Abim evlenmemi istemiyor

şanslısınız aslında bende odadan çıkmayacağını bilsem bir an bile düşünmem asla abi olarak görmüyorum ama sağı solu belli olmadığı için ister istemez tedirgin oluyorum :KK43:
Nişanda çıktı el gibi mahsustan işten geç geldi filan 🤣 boşver bence anını, gir bu yola

Ya canım yanlış anlama ama bu yazdıkların çok garip. Eğer ailede böyle bir sorun varsa bunu senin söylememen gerekir. Neden abine söylediğini anlamadım. Babana anana söyle geç.

Abin bir şey derse baban " ben babası olarak müsade ediyorum sen kes sesini, evimizde sorun çıkaracaksan kapı orada güle güle. Kızımı huzursuz edemezsin" diyecek.

Bak bu hayatı sana abin değil babanlar zehir ediyor. Adam madde bağımlısı değil, anlattığına göre 29 yaşında çalışan adam.
Çok haklısın, babam baştan bu ağırlığı koyamadığı için iş iyice büyüdü oda ilgi çektikçe daha çok büyütüyor. Çok şükür öyle madde bağımlığı vs. yok kendi halinde işten eve evden işe giden biri. Defalarca dedim babama sen rest çekmelisin diye ama öyle yaparsa daha da çileden çıkacağını düşünüp gönlünü etmeye çalışıyor ve ben bu yüzden beklediğim için çok üzülüyorum

Ben hallettim. Önce sakin durdum, anlayış gosterdim olmadı. Mesafe koydum. Sonra baktım zaten kv zorba, cahil bir tip bu da iyice gazliyir ortami. Onlardan daha kaprisli, daha arsız oldum. Eşim de arsız zapetmeye çocukluktan alışkın olduğu için onlar yerine beni zaptetmeye başladı. Acı ama bir nevi onlara dönüşmeden bu işi cozemedim. Siz de ondan daha arsız olacaksınız ya da ordan kacacaksiniz. Orta yol yok.
Aynen öyle ya daha arsız olacağım ya da çekip gideceğim, cahille yobazla baş etmek o kadar zor ki. Bazılarına çok garip bu durum geliyor ama yaşayan bilir bu stresi :(

6 sayfa boyunca abinin neden istemediğini görmeye çalıştım galiba kaçırdım abin evlenmeni neden istemiyormuş sordunuz mu

Aynen öyle ya daha arsız olacağım ya da çekip gideceğim, cahille yobazla baş etmek o kadar zor ki. Bazılarına çok garip bu durum geliyor ama yaşayan bilir bu stresi :KK43:
Senin bir de abin. Ben boşanır giderim olur biter. Seninki abi. Annen ve babanla beni bu tarihte isteyecekler, siz oglunuzu zaptedin yoksa polis çağırırım dersin. Bitti. Sevgilini bilgilendir. Şok olup, senden de sogumasin. Bana dobra ve hassas diye anlattıgi gorumcenin dangalak ve kaprisli olduğunu anladigim da eşime de ofkelendim. Detaya girmeden abini anlat, bu durumun senin için önemli olmadığını, onun da umursamamasi gerektiğini soyle.

6 sayfa boyunca abinin neden istemediğini görmeye çalıştım galiba kaçırdım abin evlenmeni neden istemiyormuş sordunuz mu
Önce sıra benim olmaz dedi, sonra tanıdık memleketten biri olsun dedi, sonra kıskançlığa dönüşmeye başladı alınan çeyizlerden tutun onu görmezden geldiğimize dair bir çok şey. Aslında bir sebebi bile yok bir gerekçe sunamıyor. Çocukluğumuzdan beri ona bunu yaptınız bana yapmadınız gibi kıyaslamalar yapan biri

Önce sıra benim olmaz dedi, sonra tanıdık memleketten biri olsun dedi, sonra kıskançlığa dönüşmeye başladı alınan çeyizlerden tutun onu görmezden geldiğimize dair bir çok şey. Aslında bir sebebi bile yok bir gerekçe sunamıyor. Çocukluğumuzdan beri ona bunu yaptınız bana yapmadınız gibi kıyaslamalar yapan biri
Sanırım önce kendi evlenip masrafları sizle bölüşme hayalleri kuruyordu.

