- 30 Ağustos 2016
- 1.191
- 1.665
- 63
- 36
- Konu Sahibi penceremden
-
kv ne delidir ne yapsa yeridir gözüyle bakmak lazım artık.
ancak tabikis enin en hassas olduğun evladın hususunda söylediklerini sineye çekmek te kolay değil.
ee eşin uyarmadı mı annesini peki?
ya arada görüşüyormuşsunuz zaten boşver üzerinde durma.
dedim ya dengin biri söylese tamam üzül ama kadın bunamış iyice ne dersen de
Sanırım doğru okumadan bu yorumu yaptınız bu kadının engelli bakıma muhtaç bir evladı var hangisine baksın
Bakıcı olayı bencede mantıklı
kv ne delidir ne yapsa yeridir gözüyle bakmak lazım artık.
ancak tabikis enin en hassas olduğun evladın hususunda söylediklerini sineye çekmek te kolay değil.
ee eşin uyarmadı mı annesini peki?
ya arada görüşüyormuşsunuz zaten boşver üzerinde durma.
dedim ya dengin biri söylese tamam üzül ama kadın bunamış iyice ne dersen de
Canım anne degilim ama ben sizin gibi annelere mucize anne diyorum yavrusuna hayat veren gozunden sakınan yatsada belki hiç bir zaman normal bir çocuk olamasada rabbimin verdigini bilip ona kol kanat gerdiginiz icin benim gözumde sizin gibi anneler mucizedir. sizi tebrik ediyor sımsıcak kucaklıyorum.
Konunuza gelince abartmamışsınız evet yaşlı bunamış ama siz zaten psikoloji olarak bir mesguliyete sahip bir annesiniz alınmanız kendinizi kotu hissetmeniz çoook normal allahım yar ve yardımcınız olsun sizinde eltinizinde kendinizi üzmeyin siz üzülmeyi hakketmeyecek kıymetlı mucize bir annesiniz. Hep mucize kalıp güçlü olmanız dileğiyle.
85 yasinda ya 85 o yastakilerin gucu bir seye yetmiyor muhtemelen birinin yardimina muhtac oluyorlar kendi kendine gucleri yetmiyor kimi zaman cislerini bile yetistiremiyorlar olum korkusu var yediklerinden tat alamiyorlar her dakika yanlarinda biri olsun istiyorlar sacmada olsa konusmak hepsinin ortak noktasi bildiginiz cocuk oluyorlar basliginiza istinaden evet 2 gun icin fazla abartmissiniz eltinizede masallah Allah onun incitmeyisine onu evlatlarini hic incitmesin insallah
Sizin yorumlarinizdan ziyade bazi yorumlara denk geldim icim acidi kimin ne garantisi var herkes yaslanacak Sizin ondan daha iyi olacaginiz garantilendimi
Belki Allah omur verecek ama yatalak olacaksiniz belki su icmeyi unutan bunama evresinde yasli olacaksiniz hep boyle el ayak tutar kalmayack kimse biraz merhamet edinki merhamet edilesiniz yahu
Rica ederim o kadar içten yazdım ki sizi tanımasamda hissediyorum bence kim ne derse desin hep aynaya geçin ben mucize bi anneyim bu benim en kıymetlı tacım diyin ve gurulandırın kendinizi çünkü çok güçlüsünüz gücünüzün farkında olun bu sizi rahatlatacaktır diye düsünüyorum.çok teşekkür ederim öyle iyi geldiniz ki
yaşlı falan anlamam, engelli bir bebeğe, çok yaşamasın size yük olmasın demek yaşlılıktan değil kötü niyettendir. ne demek boğup atamazsın, ne demek ölsün! ciddiyim iyi dayanmışsınız ben onu boğar atardım herhalde.
her konuya aklı yetiyor da torununa gelince mi aklı gidik, hiç yaşlı görmedik sanki, anneannem 90 yaşındaydı, halusinasyonlar görürdü, saçmalardı, ama öyle havadaydı ki dedikleri, aklı gidip geliyor derdik, ama babannem aynı bu kv gibi, kafasında kurar tasarlar öyle atardı lafı ortaya, sonra da kızınca ben yaşlıyım, siz de benim yaşıma geleceksiniz diye ağlardı. aradaki farkı anlamamak mümkün değil...
Beni çok iyi anlamışsınız hazmedemiyorum söylediklerini korkunç geliyor.Bütün aile ağlamasın sevinsin diye ne yapacağımızı şaşırıyoruz onunla mutlu oluyoruz evimizin neşesi.O kadın gelmiş neler söylüyor.
