- 30 Eylül 2011
- 3.013
- 10.790
- 408
- Konu Sahibi Melegimizzz
-
bizde öyle... karadenizliyiz.
dayım eşini aldatmaya kalktı, kendini kapının önünde buldu... hala daha da o kapıdan gelin tamam demeden giremez.
dedem 5 kuruş parasız bırakınca yanındaki de çekti gitti zaten.
gelinin ailesi çocugu bırak gel demişti. dedem izin vermedi
gelin kendi evinde, maddi olarak iyi şartlarda, kızıyla yaşıyor.
aldatılmışlığın acısını telafi eder mi? etmez.
karar onun, dedem ne isterse yapmaya, vermeye hazır. boşanmak isterse boşanır, devam etmek isterse eder.
sonuçta torununun annesi. kadın bir günden bir güne laf getirecek bir şey yapmamış, gül gibi de bakıyor çocuğuna.
neden ezayı, cefayı o çeksin?
sasirdim gercekden. karadenizlilerde normaldir aslinda. bu anne tarafimdi. anne tarafi azcik merhametli. atiyorlar sadece. baba tarafim daha fena :)
Amcam bundan 25 sene önce bi kadinla fingirdemis. hala köye gelmesi YASAK. ailenden dislanmayi birak adam sürgünde. bi fingirdedi diye- geldigi saniye gözünün yasina bakmazlar vallah.
biz laz kökenliyiz- belkide lazlara özgü bir tutumdur ama.
Eşim artvin şavşatlı.. Onların da akrabalarından biri eşinin üzerine bir kadını getirmek istemiş.. Babası köye adımını atmayacaksın demiş. Sıkıyosa gelseydi diyor eşim... Gelinini almış çocuklarıyla yanına kayınvalide kayınpeder.. Gelinin annesi diyormuş kızım gel seni yeniden davullu zurnalı evlendireceğim, bekleme... Kız gitmemiş...Adam yıllarca köye gelemeyip en sonunda pes edip gelmiş... Düşünün yıllarca memleketini göremedi çok istemesine rağmen... Doğru olan budur...
sasirdim gercekden. karadenizlilerde normaldir aslinda. bu anne tarafimdi. anne tarafi azcik merhametli. atiyorlar sadece. baba tarafim daha fena :)
Amcam bundan 25 sene önce bi kadinla fingirdemis. hala köye gelmesi YASAK. ailenden dislanmayi birak adam sürgünde. bi fingirdedi diye- geldigi saniye gözünün yasina bakmazlar vallah.
biz laz kökenliyiz- belkide lazlara özgü bir tutumdur ama.
Valla sizin aileye gelin gelesim geldideğil, biz laz değiliz :) aile yapısı ile alakalı. bizde aileler ataerkil gözükse de değil. kadın dominant.
aldatan adama bu muamele yapılmasının sebebi diğer kadınlar. dayım aldattı, görünüşte dedem sahip çıktı, her şeyini o yapıyor yengemin, dayımı o kovdu ama aksi durumda karar verseydi, anneannem dedemin yüzüne bakmazdı.
annem ve teyzelerim de demek bizim başımıza gelse böyle yapacaktın diye adamı yer bitirirdi :)
oğlunun sucu kendininmiş gibi muamele görürdü, yardım ve yataklıktan.
ben bununla alakalı olduğunu düşünüyorum...
Abi şu an mutlu..yaptığı herşey yanına kâr kaldı.Hınzır abi hem metresi hem eşini istiyor. Küçük tatlı böcekcik. Kulağını çekin ama böyle de şımarıklık olmaz ki. Metresin ağzını burnunu dağıtın ama. Vurun abalıya. Suçlu o. Kuyruk sallamış falan. Abiye de içten içe kızın. Çok içten kızın ama dışa çıkmasın fazla. Metresi dövün demiş miydim? Yenge mi? Dilerim çocuğunu da alıp hepinizden kurtulur.
karadenizliler böyle oluyor genelde. cart sürgün. totosu olan aldatsin bakalim.
bide ikinci kadin getirmeye kalkmis... yürek yemis galiba :)
değil, biz laz değiliz :) aile yapısı ile alakalı. bizde aileler ataerkil gözükse de değil. kadın dominant.
aldatan adama bu muamele yapılmasının sebebi diğer kadınlar. dayım aldattı, görünüşte dedem sahip çıktı, her şeyini o yapıyor yengemin, dayımı o kovdu ama aksi durumda karar verseydi, anneannem dedemin yüzüne bakmazdı.
annem ve teyzelerim de demek bizim başımıza gelse böyle yapacaktın diye adamı yer bitirirdi :)
oğlunun sucu kendininmiş gibi muamele görürdü, yardım ve yataklıktan.
ben bununla alakalı olduğunu düşünüyorum...
