Abartmıyor musunuz

Set altin vs isteyerek evlenilip alinmiyorsa evlenilmiyirsa bu durumda evlenen kisi sariliyor demektir bana gore. Evlenirken hic bir sey istemedim. Gerek duymadim. Simdi kizim var evlenirken bir sey istemesine izin vermem. Ben satilik degildim. Kizim satilik degil.

Ha icten gelerek takilan birsey vardir. Bu hediyedir. O ayri. Ama pazarliklar filan..

Benimle ilgili konuşuyorsan niye direkt bana yazmıyorsun gitmis ona yakıniyor seri like falan atıyor

Evlenmeden önce bana da ayıp gelirdi hiçbir şey istemedim altın eşya gücünüz neye yetiyorsa onu yapın dedim. Bana da paramız yok diye ağlıyorlar. Eşim yaptı düğünü. Abovvv kv benden önce gitti koltuk takımı aldı yatak odası aldı kendine geçen sene mal sattılar yine kv bilezik set takımı yaptı kendine. O yüzden isteyin bebeklerim istemeyenlerin kıymeti yok.

evet istenmemesi gerekiyor bana göre söz nisan kiyafetimi masrafimi kendim yapmistim ne munasebet onceden onlar mi vardi. daha nisan yaniii bi durulmasi gerekir

En iyisi masrafsız evlenmek.
Şatafata, ağır gelinliklere, pahalı takılara gerek yok.
Huzur olsun yeter ya

Bence adamın durumu ortaysa aşan şeyler istemek ayıp ama biz de adettir misal kuzenım evlencek kuz tarafı 100 gram altın kestiler ama ben abartı bulmadım sadece durumu varsa olabilşr keza bizde bu mehir olarak sayılır yanlış bilmiyorsam biz de öyle bir de biz de adettir kuz tarafına hamam takımıda alır ve aşırı pahalı bu 10 bini buluyor bu takım bana gereksiz gelsede kimseyi yadırgamam olanilir yani

Böyle şeylerin istenmesi bence çok itici. Karşı tarafın içinden gelir ve alırsa o zaman anlamlı kanımca. Zaten ekonominin durumu malum geçim kaygısı borçlar göz önünde bulundurulduğunda set, takı teferruat geliyor bana. Şahsen şu an evleniyor olsam hiç isteyemezdim.

O degil de kv kpin mallarinda hakkiniz oldugunu nasil dusunuyorsunuz ben o kismi anlamiyorum. Kac yasinda insanlar, onlar mallarini alirken, calisirken siz yardimci mi oldunuz ki sattiklarina, kvnin aldiklarina kendinize pay gorebiliyorsunuz ve takip ediyorsunuz?
Ogluyla evlisiniz diye kimse size varini yogunu vermek zorunda degil, sanki kendiniz calisip kazandiniz, havadan parayi ne cok seviyorsunuz. İlla altin istiyorsaniz esinize aldirin kvye degil.

Canım benim borç gırtlakta evlendik. Borçların hepsi bekarlıktan kalma ve bilmiyordum. Düğün takılarımla düğün borcumu kapadım toplam 15 bindi. Ama hala bekarlık borcu ödüyorum. Kaynanam kendi evine parke, cam, saten alçı, mutfak dolapları vb yaptırırken iyiymiş ama gelin borç içinde yaşarken hemde onun hevesi için şimdi kolunda altın boynunda set takımı ile gezmesi normal mi? Benim kirasını ödediğim evde bile parke yok özelden foto atabilirim. Ayrıca çocuk olunca işten çıktım çünkü bakmadı hemde yakınımda. Oğullarını okutmayıp aman oğlum çalış borç var (görümcemşn düğün borcu, kp nin nereye neden nasıl yaptığı belli olmayan borçlar) deyip maaşını elinden alınması nasıl normalse benimde destek beklemem normal.

Hem belki eşi böyle olsun istemiştir, ailesini maddi anlamda zorlamaktan kaçınmıştır? Ki bu bence gayet takdir edilesi.

Bir şey okumuştum belki aynı kişidir biz kiradayız oğlunu düşünmüyor yazlığı var kendi evi var yanı bunlar çalışmış almış emek vermişler alın teri dökmüşler kim bilşr kaç sene çalışıp aldılar ama gelin hanıma vermediler diye kötü oldular hayır yani kiminin aılesı evlendiğinde evi arabası vardı çalışıp el ele verilip alınır bi zahmet emek verıp alsınlar kayınvalide ev araba vermedı demek o kadar itici ki ne haddıne aılesının malına göz dikmek sanane yahu dımj

Yukarıda açıkladım o kişi değilim.

Bu yazınızı şimdi gördüm fena evet. Ancak burada sorun altın istemek istememek değil. Eşinizin sömürülmesi. Altın alsalardı düğünü yapsalardı da eşinizi bir şekilde sömürürlerdi. Önemli olan eşinizin burada kendi ailesini öncelikli görüp bu olan bitene dur demesi ve sınır koyması. Umarım önceki yazımda kırmamışımdır kırdıysam da özür dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…