Senin bir de abin. Ben boşanır giderim olur biter. Seninki abi. Annen ve babanla beni bu tarihte isteyecekler, siz oglunuzu zaptedin yoksa polis çağırırım dersin. Bitti. Sevgilini bilgilendir. Şok olup, senden de sogumasin. Bana dobra ve hassas diye anlattıgi gorumcenin dangalak ve kaprisli olduğunu anladigim da eşime de ofkelendim. Detaya girmeden abini anlat, bu durumun senin için önemli olmadığını, onun da umursamamasi gerektiğini soyle.
İnanın hep bunu diyorum kocam olsa boşar geçerim bunu atamıyorsun diye, erkek arkadaşıma anlattım onunla iletişimi minimumda tutacağımızı, görmezden geleceğimizi de söyledim konuyu biliyor ve her koşulda arkamda çok şükür. Bu sefer kararlıyım bayramdan sonra istediğini yapsın bu iş olacak cidden her yola başvurabilirim bu konuda. Bu tagı açmak beni rahatlattı açıkçası. Bu zamana kadar onu anlamaya çalıştım ama yaptığının savunulur bi yanı yok herkes benim gibi düşünüyormuş annem babam varken ona ne oluyor ve benim hayatımı bu kadar neden etkiliyor. Sizde bence ona inat eşinize daha çok sarılın

İnanın buda aklıma geldi, evde her şeyi idare eden kişi benim ve arkası toplanan hep o, buna alışmış
Ebeveynlerinize, besi danalarına mukayyet olmalarını, yoksa sizi kaybedeceklerini söyleyin, yarın yaşlılıkta hastalıkta güvenecekleri dalın kesinlikle o olamayacağını hatırlatın, baksanıza çirkef olan kazanıyor, onun dediğini yapmak daha konforlu geliyor. Bu konfora hizmet eden taraf olmayın daha fazla.

Eve geldiklerinde neden geldiniz, gidin vs tarzında üstüne yürüyecek kavga çıkaracak potansiyele sahip maalesef, iki kardeş o kadar farklıyız ki. Annem ve babam onaylıyor iyi biri olduğunu biliyorlar fakat abi engelinden geçemiyoruz. Keşke o gün başka şehire falan gitse
Allah kardeşlerinde hayırlısını versin.

O gün başka şehire gitse ne olacak, nikah günü o masadan kaldırır seni.

Hödük

İnanın hep bunu diyorum kocam olsa boşar geçerim bunu atamıyorsun diye, erkek arkadaşıma anlattım onunla iletişimi minimumda tutacağımızı, görmezden geleceğimizi de söyledim konuyu biliyor ve her koşulda arkamda çok şükür. Bu sefer kararlıyım bayramdan sonra istediğini yapsın bu iş olacak cidden her yola başvurabilirim bu konuda. Bu tagı açmak beni rahatlattı açıkçası. Bu zamana kadar onu anlamaya çalıştım ama yaptığının savunulur bi yanı yok herkes benim gibi düşünüyormuş annem babam varken ona ne oluyor ve benim hayatımı bu kadar neden etkiliyor. Sizde bence ona inat eşinize daha çok sarılın
Başkasına inat birine sarılınca sarildiginiz kişi bu konuda simariyor? Arada yoyo gibi oluyor. İnsanın kendine yapacağı en büyük iyilik sınırını zorlayan insana dur demek. Ben bunu yapınca valla eşimin gözünde de en kıymetli oldum. Altta kalanın canı çıkıyor. Sizde de ailenizin terbiye edemediğinin ceremesini siz çekiyorsunuz. Anne babanız tabi ama bu işte onlar sıkıntılı. Kural koymayip bir çocuğa dolaylı olarak sizi ezdirmisler.

