Abim, eşi ve bebekleri...

ek gıdaya gecerken verilecek ilk şey yogurttur ancak gelin pek anlayacak kafada değil.Allah kolaylık verisn pek karışmayın kilo alıyorsa boyu uzuyorsa uzmeyin kendinizi hele de anne sütü alıyorsa hepten boşverin.gelini besleyin ama gelin pek iyi niyetli değil gibi

SENİN SEVGİ SÖZCÜKLERİNİN BİRKAÇI BANA DA HOŞ GELMEDİ
BU KONUDA GELİN HANIM HAKLI
NEVARKİ DİĞER MEVZULARDA
haklı bir tarafı yok
baştan çok yüz vermişsiniz

ayrıca tecrübe diye bir şey var
elbette babanne uyarabilir gıda ve beslenme konusunda
gelinin biraz alttan alması lazım
öneri mahiyetinde ise bir sorun yok
ama ısrarcı davranıldıysa
anne de işine karışılmamasından hoşlanmamış olabilir

Seneye gelecekleri zaman cokta israr etmeyin bizde kalin diye arada yemege felan gelsinler madem, herseyi soylemenin yolu var ya boyle iyi insanlara cadi gelin denk geliyor da bana da gele gele dunyanin en kotu kaynanasi ile gorumcesi anlayan beri gelsin

Ben de şapşalım, çirkinim diye seviyorum yiğeni mi, ne var bunda?

Kocaman insanlar, tepenize çıkarmayın. O bu kadar rahat tavır koyuyorsa, siz de koyun tavrınızı. Kendi işlerini kendileri görsünler, buna çocuğun yemeği de dahil.

.

rabbim dağına göre kışını veriyor valla.....
katılıyorum sana...

gelinin korumacı davranması çok doğal. beslenme konusunda 1-2 öneri dışında çok da karışılması doğru değil bence. yoğurt gibi kesinlikle vermediği bir gıdayı çocuğa vermeye çalışmak da hoş değil. tabii ki gelininizin tepkisini koyarkenki üslubu da yanlış. aradaki kültür farkının da bunda etkisi vardır muhakkak.

bence biraz ilginizi azaltın. kendi hallerine bırakın ve ne yaptıklarını gözlemleyin. siz de ona göre tavrınızı ve davranışlarınızı şekillendirirsiniz.

p.s. bu arada aptal, minik aptal sevgi sözcüğü olarak kullanıldığında gerçekten itici oluyor.

valla siz geri çekileceğinize onlar çıksın gitsin bir zahmet.. ne münasebet çocuğu seveceğiniz kelimeleri size yazılı versin onları kullanın madem.. çok şımartmışsınız geri çekilmek yerine haddini bildirmenizi tavsiye ederim.. ne dünyada ki ilk bebek onun bebeği, ne de tek anne o..

bu arada çok merak ettim nereli bu gelin? hangi ülkede yaşıyor abiniz?

gida konusunda bisey diyemem annesine gore o sagliklidir bilemeyiz.senede bir kez geliyorlarmis dogal olarak bi samimiyet yok.siz torun olarak yegen olarak iciniz gidiyor turk kulturu olarak ama maalesef samimiyet olmayinca bebegi kiskanmisda olabilir.ayrica bebegim oldugunda da karisilmasini istemem,hele ki buyuk yada kucuk olsun aptal denilmesini minnosum kedim bocegm vs sevmli de olsa hayvan isimleriyle hitaptan hoslanmazdim

şahsen bende bebeğimin aptal şapşal diye sevilmesini istemem ne kadar art niyet olmasa da.tabi bizim aile yapımızda istemediğimiz durumları içimize atmamız dile getirmememiz bilinç altımıza işlendiği için yabancılar bu konuda rahat kendilerini ifade ediyorlar.

kızlar bu biraz yapı meselesi bende akrabalarımızın çocuklarını dışarı değil bakın akraba..eşek sıpası eşşoğlue...şşek(çok kamufle oldu ya)diye severim dilimi sıkarım tüm şirinliğimle daha alınanı görmedim..bu samimşyet işi..babamda beni eşşoğlu...k diye severdi şimdi kendi eşşek mi oldu....
burdaki durum arkadaşın sözleri değil uyarılsam demem zaten diyor karşıdakilerin hayvanca tutumu kimse kusura bakmasın...

