- 27 Aralık 2011
- 63.354
- 61.080
- 898
- Konu Sahibi penceremden
-
Yok o kadar anormal davranışları yok.85 yaşında.. laflar ağır evet ama ne denir ki.. o yaşta çok dinç kişiler de tanıyorum ama babaannem o yaşta 50 yıl önce ölmüs annesine çay demliyordu oturmaya gelecek diye.. torunundan bahsettiginden bile emin olamayız belli ki kötü durumda zihin olarak.. hiç duyma..
Hımmm demekki 45 yaşında doğurmuş.üzülmeyin gecmis gitmis insallah ailzheimer degildir de iyice ilerlemez.Herkes kötü oldu.İyiki büyük oğlumun sınavı vardıda erken gitmişti masada o yoktu.Kardeşine oda çok düşkün.Ne hissederdi düşünmek bile istemiyorum.
Eşim 41 yaşında.
bellıkı ananem gibi densiz, bencil ve az bunamıs .
boşver gitsinevladın fazla yaşamaz niye dedı durduk yere? bunak da olsa bi konu gecmıs heralde aralarında?
annen anlamıs kafanın gidip geldiğini ondan susmuşAnnemin söylediğine göre bize yük olmasın erkenden ölsün çocukta bizde kurtulalım diyeymiş.
annen anlamıs kafanın gidip geldiğini ondan susmuş
boşuna sinirini bozma. gerci böylelerı işine geldiği gibi kişisine göre de hareket eder
aklı o anda gelır bazılarına geldıgı zaman.
kısacası boş ver ! o dedi diye öyle mı olacak.
bu tarz karakterlerı iyi bilirimSanki tanıyormuş gibi konuştun gerçektende işine geldiği gibi davranıyor.Densiz ve bencil olduğuda doğru.Bazı konularda çok uyanık.
Kadın birde 85 yaşında bir ayağı çukurda Kimin erkenden gidip gitmeyeceğini Allah bilir..İnsan laf söylemeden önce bi kendine bakar.Mantık süzgecinden geçirmeden ilk ağzına geleni söylüyor.
Bigün sende 85 yaşında bir kaynana olcaksın...umarım gelininde senin için böyle demez.kadın 85 yaşında farkındamısın.kafası gitgel yapıodur.zaten sende yaşamıyomuş neden dertlendin.
Zaten empati yaptımda cevapladım, evet var evladım , Akli gidio gelen 85 yaşındaki bir insanın söylediğini kafama dolamam.yaşlılığına veririm....Sizin evladınız varmı.Birisi yüzünüze bakarak çocuğunuz ölsün derse ne hissedersiniz.Biraz empati yapabilirsiniz.
85 yaşlarında kayınvalidem var.Şimdiye kadar iyiydik.Normalde eltimde kalıyor onların başka işi olduğu için eşim bize getirdi.Kadın iki gün kalıp gidecekti.
Kadını aşağıya inip kapıda karşıladım her türlü özeni gösterdim.Yemekler olsun başka konular olsun.Sıkılmasınlar diye annemide çağırmıştım.Annem ne zamandır gelemiyordu.Kayınvalide gelir gelmez oğluma taktı.Önceki gelişlerinde de aynı şeyi soruyordu.İkide bir bu çocuk böyle değildi niye emeklemiyor vay niye kusuyor sürekli soruyor.Babamda bende usulünce anlatıyoruz ama kadının kafasına girmiyor.Aynı şeyi defalarca söylüyor.Çeneside hiç susmuyor.En sonunda annemle babam kafamız ağrımaya başladı dedi.
Ben çocukla ilgiliniyorum diye hayır olur evladım sevap olur diyor.Sevap olsada olmasa benim evladım elbet yapacağım dedim.Akşam oldu yemek yedik bulaşık yıkıyorum bu seferde boğazını sıkıp atamazsındane yapacaksın bakacaksın diyor.İçimden sabret diyorum.Her zaman abuk sabuk konuşan bir insan olduğunu herkes biliyor .Hala daha çocuğu konuşuyor.Güya torununu özleyen seven babaanne..Neyse yattık akşam, sabah olmuş 4 hala sesi geliyordu.Annemle mutfakta oturmuş konuşuyorlar.Kadın makineye bağlamış.Neyse ben biraz daha uyudum onlar hala oturuyorlardı uykumuz kaçtı dediler.Sabah kahvaltıyı hazırladım eşim falanda gelmişti.Kadın herkes güzel güzel konuşurken Oğlun inşallah çok yaşamaz dedi.
