- 14 Şubat 2015
- 857
- 473
- 123
- Konu Sahibi Polyannaaaa
-
Bizde el öpmek saygıdan gelir. He yapmayan saygısız değildir gidip bunu ona da söylemeyiz. Kendisi öpmem elini demiş. Bu bizim geleneklerimizde var. Onun ailesi gelince biz hiç bir şekilde yanlış anlaşılmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Dikkat edebilir en azından.niye sacma diyorsun ki? evet su sn namahrem ve olmasa bile bu o kizin dusuncesi, gorumcesin diye bunu yargilama hakkina sahip degilsin.. kizi mercek altina almis da herseyine takmis gibisin.. burdan oyle gordum..
herkesin prensipleri, kurallari vardir.. sizin icin degistirmek zorunda diye bakarsaniz, kusura bakma, burda anlatilan klasik erkek ailelerindensiniz demek.. biz bunu yaptik, o da bunu yapmali demek bile yonetmeye calismaktir..Bizde el öpmek saygıdan gelir. He yapmayan saygısız değildir gidip bunu ona da söylemeyiz. Kendisi öpmem elini demiş. Bu bizim geleneklerimizde var. Onun ailesi gelince biz hiç bir şekilde yanlış anlaşılmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Dikkat edebilir en azından.
Haklısınız tabi , sıcak davranan taraf olmanın arkadan konuşulmanın nasıl olduğunu biraz öğrenmişsiniz. Ama bize yapılan tam olarak bu şuanda. Annesi melek gibi biri. Çok tatlı , sessiz , sakin ve onu çok sevdik. Ailesine diyecek neyimiz olabilir.aynen katiliyorum canim..
benim eski gorumcem de attigim adimi kiskanan igrenc bi kadindi.. ben onceden gercek yuzlerini bilmedigimden epey sicak davranirdim.. dugun sonrasi kiyameti koparip aileme hakaret edince koydum mesafeyi.. kimbilir millete ne diyodu, kardesimi bizden ayirdi, cok soguk, biz onu cok seviyoduk, bla bla bla..
inanmiyorum artk tek tarafli dinlemeyle..
Bence karismayin ve ayrica yok babamin elini opmedi, yok selam verirken gulmedi yok gelip gitmedi gibi ufak tefek konulari takmayin kafaniza. Boyle ufak seyleri sorun etmeyin. Onemli olan abinin o kizla mutlu olmasi.Gelin adayı yazıyor kardeşime işi düştükçe . Zaten konuştuk yardım etmeyecek artık. Hayır saygısızlık değil ama namahrem demesi saçma. Öpmüyorsa öpmesin. Nikah yok henüz. Biz onu kardeş olarak görüyoruz babamında kızı olacak haliyle.
Hayır yardımcı olmaya çalışıyor bunu yapalım mı şunu yapalım mı diye. Ben mesela yapmıyorum böyle. O benden daha ilgilibelki kardesin cidden cok karisiyor, kiz da set cekti.. olamaz mi?
Gelin adayı yazıyor kardeşime işi düştükçe . Zaten konuştuk yardım etmeyecek artık. Hayır saygısızlık değil ama namahrem demesi saçma. Öpmüyorsa öpmesin. Nikah yok henüz. Biz onu kardeş olarak görüyoruz babamında kızı olacak haliyle.
Umarım gelinle de aramız iyi olur. Evlenince böyle olmaz. Bir abimiz var onla da eşiyle de iyi olmak istiyor insangörür görür merak etme düğünü yapsın kız da sorun varsa anında gösterir zaten..müdahil olmayın uzak durun er geç farkedecektir ailemle neden bu denli soğudum ömrümde olmayan şey neden şimdi oldu diye er geç sorgular..erkekler ailecidir..köprüyü geçene kadar dayı demek fabrika ayarlarında vardır..bak burda ki konulara
Hahaha aynen ya.. Görümcelik yapmış olsam neysee. Bende evleneceğim ilerde ama eşim olacak insanın ailesine biraz güler yüz tatlı dille davranırım. Ki yardımcı oluyorlarsa daha ne ?Burada bile görümce olman yeterli
Gorumcemisin zaten baştan fislendin
Kesinlikle objektif davranıyorum . Emin olmasam böyle yazmam zaten. Ama bir sorun çıkmasın diye susmaktan başka çare yok gibibu yorumu, yazdıklarını doğru kabul ederek yani haklı olduğunu varsayarak yazıyorum:
bence, tabi ki kardeşini savun
abin de konuşmazsa konuşmasın sizinle
haklıyı bilirken susmak olmaz bence
zamanla da düzelmez, yüz verdikçe tepenize çıkar
fakat konuşmadan önce "objektif" olduğundan emin ol
bilemiyorum..Haklısınız tabi , sıcak davranan taraf olmanın arkadan konuşulmanın nasıl olduğunu biraz öğrenmişsiniz. Ama bize yapılan tam olarak bu şuanda. Annesi melek gibi biri. Çok tatlı , sessiz , sakin ve onu çok sevdik. Ailesine diyecek neyimiz olabilir.
bilemiyorum..
kimi insan namahrem dediginde mutlu olur kiz dikkat ediyor diye, saygi duyar.. siz bunu bile elestiri konusu yapmissiniz gibi geldi.. iste abimle sarmas dolas ama, demen cok cirkin.. demek her hareketini inceleyip, kiyaslayip, sonuc cikariyosun..
