Abim,evliligi ve metresi

Biz kendi abimizden vazgeceriz ama ne gelinimizi nede yegenimi madur etmeyiz,herkez alismis en kucuk seyde gelin torun dişlayanlara

Bilmiyorsunuz ki bu olayların sonunda en kötü siz olacaksınız.. Biliyor ama söylemiyor olacaksınız. Yok sayilacaksiniz.

Sorunlar bu şekilde çözülmez.

Bebeğin aldırılması çok konuşulmuş. 10 haftaya kadar kişiler özgür iradesi ile gebeliğe son verebilir. Ancak adam evlilik dışı çocuk yapmış 8 haftalık olmuş aldırmayı düşünmemişler. Aile aldırması yönünde baskı yapmış. Evet kız aldırmayabilirdi ama ona söylenenleri bilmiyoruz. Ben olsam ben de abim evlilik dışı bir çocuk sahibi olsun istemezdim. Ama abi pişkin net..
Kızın suçu tabi ki var ama menfaat dünyası. Kız muhtemelen evli olduğunu önceden beri biliyordu. Önce kendi menfaatini düşünüp abinin yuvasını dağıtmayı göze aldı bu onun şeref yoksunluğu. Ancak onun için el yenge ve çocuğu. Esas abi karısını ve çocuğunu düşünmeden sürekli kızın peşinde. Kızın kanun önünde suçu yok. Kanun önünde suçlu olan kanunla belirlenmiş sorumlulukları olan ve bu sorumluluklarını yerine getirmeyen abi.

Kızın dövülmesi ya da kıza baskı yapılması bu yüzden çok konuşuldu. Abi çıkıp anne baba ben bir halt yedim bu kız peşimi bırakmıyor bana şantaj yapıyor beni kurtarın yuvamı dese ailenin tavrını anlarım ama öyle değil. Aile aldatmayı ilk duyduğunda kendince üstüne düşen şeyi yapıp abiyi kenara çekmiş ve kendini düzeltmesi gerektiğini söylemiş. Abi ne yapmış çocuk yapmış. Kız dövülmüş çocuk aldırılmış hala kızın peşinde. Abi tam bir şeref yoksunu başka açıklaması yok. Kendi çocuğunu karısını düşünmeyen kişi var ortada, başkasının çocuğunu ve karısını niye düşünsün kız. Tencere kapak olmuşlar.

Gucumuz bir kiza yetemedi malesef yetse bidaha gelemezdi buraya.annem saldirdi aile boyu dovmedik yani.acaba sizin esinizden biri hamile kalsa ondan icinde kizcagiz yada zavalli gibi bahseder miydiniz cok merak ediyorum

yengenize haber verin de o karar versin ne diye bahsedeceğine.
abinizle görüşmeyi kesin, sürekli birilerini takip ettirip dövüp, kürtaj yaptırtmak durumunda kalmayın. ne hali varsa görsün. madem yengenizi düşünüyorsunuz, çocuğuna ve yengenize düzenlerinin bozulmayacağını, neye karar verirse versin yanında olacağınızı garanti edin.

abi suçlu da tek suclu degil. O kadin evli oldugunu bile bile birakma beni diyorsa o da suçludur. Tek masum yenge.. Allah o kadina sabir versin yardim etsin.

Abi uslanmaz o kadindan kopamaz belli. Bir de yavrucaga kıyılmış.. Soyleyin ne yapacagina yenge karar versin siz neden onun adina hareket ediyorsunuz????

Ortada dönen bunca pislik var ve sizler abinizin ailesi olarak yengenize tek kelime etmeden olaya müdahil oldunuz öylemi?
Gelinin yerine koydumda kendimi eşimin bu pisliklerini benden kendi ailem gizlese onları bile asla affetmezdim. Bilmeye hakkı vardi ne karae vereceği de kendi iradesine kalmış birşeydi.
Siz abinizi korumuşsunuz aslında yuva filan umrunuzda değil.Istedinizki olay duyulmasın abi çevreye rezil olmasın aile şerefimiz korunsun.
O metres dediğiniz kadını döverek yada para vererek susturup sessizce gitmesini ve olayın kapanmasını istediniz
Gelin herşeyden habersiz bir zavallı durumunda şu anda.Abiniz olacak o şerefsizde suya sabuna dokunmadan elinin kirini temizlemiş oldu bravo size ya!
Birde iyi birşey yapmışsınız gibi burda gururla anlatıyorsunuz.saka gibisiniz

bizdede bu konular ayni böyle isler. asla gelin atilmaz. bosanmak isteseydi bosanirdi. elimizi cekmezdik üzerinden. maddi manevi full destek.
dayimin hanimi bosanmis mesela (ben daha dogmadan) galiba 17 yasinda ögrenmistim. yengem bas tacimizdi bizim.

