- 16 Şubat 2012
- 6.594
- 11.147
- 448
- Konu Sahibi penceremden
-
Size dediklerinden sonra bari doktora götürsünler. İlaç tedavisiyle daha iyi bir hale gelebilir. Siz evlenmeden önce de rahatsızdı belki. Şimdi yaşla artmış da olabilir. Çocukları ihmal etmeyip doktora götürmeliler.
Eltiniz insan değil di zaten iki gün dayanamamışsınız ama sürekli eltinizde kalıyor siz bana dokunmayan bin yıl yaşasın diyen bir gelinsiniz bence.. Tebrikler85 yaşlarında kayınvalidem var.Şimdiye kadar iyiydik.Normalde eltimde kalıyor onların başka işi olduğu için eşim bize getirdi.Kadın iki gün kalıp gidecekti.
Kadını aşağıya inip kapıda karşıladım her türlü özeni gösterdim.Yemekler olsun başka konular olsun.Sıkılmasınlar diye annemide çağırmıştım.Annem ne zamandır gelemiyordu.Kayınvalide gelir gelmez oğluma taktı.Önceki gelişlerinde de aynı şeyi soruyordu.İkide bir bu çocuk böyle değildi niye emeklemiyor vay niye kusuyor sürekli soruyor.Babamda bende usulünce anlatıyoruz ama kadının kafasına girmiyor.Aynı şeyi defalarca söylüyor.Çeneside hiç susmuyor.En sonunda annemle babam kafamız ağrımaya başladı dedi.
Ben çocukla ilgiliniyorum diye hayır olur evladım sevap olur diyor.Sevap olsada olmasa benim evladım elbet yapacağım dedim.Akşam oldu yemek yedik bulaşık yıkıyorum bu seferde boğazını sıkıp atamazsındane yapacaksın bakacaksın diyor.İçimden sabret diyorum.Her zaman abuk sabuk konuşan bir insan olduğunu herkes biliyor .Hala daha çocuğu konuşuyor.Güya torununu özleyen seven babaanne..Neyse yattık akşam, sabah olmuş 4 hala sesi geliyordu.Annemle mutfakta oturmuş konuşuyorlar.Kadın makineye bağlamış.Neyse ben biraz daha uyudum onlar hala oturuyorlardı uykumuz kaçtı dediler.Sabah kahvaltıyı hazırladım eşim falanda gelmişti.Kadın herkes güzel güzel konuşurken Oğlun inşallah çok yaşamaz dedi.
Herkes dondu kaldı sonra annem sus sus diyor kadına.Meğerse gecede öyle konuşmuş anneme annem sakın öyle söyleme çocukları üzme demiş.Ben cevap vermedim ama kötü oldum.Lokma ağzıma dizildi yiyemedim.Ağladığım anlaşılmasın diye başka şeylerle uğraştım başka odaya geçtim.Sonra dünden bir yere gezmeye gitmek için anlaşmıştık.Babamlar daha fazla üzülmesin diye zaten bende gittim.Dönüşte kadın anneme ağıza alınmayacak bir laf söyledi.Annem yine alttan aldı.Eşim annesinin konuşmalarına bozuldu.Neyse annemleri evlerine bıraktık.Kadınıda eve getirdik.Ama ona o kadar sinirlendim ki hiç konuşmadım giderken yolcuda etmedim.
Eltiniz insan değil di zaten iki gün dayanamamışsınız ama sürekli eltinizde kalıyor siz bana dokunmayan bin yıl yaşasın diyen bir gelinsiniz bence.. Tebrikler
Bir zaman eşinizde Kayinvalidenizin degerlisiydi bende sevmem kv deyi ama birazcık sakin düşünsen canım Rabbim evladına şifa versin canımpenceremdenKayinvalidem38 .!.:Benim derdim bana yetiyor fazlasına tahammülüm yok.Normal bir şekilde konuşsa yine bu kadar kızmazdım.Cevap vermedim zaten.Bahsettiği kişi bir canlı hatta evladı .Neyi boğazlıyorsun.Aklıma geldikçe sinir oluyorum.İçinde bi canilik yatıyormuş demekki..Hiçkimse benim evlatlarımdan daha kıymetli değil.
Bir zaman eşinizde Kayinvalidenizin degerlisiydi bende sevmem kv deyi ama birazcık sakin düşünsen canım Rabbim evladına şifa versin canım
Bir zaman eşinizde Kayinvalidenizin degerlisiydi bende sevmem kv deyi ama birazcık sakin düşünsen canım Rabbim evladına şifa versin canım
85 yaşlarında kayınvalidem var.Şimdiye kadar iyiydik.Normalde eltimde kalıyor onların başka işi olduğu için eşim bize getirdi.Kadın iki gün kalıp gidecekti.