Yemişim onların kültürlerini. Ha hayyytt. Bebek bakmayı bilmiyorlar birde azarlıyor şımarık, saygısızlar. Sanki bir tek onların bebesi var, ne gördüm delileri.

Karşındaki senin ailen, annen baban kardeşin. Kusura bakma da o gelin hanım yokken onlar vardı hayatında pek sevgili abi.

Noluyor bu yeni yetme annelere anlamıyorum ki, bi çocuk doğuruyorlar sanki dünya onların etrafında dönmeye başlıyor ondan sonra.

Çok üzüldüm ya annene babana, resmen dış kapının mandalı yerine konulmuşlar. Üzücü.

Bence de en guzeli bi arkadasin dedigi gibi bebegin yemegini annesi hazirlasin, gerisinde baska seyleri begenmezse kendi bilir

Benim görüşüm kendince çocuğunu yetiştirme tarzı vardır . Atıyorum bebeğine belli bir düzene göre yemek kültürü veriyordur. Belki doktoruyla da görüşmüştür onların bulunduğu yerde bu daha sağlıklıdır. Bunu annesi bilir oyüzden kendi kurduğu düzeni sizin bozmanızı istememiş olabilir ve normal karşılanması gerekli bence. Diğer söylemler ise çocuk ne kadr konuşamasa bebk olsada kelimeleri duyar işitir biraz araştırırsanız bebeklikten başlanır öğrenme . Siz tabiki kötü anlamda söylememişsinizdir ama bu durum anne için eğer çocuğunun bu yanına önem verip düzgün yetiştirmek istiyorsa buyüzden sizin bebeğin yanında bu şekilde konuşmanızdan rahatsız olmuş olabilir. Gelelim temizlik konusuna ütüsünü vs siz yapmak zorunda değilsiniz bence onlara karışmayın misafir oldukları için zaten 1 ay kalıcaklarmiş normal yemeklerinizi temizliğinizi yapın sırf onlar için aşırıya kaçmayın bunuda onlar beğenirlerse kalırlar beğenmezlerse başka yerde kalırlar çok fazla kendinizi sıkmayın kendi ihtiyaçlarına karışmayın siz yapmayın

Gelinimiz Rus, Rusya'da yaşıyorlar. Ama önemli olan anlayış galiba, Türk olsa da yaşayabilirdik sorun. Bebeğin yemeğine biz karışmıyoruz zaten, annesi hazırlar, elimizi sürmeyiz, sadece ilk günler fikir verdik birkaç, baktık "siz karışmayın" dendi üstelemedik. Yoğurt vermesi hataydı annemin biz de söyledik ama siyanür vermişiz gibi bir muameleyi de hak edecek kadar korkunç bir yanlışlık değildi, bize göre. ama işte "bize göre", ona göre öyleymiş demek ki.

ben de yabanci gelin kayinvalidem 15 gunluk ziyaretimizde ogluma onaylamadigim bir suru sey yedirdi yapti.
ama hicbirinde sert cikmadim guzellikle belirttim.
oglumun sevilmesi en cok benim hosuma gider.
gelininiz cok gicikmis hakkaten. ben olsam tamamen yoksayarim. kendini iyice birsey sanmis.
ama suc sizde turk gelin olsa hizmet etsin diye beklerdiniz bu gelinin altindan almadiginizbkalmis
benim kayinvalidem de oyle gerci.

Hayır asla, hizmet beklemek ne demek. Senede bir kez geliyorlar zaten, bizim ev işinin tamamını yapmamız da bebekle rahat ilgilensinler, bir nevi tatil gibi olsun diye. Elbette her şeylerini biz yapmak zorunda değiliz ama senede bir iki ay kalıyorlar zaten ve ev işi yapıp yorulmasınlar diye.

Bebek saglikli oldugu surece ben de olsam insanlarin cocuguma koydugu kurallari ezmesine sinir olurdum. Ayrica aptal sapsal kelimelerine kadar gercekten daha hos sozcukler var bunlari kullanmak zorunda degilsiniz. Yalniz gelin hanim surekli etrafinda dort donen insanlara karsi daha nazik olabilirdi. Bir de ortama hijyenik degil falan demisler ya abiniz o ortamda buyumesine ragmen hala yasiyorsa sorun yok demek ki. Ciktigi kabugu begenmiyor haspa...

Ben annenin yerinde olsam kapı dışarı ederim, beğenmiyosanız çıkın gidin diye. Hijyenik değil ne demekmiş ayıp

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…