oynamaya ama bir saat oynayip benim minik hepsini bizim eve doldurmayi adet haline getirdi..yani tüm yaz boyunca hemen hemen hergun evde en az 2 cocuk en fazla 5 cocuk vardi..Anne x acikti,anne y susadi,anne xin çişi geldi,anne bize yemek hazirla,anne bize makarna pişir..Bu durum annelerinde isine gelmeye basladi mesela"cocuk evin onune gelirken posete ilaclarini koyup bana msj atmalar ilacclarini icirirmisin,cocuk kurstan sizin oraya gececek karsilarmisin,carsidan donerken size ugramak istede yemekgim yok yapip aliriimlar" bahcede oynarken meyve soyuyorum bisküvi kraker falan yesinler yeterki bunda asla gözum yok daha hosuma gider toplanip yemeleri falan ama eve gelmedikleri gunde 30 kere kapiyi caliyorlar cesitli sebeplerle o bana vurdu oyunumuzu bozde kotu laf soyledi :KK43: simdilerde yine okul cikisi bir iki cocuk yine bize ve benim tahammul sınırım bitti sanirim.
Kızım mutlu olsun diye ses cikarmamaya calissamda evin ortasina dikildigim anda balkon mutfak odalar kapinin önü her yer batmiş oluyor ve ben zaten pratik bir insan degilim yetisemiyorum gucum bitti gibi esime dedim biktim sinir krizi gecirecegim sanirim dedim abartma doyur cocuklari dedi bana. :KK61:napacagim ne edecegim kizim hatirina susmaya devammi yani nedir bu isin oluru( kizim hatrina desemde sabrim bittigi icin surekli soyleniyorum bu nedir ben bakicimiyim diye ama degisen birsey yok).ev isi yapmaktan kendine zamanim kalmadi.evim zaten mirasli diye eskidi döküldü tadilat yaptirmiyoruz yap yap ayni yemek bulasik zaten tum gun topla topla topla topla topla............
Kizinizi karsiniza alin ve ben senin annenim ve ben senin arkadaslarinin gelmesinden rahatsiz olmuyorum ama gercekten bende cok yoruluyorum demelisiniz . sadece hafta sonlari gelseler bence yeterli yani biraz anneleride abartmis .. Size nasil guvenipte birakiyorlar evlatlarini.anlamiyorum ya kotu biri olsaniz . surekli yirtiniyorum evlatlarinizi kimseye birakmayin diye. Yok yok bizim millet akillanmaz valla pes artik ya

Aslında kizinizin anaokul cagi. Anaokuluna gitse kimseyle kotu olmadan sorunu çözmüş olursunuz hem de çocuk sosyallesir. Ayrıca birinci sinifina iyi hazirlik sagliyor. Bu olamiyorsa halk eğitimin anne çocuk eğitimi kursu var çocuğunuzla katilabileceğiniz. En azindan millete gelme demek için elle tutulur bahaneniz olur ve de çocuk sizi yormadan sosyallesir.

Gercekten yavas yavas sinir hastasi olmaya basliyorum...:kızgın: Bir kizim var 5 yasini geciyor rabbim evlatlarimiza uzun ömür saglik versin insallah.
Konuya nasil girsem bilmiyorum kizim anasinifina gidiyor.Tüm yaz tatili boyunca mahallenin cocuklari bizim evdeydi.Evimizin kucuk bir bahcesi var salincak işte 3-5 oyuncak bisiklet scoter falan var yoldan uzak cocuklar geliyor oynamaya ama bir saat oynayip benim minik hepsini bizim eve doldurmayi adet haline getirdi..yani tüm yaz boyunca hemen hemen hergun evde en az 2 cocuk en fazla 5 cocuk vardi..Anne x acikti,anne y susadi,anne xin çişi geldi,anne bize yemek hazirla,anne bize makarna pişir..Bu durum annelerinde isine gelmeye basladi mesela"cocuk evin onune gelirken posete ilaclarini koyup bana msj atmalar ilacclarini icirirmisin,cocuk kurstan sizin oraya gececek karsilarmisin,carsidan donerken size ugramak istede yemekgim yok yapip aliriimlar" bahcede oynarken meyve soyuyorum bisküvi kraker falan yesinler yeterki bunda asla gözum yok daha hosuma gider toplanip yemeleri falan ama eve gelmedikleri gunde 30 kere kapiyi caliyorlar cesitli sebeplerle o bana vurdu oyunumuzu bozde kotu laf soyledi :KK43: simdilerde yine okul cikisi bir iki cocuk yine bize ve benim tahammul sınırım bitti sanirim.
Kızım mutlu olsun diye ses cikarmamaya calissamda evin ortasina dikildigim anda balkon mutfak odalar kapinin önü her yer batmiş oluyor ve ben zaten pratik bir insan degilim yetisemiyorum gucum bitti gibi esime dedim biktim sinir krizi gecirecegim sanirim dedim abartma doyur cocuklari dedi bana. :KK61:napacagim ne edecegim kizim hatirina susmaya devammi yani nedir bu isin oluru( kizim hatrina desemde sabrim bittigi icin surekli soyleniyorum bu nedir ben bakicimiyim diye ama degisen birsey yok).ev isi yapmaktan kendine zamanim kalmadi.evim zaten mirasli diye eskidi döküldü tadilat yaptirmiyoruz yap yap ayni yemek bulasik zaten tum gun topla topla topla topla topla............
Bakın ortam kötü o çocuklardan birinin başına bir şey gelse zan altında kalırsınız.. lütfen ailelere aynen böyle söyleyip bundan sonra bu sorumluluğu alamayacağınızi belirtin...

