Abim ağzını şapırtadıyor onu kırmadan nasıl söyleyebilirim.

Benimde abim şapırtadırdı ama öyle böyle değil duymayan anlayamaz heralde
Bir gün amcam fena azarladı ama dayanılcak gibi değildi çünkü
O gün bugündür hiç yapmaz
Bu seferde ağzını iyice yumarak yiyo ses çıkmasın diye
Ortası yok

ağız şapırdatmada kötü ama benim çok yakınlarım (yakınlık derecelerini vermek istemiyorum) malesef burun karıştırıyorlar... hiç tahammül edemiyorum, yaptıkları ayıp, bazen dayanamadığım durumlarda uyardımda ama yok hiç bir şeklide vazgeçmiyorlar, üstelik sadece benim yanımdada değil ayy neyse ya daha fazlabahsetmek istemiyorum ...

arkadaşım aslında sen çözümü bulmuşsun, en güzeli sofrada birlikte olmamak, eğer mecbur kalırsanda uzakta otur ve tv nin sesini aç yapacak başka bir şey yok...

çekinmeden güzellikle söylesen yine de alınır mı
zor bir durum haklısın insan aynı sofraya oturmak istemez

ay benımde küçük yeğenim böyle şap şap masaya oturuyoruz

artık açık açık dedik kızım bu yemek böyle yenmez diye 1 dedik 2 dedik 3 dedik en sonunda kesti ama sonra bi baktık annesi meğer o da öyle yiyor...

ondan görmüş.Allahtan ağaç yaşken eğilirde biz başardık ama kocaman adama da ne bileyim bence açık açık deyin çünkü biz söylediğimizde hiç farkında değildi öyle yaptığının.

hem siz ona bir iyilik yapmış olacaksınız başka yerdede yapacak bunu ve rezil olacak siz onu uyararak rezil olmasına mani olacaksınız

bi nevi kardeşlik borcu bunu söylemelisiniz

kısa ve öz abi ağzını şapırdatma

Yıllar önce dayım halamın kızından hoşlanıyordu hatta zamanla aşık olmuştu. Bir gün dayım bizdeyken hala kızı da geldi ve beraber yemek yiyelim dedik. Halamın kızı aman yaa böyle birşey olamaz. Düşünün bir genç kız! Ağzını nasıl şapırdatıyor anlatamam. Dayımsa o konulara takık. Yanında çekirdek yiyemezsin o derece. Artık aşık adam gitmiş yerine kızı boğmamak için zor tutan sinirli adam vardı. Bir aşk hikayesi de böyle bitti.

bu konu tam benlik bende evde meyve saati oldumu kaçarım başka odaya o elmanın sesi öldürüyor beni birde salatalık birde bazı komşularımız ve akrabalarımız var onlar gelince meyve saatleri ve çay saatleri zehir oluyor bana füüüüüüüüüüüp diye çay içmeleri yokmu beynimi tırmalayan ölüyorum resmen kimseyi kırmakta istemiyorum söyleyemiyorum kendi kendimi yiyorum bunları duymamam aldırmam imkansızzzzzzzzzz

Üzüm de fena.

Ben de öyleyim... Kendimi kaybediyorum bu seslerde.. Neden oluyor ya, bi açıklaması var mıdır acaba?
Aldırmamak istiyorum... Ama beceremiyorum..
Beyin kimyası ile alakalı bi durum mu acaba...

Bir ara bende bi tahta eksik heralde diyordum..
Şu duruma bi çözüm bulan varsa yazsın Allah'ını severse...
Hatta üye olmayıp, misafir olarak okuyup da çözüm bilen biri varsa, üye olsun.. Dua ederim :)

Bununla ilgili çalışan bilim adamları varsa denek bile olurum... O derece müzdaribim :26:

vurdum duymaz olmak lazım cnm sanırım biraz annem hiç rahatsız olmaz mesela ama babamla ben böle şeylere çıldırıyoruz:) bizim tahtamız normal bence ama bazı insanların görgü kurallarını öğrenmesi lazım bence toplumda ona göre davranmalılılar çayı füfletenler ağzını şaplatanlar çekirdek yiyenler çıtçıt:)

valla haklısın benimde tahammül edemediğim bişeydir bu..
hatta midem bulanır o derece takarım yemek bile yiyemem....
diğer abine söyle uyarsın...
ben 80 yaşındaki dedeme söylemiştim 15-16 yaşımdayken...(annemden çimdik yeme pahasına)

Benim eşim bazen kendini kaybeder, ilk insan gibi yemek yer.
O zaman derim "x yemeği ile ilk kez tanışmış insan" diye
Ama eşim başkalarının yanında insan gibi yer, benleyken kaptan mağara adamı gibi :26:

Yanımda elma yiyen, çit çit durduğu an ölecekmiş gibi ağzına çekirdek sokup transa girenler, o elmayı, ayvayı, ve erikleri yemezse hatta hunharca dişlerini kıra kıra yemezse ölecekmiş gibi hissedenler, çayı kahveyi hüüüüüüp diye çekip bir çekişte ağız yerine böbreklere kadar hüpletenler, çorbayı bile çak çak çiğneyenler, salatalığı kırt kırt 155 hamlede yiyenler, sakızı ağzından çıkardığında dünya duracakmış gibi o sakızla bütünleşmiş ve yamuk ağızla limitsiz çak çak çiğneyenler ve o sakızı ağzından göstermezse ölecek hastalığına yakalanmış gibi o sakızı gösterenler..ay yazarken cinnetim geldi.
Yok takmayın, yok başka şeyle meşgul olunlar yaşamayana hikaye.
Evin öte ucundan hatta apartman kapısından o "çit çit" ya da "hüüüp" ya da "kürt kürt" sesini duyabilir, hangi katta oturan x kişisinin ne yediğine kadar analiz yapabilirim.
Milletin gözleri kartal gözü olur benim olaya bak.

