abartmıyorum değil mi

Canım anne degilim ama ben sizin gibi annelere mucize anne diyorum yavrusuna hayat veren gozunden sakınan yatsada belki hiç bir zaman normal bir çocuk olamasada rabbimin verdigini bilip ona kol kanat gerdiginiz icin benim gözumde sizin gibi anneler mucizedir. sizi tebrik ediyor sımsıcak kucaklıyorum.
Konunuza gelince abartmamışsınız evet yaşlı bunamış ama siz zaten psikoloji olarak bir mesguliyete sahip bir annesiniz alınmanız kendinizi kotu hissetmeniz çoook normal allahım yar ve yardımcınız olsun sizinde eltinizinde kendinizi üzmeyin siz üzülmeyi hakketmeyecek kıymetlı mucize bir annesiniz. Hep mucize kalıp güçlü olmanız dileğiyle.

abartmak mi ben o kadini yaka paca evden disari atmistim net. kocam da isterse anasiyla gitsin. terbiyesiz suursuz hayirsiz. Allah yardimciniz olsun...

Eşim bu konuyla ilgili uyardı tabi.Oda beklemiyordu.Şaşırdı mahçup oldu.

Her zaman uyarıyorlar.Abileri hatta ölmeden önce kocasıda hep uyarıyorlardı ama dinleyen kim.Huy olmuş.Toplum önünde bizi rezil edecek diye kocası götürmek istemiyordu hiçbir yere.Öyle patavatsız.

Vallahi ne söylesem boş konuşupta çenemide yormak istemiyorum.En güzeli hasta gözüyle bakacağım.Olmadı kendimi dışarı gezmeye atacağım.

Sanırım doğru okumadan bu yorumu yaptınız bu kadının engelli bakıma muhtaç bir evladı var hangisine baksın
Bakıcı olayı bencede mantıklı

Yok elbette baksın demiyorum ki uzaktan bu kadar kolay konuşmam. Eğer dili durmayan bir insansa zaten bakımı her şekilde zor olur.
Ancak psikiyatri servisine yatirilacak kadar fenalasan bir kadının yaşam hakkı yok mu ?
O zaman kimse ses çıkarmadı mi ? Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığına dayanamıyorum.

Bakıcı tutulabilirdi o kadına. Iki gun bile dayanamayan konu sahibi bu konuda destek verebilirdi hemcinsine.

85 yasinda ya 85 o yastakilerin gucu bir seye yetmiyor muhtemelen birinin yardimina muhtac oluyorlar kendi kendine gucleri yetmiyor kimi zaman cislerini bile yetistiremiyorlar olum korkusu var yediklerinden tat alamiyorlar her dakika yanlarinda biri olsun istiyorlar sacmada olsa konusmak hepsinin ortak noktasi bildiginiz cocuk oluyorlar basliginiza istinaden evet 2 gun icin fazla abartmissiniz eltinizede masallah Allah onun incitmeyisine onu evlatlarini hic incitmesin insallah
Sizin yorumlarinizdan ziyade bazi yorumlara denk geldim icim acidi kimin ne garantisi var herkes yaslanacak Sizin ondan daha iyi olacaginiz garantilendimi
Belki Allah omur verecek ama yatalak olacaksiniz belki su icmeyi unutan bunama evresinde yasli olacaksiniz hep boyle el ayak tutar kalmayack kimse biraz merhamet edinki merhamet edilesiniz yahu

yaşlı falan anlamam, engelli bir bebeğe, çok yaşamasın size yük olmasın demek yaşlılıktan değil kötü niyettendir. ne demek boğup atamazsın, ne demek ölsün! ciddiyim iyi dayanmışsınız ben onu boğar atardım herhalde.
her konuya aklı yetiyor da torununa gelince mi aklı gidik, hiç yaşlı görmedik sanki, anneannem 90 yaşındaydı, halusinasyonlar görürdü, saçmalardı, ama öyle havadaydı ki dedikleri, aklı gidip geliyor derdik, ama babannem aynı bu kv gibi, kafasında kurar tasarlar öyle atardı lafı ortaya, sonra da kızınca ben yaşlıyım, siz de benim yaşıma geleceksiniz diye ağlardı. aradaki farkı anlamamak mümkün değil...

Aynı evde olsak delirirdim herhalde.Allahın günü oğluma laf söyleyecek bende susacağım.İki gün nasılsa gidecek diye cevap vermedim.Ama kalsaydı sonumuz iyi olmazdı.

çok teşekkür ederim öyle iyi geldiniz ki

oğlun inşallah yaşamaz diyen bi insanın kaç yaşında olduğunu gözüm görmez benim yaşlıya her zman saygım var ama abartmasınlar ya

.