Biz de Karadenizliyiz, ama bu bence sizin aileye özel, etrafımda hiç görmedim çünkü. Türkiye de zaten hangi mesleğe sahip olursa olsun kadın en çok yara alan oluyor boşanmalarda. Erkek ailesi de kenara çekilirse, kendi ailesi de ilgilenmezse tek başına kalmak zorunda kalıyor hayatta.

Duruşunuzu bir kez daha takdir ettim.

Sizin aksiyon almadan once muhatap olmaniz gereken insanlar 1.abiniz 2. Yengeniz. Sayet ki samimi iseniz kiz en son sirada olmali. En son yapmaniz gerekeni en once yapmissiniz ve vicdan calistiriyorsunuz su anda. Sen olsan napardin o olsa napardi vay efendim filanca ne derdiyle problemler cozulmuyor. Kisi once kendinden sorumludur. Abinize yengenize durumu anlatmasini eger ki anlatmazsa sizin anlatacaginizi ya da ona karsi tavrınizi degistireceginizi soylemek ve abinizin aksiyon almasini saglamak da bir secenektir. Siz cumbur cemaat kiza cullanip her seyin tek sorumlusu gibi saldirip kizi kovmayi tercih etmissiniz. abinize laf gecirmek adina bir hamleniz yok. Yengenin zaten ruhu bir sey duymamis.. once kendinize dürüst olun.

Nasıl yani boşanma oldu sonra siz gelinle yaşamaya devam mi ettiniz ya da her ihtiyacını sizin karşılaştığınız şekilde mi yasamaya devam ediyor?

Bence de masum olan gelin ve çocuğu.

aynen öyle... burada korunan abi.
isteklerine saygı duyulan abi.
neymiş karısı da olsunmus, metresi de.
yengeye söylemeyin de yaşasın böyle...
yenge boşanırken mal mülk alır korkunuz mu var anlamadım neden kadının arkasından bu kadar dolap çevirdiğinizi.

sasirdim gercekden. karadenizlilerde normaldir aslinda. bu anne tarafimdi. anne tarafi azcik merhametli. atiyorlar sadece. baba tarafim daha fena :)
Amcam bundan 25 sene önce bi kadinla fingirdemis. hala köye gelmesi YASAK. ailenden dislanmayi birak adam sürgünde. bi fingirdedi diye- geldigi saniye gözünün yasina bakmazlar vallah.
biz laz kökenliyiz- belkide lazlara özgü bir tutumdur ama.

Bence çok çok iyi yapmışsınız. Kızla beraber abinizide dövseydiniz tadından yenmezdi. Şimdi gidip gelininize herşeyi anlatın ve boşanması için arkasında durun, yeğeninize ve annesine sahip çıkın, abinizin canı cehenneme.

Valla süper...Lazlar daha bağlı birbirine, hem atarlar hem tutarlar. Yok Laz değiliz biz, belki fark ondandır. Karışık göçmeniz.

Yengeye zerre kadar saygı duyulmuyor cunki yenge ne olursa olsun yuvayı devam ettirmek zorunda bilmesede olur onlara göre.Arkasindan çevrilen dolaplardan haberi olsa belkide gidecek yeri olmasa bile boşanacaktı bu pislikler ortaya çıkacaktı abi rezil olacaktı nafaka ödeyecekti vs..
Sessizce abiyi korudular masum yengenin dünyadan haberi yok diğer kadında korkudan ağzını açacak durumda değil abiye resmen büyük bir iyilik yapmış oldular
Bıraksalardı kendi pisliğini kendi temizlesin de belki akli başına gelirdi..ama yokkkk aile şerefi siz konusu tabi..
Resmen rezillik

Nasıl yani boşanma oldu sonra siz gelinle yaşamaya devam mi ettiniz ya da her ihtiyacını sizin karşılaştığınız şekilde mi yasamaya devam ediyor?

kuzenimin hanimi bosanmadi ama 1 sene kendi evinde kaldi ve kuzenim atildi. tüm giderlerini aile üstlendi.
dayimin hanimi bosanmis (ben daha dogmadan) onunda ilk yillar tüm giderlerini dedem üstlenmis- sonradan zaten is vs. kurmustu. kendi parasini kazaniyordu.
konu maddiyat degil- her bayram ilk yengemize gidilirdi (ailenin en büyügü olarak) mesela- her aile etkinligine gelirdi. yani ayni dayimla evli gibi sürdürdü hayatini. hepimiz dayimla görüsmedik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…