- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.595
- 798
- Konu Sahibi Melegimizzz
-
Biz kendi abimizden vazgeceriz ama ne gelinimizi nede yegenimi madur etmeyiz,herkez alismis en kucuk seyde gelin torun dişlayanlara
Gucumuz bir kiza yetemedi malesef yetse bidaha gelemezdi buraya.annem saldirdi aile boyu dovmedik yani.acaba sizin esinizden biri hamile kalsa ondan icinde kizcagiz yada zavalli gibi bahseder miydiniz cok merak ediyorum
Gucumuz bir kiza yetemedi malesef yetse bidaha gelemezdi buraya.annem saldirdi aile boyu dovmedik yani.acaba sizin esinizden biri hamile kalsa ondan icinde kizcagiz yada zavalli gibi bahseder miydiniz cok merak ediyorum[/Q
bizde öyle... karadenizliyiz.
dayım eşini aldatmaya kalktı, kendini kapının önünde buldu... hala daha da o kapıdan gelin tamam demeden giremez.
dedem 5 kuruş parasız bırakınca yanındaki de çekti gitti zaten.
gelinin ailesi çocugu bırak gel demişti. dedem izin vermedi
gelin kendi evinde, maddi olarak iyi şartlarda, kızıyla yaşıyor.
aldatılmışlığın acısını telafi eder mi? etmez.
karar onun, dedem ne isterse yapmaya, vermeye hazır. boşanmak isterse boşanır, devam etmek isterse eder.
sonuçta torununun annesi. kadın bir günden bir güne laf getirecek bir şey yapmamış, gül gibi de bakıyor çocuğuna.
neden ezayı, cefayı o çeksin?
olmasi gereken bu zaten. kendi cocugumuz cozutsun ceremesini baskasinin cocugu ceksin... olurmu öyle. helede konu gelin olunca akan sular durur. emanet resmen. emanete ihanet olmaz. bukadar serefsizlik yapan ogula insan nasil sahip cikar? O gelinin ahi 1000 yil cikmaz- karabela gibi yapisir.
bizim ailede her erkek bilir- yan cizirse b*k muamelesi görecegini. biri yapdi- süründü. digerleri kedi gibi.
Nasıl yani boşanma oldu sonra siz gelinle yaşamaya devam mi ettiniz ya da her ihtiyacını sizin karşılaştığınız şekilde mi yasamaya devam ediyor?der. biz dedik. gelinimiz bize emanet. ana babasi rezil edelim diye vermedi o kizi. kendi oglumuzun sucunu temizlemek bize düser. demkki terbiyesi az gelmis. atilir ve atildida. sap gibi kalinca, parasiz pulsuz, sürüne sürüne geri geldi.
biz karadenizliyiz- bizde gelin atilmaz. atilirsa pislik yapan erkekcik atilir.
Bence de masum olan gelin ve çocuğu.iste bizim. burdaki bagzi yorumcular uzman yorumcular ole dusunmuyor mukkemel olacak hersey iki .kere iki 4 gibi acikcasi benm basima gelsin beni kaynamlar bole korusun kollasin onlara kul kole olurum cunku beni kizlari olarak kabul edip kendilerince hal etmeye calismislar ama gucleri yetmemmis abileri sag olsun. herkesin akli fikri var ortada bir hata var iki kisinin hatasi ailenin hatasi yok... bence yok iste bu .benm matematigime uyuyor
Ortada dönen bunca pislik var ve sizler abinizin ailesi olarak yengenize tek kelime etmeden olaya müdahil oldunuz öylemi?
Gelinin yerine koydumda kendimi eşimin bu pisliklerini benden kendi ailem gizlese onları bile asla affetmezdim. Bilmeye hakkı vardi ne karae vereceği de kendi iradesine kalmış birşeydi.
Siz abinizi korumuşsunuz aslında yuva filan umrunuzda değil.Istedinizki olay duyulmasın abi çevreye rezil olmasın aile şerefimiz korunsun.
O metres dediğiniz kadını döverek yada para vererek susturup sessizce gitmesini ve olayın kapanmasını istediniz
Gelin herşeyden habersiz bir zavallı durumunda şu anda.Abiniz olacak o şerefsizde suya sabuna dokunmadan elinin kirini temizlemiş oldu bravo size ya!
Birde iyi birşey yapmışsınız gibi burda gururla anlatıyorsunuz.saka gibisiniz
Biz de Karadenizliyiz, ama bu bence sizin aileye özel, etrafımda hiç görmedim çünkü. Türkiye de zaten hangi mesleğe sahip olursa olsun kadın en çok yara alan oluyor boşanmalarda. Erkek ailesi de kenara çekilirse, kendi ailesi de ilgilenmezse tek başına kalmak zorunda kalıyor hayatta.
Duruşunuzu bir kez daha takdir ettim.
sasirdim gercekden. karadenizlilerde normaldir aslinda. bu anne tarafimdi. anne tarafi azcik merhametli. atiyorlar sadece. baba tarafim daha fena :)
Amcam bundan 25 sene önce bi kadinla fingirdemis. hala köye gelmesi YASAK. ailenden dislanmayi birak adam sürgünde. bi fingirdedi diye- geldigi saniye gözünün yasina bakmazlar vallah.
biz laz kökenliyiz- belkide lazlara özgü bir tutumdur ama.
Yengeye zerre kadar saygı duyulmuyor cunki yenge ne olursa olsun yuvayı devam ettirmek zorunda bilmesede olur onlara göre.Arkasindan çevrilen dolaplardan haberi olsa belkide gidecek yeri olmasa bile boşanacaktı bu pislikler ortaya çıkacaktı abi rezil olacaktı nafaka ödeyecekti vs..aynen öyle... burada korunan abi.
isteklerine saygı duyulan abi.
neymiş karısı da olsunmus, metresi de.
yengeye söylemeyin de yaşasın böyle...
yenge boşanırken mal mülk alır korkunuz mu var anlamadım neden kadının arkasından bu kadar dolap çevirdiğinizi.
Nasıl yani boşanma oldu sonra siz gelinle yaşamaya devam mi ettiniz ya da her ihtiyacını sizin karşılaştığınız şekilde mi yasamaya devam ediyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?