Abartmıyor musunuz

Bende altın künye takarım tek.

Yalnız , takana saygım var diye yazıp ardından inek cçanı gibi demek tezat geldi.

Hep böyledir zaten , saygı duyuyorum ama ...
Aşağılamıyorum ama o singirti bana o sesi hatırlatıyor ki inek çanı ayıp bisey mi mahrem mi ahsizlik mi ?
Evet saygı duyuyorum bi başkası da benim düşüncem hakkında bi teşbihte bulunabilir çağrışımı neyse yazabilir altu üstü forum bu dünya meselesi değil ya
Sakinliğe davet ediyorum

Altın ile ilgili açılan bazı konular gerçekten absürt oluyor. Şaşırmamak elde değil. Ama buradaki bazı insanların yorumları kırıcı. Birisi derdini anlatıyorsa onu kendi imkanları içinde değerlendirmek lazım. Sıkıntısını yazan kadını kendi imkanlarıyla eziyorlar.

Bence de istenmemeli eşin ailesinden. Ya da ortak karar alınmalı iki tarafta aynı şeyleri masraf yapsın. Ya da herkes gönlünden kopanı alsın. Altın için evlenilmiyor sonuç olarak,ben sevmem zaten öyle bilezikmiş takıymış ama alırlarsa da iyi olur birikim sonuçta. Bu biraz da ifade etme seklinden kaynaklı bence öyle bir yazıyorlar ki biz ona aldık onlar bizr almadı. Altına güvenerek evlenmiş gibiler

:) öfke yazımın neresinde ?

Ipek çanı ayıp değil ancak bir insanın inek çanı takması normal mi ?

:) öfke yazımın neresinde ?

Ipek çanı ayıp değil ancak bir insanın inek çanı takması normal mi ?
Takmasina bisey demedim O sesi vermesi bence (bakın benim acımdan diyorum) komik. Bulaşık bulaşık yıkardı yengem çın çın çın ses gelirdi hep o bileşiklerden çok gülerdim.

Off konularla ilgili konu açıp üyeleri fırçalayıp hesap sormak da yeni moda oldu.
Konuya yorumunuz varsa, birilerinin yorumuna cevap vermek istiyorsanız konu içinde de yazabilirdiniz. Konuyu, gelen yorumları bilmeden ne diyelim burada?

Ayrıca evet, birilerinden maddi bir şeyler istemek ayıp. Yoldan geçen insanı durdurup istemek de ayıp, "ben oğlunuzla evleneceğim için bana set ve 5 tane bilezik takın" demek de ayıp. Adı "gelenek" olunca diğerinden daha sevimli olmuyor.

Bana da çok ayıp gelirdi.Bana sorduklarında gücünüz neye yeterse o olsun ben size şunu alın demem dedim.Kayınpeder de az olur öz olur gelinimin kolundan bilezik almam zaten ben dedi.3 aylık evliyken düğün borcumuz varken daha onu ödemeye başlamışken kendi borcu için benden önce olan borçlar için 3 bileziğimi aldı yetmedi 35 gramlık kolyemi aldı ağlana ağlana istedi haciz gelecek dedi güya utanıyormuş ben de kıyamadım verdim.Şimdiki aklım olsa asla vermezdim artı nişandan önce isterdim isteyen kıymetli oluyor.Hem bütün borç üzerimize yığıldı hem hem de ileride ev için kullanacağımız bilezikler gitti düğünde takılanları da aşdı bu arada Ah şimdiki aklım olsa var ya ooo Ha aramız çok mu kötü derseniz değil çok iyi davranır bana ama yapacağını yaptı

Evet mesela benim çok eski hesabım vardı şifresini unuttuğum için giriş yapamıyorum uzun zamandır bir konu açmıştım sonra aradan 4 5 ay sonra farklı konu açtığım da 2 3 kişi beni eski konumla vurmuştu ne alakaysa

Bilmene gerek var mı? Zaten genel konuştum bir konu üzerinden değil. Anlatabildim mi?

benim aileme ne istersiniz denildiğinde annem siz bilirsiniz ben bir tutar söylemem sizin oğlunuz dedi ve 100 gr takacaklarını söylediler. fakat benim rahmetli kp kuyumcuya gidince bana sadece 2 bilezik alacağını söyledi bende 100 gr denilmişti dediğim için sayılmadık laf bırakılmadı neymiş sonradan alırmış.

ben normalde orada onu diyebilecek kadar cesaretli bir kız değildim fakat eşimin ailesi kendileri hiç bir şey yapmayıp bana ve aileme her şeyi yaptırmak istediği için artık sabrım kalmamıştı.

mesela nişan da biz eşime takım aldık ama bana abiye aldırmadık çünkü ekstra masraf yaptırmak istemedik yaranabildim mi? hayır.
en güzel çeyizi hazırladık yatak örtülerim nevresimlerim havlularım hep karacadandı, kötü bir marka olmamasına rağmen kv ağız burun eğdi biz yine yaranamadık.
onlarla hemen hemen eşit tutarlar harcadım inanın yine yaranamadık.

ama biz de şu kadar altın isteriz hiç bir şey yapmayız deseydik eminim ben bu ailenin bir numaralı üyesi olurdum.

Bilmene gerek var mı? Zaten genel konuştum bir konu üzerinden değil. Anlatabildim mi?

Bir konuyla ilgili konu açıyorsunuz ve konuyu bilmemize gerek yok... Hımm peki

O konuya olumsuz yorum yapanlar ayıp etmişler. Diğer konuları linçleyenler haklı ama.
Ama bir konu vardı, ismi lazım değil, orada da çok ayıp etmiştik. Olur öyle arada. Çok da şeapmamak lazım.

sen ne ara evlendin? sürekli görüyorum ama soramadım hiç. sorunlu bir süreçti yanlış hatırlamıyorsam?

Altın fiyatından haberiniz var mı?

Bence de çirkin evlenirken takı istemek. Benim ailemde de vardı söz kesilirken erkek tarafından bilezik ve set isteme adeti.Ben babamla bunu özellikle konuşmustum, kesinlikle böyle birşey istemiyorum diye. Nitekim istenmedi.

Bu zamanda ev eşyası, düğün, altın altın bunları yapıp nasıl evlenebilir insanlar. Biraz makul olmak lazım. Birde alınmadi diye kendini değersiz gören kızlarımız var onlarda evlere şenlik.

Son düzenleme:
Haberim var artık millet evliliğe çekingen bakıyor malesef ekonomik sıkıntılardan dolayı. Seviyorsan zaten bu altınmış setmiş olmasa da olur aynı yastığa baş koyabilecek bir evi olması bunlardan daha önemli ve değerli diye düşünüyorum

Abim de evlenecek yakın zamanda, ev eşyaları, düğün masrafı vs.derken harcadığı ve daha harcayagı para az buz bir para değil. Biraz da iyi birşeyler alalım diye düşünüyorsanız hele ki.

Abim nişanlısına sette aldı hediye olarak ama kendisinin böyle bir talebi yoktu. Bunu şart koşmak gerçekten gerçekten çirkin. İçten gelir alınırsa ne ala.

Evet, karşı taraf gönlünden kopup alırsa alır, yoksa istemek bana çok komik geliyor.

Adı üstünde, hediye, hediye istenir mi? Sizce asil bir davranış mı "bana pırlanta, altın alın" demek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…