Abim,eşi ve kuzeni.

Kadifepembe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2017
543
492
103
Arkadaşlar,herkese merhaba :)
Yazacaklarım benim için çok önemli.Sizlere de danışmak istedim yengemle konuşmadan önce.
Abim 4 ay önce 1 senelik kız arkadaşıyla evlendi.Açıkçası,yengeme ne ben ne annem çok fazla ısınamadık ama yine de kabul ettik tabii ki abim sevdikten sonra bizlik bir durum yok diye düşündük.

Asıl meselemiz ise şu.Yengem zaten kıskanç bir yapıya sahipti.Evlendikten sonra daha kötü bir hal aldı.Halamızın çocukları ile kelimenin tam anlamıyla kardeş gibiyiz.Yıllardır beraberdik.Her gün mutlaka telefonlaşır,konuşur,görüşürdük.Aramız asla limoni bile olmamıştır yıllardır.
Halamızın abimle aynı yaşta bir kızı var.Sessiz,sakin.O kadar da ürkek bir kız.Ve yaşıt oldukları için abimle çok yakınlar,birbirlerine hiç kıyamazlar.

Gelin görün ki yengem abimin hayatına girdiğinden beri her şey mahvoldu aralarındaki.Yengem ilk önce abimin tüm arkadaşlarını uzaklaştırdı çevresinden.Kuzenimiz,abimi aradığında ise telefonlara bizzat kendisi cevap verdi ve"x seninle görüşmek istemiyor" diyip suratına kapatmış.(Bunu kuzenim bize yeni anlattı.)Bir kaç kere de yine mesaj atıp "gurursuz olma bu kadar" yazmış kıza.Bizler de sanıyorduk ki abim ve kuzenim kendi özel meselelerinden ötürü bozuştular,o yüzden konuşmuyorlar.Zamanla sosyal medyadaki tüm hesaplarından engellemiş kızı ve en fenası da gidip abimin numarasını üstüne almış.Ona mesaj atan herkese o şekilde cevap veriyor.

2.En kötüsü ise şu.Abimin erkek arkadaşlarıyla bile görüşmesine izin vermiyor yengem.Sadece benimle ol,benimle otur mantığında.Abimin ilk defa şikayetçi olduğunu gördüm.Henüz 4 aylık evliler ama hayatı bana zindan ediyor,bunalıyorum,sıkılıyorum diyor.Ben yengemle konuşmayı düşünüyorum ama beni de pek hoş karşılayacağını düşünmüyorum..Sizce ne yapmalıyım?

Bence karışmayın onlar öpüşüp koklaşıp barışırlar siz “ görümce” olursunuz

Bence karışmayın onlar öpüşüp koklaşıp barışırlar siz “ görümce” olursunuz

Ben de bundan korkuyorum açıkçası.Ama abime hiç kıyamıyorum.Abim asker bu arada.Biraz arkadaşlarımla çıkıp kafa dağıtayım diyorum ama izin vermiyor,esir gibiyim diyor

Hergun hergun kuzeniyle konusmasina gerek yok bence de neler neler oluyor okuyoruz burda gecenlerde tvde izlemistim kocasiyla kendi kiz kardesi kacmislardi
Yok her gün konuşmak değil de kardeşlerin arasına nifak tohumları ekmek gibi bir şey oldu bu..Bir de yalan söylüyor üstelik.Kuzenim ilk zamanlarda kızcağıza yazmış ki"x mesajlarıma cevap vermiyor acaba bir şey mi var?" "x seninle konuşmak istemiyor" diye cevap vermiş.Halbuki abimin hiçbir şeyden haberi yokmuş

Abin konusamiyormu korkuyormu cokmu asik nedir ....bastan sona sacmalik kole efendi iliskisi resmen ...kuzeniniz neden beklemis kardes gibiyseniz anlatmasi gerekirdi nicin saklamis

siz araya girmeyin kötü olan siz olursunuz. mesele sizi üzüyor olabilir ama bu durumdan en cok rahatsiz olan kişi abinizken mutlaka o konuşmalı eşiyle. o dile getirmeli. esi de yaptığı kıskançlık ötesi bu duruma bir son vermeli.bu kadar cok sadece benim olsun sadece benle vakit gecirsin mantığını hala çözebilmiş değilim. bence yengenizin sahsi problemleri var, asabilmis degil ve bu davranislari da bunun sonucu ortaya çıkıyor. bu kesinlikle bir savunma psikolojisi ama neyi baskilamaya calisiyor anlayamadim. kisinin sosyal cevresini kisitlayayim derken eşinden olacak farkında değil. tamamen mantık dışı. ayni sey yengenize abiniz tarafindan yapilsa eve hapsoldum, keske evlenmeseydi der dururdu fazlasiyla. kafa yapisi ayni olduktan sonra demek ki ayni seyleri kadinlar erkeklere, erkekler kadinlara yapabiliyor. abiniz konuşup halletmeli hatta anlamiyorsa ayni davranislari sergileyerek yasattigi psikoloji anlamasini saglayabilir. bazi insanlara sadece düpedüz anlatmak yetmiyor cunku algilayamiyor. yahu kimse kimsenin özgürlüğünü kısıtlamak gibi bir lükse sahip degil..

Sakin karisma ama sakin, kendisi halletsin abiniz. Yengeniz de terbiyesiz yerini bilmiyor, kendine tutuklu bulmus, gardiyancilik oynuyor suursuz. Birazdan sana saldirirlar bekle gor, "hain gorumce" oluverirsin.

Biz de anlayamadık.Elinden gelse bizden bile saklayacak abimi..

Tabiki de konuşmayın. Sizi ilgilendiren bir şey yok ortada. Zaten yakında biter ilişkileri. Yengenizin boğması, abinizinde her şeyi size anlatmasıyla evliliğin en önemli kuralları ihlal edilmiş bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…