Kadını aşağıya inip kapıda karşıladım her türlü özeni gösterdim.Yemekler olsun başka konular olsun.Sıkılmasınlar diye annemide çağırmıştım.Annem ne zamandır gelemiyordu.Kayınvalide gelir gelmez oğluma taktı.Önceki gelişlerinde de aynı şeyi soruyordu.İkide bir bu çocuk böyle değildi niye emeklemiyor vay niye kusuyor sürekli soruyor.Babamda bende usulünce anlatıyoruz ama kadının kafasına girmiyor.Aynı şeyi defalarca söylüyor.Çeneside hiç susmuyor.En sonunda annemle babam kafamız ağrımaya başladı dedi.
Ben çocukla ilgiliniyorum diye hayır olur evladım sevap olur diyor.Sevap olsada olmasa benim evladım elbet yapacağım dedim.Akşam oldu yemek yedik bulaşık yıkıyorum bu seferde boğazını sıkıp atamazsındane yapacaksın bakacaksın diyor.İçimden sabret diyorum.Her zaman abuk sabuk konuşan bir insan olduğunu herkes biliyor .Hala daha çocuğu konuşuyor.Güya torununu özleyen seven babaanne..Neyse yattık akşam, sabah olmuş 4 hala sesi geliyordu.Annemle mutfakta oturmuş konuşuyorlar.Kadın makineye bağlamış.Neyse ben biraz daha uyudum onlar hala oturuyorlardı uykumuz kaçtı dediler.Sabah kahvaltıyı hazırladım eşim falanda gelmişti.Kadın herkes güzel güzel konuşurken Oğlun inşallah çok yaşamaz dedi.
Herkes dondu kaldı sonra annem sus sus diyor kadına.Meğerse gecede öyle konuşmuş anneme annem sakın öyle söyleme çocukları üzme demiş.Ben cevap vermedim ama kötü oldum.Lokma ağzıma dizildi yiyemedim.Ağladığım anlaşılmasın diye başka şeylerle uğraştım başka odaya geçtim.Sonra dünden bir yere gezmeye gitmek için anlaşmıştık.Babamlar daha fazla üzülmesin diye zaten bende gittim.Dönüşte kadın anneme ağıza alınmayacak bir laf söyledi.Annem yine alttan aldı.Eşim annesinin konuşmalarına bozuldu.Neyse annemleri evlerine bıraktık.Kadınıda eve getirdik.Ama ona o kadar sinirlendim ki hiç konuşmadım giderken yolcuda etmedim.
Bunamış.
Huzur evi düşünmüyor mu evlatları?
Eltin nasıl çekiyor bu durumu.
Çok zor Allah sabır versin.
İnsan beyniyle yaşar.
Beyin az çalışınca demek ki.
Allahım korusun.
Sen sanslısın iki günde psikolojin bozulmuş eltin napsin ona haksizlik oluyor kabul etmemesi herkesin eşit bakması lazimBir yıldır memlekette büyük eltimin yanındaydı.Kadın en son kayınvalideden dolayı sinir krizi geçirmiş psikiyatri servisine yatırmışlardı.Araları ezelden beri iyi değildi zaten.Eşide annesini buraya getirdi.
Benim buraya geldiğinde vakit geçiremiyor.Torunuyla da fazla ilgilenmiyor tek istediği yanında biri dursun akşama kadar onunla konuşsun hizmetini yapsın.Üst katta olduğumuz için inip çıkamıyor sokağa inip herkesle sohbet etmek istiyor.Ben zaten çalışıyorum ilgilenmem gereken bir çocuğum var.Üniversiteye hazırlanan bir oğlum var. Oda eksik kalsın.Zaten zarardan başka bir şey değil.Psikolojim yerle bir oldu.
Sen sanslısın iki günde psikolojin bozulmuş eltin napsin ona haksizlik oluyor kabul etmemesi herkesin eşit bakması lazim
Bu saatten sonra umrumda değil .Şu an durduğu yerde memnun gözüküyor .Bu yaslardaki insanlar da genelde olan seyler bunlar. Benim babaannemde ayni boyle soyler bir seyler iyi ya da kotu sonra inkar eder, dedikodu yapar.
Tek bir kisinin basina kalmamasi gerekir herkes sirasi gelince bakmali bahane kabul etmez bu tarz seyler cunku karsi tarafta insan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?