Yediklerinden gayet güzel tat alıyor,üstünü başını giyiyor ,ilacını içiyor,çişinede gidiyor .Gezmeden de geri kalmıyor yemeden içmedende .Müsait oldukça götürüyoruz her yere. Acınacak zavallı bir durumda değil.Elbise alırsın beğenmez v.s.Keyfinede son derece düşkün.Hatta bazen fazla bencil.

Ona kış diyende yok herkes ne yapacağını şaşırıyor ama o nankör ve söylediklerinden haberi yok.Mantık diye birşey yok çünkü.

çok teşekkür ederim öyle iyi geldiniz ki
Rica ederim o kadar içten yazdım ki sizi tanımasamda hissediyorum bence kim ne derse desin hep aynaya geçin ben mucize bi anneyim bu benim en kıymetlı tacım diyin ve gurulandırın kendinizi çünkü çok güçlüsünüz gücünüzün farkında olun bu sizi rahatlatacaktır diye düsünüyorum.

Beni çok iyi anlamışsınız hazmedemiyorum söylediklerini korkunç geliyor.Bütün aile ağlamasın sevinsin diye ne yapacağımızı şaşırıyoruz onunla mutlu oluyoruz evimizin neşesi.O kadın gelmiş neler söylüyor.

Son düzenleme:

cok iyi anliyorum cunku benzeri basimizda var, gençken de kotu niyetli bu insanlar ama tek fark yaslaninca bu kotulugu dile getiriyor, iclerinde tutamiyor olmalari. daha fazla anlatip sizi de daha fazla uzmek istemem ama gercekten babaannemde birebir aynisini gordugum icin soyluyorum, buyuk falan dinlemeyin uzak durun bu kadindan.

Bakin seker hastasi oldugunu yazmissiniz cok anlik degisimleri olur kendileri bile farkinda olmazlar inanin dakikalik abimin kv beni gordugunde elimi opmeye kalkmisti ne oldugunu anlamadan icerden birini cagirana kadar normale dondu inkar etti yapmadim ole bise dedi seker dusus ani yasardi cinnet gibi bagirirdi erkekten duyulmayacak kufurler beddualar sonra duzelirdi en son cok kritik evrede surekli bagirdi susmadan kufur etti beddua etti hic abimin cocuguna p.. derdi bir yardimci kalmadi ikinci gun gittiler hastaneler kabul etmedi o yasa psikoyatrik bir tedavide uygulanmiyor beden kaldiraacak durumda olmuyor hafif bazli bitkisel sakinlestirici disinda yas ileri diye haftada 5 gun medline ile anlasma yapilmisti hastaneye gider donerdik sonra rahmetli oldu
Sekeri olanlar diger yaslilardan daha farkli zaten kimse size birakmiyormus sizinde ozel bir durumunuz varmis birakmazlar muhtemelen bu kadar kurup
Kurup sinir olmayin yasli o eski kafa kimbilir ne geldi aklina nasil dusundu he deyin gecin
Yapilan diger acimasiz yorumlarada disuncem aynen gecerli valla

Ben bide buradaki kayınvalideleri okuyup benim kayınvalidem iyi diyordum.Hani herkesin eksiği oluyor dört dörtlük kimse yok.Onlara rağmen hoş tutmaya çalışıyordum.

O kadar yaşlı insan gördük oturacağı yeride bilir konuşacağı lafıda bilir bunun gibisini görmedim.

Normalde soyle yazmis olsaydin, kv 85 yasinda huysuz bende kaliyor ve eltimde 2 gun falan kaliyor. ozaman derdik ki, aa olurmu o da bu da cocugu eşit baklamalilar.
Bence sen yat kalk sukret eltinde kaliyor cocugunlukla her nekadar eltine haksizlik olsada...
Helede boyle bir kv
Bence kadinin konustuklarini laflarini ciddiye alarak, EVET, abartmissin. Çünkü 85 yaşında ve belliki bunamis. yada bunama yolunda.
He, tamam deyip gecmeniz gereken bir yaşta. mantik aramanizda saçma olurdu. ALLAH eltinize sabir versin.

Bu ilk yazdigin mesaja istinaden yorumum. ayrintilari var ise, size karşı bunamis eltinize karsi saglikli gorunum varsa yorumum farkli olurdu elbet...

anlasılan kayınvalıdelın problemlı cok fazla evıne davet etme gıt gor saygıdandır 1-2 saat ama cok ıclı dıslı olmayın derım ben

Çocuğunuz hasta mı? Neden size yük olacağını düşünüyor ki?

Bir anne olarak empati yaptım ve evet kadın 85 yaşında bunamış olabilir vs. Ama kimse de kusura bakmasın kaç yaşında olursa olsun benim çocuğuma inşallah çok yaşamaz diyemez. Zaten çocuğunuz engelli olduğu için bu kelimeleri kullanmıştır. Öyle konuştuklarını bilmiyor gibi de gelmedi bana, diğer oğlunuz için bu lafları söylemiyor ama engelli olan için söylüyor gayette bilinçli söylenmiş sözler gibi geldi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…