Herkes dondu kaldı sonra annem sus sus diyor kadına.Meğerse gecede öyle konuşmuş anneme annem sakın öyle söyleme çocukları üzme demiş.Ben cevap vermedim ama kötü oldum.Lokma ağzıma dizildi yiyemedim.Ağladığım anlaşılmasın diye başka şeylerle uğraştım başka odaya geçtim.Sonra dünden bir yere gezmeye gitmek için anlaşmıştık.Babamlar daha fazla üzülmesin diye zaten bende gittim.Dönüşte kadın anneme ağıza alınmayacak bir laf söyledi.Annem yine alttan aldı.Eşim annesinin konuşmalarına bozuldu.Neyse annemleri evlerine bıraktık.Kadınıda eve getirdik.Ama ona o kadar sinirlendim ki hiç konuşmadım giderken yolcuda etmedim.
Abartmıyorsunuz. Eşinizin ve kardeşlerinin mutlaka annelerini doktora götürmeleri gerekiyor. Bu zamana kadar nasıl götürmediler hayret ettim. Başka bir gelininin psikiyatri kliniğine yatmasına sebep olmuş. En azından o zaman annelerini doktora götürselerdi, siz bugün üzülmeyecektiniz. Çocuklarının hatası.
Evladiniz engelli olduğu için mi bunu dedi sanki bir yerde yazinizi okudum yanlış hatirliyorsam kusura bakmayin? Insanlar da kadini savunmus ama ben oracikta onu oldurebilirdim. Allah kimsenin başına vermesin boyle birini.
Cok hak verdim size, ben dayanamazdim siz laf bile soylememissiniz, sabriniza helal olsun.
Benim babaannemde 87 yaşında 10 di içinde aynı şeyi 50 kere soruyor yaşdan kaynaklanıyor85 yaşlarında kayınvalidem var.Şimdiye kadar iyiydik.Normalde eltimde kalıyor onların başka işi olduğu için eşim bize getirdi.Kadın iki gün kalıp gidecekti.
Kadını aşağıya inip kapıda karşıladım her türlü özeni gösterdim.Yemekler olsun başka konular olsun.Sıkılmasınlar diye annemide çağırmıştım.Annem ne zamandır gelemiyordu.Kayınvalide gelir gelmez oğluma taktı.Önceki gelişlerinde de aynı şeyi soruyordu.İkide bir bu çocuk böyle değildi niye emeklemiyor vay niye kusuyor sürekli soruyor.Babamda bende usulünce anlatıyoruz ama kadının kafasına girmiyor.Aynı şeyi defalarca söylüyor.Çeneside hiç susmuyor.En sonunda annemle babam kafamız ağrımaya başladı dedi.
Ben çocukla ilgiliniyorum diye hayır olur evladım sevap olur diyor.Sevap olsada olmasa benim evladım elbet yapacağım dedim.Akşam oldu yemek yedik bulaşık yıkıyorum bu seferde boğazını sıkıp atamazsındane yapacaksın bakacaksın diyor.İçimden sabret diyorum.Her zaman abuk sabuk konuşan bir insan olduğunu herkes biliyor .Hala daha çocuğu konuşuyor.Güya torununu özleyen seven babaanne..Neyse yattık akşam, sabah olmuş 4 hala sesi geliyordu.Annemle mutfakta oturmuş konuşuyorlar.Kadın makineye bağlamış.Neyse ben biraz daha uyudum onlar hala oturuyorlardı uykumuz kaçtı dediler.Sabah kahvaltıyı hazırladım eşim falanda gelmişti.Kadın herkes güzel güzel konuşurken Oğlun inşallah çok yaşamaz dedi.
Herkes dondu kaldı sonra annem sus sus diyor kadına.Meğerse gecede öyle konuşmuş anneme annem sakın öyle söyleme çocukları üzme demiş.Ben cevap vermedim ama kötü oldum.Lokma ağzıma dizildi yiyemedim.Ağladığım anlaşılmasın diye başka şeylerle uğraştım başka odaya geçtim.Sonra dünden bir yere gezmeye gitmek için anlaşmıştık.Babamlar daha fazla üzülmesin diye zaten bende gittim.Dönüşte kadın anneme ağıza alınmayacak bir laf söyledi.Annem yine alttan aldı.Eşim annesinin konuşmalarına bozuldu.Neyse annemleri evlerine bıraktık.Kadınıda eve getirdik.Ama ona o kadar sinirlendim ki hiç konuşmadım giderken yolcuda etmedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?