Bunca olay olurken iyi cesaret sizinki .Ya o cocuklardan birinin basina yolda bisey gelse yada birbirlerine sizin evde bisey yapsa .
Allah muhafaza ayikla pirincin taşını .Kimsenin cocugunun sorumluluğunu almayın .Bu iyilik değil.Cahil cesareti

böyle rahat pişkin kadınlara sinir oluyorum
insanda biraz utanma olur
eğer iyi niyet suistimal ediliyorsa ona bir dur demek lazım
siz her gün belli saatler arası çocuk kabul edebileceğinizi söyleyin o düşüncesiz annelere
mesela öğlen 13.00 ile 14.00 arası çocuklarınızı gönderebilirsiniz ama lütfen tam saatinde alın benimde işim oluyor diyin
ayrıca devir çok kötü , ben kimsenin çocuğunu emanet alamam kimseye de kendi çocuğumu gönderemem açıkçası

Eviniz kreşe dönmüş gerçekten. Bence annelerini uyarın kızınızla da güzelce konuşun. Belki zaman alır sürecin düzelmesi ama size yazık . Eşiniz yapsa emin olun bir gün dayanamaz. Çocukları doyur demiş ama kolaysa o doyursun.

Yokk artikkk !! Siz cocuk pesinde kosmaya mi geldiniz dünyaya? Kendi ozel hayatiniz yok mu?? O kadar cocukla ugrasilir mi yaa. Ayrıca kızınızın her istedigini yapip simarik biri olmasini sagliyosunuz, belli ki kiziniz ustunde bi otoriteniz yok, iyilik yapiyorum sanarken kotuluk yaptiginizin farkinda degilsiniz.
Ayrica cocuklarin anneleri resmen sizi kullaniyo

Madem anneleri senin evini kreş gibi görüyo sen de onlara kreş maliyetlerini söyle.
Ciddiyim, bunlar arsızlığı ele almış resmen.
Eve gelirlerse almayacaksın.
Kızını da iyice tembihlemen gerekiyo.

İnsanlar nankordur. O çocuklar sizin evinizdeyken başlarına ufacık bir kaza gelse sizden hesap soracaklar. Hatta belki polise şikayet edecekler. Anneleri rahat ve piskin olabilir, siz iyilik yaptığınızı dusunerek başınıza dert acacaksiniz.

Ayrıca kızınız sizin evinizin kurallarina uymak zorunda, evin kurallarını o belirliyor sizin durumunuzda. Söyleyecek çok şey var da konunuz "asiri hoşgörülü aile tutumu" na ornek olarak gösterilebilir. Bu aile tutumunun kotu sonuçları saymakla bitmez.

Eşinize kizamadim ben. Evin sorumluluğu kadına aittir. Neticede gün içinde Eşiniz evde değil. Çocuk gibi eşinize şikayet eder kendiniz pasif kalırsanız , alacağınız cevap bu olur haliyle.

Kimsenin hicbirseyden ders aldigi yok ciddi soyluyorum..irmak bebegin olayini alintilatip facede paylasmiş bir arkadas mahalleden lutfen cocuklarinizi sokaga salmayin diye yaziyor altinda ama cocugu aksama kadar benin kapimin onunde bazen aksama kadar benim evimde madem bu kadar duyarlisin neden izin veriyorsun..Belki ben katil ruhlu bir psikopatim yani kimseyi bilemezsin burda dayim taciz etti diye konu acan bir arkadas oldu aklima geldikce tuylerim diken diken...can bunu yapan eller ne yapmaz...

kesinlikle evinize kimsenin cocugunu anasiz babasiz almayin.
yapmayin bunu.
kiziniza da bu kadar soz hakki tanimayin,ne demek onun cisi var onun karni ac..5 yasinda cocuk sizi nasil yonetir?

Eşin ne yapacak ki bu durumda çocukları kolundan sürekleyip dışarı mı atsın. Sen koyacak çizgini çocuğu alıp o oyun saatinde hadi markete diyeceksin başka hışlandığı bir yere götüreceksin senin olmadığı yere gönderemeyecekleriviçin annelerde anlayacak. İş sende bitiyor burda konu açman bile yanlış 5 yaşındaki çocuk sana emir veremez bu duruma getiren sensen düzeltmesi gereken kişide sensin

Birde allah korusun bsşında durduğun çocukların başına bir şey gelse nasıl hesap vereceksin her şey haklı gibi seni suçlayacak. Son olaylarıda bahane ederek ben sorumluluk alamam diyip kestirip atacaksın bu kadar basit. Çok birlikte oynamak istiyorlarsada hepsinin annesi yanında duracak bunu sen söyleceksin

Canım ne gerek var kendini bu kadar bunaltmaya, milletin çocuklarına sen mi bakıcılık yapacaksın. İnsanların rahatlığına da hayret ettim.

Back
X