Abi şu an mutlu..yaptığı herşey yanına kâr kaldı.
Eşinin haberi yok,bebekten kurtulundu,metres kaçacak artık olay temizlendi ailesi altın tepsiyle "oğlum sen bunları yaptın ama yine de biz senin arkandayız destek oluruz seni koruzuz mesajı verdiler.
Bundan sonra artık abinin sırtı yere gelmez bidaha aldatırsa ailesi arkasında çünkü.
Yenge neyin içinde olduğundan bihaber hayata devam.Metresler gelirrrr giderrrr ne olacak
Yenge de o kadar gözü kör değildir merak etmeyin.Abi şu an mutlu..yaptığı herşey yanına kâr kaldı.
Eşinin haberi yok,bebekten kurtulundu,metres kaçacak artık olay temizlendi ailesi altın tepsiyle "oğlum sen bunları yaptın ama yine de biz senin arkandayız destek oluruz seni koruzuz mesajı verdiler.
Bundan sonra artık abinin sırtı yere gelmez bidaha aldatırsa ailesi arkasında çünkü.
Yenge neyin içinde olduğundan bihaber hayata devam.Metresler gelirrrr giderrrr ne olacak
Yürek yemiş dediğiniz gibi... Ama totosunda atmış o yürek:)
Hiç sanmıyorum haberinin olduğunu konu sahibi de bilmediğini söylemiş zaten.Yenge de o kadar gözü kör değildir merak etmeyin.
Bir kadın Kocasının Tanır. Adamın o tip eğilimleri OLdupunu biliyordur hissediyordur.
Saf değilse
Bence yengeninde haberi var bu kadar ev açılacak şey yapılacak insan farketmez miben seyı merak ettım
abınızın pesıne nasıl bırını taktırdınız dedektıf gıbı ? evden cıktıgı an eve dönene kadar takıp mı ettı ? hemde ıkı kez
bırde kız alısverıs yapınca burda oldugu anlasılacak kadar kucuk bır memleketde mı oturuyorsunuz koca sehırde kızın burda olup olmasıgı nasıl anlasılıyor ozellıkle sız gorun dıye sızın evınızın ordakı yerden mı alıs verıs yapıyor bıle bıle
okadar kucuk bır yerde oturupda gelınınız tum bunları nasıl duymuyor ? kımse gelınınıze konu komsu falan , gecen gun kaynananı gorumcenı bırını doverken gorduk falan dememıs mı cok degısık bır konu
bana ütopik geldı nıyeyse
Kendilerince çözüm bulmaya çalışmışlar aptal yerine koymak değil bu ama bilmeye Hakkı var bu konuda Katılıyorum.Hiç sanmıyorum haberinin olduğunu konu sahibi de bilmediğini söylemiş zaten.
Ayrıca konu burada yengenin kendi kendine birşeylerden şüpheleniyor oluşu değil bütün bu olaylardan habersiz oluşu ondan bunların saklanması gizli gizli arkasından dolap çevrilmesi aptal yerine konulmuş olması...konu bu.
Haklisiniz zaten gerçekten gelini dusunuyosaniz dedim en basta. Keske oyle olsaBoyle birsey mümkün değil. Çok büyük hata da olsa, kavgalar da olsa sonunda herkes kendi çocuğunun yanında olur, kimse kendi oğlunu kovup gelinine gel bizimle yasa, sana biz bakalım demez.
karadenizliler böyle oluyor genelde. cart sürgün. totosu olan aldatsin bakalim.
bide ikinci kadin getirmeye kalkmis... yürek yemis galiba :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?