Abim, eşi ve bebekleri...

ben ruslarla ilgili espiri yaptım sadece yanlış anlaşılmasın, gerçi site de beni tanıyanlar tarzımı biliyodur artık, hani türk erkekler rus kızları çok çekici buluyormuş ya ona binayen, yoksa hiç rus tanımışlığım yok

Son düzenleme:
Cocuk onun isteği gibi buyutmek hakkı doğru yada yanlış.
Sizi ve annenizi azarlamasi çok yanlış tabii ama kültür farkı işte.
Bırakın işlerini kendi yapsın bukadar simartmayin derim.

Cocugun beslenme buyutulmesine anne karar verir.. 7 aylik cocuga gelin kendisi bakti degil mi ben de kizarim istemedigim davranislar sergilense..annem olsun kayinanam olsun..geline hak verdim ben.cunku ayni durumda yasamistim..ben de yabanci gelinim ve rus v.s kulturunu az cok bilirim..geliniin etrafinfa pervane olmaktansa neyin nerede durdugunu gostermeniz lazimdi..bana mesela gosterilmedi kendileri yapti eminim ki sizin gibi demislerdir gelin hanim oturuyor diye..insan oyle durumda kaliyor ki ne havada ne yerde:) gel beraber yapalim sizde nasil yapilir bak biz yokken bu burada duruyr diye gosterebilirdiniz..hem siz isteyken bu insanlar ac mi oturuyor.. kendi tecrubemden soyleyim ben mesela bir sey diyeyim hayir bizde oyle degil soyle yada bir sey yapayim yine hayir dogrusu bu diye kac yasima gelmis bana kendi dogrularini dayatmaya calismisti.. tabii bu soguttu..gorusmuyoruz simdi..biraz gormezden gelin abiniz iki arada bir derede kalmasin..yegeniniz babaanne hala nedir bilsin..mesela benim cocuklarim bilmez:)

Bir çocuğun annesi varken başka birinin yemeğine karışması çok lüzumsuz.
Hadsizlik hatta. Soru sorulursa tavsiye verirsiniz belki de anneye sormadan bir şey yedirmemeli.
Üslubu çirkin olabilir o ayrı tabii ki. Ama kabulleneceksiniz. Anne olan o.
İstediği gibi bakar çocuğuna.
Ayrıca şapşik falan çok çirkin hitaplar.
Yani gelin haklıdır. Siz o nasıl isterse öyle davranmalısınız. Bebek onun.

Aptal şapşal ben sevgi sozcugu degil ustelik gelinlede kultur farki var biraz daha dikkatli olun derim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Gelin bir nebze hakli. Ben olsam ben de kizardim o sozcüklerle sevilmesine. Ama diger konularda haklisiniz evet. Ayrica yemek konusunda biz de kizimda ek gidalara gectigimizde 3 gun tek tip sonra yine 3 gun baska bir cesit vermistik. Doktor oyle istemisti cunku. Acaba onlarin doktoru da boyle mi yapin dedi mi bilmiyorum ama 15 gun de cok fazla ya. Yazik cocuga.

Oyle bir anlatmissiniz ki sanki utusunu yemegini biz yapıyoruz ve bunun karşılığında da bebegin beslenmesine vs.ye karisma hakkimiz var der gibi.

BebEgin uzerinde hic mi hakkimiz yok demissiniz
Evet annesi kadar asla hakkiniz olamaz ve asla karisamazsiniz da
Bebegin beslenmesine. Istediginiz kadar seviyorum deyin sizin o bebegi annesi kadar dusunmeniz mumkun degil. farkimdaysaniz bebegin annesi olan da gelininiz. Siz yada anneniz degil.
Yapmayin yemegini falan madem bu kadar zorunuza gidiyor
AYRICA bende asla tahammül edemem cocuguma aptal sapsal falan denmesine.
Zoruma gider yani.
Hak verelim diye konuyu acmissiniz ama Üzgünüm haksizsiniz gelin hakli.....

benim çocuğumu biri aptal diye sevse ben de hoslanmam. aptal bi hakarettir. küçük sifati eklenince bi sevgi sozcugune dönüşmuyor.

Aptal, sapsal denir mi bebege ya ben olsam ben de kizardim.
Ben gelinin disiplinini sevdim. Orf ve adetlerimizi bilmedigi icin bazi seylere anlayis gostermekten baska care yok. Ama anneni azarlamasi hos olmamis. Abinle konusabilir annen uygun bi zamanda,
Bazi seyler konusulmazsa icinizde buyuyen bi kin halini alir.

ayrica gelin hanimi pek rahat ettirdiginizi sevdiginizi düşünmüyorum. surda anlatis tarziniz bile ne kadar degisik ve irrite edici. ona da bu şekilde konusuyorsaniz ya da o bunu hissediyorsa ki mutlaka hissediyordur, ona da ayip oluyor yani. cocuk onun cocugu ve kucucuk bir bebeğin iyiligini en cok annesi ister, siz ya da anneniz degil. anneyi sadece uyarabilirsiniz fikrinizi soyleyebilirsiniz ama agzina yoğurt vermeye calismak dogru mu yani sizce? sizin de cocugunuz olacak. kaynananiz yetistirme seklinize kadar karisisirsa o zaman cok ahlanip vahlanirsiniz.