Acınız mı var bilmiyorum ama onlar nişanlı oyle olmaları normal. Birbirlerini seviyolar. O yüzden sarmaş dolaş dedim zaten. Babama öyle demesi anormal değilmi. Öpmek istemiyorum der olur biter . Namahrem nedir. Bence once iki taraftan bakmayı öğreniniz.bilemiyorum..
kimi insan namahrem dediginde mutlu olur kiz dikkat ediyor diye, saygi duyar.. siz bunu bile elestiri konusu yapmissiniz gibi geldi.. iste abimle sarmas dolas ama, demen cok cirkin.. demek her hareketini inceleyip, kiyaslayip, sonuc cikariyosun..
Merhabalar kızlar, abim nasipse bu yaz evlenecek bir ay içinde evlenme kararı aldılar. Fakat gelin adayı kız kardeşimle ilgili saçma sapan konularda abimi dolduruşa getiriyor. Kız kardeşim kızın çeyizine bile yardım ediyor. Fakat teşekkür etmek yerine her defasında olanları çarpıtarak anlatıyor. Ben şahit olduğum için doğrusunu anlatıyorum ama bir hafta geçmiyor ki yine aynısını yapıyor. Biz bir kez evleniyorlar istedikleri olsun dedikçe daha fena oluyor. Abimle aramız çok iyiyken konuşmuyoruz şuan. Ben şuana kadar hiçbir şeye karışmadım fakat kız çok ukala, kardeşime böyle yapınca bende konuşmuyorum. Demek ki bende kızla sohbet etsem aynısını bana da yapacak. Şimdi böyledir diyerek hep susuyorum ama nereye varır hiç bir fikrim yok. Ayrıca anneme babama da pek saygı gösterecek gibi değil. Babamın elini namahrem diye öpmeyen kız abimle sarmaş dolaş. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.. Zamanla düzelir diyoruz ama yapılan küçük bir şakayı bile abartarak abime anlatıyor. Evin huzurunu bozmuş durumda. Ne yapabilirim yine karışmamaya devam mı edeyim. Kardeşimi savunurum konuşursam haliyle. Bu da daha büyük sorunlara yol açabilir.
Sonunda biri beni anladı. Çok sağolun.bence konu sahibi demek istiyor ki:
babamın elini öpmemek için namahrem diye bahane uyduruyor
namahremi, kayınpederinin elini öpmeyecek kadar önemseseydi abimle bu kadar samimi davranamazdı herkesin yanında...
ben mi yanlış anladım?
Bahane olarak sunması bize tuhaf gelen zaten.namahrem diyipte abinize sarilmasi gerekten sacmaymis abinize gelince ( nikah yoksa ) namahrem olmuyor muama nikah olduktan sonrada el opulmemeli artık mahrem olur ama bazı sebeplerden dolayı nikah düşebilir onu burda açıklamam doğru olmaz
Namahrem mi? Kayınpederinin yanında başını bile açabilirsin. Bu hiç Kuran okumamış mı? Bence doğru davranıyorsun. Mesafeli olmakta fayda var.Merhabalar kızlar, abim nasipse bu yaz evlenecek bir ay içinde evlenme kararı aldılar. Fakat gelin adayı kız kardeşimle ilgili saçma sapan konularda abimi dolduruşa getiriyor. Kız kardeşim kızın çeyizine bile yardım ediyor. Fakat teşekkür etmek yerine her defasında olanları çarpıtarak anlatıyor. Ben şahit olduğum için doğrusunu anlatıyorum ama bir hafta geçmiyor ki yine aynısını yapıyor. Biz bir kez evleniyorlar istedikleri olsun dedikçe daha fena oluyor. Abimle aramız çok iyiyken konuşmuyoruz şuan. Ben şuana kadar hiçbir şeye karışmadım fakat kız çok ukala, kardeşime böyle yapınca bende konuşmuyorum. Demek ki bende kızla sohbet etsem aynısını bana da yapacak. Şimdi böyledir diyerek hep susuyorum ama nereye varır hiç bir fikrim yok. Ayrıca anneme babama da pek saygı gösterecek gibi değil. Babamın elini namahrem diye öpmeyen kız abimle sarmaş dolaş. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.. Zamanla düzelir diyoruz ama yapılan küçük bir şakayı bile abartarak abime anlatıyor. Evin huzurunu bozmuş durumda. Ne yapabilirim yine karışmamaya devam mı edeyim. Kardeşimi savunurum konuşursam haliyle. Bu da daha büyük sorunlara yol açabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?