Yapı olarak da çok rahat, çok gamsız, hani dünya yansa umru olmayan biriyim ama niye bu konuda bu derece rahatsızım onu bilmiyorum :44:

Sakız üreten firmalara mail atmıştım ben bir ara :)
Ambalajın içine, dışına herhangi bir yerine sakız çiğneme adabıyla ilgili bilgiler yazsınlar diye...
Bir kaçından cevap bile gelmişti, değerlendirmeye alınacaktır diye

Bu sakız meselesi yüzünden bazen Singapur'a yerleşsem mi diye düşünüyorum.
Orada sakız çiğnemek yasakmış ya

işi şakaya vurabilirsin.
bekarken bende çok şikayetçiydim babamın şapırtılarından.
hep şakayla karışık takıldım,kırılmadıda aksine o da karşılık veriyordu şakalarıma: )
sende şaka yollu takıl

henüz küçük abim gelmedi.birkaç gündürde tvnin sesini fazla açmıyoruz oda şapırdatma sesini azaltıyor.tvnin sesini açınca şap şap ses artıyor.
direk söyle yada şaka yolu ile söyle diyenler olmuş,nasıl söylersem söyliyeyim abim alıngan yapıda söyledikten sonra kesin kırılır.
bizim böyle şakalaşmalarımız falanda yoktur,kendisini hep geri çeker.
diğer abimle daha rahat konuşabilirim.

geçen gün otobüste giderken bi baktım bi cak cak sakız sesi geliyor arkaya döndüm tam göremedim kırmızı montlu birisi çocuk falan düşündüm,hala devam ediyo artık tahammül edemeyip söyleyecektimki bi baktım 50 yaşlarında bi kadın cak cak sakızını çiğniyor.bu ne terbiyesizlik anlamadımki nerde hanımefendilik.

takıncada takıyorsun işin içinden çıkmak zor.

Ben de ilk zamanlarda babamın ağız şapırdatışlarına tahammül edemezdim, uyarmak zorunda kalırdım sürekli.
Hatta bazen kırarak konuşuyordum istemeden, sinirden. Söylediğim an düzeltirdi ama sonra yine unuturdu.
Artık sinirlenmiyorum. Alıştım, böyle kabullendim -ki gelmiş 50 küsür yaşına-.
Canı nasıl istiyorsa öyle yesin dedim. Saygısızlık olarak nitelendirenler de var bu durumu, hiçbir zaman öyle algılamadım.
Aynı şekilde bir başkası da şapırdata şapırdata yese karşımda şimdi, rahatsız olmam.
Aştım galiba bunları.

Son düzenleme:

Ne var ki babanız ağzını şabırdatarak yemek yiyorsa...Acaba siz küçükken babanız sizin nelerinize katlandı bunu düşünmek lazım...

offff çok fena illet olduğum yemek yerken yemeğe odaklanamadığım bi nokta...azıcık saygı yaaa şap şap ben senin yemek ağız sesini dinlemek zorundamıyım... kendi ailemde de eşimin ailesinde de var, valla duymamaya çalışıyorum ama bazen yemekten soğuyorum o derece...
sen söyleyince ters anlaşılabilir senin evinde kalıyor sonuçta... ama küçük abinin söylemesi mantıklı olur canım..

O kadar güzel anlatmissiniz ki hislerinizi, resmen okurken aglayasim geldi. Benim de etrafimda böyle yiyen cok kisi var. Basta da babam. Ben acik acik söylüyorum. Hatta bazen bu yüzden kavga ediyorum. Ama babam umursamiyor. Geriye de bisey demiyor. Icinden ne düsünüyor hic bilmiyorum. Özellikle de aksam eve gec gelip herkesten ayri yemek yerken. O zaman kulakliklarimi takip son ses müzik aciyorum ya da odama gidiyorum. Hele yemekten sonra kürdan kullanmaya basladi mi delirecek gibi oluyorum. Yemek yerken o kadar ses cikarmiyor. Bazen annem de uyarir ama nafile.

Bazen bi mazeret uydurup odama gidiyorum. Orada adeta kendi kendime krize giriyorum. Kasim kasim kasiliyorum. Etraftaki bütün esyalari kirip dökesim geliyor. Ama tabi bunlari icimden yapiyorum. Disimdan sadece agliyorum. Galiba bi piskologa görünmem lazim

Ama babamdan beterlerini de gördüm. Galiba gördügüm en fenasi dayim. Öyle cekirdek citlemeyi nasil basariyor aklim almiyor. Denesen yapamazsin yani o derece. Bütün kapilari kapat, evin öbür ucuna git, yine de duyulur. Bi yandan da diyorum kizim haline sükret, baban da öyle olabilirdi.

Sirf bu sebepten bile evlenmek istemem. Ya evlendigim kisi de sapirdarsa. Resmen kriterlerimin ilk 3ücüne rahat girer bu mesele.

Neyse daha cok doluyum ama bu kadar yeter. Aslinda bu sayfaya az önce kayit oldum. Basligi görüp yorumlari okuyunca dayanamadim Allah hepimizin yardimcisi olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…