Abim evlenecek fakat gelin adayı ...

Polyannaaaa

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2015
857
473
123
Merhabalar kızlar, abim nasipse bu yaz evlenecek bir ay içinde evlenme kararı aldılar. Fakat gelin adayı kız kardeşimle ilgili saçma sapan konularda abimi dolduruşa getiriyor. Kız kardeşim kızın çeyizine bile yardım ediyor. Fakat teşekkür etmek yerine her defasında olanları çarpıtarak anlatıyor. Ben şahit olduğum için doğrusunu anlatıyorum ama bir hafta geçmiyor ki yine aynısını yapıyor. Biz bir kez evleniyorlar istedikleri olsun dedikçe daha fena oluyor. Abimle aramız çok iyiyken konuşmuyoruz şuan. Ben şuana kadar hiçbir şeye karışmadım fakat kız çok ukala, kardeşime böyle yapınca bende konuşmuyorum. Demek ki bende kızla sohbet etsem aynısını bana da yapacak. Şimdi böyledir diyerek hep susuyorum ama nereye varır hiç bir fikrim yok. Ayrıca anneme babama da pek saygı gösterecek gibi değil. Babamın elini namahrem diye öpmeyen kız abimle sarmaş dolaş. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.. Zamanla düzelir diyoruz ama yapılan küçük bir şakayı bile abartarak abime anlatıyor. Evin huzurunu bozmuş durumda. Ne yapabilirim yine karışmamaya devam mı edeyim. Kardeşimi savunurum konuşursam haliyle. Bu da daha büyük sorunlara yol açabilir.

Kardeşiniz araya mesafe koysun. Çeyizine falan yardım etmesin. Ne kadar az muhabbet olursa o kadar iyi olur. Abinizle sarmaş dolaş olmalarına takılmayın. Onlar belki kendi aralarında nikah falan yapmışlardır. Ya da bu onları bağlayan bir şey sonuçta. Elini öpmedi diye de saygısızlık olmaz. Sözle ya da hareketle başka bir durumu yoksa ailenize karşı sıkıntı yoktur.

Bence karışma abinde çocuk değil yaa yaşını başını almış evlenecek yaşta adam
varsa rahatsızlıkları kendi aralarında hallederler ..

Gorumcesin attığın adim suç olur.abinde artik abim olmaz birakacaksin kendi haline

Sadece uslansin diye umud ediceksin.

Mümkünatı yok görmez. Susarak cezalandırmaya çalışıyoruz şimdilik.
görür görür merak etme düğünü yapsın kız da sorun varsa anında gösterir zaten..müdahil olmayın uzak durun er geç farkedecektir ailemle neden bu denli soğudum ömrümde olmayan şey neden şimdi oldu diye er geç sorgular..erkekler ailecidir..köprüyü geçene kadar dayı demek fabrika ayarlarında vardır..bak burda ki konulara

Gelin adayı yazıyor kardeşime işi düştükçe . Zaten konuştuk yardım etmeyecek artık. Hayır saygısızlık değil ama namahrem demesi saçma. Öpmüyorsa öpmesin. Nikah yok henüz. Biz onu kardeş olarak görüyoruz babamında kızı olacak haliyle.

bu yorumu, yazdıklarını doğru kabul ederek yani haklı olduğunu varsayarak yazıyorum:
bence, tabi ki kardeşini savun
abin de konuşmazsa konuşmasın sizinle
haklıyı bilirken susmak olmaz bence
zamanla da düzelmez, yüz verdikçe tepenize çıkar
fakat konuşmadan önce "objektif" olduğundan emin ol

Daha önce de bir görümce konu açmıştı aynı cevabı vermiştim ki görümce sonra gerçek yüzünü göstermişti. Gelini de dinlemek lazım

niye sacma diyorsun ki? evet su an namahrem ve olmasa bile bu o kizin dusuncesi, gorumcesin diye bunu yargilama hakkina sahip degilsin.. kizi mercek altina almis da herseyine takmis gibisin.. burdan oyle gordum..

Sende karisinca ne olacak,gelini mi duzelteceksiniz..geline göre de sizde düzeltilmesi gereken bir cok sey var belki.. o yuzden hic yüz göz olma,madem iyiliktende anlamiyor,iyiliktede bulunma,ne zamanki abinde gercekleri gorecek,biz biliyordukda yanlis anlarsin diye susmayi tercih ettik deyip büyukluk gosterirsin

Daha önce de bir görümce konu açmıştı aynı cevabı vermiştim ki görümce sonra gerçek yüzünü göstermişti. Gelini de dinlemek lazım
Her istediğini yapıyor yapacak tabi ki bir kez olacak. Ama huzursuzluk yapması sinirlendiriyor insanı. Ki biz yardımcı oldukça böyle. Ben hiç karışmayan tarafım olaylara. Ne sorsalar ben bilmem diyenim. Sırf kötü görümce olmamak adına

aynen katiliyorum canim..
benim eski gorumcem de attigim adimi kiskanan igrenc bi kadindi.. ben onceden gercek yuzlerini bilmedigimden epey sicak davranirdim.. dugun sonrasi kiyameti koparip aileme hakaret edince koydum mesafeyi.. kimbilir millete ne diyodu, kardesimi bizden ayirdi, cok soguk, biz onu cok seviyoduk, bla bla bla..
inanmiyorum artk tek tarafli dinlemeyle..

Annem kız kardeşim ve ben konuştuk karışmamayı en baştan. Ama anneme babama olursa zaten ipler kopar
siz zaten gayet ön yargılı bi şekilde yaklaşıyosunuz
annemle babama olursa ipler kopar diye
kız babanızın elini öpmeye bilir bu gayet normal zorunda da değil.
saygısızlık olarak görmüyorum
bende öpmüyorum mesela.
gelinden dinleyelim bakalım o neler söyleyecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…