Arkadaşlar merhaba, 2 yıllık çok güzel giden bir ilişkim var, annem ve babamın da onayladığı bir ilişki. Fakat çocukluğumdan beri bana hep problem yaratan bir türlü abi-kardeş statüsüne erişemediğimiz sadece kan bağım olan bir abim var. Kendisi evli değil, çalışıyor ve muhtemelen bol bol borcu var(öyle tahmin ediyorum). O 29 yaşında ben 24 yaşındayım Ağustos 2022’de karşıma alıp hayatımda biri olduğunu ve tanıştırmak istediğimi söyledim. Hatta söylemeden önce eğer senin hayatında biri varsa beklerim öncelik senin fakat yoksa ben bir adım atmak istiyorum diye de belirttim. Gel gelelim o günden bu güne yaklaşık 9 aydır tek kelime konuşmuyoruz. Normalde şiddete de inanılmaz meyilli bir insan. 9 aydır evlenmemi kabul etmiyor ve biz paşa gönlü olsun diye bekliyoruz. Ne yapacağımı şaşırdım onu görmezden gelip söz nişan için adım atmak istiyorum fakat dediğim gibi şiddete meyilli sağı solu belli olmaz acaba bir şey yapar mı diye düşünüp duruyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Sizin evlenip evlenmemenizden abinize ne?
Şiddete meyilli diye susup oturuyor musunuz ailecek? Evlenmek istiyorsunuz abi ok demediği için aylardır bekliyor musunuz? Anneniz babanız abinizi bu konuda yetkili merci neden yapmışlar?

Çünkü herhangi bir nişan söz durumunda problem çıkarmasından korkuyoruz. Gönlü olsun istiyoruz ama bir türlü gönlü de olmuyor :KK43:
herhangi bir konuda problem çıkarırsa ne davet edersiniz ne çağırısınız bu kadar basit. Herkes haddini bilmeni, aileniz abinizi aşırı şımartmış sanki, insan oğluna sınırlarını nerden durması gerektiğini öğretemez mi?

abinizin sağlam bir dayağa (şiddeye meyilliymiş ya bi o yesin önce) sizin de akıla ihtiyacınız var. böyle saçma birşey olamaz. buraya neden yazdınız ki buna ne çözüm önerelim?

Ben sizi çok iyi anlıyorum. Aynısından bir tane de bende var maalesef. Benden 2 yaş küçük erkek kardeşim. Kardeş değil bildiğin düşman. Herşeyimi kıskanır, beni çekemez, iyiliğimi düşünmez. Çocukluktan beri böyleydi. Biz babasız büyüdük annemde tepesine çıkardı paşa oğlum diye önünü alamadı sonra. Bende rezillik çıkmasından çok korkmuştum. Benim de kardeşim şiddete meyilliydi. Ben rest çekerek evlendim. Annem kardeşin düzelsin öyle evlen kabul etmiyorum şimdi evlenmeni dedi. Ben de izin almadım haber veriyorum dedim. Herşeyi kendim yaptım. İstemem ve nişanım dayımlarda oldu. Rezillik çıkarır diye annemin evinde yapmaya korktum. O dönem inanılmaz yıprandım. Yaşadıklarımı hala unutamıyorum, annemi affedemiyorum beni ezdirdiği için. Kardeşimle görüşmüyorum hala brnim iyiliğimi istemez.
Sonuç olarak ben sizi çok iyi anlıyorum. Aynılarını birebir yaşadım. Anne ve babanız yüzünden yaşıyorsunuz bunları. Rest çekip evlenin. Kimse için hayatınızı ertelediğinize değmez, kendinizi ezdirmeyin dik durun. Ayrıca sevgilinize ailenizin lafını vermeyin. Bugün destek olur yarın başınıza kakabilir.

abinizin sağlam bir dayağa (şiddeye meyilliymiş ya bi o yesin önce) sizin de akıla ihtiyacınız var. böyle saçma birşey olamaz. buraya neden yazdınız ki buna ne çözüm önerelim?
Sonuçta abi atsan atamıyorsun satsan satamıyorsun, hayatımı etkiliyor aylardır da ne yapacağımı şaşırdım yaşadıklarımı düşünebiliyor musunuz? Fikre ve farklı görüşlere ihitiyacım var yani rest mi çekmeliyim yoksa insan yerine koyup konuşmaya devam mı etmeliyim diye sormak istedim herkesten rest çekmem gerektiği cevabını aldım güzelde oldu.

Anne babanızın onayı var ama abimiz sizle dokuz aydır konuşmuyor diye bekliyorsunuz ve aileniz de bu durumu seyrediyor öyle mi? Böyle okuyunca size de saçma gelmedi mi?

Back
X