Abim, eşi ve bebekleri...

ay valla ben sinir oldum burda el kadar bebeğe hergün karnıbahar ezmesi mi verilir, çocuk çatlar gazdan, göz göre göre gelde bişey deme

Kendimi tam açıklayamadım, hijyenik değil dedikleri de evimiz bahçeli, villa tarzında ve bahçemizde kedilerimiz var, eve almıyoruz zaten abimler geldiğinden beri. Haftada bir yardımcı kadınımız gelir temizler, hafta arası da annem temizler zaten ikinci kez. Hijyenik değil lafı zaten abartı ve haksızlık.

ne olursa olsun kisa sureli gelmisler zaten azicik beslenme aliskanligi degisse bir sey olmaz.
sagliga zararli birsey vermedikten sonra.
uyuz oluyorum boyle. ay bebegimin uyku saati kacacak misafirlige gidemem
ay huyu bozulacak kucagina alma
bu kadar citkirildim yetismesinler.
kisa sureli degisikliklerden birsey olmaz.
ben trye gittigimde anneme birakiyorum naparsa yapsin. esimin ulkesinr gittigimde de kvye. yilin geri kalani zaten ben de.
bu kadar buldumcuk olmak iyi degil. gariban ailelerin de torun sevme ve hatta torun bakma hakki var.

Bu hanim cok terbiyesiz ve gorgusuz. Sonucta aileniz bu bebegi yilda 1 kere goruyor, ne olacak daha kibar davransa? Davranislari zaten cok kaba, bence iyi davranip basiniza cikarmissiniz.

Bir de bebegi besleme bicimi de cok yanlis, benim de Rus arkadaslarim var ve kesinlikle beslenme konusunda daha akilli ve bilincliler. Kabak ne ki Allah askina, cogunlugu su, vitamin de iceriyor ama cok da fazla bir besin degeri yok aslinda. Bebek de olsa br insan bu, dengeli ve duzenli beslenmesi gerek, nasil yetiskin bir insan bir hafta boyunca tek sebze yememeliyse, bu bebekler icin de gecerli, bu hanim bu zirvayi kimden gormus, ogrenmis?

Bir de Ruslar, bizim milletimiz gibi aile kavrami olan bir millet, Amerikalilar veya Kuzey Avrupalilar gibi degiller, akrabalik var, tanidiklarim anneanne-babaanne-dede, teyze, amca vs. lerini severler, sayarlar, beraber vakit gecirirler, sizin gelininiz ceviz kabugunda mi yetismis, hic mi aile gormemis? Rus kulturu kesinlikle boyle bir kultur degil, arkadaslik, aile, akrabalik, komsuluk konularinda bize benzeyen insanlar Ruslar, kultur farkiyla bir alakasi yok bence, sizin gelininiz garip ve soguk. Benim tanidigim Ruslarin hicbiri boyle degil.

Size cok ayip etmis bu hanim. Bir de hijyen konusuna gelmek isterim, kendisi nerden gelmis ki sizi begenmiyor? Moskova o kadar pis ki, sokaklari cop icinde, kis geldiginde hava kirliliginden nefes alinmiyor, trafik Istanbul unkini 5e katlar.......yani Iskandinavyali falan olsa begenmemesini yine anlarim a ma dile getirmesi yine de cok buyuk kabalik. Hangi kultur olursa olsun ulkesinde misafir oldugun insanlara, hele de ailense, ben burayi hic sevmedim demek kabaliktir.. Rusya'da hayat sartlari o kadar kotu ki, doktorlar bile aylik max 30 dolara calisiyor ve hayat cok pahali, insanlar 20 m2lik odalarda yasiyor, herkes kotu sartlarda yasiyor. Almanya, Amerika gibi ulkeler Rus gocmenlerle dolu, birazcik kafasi calisan, nitelikli insanlar Rusya'dan kaciyor. Bu arada Avrupalilarin gozunde , Turk gocmenler neyse, Rus gocmenler de aynisi, kimse onlara ayilip bayilmiyor. Sizi begenmeyen o hanim boyle bir yerden geliyor; bizim ulkemiz de , yasam sartlarimiz da, onun dogdugu yere gore saray sayilir, sizi begenmemek ne demek? Bir daha burasi pis derse, sorun bakalim kendi nerden gelmis? Yabanci diye gozunuzde buyutmeyin ne olur boyle insanlari.

