- 11 Ekim 2019
- 4.407
- 21.731
- 228
- 31
- Konu Sahibi yasasinozgurluk
-
Aşağılamıyorum ama o singirti bana o sesi hatırlatıyor ki inek çanı ayıp bisey mi mahrem mi ahsizlik mi ?Bende altın künye takarım tek.
Yalnız , takana saygım var diye yazıp ardından inek cçanı gibi demek tezat geldi.
Hep böyledir zaten , saygı duyuyorum ama ...
Bence de istenmemeli eşin ailesinden. Ya da ortak karar alınmalı iki tarafta aynı şeyleri masraf yapsın. Ya da herkes gönlünden kopanı alsın. Altın için evlenilmiyor sonuç olarak,ben sevmem zaten öyle bilezikmiş takıymış ama alırlarsa da iyi olur birikim sonuçta. Bu biraz da ifade etme seklinden kaynaklı bence öyle bir yazıyorlar ki biz ona aldık onlar bizr almadı. Altına güvenerek evlenmiş gibilerDemin bir konu okudum konu sahibi nişanlıymış ve nışanlısının ailesine neler istediğini dile getirmiş takı olarak. Yorumlara bir baktım resmen linç ötesi öyle böyle değil yok utanmıyor musun, bu para konularını nasıl konusabiliyosunuz vb gibi bir ton yorum. Yani birinin evlenirken bir set istemesi çok mu anormal? İstenmemesi falan mı gerekiyor ben anlamadımsadece bu olsa gene iyi her konuda yorumlara bakarım çoğu kitle de yazılan şeyi anlamadan direk linçe başlıyor bence coğu kişi sinirlenip sinirlenip buraya geliyor
Aşağılamıyorum ama o singirti bana o sesi hatırlatıyor ki inek çanı ayıp bisey mi mahrem mi ahsizlik mi ?
Evet saygı duyuyorum bi başkası da benim düşüncem hakkında bi teşbihte bulunabilir çağrışımı neyse yazabilir altu üstü forum bu dünya meselesi değil ya
Sakinliğe davet ediyorum
Takmasina bisey demedim O sesi vermesi bence (bakın benim acımdan diyorum) komik. Bulaşık bulaşık yıkardı yengem çın çın çın ses gelirdi hep o bileşiklerden çok gülerdim.:) öfke yazımın neresinde ?
Ipek çanı ayıp değil ancak bir insanın inek çanı takması normal mi ?
Takmasina bisey demedim O sesi vermesi bence (bakın benim acımdan diyorum) komik. Bulaşık bulaşık yıkardı yengem çın çın çın ses gelirdi hep o bileşiklerden çok gülerdim.
Anlaştıysak beni anladıysanız kimseyi aşağı yahut hor görmediğimi bildiyseniz sorun yok varsın şıngırdatsın isteyen bileziğini:)Paranın sesi o
Evet mesela benim çok eski hesabım vardı şifresini unuttuğum için giriş yapamıyorum uzun zamandır bir konu açmıştım sonra aradan 4 5 ay sonra farklı konu açtığım da 2 3 kişi beni eski konumla vurmuştu ne alakaysaAltın ile ilgili açılan bazı konular gerçekten absürt oluyor. Şaşırmamak elde değil. Ama buradaki bazı insanların yorumları kırıcı. Birisi derdini anlatıyorsa onu kendi imkanları içinde değerlendirmek lazım. Sıkıntısını yazan kadını kendi imkanlarıyla eziyorlar.
Bilmene gerek var mı? Zaten genel konuştum bir konu üzerinden değil. Anlatabildim mi?Off konularla ilgili konu açıp üyeleri fırçalayıp hesap sormak da yeni moda oldu.
Konuya yorumunuz varsa, birilerinin yorumuna cevap vermek istiyorsanız konu içinde de yazabilirdiniz. Konuyu, gelen yorumları bilmeden ne diyelim burada?
Ayrıca evet, birilerinden maddi bir şeyler istemek ayıp. Yoldan geçen insanı durdurup istemek de ayıp, "ben oğlunuzla evleneceğim için bana set ve 5 tane bilezik takın" demek de ayıp. Adı "gelenek" olunca diğerinden daha sevimli olmuyor.
Bilmene gerek var mı? Zaten genel konuştum bir konu üzerinden değil. Anlatabildim mi?
nişanda takı seti istemedim. herkes takıyormuş, ben o zaman yeni öğrenmiştim. hadi bakalım hatıra kalır dedik altın setler çok pahalıydı. yatırımlık bişey değil ve boşa para gibi geldi. aldırmadım. tam altın aldık o zaman, ailesi taktı nişanda. onu da aldım düğün takısına ekleyip bankaya koydum. yani bilmiyorum ben bilezik vs de istemedim. ailem de istemedi. ama taktılar. hatta ben genelde ucuza kaçmıştım. tüm evin perdelerini pazarda yaptırdım 900 tlye. param o kadardı. kayınvalidem ben yaptırayım dedi, kendi perdecisine götürdü 2400 tl fiyat verdiler. kabul etmedik tabi. siz de hep ucuza kaçıyorsunuz diye eşimle tartışmıştı
en gerildiğim şey takı muhabbetiydi. konuşmak için oturmaya gitmiştik. ne istersiniz dediler, siz ne uygun görürseniz dedi annem. nişan konusunda ikramı erkek tarafı getirir demişti annem ben orda baya utanmıştım. bana kalsa onu da ben alırdım yani ama orda laf ağızdan çıktı.
ne bileyim ben isteyici bi tip olsam bu kadar üzerime düşülmezdi bence. şimdi evimde şu eksik diye lafını etsem ertesi gün alır gönderir. bişeyi isteyerek aldırmak hoş değil, içten gelmeli.
Haberim var artık millet evliliğe çekingen bakıyor malesef ekonomik sıkıntılardan dolayı. Seviyorsan zaten bu altınmış setmiş olmasa da olur aynı yastığa baş koyabilecek bir evi olması bunlardan daha önemli ve değerli diye düşünüyorumAltın fiyatından haberiniz var mı?
Bence de çirkin evlenirken takı istemek. Benim ailemde de vardı söz kesilirken erkek tarafından bilezik ve set isteme adeti.Ben babamla bunu özellikle konuşmustum, kesinlikle böyle birşey istemiyorum diye. Nitekim istenmedi.
Bu zamanda ev eşyası, düğün, altın altın bunları yapıp nasıl evlenebilir insanlar. Biraz makul olmak lazım. Birde alınmadi diye kendini değersiz giren kızlarımız varan onlarda evlere şenlik.
başlarda sorunlar vardı evet nişan sürecine kadar filan. mezhepten dolayı. ağustosta evlendik şükür.sen ne ara evlendin? sürekli görüyorum ama soramadım hiç. sorunlu bir süreçti yanlış hatırlamıyorsam?
Abim de evlenecek yakın zamanda, ev eşyaları, düğün masrafı vs.derken harcadığı ve daha harcayagı para az buz bir para değil. Biraz da iyi birşeyler alalım diye düşünüyorsanız hele ki.Haberim var artık millet evliliğe çekingen bakıyor malesef ekonomik sıkıntılardan dolayı. Seviyorsan zaten bu altınmış setmiş olmasa da olur aynı yastığa baş koyabilecek bir evi olması bunlardan daha önemli ve değerli diye düşünüyorum
başlarda sorunlar vardı evet nişan sürecine kadar filan. mezhepten dolayı. ağustosta evlendik şükür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?