Bakin seker hastasi oldugunu yazmissiniz cok anlik degisimleri olur kendileri bile farkinda olmazlar inanin dakikalik abimin kv beni gordugunde elimi opmeye kalkmisti ne oldugunu anlamadan icerden birini cagirana kadar normale dondu inkar etti yapmadim ole bise dedi seker dusus ani yasardi cinnet gibi bagirirdi erkekten duyulmayacak kufurler beddualar sonra duzelirdi en son cok kritik evrede surekli bagirdi susmadan kufur etti beddua etti hic abimin cocuguna p.. derdi bir yardimci kalmadi ikinci gun gittiler hastaneler kabul etmedi o yasa psikoyatrik bir tedavide uygulanmiyor beden kaldiraacak durumda olmuyor hafif bazli bitkisel sakinlestirici disinda yas ileri diye haftada 5 gun medline ile anlasma yapilmisti hastaneye gider donerdik sonra rahmetli oldu.
Yediklerinden gayet güzel tat alıyor,üstünü başını giyiyor ,ilacını içiyor,çişinede gidiyor .Gezmeden de geri kalmıyor yemeden içmedende .Müsait oldukça götürüyoruz her yere. Acınacak zavallı bir durumda değil.Elbise alırsın beğenmez v.s.Keyfinede son derece düşkün.Hatta bazen fazla bencil.
Ona kış diyende yok herkes ne yapacağını şaşırıyor ama o nankör ve söylediklerinden haberi yok.Mantık diye birşey yok çünkü.
cok iyi anliyorum cunku benzeri basimizda var, gençken de kotu niyetli bu insanlar ama tek fark yaslaninca bu kotulugu dile getiriyor, iclerinde tutamiyor olmalari. daha fazla anlatip sizi de daha fazla uzmek istemem ama gercekten babaannemde birebir aynisini gordugum icin soyluyorum, buyuk falan dinlemeyin uzak durun bu kadindan.
Yani napacakmışsınız, tövbe tövbe. Bu insanlar zorla günaha sokarlar insanı.Aklınca sende yıpranma çocukta yıpranmasın demek istemiş yüzüne gözüne bulaştırdı.
anlasılan kayınvalıdelın problemlı cok fazla evıne davet etme gıt gor saygıdandır 1-2 saat ama cok ıclı dıslı olmayın derım ben85 yaşlarında kayınvalidem var.Şimdiye kadar iyiydik.Normalde eltimde kalıyor onların başka işi olduğu için eşim bize getirdi.Kadın iki gün kalıp gidecekti.
Kadını aşağıya inip kapıda karşıladım her türlü özeni gösterdim.Yemekler olsun başka konular olsun.Sıkılmasınlar diye annemide çağırmıştım.Annem ne zamandır gelemiyordu.Kayınvalide gelir gelmez oğluma taktı.Önceki gelişlerinde de aynı şeyi soruyordu.İkide bir bu çocuk böyle değildi niye emeklemiyor vay niye kusuyor sürekli soruyor.Babamda bende usulünce anlatıyoruz ama kadının kafasına girmiyor.Aynı şeyi defalarca söylüyor.Çeneside hiç susmuyor.En sonunda annemle babam kafamız ağrımaya başladı dedi.
Ben çocukla ilgiliniyorum diye hayır olur evladım sevap olur diyor.Sevap olsada olmasa benim evladım elbet yapacağım dedim.Akşam oldu yemek yedik bulaşık yıkıyorum bu seferde boğazını sıkıp atamazsındane yapacaksın bakacaksın diyor.İçimden sabret diyorum.Her zaman abuk sabuk konuşan bir insan olduğunu herkes biliyor .Hala daha çocuğu konuşuyor.Güya torununu özleyen seven babaanne..Neyse yattık akşam, sabah olmuş 4 hala sesi geliyordu.Annemle mutfakta oturmuş konuşuyorlar.Kadın makineye bağlamış.Neyse ben biraz daha uyudum onlar hala oturuyorlardı uykumuz kaçtı dediler.Sabah kahvaltıyı hazırladım eşim falanda gelmişti.Kadın herkes güzel güzel konuşurken Oğlun inşallah çok yaşamaz dedi.
Herkes dondu kaldı sonra annem sus sus diyor kadına.Meğerse gecede öyle konuşmuş anneme annem sakın öyle söyleme çocukları üzme demiş.Ben cevap vermedim ama kötü oldum.Lokma ağzıma dizildi yiyemedim.Ağladığım anlaşılmasın diye başka şeylerle uğraştım başka odaya geçtim.Sonra dünden bir yere gezmeye gitmek için anlaşmıştık.Babamlar daha fazla üzülmesin diye zaten bende gittim.Dönüşte kadın anneme ağıza alınmayacak bir laf söyledi.Annem yine alttan aldı.Eşim annesinin konuşmalarına bozuldu.Neyse annemleri evlerine bıraktık.Kadınıda eve getirdik.Ama ona o kadar sinirlendim ki hiç konuşmadım giderken yolcuda etmedim.
Çocuğunuz hasta mı? Neden size yük olacağını düşünüyor ki?Annemin söylediğine göre bize yük olmasın erkenden ölsün çocukta bizde kurtulalım diyeymiş.Kadına bir şey diyen yok ahlayan vahlayan yok mutlu bir çocuk kendi kendine sorun etti taktı kafaya ısıtıp ısıtıp aynı şeyleri söylüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?