Son düzenleme:
aptalcık ve şapşal ne demek ya oyle bır sevgı sozcugu mu var ıyı gelın sadece oyle demesınler demıs bırı benım cocuguma oyle dıyecek vay halıne... ama onun dısında coookkkk haklısınız

Valla hiç iplemem öyle tipleri, bebek geldi diye de kedilerimi sokakta bırakmam
Otele gitsin beğenmiyorsa
Bebeğin beslenme şekli falan annesi ile ilgilidir kabul ama bir kaşık yoğurda tantana yapan adamı bozarım ben
Zaten yılda bir geliyorlarmış e sevilecek tabi nedir yani
Çok özenmişsiniz, biraz itip kakın, sizde surat yapın kıymetli olursunuz

Bence çocuğun eksik.yediği.konusunda konuşup gelin size aciklama yaptıktan sonra çocuğun agzina yoğurt vermek doğru bir davranis değil ben olsam bende kizardim çünkü bu konu annenin insiyatifinde olan bir konu ki.size aciklama yapmis üstüne gitmenin anlami yok..

Aptal diye sevmek ona tuhaf gelmistir...

Ve üstlerine düşmeyin bu kadar annen isine baksin sen odana geç onlarda keyfine baksin belki bu kadar üstüne dusulmekten hoslanmadilar bunaldilar..

###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###

Ben annenin yerinde olsam kapı dışarı ederim, beğenmiyosanız çıkın gidin diye. Hijyenik değil ne demekmiş ayıp

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

begenmiyorsa neden gelipte insanları geriyorlar anlamıyorum.....burda abinde kabahat gelin yüz bulmuş

ay valla ben sinir oldum burda el kadar bebeğe hergün karnıbahar ezmesi mi verilir, çocuk çatlar gazdan, göz göre göre gelde bişey deme

Aynen. Ne öyle, sanki bunlar ev sahibi anası babası da onların evlerinde sığıntı, töbe töbe. En büyük kabahat erkekte. O böyle yaparsa gelin hanım hayde hayde yapar.
Ne yani gelmişsin ananın babanın evine mis gibi ye iç anacım babacım de, torunlarını ver ellerine doğru dürüst sevsinler, alsınlar torunlarını çıksınlar gezsinler,çocuk azıcık sıcaklık görsün be. Bir daha ki seneyi de iple çeksinler. Şimdi böyle diken üstünde olmak iyimi yani. Yok anacım napıyor bu kadınlar erkeklere ya. Beyinleri mi aldırıyor, düşünme yetilerini mi kaybediyor bu erkekler evlendikten sonra anlamıyorum yeminle.

Ne var 15 gün boyunca çocuğun düzeni değişse, minnacık bebek gidince istediğin düzeni yine kısa zamanda kurarsın. Düzen de düzen olsa birşey demiycem ama

gıda konusunda bende katııyım.şoyle kı onun annesı benım bana sorulmadan bırşey verılmesıne cok kızarım. ama kalkıp tek tıp beslemem cocoğumu.onun oyle yapmasındakı sebep yabancı farkı işte nasıl buyutuyorlar bılemıyoruz kı.......
hıtap konusundada esım bazen kızıma gerızekalı altına sıcan kızım der.çok kızarım oyle hıtap şeklımı olur...ne var anlamını ne bılcek dıyo hayır dıyorum....bende olsam kızraım yanı.....
kızarım ama bunları gelınnız kadar katı bır şekilde soylemem....

Canım bak öncelikle şunu söyleyeyim, inan bebeği küçük olna anneler çok hassas oluyor, aslında bebeği aşırı sahiplenmeden kaynaklanan bir nevi kıskanma. inan bu durum 2- 3 yaşlarında geçecek hatta kafa dinlemek için sizinle vakit geçirmesini isteyecek. severken sözlerine dikkat et bundan rahatsız olması normal.. boşver de geç, ev işini falan siz de misafir olduğu için ve küçük bebeği olduğu için yapmaması zaten normal bundada sorun yok. annen yoğurt vermek istemiş ya bebeğe, gelin uyarmasına rağmen bunu yapmamalıydı.. evet yanlış bir yöntem kullanıyor olabilir, yada bizim alışık olmadığımız bir yöntem kullanıyor olabilir ama böyle yapılmasın dediyse yapılmamalı... doğal olarak şüphelenir annenden yalnız bırakmak istemez. bütün bu abartılar yeni bebek olduğu için kıskanmaktan yatıyor birazda. biraz sabırlı olun, seneye geldiğinizde büyük oranda azalmış olacak bu durum. bu senelik idare edin..

