Abim evlenemezse diye çok üzülüyorum kardeşim de hasta annem vefat edince yalnız kalmalarından çok korkuyorum

Merhaba, olabilir bu aralar karamsar bir yapidayim
Konularınıza bakınca nana biraz genel bir durum gibi geldi. Babanızı ne zaman ve nasıl kaybettiniz bilemiyorum ancak negatife şartlanmış gibisiniz. Kendinizi insanların mutluluğundan üst derecede sorumlu hissediyor olabilir misiniz? Bu durum sanki sizi biraz yıpratmış ve usandırmış.

Bence kötü bir evlilik yapmasındansa bekar kalması daha iyi abinizin hani tek yanlız diye üzülmeyin erkek sonuçta ne yapar eder bulur birini hayırlı ve vakti zamanı geldiğinde herşeyin zamanı var...

Evet yorgun hissediyorum, babamı akciğer kanserinden kaybettim.Cok bir zaman da olmadı

Abiniz yetiskin adam neden üzülüyorsunuz ki? Evlenmek istese bulurdu birini
Bir de aileye babalik yapmasi güzel gorunse de bir arkadasin dedigi gibi evlilik açısından sıkıntı nedenine gelirsek, eşi ve kök ailesi arasinda kaldiginda eşinden ziyade anne ve kardeşlerin isteklerine öncelik vermek istediğinde eşi kendini es gibi degil dis kapinin mandali gibi hisseder.
Ben de evin en büyük cocuguyum annemden cok anne modundayimdir ha her istege ben atlamiyorum kendime ait hayatim var ama bazen annemin cocuksu hallerine karsilik benim ebeveyn modunda dusunerek hareket etmem yorucu olabiliyor.
Açıkçası evlenip cocuk sahibi olmak isteyen biri olsam da bazen aman nasipte yalnizlik varsa napalim modundayim. Kimsenin benim.yerime düşünüp üzülmesini istemem.
Bırakın abiniz kendi düşünsün evlenecegi kisiyi de kendi bulsun kac yasinda yetiskin adam icin uzulmek yerine kendi hayatiniza odaklanin

Evet yorgun hissediyorum, babamı akciğer kanserinden kaybettim.Cok bir zaman da olmadı
Basiniz sagolsun zor bir surec ben de ayni sebepten kaybettim babami
Aciniz taze oldugu icin mutsuz ve kaygili olabilirsiniz bir uzman destegi almak istemez misiniz?

2 tane yetişkin insan neden kendilerine bakamasınlar yahu
Epilepsi bildiğim kadarıyla günlük yaşantıya engel değil ki
Koskoca 70-80 yaşındaki dedeler eşleri ölünce kör topal idare ediyorlar

Kusura bakmayın ama bu ataerkil bakış açısıyla abinizin evliliği zor olur, evin babası rolüne bürünmüş evlenince bu rolü bırakmasına hiçbiriniz izin vermezsiniz gibi görünüyor

Elin kızı hem abine baksın hem kardeşine demi? O kadar sıkıntı ediyorsanız siz evlenmeyin.

Belki sectigim kelimelerden ataerkil bakış açısı gözükmus olabilir.Bizim ev de herkes kendi sorumluluğunu alıyor şu an ama başımız sikissa abimiz var, anlıyorum düşününce onun da çok sorumluluk alması doğru değil.

Elin kızı hem abine baksın hem kardeşine demi? O kadar sıkıntı ediyorsanız siz evlenmeyin.
Bakın kendimi yanlış lanse etmiş olabilirim.Kimse kimseye bakmıyor, ben de evlilik yolundayım ve evlenmek istediğim kişi kendi işini göremeyen biri olsaydı bu yola girmezdim.Ben sadece yol arkadaşları olsun istiyorum.Evet karamsar bakmış abartmis olabilirim

Bu hikayede yanan abi olmuş, ben çok üzülüyorum böyle durumlara genelde de kadın-erkek farketmez hep büyük kardeşe kalıyor bu görev.

Seçtiğiniz kelimelerden değil konunun kendisi ataerkil.
38 Yaşında erkek kardeşimle diğer erkek kardeşim annem ölürse yalnız kalacak diye telaşlanıp konu açıyorsunuz
Konu abininizin yol arkadaşı bulamaması değil, onları çekip çevirecek birinin olmaması çözümü de evlendirmekte buluyorsunuz
Abiniz evlenince elini sizden çekmesine izin verecek misiniz peki? Sonuçta başka evi yuvası olacak

Evlilik beyaz eşya gibi tamamen şansa kalmış.
Ama düşüncelerinizi bence abinize ya da birilerine yansıtmayın.
Size göre düzgün biri, hala evli değil ama belki ikili ilişkilerde sıkıntılı.
Belki cinsel problemleri var.
Zamana bırakın bence her şeyi malesef kontrol edemiyoruz.

Kendi işini kim göremiyor onu anlamadım. Abi mi hasta kardeş mi?

İnanin önceliğim onun mutluluğu olur

Koca adam istese daha çok caba koyar bulur birini ölmedi ya sizlik bir durum yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…