Bence bir sürü ne bebekle nede annesiyle ilgilenmeyin.kendi işlerini görsünler.çalışıomuşsunuz zaten yorgunum deyip işlerini yapmayın.hatanın çoğu sizde bence.bukadar yüz verirseniz böyle tepenize çıkarlar.bende yiğenime her istediğimi söylüorum severken.kimseden izin alıcak deilim.sallamayın yabancı gelini:)

bir bebeği severken , hakaret kelimelerini sevgi sözcüğü gibi kullananlara açıkçası ben de sinir oluyorum , aptal surat , maymun , çirkin vs, hassas olabilirler bu konuda

1.Evinize misafir gelen birinden temizlik iş yapmasını falan mı bekliyorsunuz?
2.kendi çocuğu istediği gibi bir düzen kurmaya çalışıyordur siz tavsiyenizi yapın geçin gerisi sizi ilgilendirmez.
3.biri de benim 7 aylık bebeğime aptal dese sinirlenirim.geline hak verdim.

çocuğa şirin bi şekilde aptal yada şapşal dediyse nolmuş yani sanki anasına babasına küfür mü etmiş herkesin seviş şekli farklıdır. abartmaya gerek yok bence. ama arkadaşların dediği gibi kültür farkı zaman zaman Türkiyede bile şehirler arası kültür ve örf adet ayrımları yaşıyoruz boşver.. fazla üstüne düşme kendini hırpalama yada abinle konuş sıkıntını onunla paylaş o üzülmesin diye nereye kadar..

Herkese fikirlerinden dolayı çok teşekkür ederim. Çoğunluğun fikrini anladım ve hatalı olan, sağduyulu davranmayan biziz belli ki. Daha önce de bunu yazdım gerçi ama bazı arkadaşlar beni azarlamaya devam etmek istiyor her nedense. Admine mesaj attım konunun kapanması için ama olmadı sanırım. Mesajı aldım ve davranışlarımıza çeki düzen vermeyi düşünüyorum. Tekrar sağ olun farklı bakış açılarınız için.

gelin sadece çocuğa kullanılan kelimeler konusunda haklı, bir de yoğurt verilmesi konusunda. ama genel olarak tavır ve yaklaşımları tamamen haksız. bir kere ifade etme biçimi çok saygısızca ve çirkin. burda baştan kaybediyor zaten, hatasızken hatalı oluyor. karşısındaki eşinin ailesi kendileri saray efradı, bu insanlar da onların hizmetçileri değiller bunun ayırdına varmalı önce. aile üyelerine de bu çocuk benim, benim kurallarıma uymayanı da kim olursa olsun farketmez haddini bildiririm pat pat söylerim davranışından da acilen vazgeçmeli. hoşuna gitmeyen bir şey yaşanırsa da saygılı bir dille öyle olmasını istemediğini ifade etmeli. ve de bunları kendi evini hijyen değil diye aşağılar tarzda konuşan, yumurtadan çıkıp kabuğunu beğenmeyen abiniz eşine anlatıp uyarmalı. kısacası kızdım çok tavırlara

- maymuncuk küçük aptalcık ne yahuu
ben olsam bende kızarım
şimdi bide olaya kendi açından bak senin 7 aylık çocugun var
görümcen severken maymun küçük aptalcık diyor
sen buna kızmazmısın
- ayrıca çocugun beslenmesinede karışmayın
annesi yogurt vermiyorsa vermeyin çok mu zor bişey
buna bende karşıyım
çocuguma ne yedirecegime kimsenin karışmasına müsade etmem
belki çocugun bilmediginiz bir alerjisi bir rahatsızlıgı vardır

- sadece çocugu sevin yeterli onlar için

Her insanın çocuk yetiştirme tarzı farklıdır neden bu kadar karışma ihtiyacı duyuyorsunuz ki söylersiniz yapar yapar kendi çocuğu sonuçta ayrıca ne güzel bebeklerine abur cubur gereksiz yiyecekler vermiyorlar benim bir arkadaşım 7 aylık çocuğa dolmalar, hamburgerler, poğaçalar yedirip bizden özeniyor diye eline kola verirdi bırakın nasıl isterse öyle yedirsin. Ayrıca aptal filan demeniz de hoş değil o insan da yabancı ve sevmek için bile olsa ters gelebilir senede bir kere geliyorlarmış tabii ki ağırlayacaksınız bir şekilde herhalde 2 hafta ancak geliyorlardır bebeği de var arkasını topluyoruz diyorsunuz yabancı zaten kız bilmediği evde ne yapabilir çamaşırlarını da size toplatmıyordur sanırım ve bebeği bir düzene alıştırmaya çalışıyorlar sadece sevmeleriniz de dikkatli olmanız öyle ifadeler kullanmamanız ve ne yedireceğine karışmamanız yeterli ayrıca yurt dışında çocuklar her ay çocuk doktoruna götürülür dr mu demiş hep kabak verin diye zaten yeni yeni ek gıdaya başlaması normal yavaş yavaş arttırılır. Biraz anlayışlı olmaya çalışın.

konuyu ilk açtığımda kısa sürede bu kadar hit alcağını hiç düşünmemiştim
bunu kk nın görümce sevmezliğine bağlıyorum, konuyu açan teyze olsaydı yorumlar daha yumuşak olurdu

Son düzenleme:
konuyu ilk açtığımda kısa sürede bu kadar hit alcağını hiç düşünmemiştim
bunu kk nın görümce sevmezliğine bağlıyorum, konuyu açan teyze olsaydı yorumlar daha yumuşak olurdu

Yani insanı azarlar tarzda cevap verenler moralimi bozdu biraz. Kimseden haklısını duymak için açmadım, biz göremiyoruz demek ki bir şeyleri dedim ve hakikaten insanlar bazı şeyleri görmemi sağladı ama azar olmasa daha iyi tabii. Nasıl kapatacağımı bilmiyorum konuyu. Admine mesaj attım ama böyle olmuyor galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…