Gelin fazlaca modern…abinde ne yazikki ona ayak uydurmus…

Bu sekilde sevmek garip degil bende cocuguma cicegim bocem tospam filan derim…ama onlarin kulturunde baska biri sarilip operse bilmem ne garipsiyorlar…bayan bayanla bizde kol kola dolasabilir…ama onlara gore lezbiyen olursun..

Cocuk daha ek gidaya yeni gectigi icin alistira alistira vermek istiyordur…bir muddet kabak..bir muddet havuc…sebzeden baslanmasi daha kolay deniyor..hani sonrasi icin..meyveyi nasilsa yiyorlar gibisinden…ama 2 hafta cok uzun bir sure bana gore…biz tecrubeyle duyduklarimizla cocuk doyuruyoruz onlarsa kitaplarda teoriden yani…

Sizin gelin yabancida abinde yabanci gibi gercekten.insan gercekten cocugu olunca daha titizleniyor ister istemez..ama hic bir ise elini surmeyipte kulp takmak yersiz ve anlamsiz…kaldiki siz calisiyormussunuz…her seye nasil yetiseceksiniz?

Begenmiyorlarsa otele gitselerdi madem, gelip boyle huzur bozacaklarina…

Son düzenleme:

sizin yerinizde olsam geri çekilirim, abim gelicek yok hijyen falan diyip gelinle birlik olup beğenmicek geri gitsin ozaman, çok ayıp yani bu konuda yaptıkları, annenizi azarlamaya kesinlikle hakkı yok uyarması lazımdı yoğurtla ilgili sadece, kalkıpta çocuğu annenizin kucağına vermemek falan ayıp ya gerçekten, valla ne anneniz ne siz ilgilenmeyin hadlerini bildirin, bebeğin yemeğini ütüsünü falanda kendi yapsın bi zahmet, ama aptal kelimesinden hoşlanmaması olabilir buna alınmış olabilir yani bu normal canım

valla bende gelini haklı gördüm sevgi sözcükleri değil bunlar. .. benim çocuğuma da halası bile olsa aptalcık yada şapşik diyemez... benim 4 tane yiğenim var kızlar prensesimdir erkekler paşam dır :) dahasını demem :) insanlar hoşlanmayabilir bu tür sözcüklerden gelininize kızma hakkınız yok bu konuda ... yemek konusundada siz uyarınızı yapmışsınız karıştırmadıysa yapacak bişeyiniz yok üzülsenizde maalesef

Bu konuyu dert etmeyin, bırakın annesi ne veriyorsa versin bebeğine. Benim yaşadığım yerde bizim yoğurdu bilmezler mesela, marketlerde satılan yoğurtların hepsi şekerlidir veya tatlandırıcı içerir. Annesinin bebeğin beslenme düzenini belirleme hakkı olmalı en azından, bu konuda sakın alınganlık etmeyin. Bir de bebeği severken benim öz kardeşim bile benim çocuğuma severek de olsa maymun, şapşal gibi şeyler dese bozulabilirim. Onlar için onların bebekleri yaşıtlarının arasında en zekisidir. İlk bebek olduğu için böyle, en iyisi yüz vermeyin sonra gözünüzün içine bakarlar bebeklerini sevin diye :)

sevgili nunu4
aslında siz gayet iyi niyetli olduğunuzu söylüyorsunuz da.
benim yorumum
2 çocuk büyütmüş biri olarak..yaptığım yedirdiğim yiyecekler ek gıdalar vs hiç birisine karışılması hoşuma gitmedi.gayet de olumlu , pozitif yaradılışta olmama rağmen..çok tedirgin etti çocuğuma yedirip içirdiklerimin sorgulanması..tuhaf tuhaf bakışları..

bu yüzden bir anne evladını en çok düşünür diye düşünüyorum..sizin onun yedirdiklerini sorgulamamanızı , tuhaf bulmamanızı tavsiye ederim nazicane

ikincisi ise eğer bebeğin annesi çok yakın arkadaşınız değilse bebeğe şapsal , aptal gibi kelimelerin sevimlilik anlamında söylense bile söylenmemesi
benim yengemle aram çok iyidir..yengem benim ne demek istediğimi çok iyi anlar..kızmayacağını bilirim derim..ama bence böyle aptal , şapsal gibi kelimeleri söylememeniz..hele ki yenge hanım istemiyorsa..çocuğuna çok çok değer veriyordur..aptal ya da şapsal kelimeleri aşağılama maksatlı kelimeler olduğu için çocuğuna söylenmesini yakıştırmıyordur..o yüzden bozulması normaldir..

onun dışında siz de misafir olarak onlara yemek yapıyorsunuz..gaz yapmayacak yiyecekler falan..tabi ki o da yardım etsin ister gönül..ev toplamaya vs..ama yapmıyorsa da zorla olmayacağına göre..gelsin tatillerini yapsınlar..dönsünler memleketlerine..seneye de gelmek istesinler..
gelinler bazen böyledir..bir iki gelir..ben orda huzur bulamıyorum falan der..öyle yapar böyle yapar seneye gitmeyelim de başka bi yerde tatil yapalım..dönüşte annenlere uğrarız diyebilir.

Çocuğun yemek düzenine anne karar verir, siz bilinçli olarak bu düzeni bozmaya kalkarsanız o da kızmakta haklıdır.
Aptal diye bebek sevmeyi ilk defa duyuyorum, ben olsam benim de hoşuma gitmezdi.
Gittiği evde misafir gibi davranmak hiçbir işe el atmamak bizce ayıp ama onlar kendi evlerindeki düzene başkasının karışmasını istemedikleri gibi sizin evinizdeki işe de karışmayı yanlış buluyor olabilir.
Bırakın ne istiyorsa onu yedirsin, siz de hizmet edicem diye kendinizi paralamayın.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bebegime aptal denilerek Sevilse çok sinirlenirdim haklı. Bebek ne anlar gibi cahilce bir yorumu ben kabul etmiyorum çocuklarımızı daha anne karnındayken en iyisekilde yetiştirmek ve bebeğin psikolijisini doğru oturtmak adına herseye dikkat ediliyor çünkü bilincaltina ne verirseniz çocuk onu alıyor.belkide 5 yaşına geldiğinde kendini aptal gibi hissedecek ve özgüveni olamicak çocuklarınıza hassas davranın sorunlu olmasın. Yoğurt olayında anne istemediği sürece kimse izin almadan kafasına göre gıda değişikliğine gidemez. Zaten belli bir sureligine geliyorlarmis herseye müdahale olmaz

Ben gelininizi pek sevmedim poposunu kaldırsın o sebzeleri kendi pişirsin hem evlenirken sizi beğenmişti değil mi çocuk olunca mı aşağılamaya başladı ,doğurmasını beceriyorsa bir zahmet bebeğinede baksın ,işte bu yabancılarla evlenmenin en büyük riski bizim kültür üst düzey sizin ki alt düzey muhabbetler adamın koynuna girmeden bunları düşüneceksin be kadın,kültür çatışmaları sizde yabancı diye ama şımartmışsınız
sonuçta oda prensesin kızı değil,
türk kızı olsa böyle şımartılmazdı sanırım

rus olmakla alakasi yok yorumlardan anlasilacagi gibi. kisilik meselesi. q

Sizin yaptıklarınız gayet iyi niyetli şeyler ama ebeveynlerin çocuk yetiştirme tarzlarına karışılmaması kanaatindeyim.

Bebeğin annesi yoğurt vermeyeceğim dedikten sonra annenizin yoğurt yedirme girişimi doğru değil. Gelininiz bunu kendine karşı inatlaşma olarak algılamış olabilir.

Yalnız onları bu kadar da el üstünde tutmayın, herkes çamaşırını yıkasın, ütüsünü kendi yapsın, size yazık değil mi bu kadar yormayın kendinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…