Abim ilişkime onay vermiyor..

Cizirti

Hala muhterem , pek muhterem
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2008
6.707
14.034
773
Diğer
Merhaba arkadaşlar.. benim 7 aylık çook güzel giden bir ilişkim var.. evlilik için daha çok erken ama sonuçta ciddi düşünüyoruz aileler ilişkimizi biliyor ve onun ailesi beni gerçekten çook seviyor.. ama benim yaşayan ve benden 10 yaş büyük bir abim var bu ilişkimi onaylamıyor nedeni de ve farkı... sevgilim ve ben gerçekten insanları diniyle ırkıyla rengiyle deil insanlıklarıyla yargılayan biriyim..sevgilim için de aynı düşünce geçerli.. lakin evlenmemiz durumunda kültür farkı yaşayacağimizi ve benim mutsuz olacağimi düşünüyor. bunun en önemli nedeni de ablamın bir beyle yaşadiği evliliğin farkı nedeniyle çook kötü bir şekilde bitmesi.. bak aşk sevgi yetmiyor illaki sorunlar çıkıyor ve olan evliliğe oluyor ben pek onay vermiyorum sonuçta seni bugün kabul ederler ama yarın bigün seni dışlarlar çok örneği var etrafımda illaki çatışması yaşanıyor mantıklı ol akıllı ol gibi laflar etti...ama ben sevgiliin ve ailesinin insanlar arasında ayrım yapmayan ve insanların saygı duyan insanlar olduğundan eminim.. etrafınızda bu tarz ilişkileri olanlar paylaşabilir mi arkadaslar ve içini nasıl rahatlarabilirim ? çok kötü bi şekılde ve haliyle de benm ilerde mutsuz olmamdan korkuyor.. ona da hak veriyorum aslında..

Son düzenleme:
bunu onceden kestirebilmek zor oluyor kimininki guzel gider kiminki gitmez sonucunda senin hayatın bu kişiyi abin isteemz baskasını abin ister annen istemez herkesin istedigini bulamazsın

bu arada abime hak veriyorum derken benim için endişeleniyor olmasına hak veriyorum yoksa düşüncelerine değil. sonucta babamız yok ve en büyüğümüz o. beni düşündüğü için uyarıyor

Ablanın başına gelenlerin aynısı sana da olur diye bir kural yok canım,daha ilişkiniz 7 aylıkmış biraz zamana bırak derim..Sevip,seviliyorsan,abine pek kulak asma şu anda..

canım öncelikle daha çok kısa bir süredir tanıyorsun.
biraz daha vakit geçirin.bu sırada sen onları daha iyi tanıyrak savunma hakkında olur.
ayrıca abin sırf, ablan gibi mutsuz olman şüphesi yüzünden böyle düşünüyor.
7 aylık bir ilişki için hemen aileni karşına alma
hem biraz daha tanı hem ailene tanıt...
allah korusun abin haklı çıkarsa çok üzülürsün.
kötü insanlar olmayabilirler tabiki, bir elin 5 parmağı bir değil.
ama bu ihtimal de olsa başınıza gelmiş, tekrar gelmesi ailen için çok kötü olur.

evet cnm doğru söylüyosunuz genelleme yapmak çok yanlıs olurlmaz: sonucta sevgilim de ben de kendimizi geliştirmiş insanlarız. ve kafa yapılarımız çok uyuşuyor. abim sevgilimle henüz tanışmadı belki tanısa düşünceleri değişir. değişmesini istiyorum çünkü ailemizin en büyüğü ve onun onayı benim için çok önemli..

ailem böyle bi düşünceye sahip değildi önceden.. kültürü dili mezhebi farklı olsa bile sevgi herseyden önemlidir diye düşünürlerdi ama ablam bu sebepten boşanınca ve ben de aynı mezhepten ırktan biriyle beraber olunca tepki gösterir oldular.. biz sorun etmesek de onlar edecektir diye bir önyargıya sahipler.. asıl korktuğum şey ilişkim başka bi nedenle bitse bile ailem karsıma geçip biz sana demiştik gözünün önünde ablanın yaşadikları da vardı sen bizi dinlemedin deyip bana tepki göstermeleri...

Abinin söyledikleri şu anda mantıklı. En yakın örneğiniz var.
Bence de zamana bırakın birbirinizi daha iyi tanıyın.
Zamanın ne getireceği belli olmaz.
Bakarsın abin de tanıdıkça ön yargılardan kurtulur.

henüz erken abine de zaman vermelisin

zamanla eğer mutlu olduğunu görürse anlayışla karşılayacaktır şu an için endişe duymasını yadırgama zaman ver hem ilişkine hem de ailene

en yakın arkadaşım bir almanla evliydi... düşün. eşi müslüman değil. hristiyan. zerre kadar sorun yaşamadılar. kültür farkı olarak. ne kadar ayrı kültürde olsalar bile. .çok sevdiler birbirlerini. ne yazıkki eşini kaybettik 3sene önce... sana bir örnekte benden. etrafınızda ,yaşayan varmı dediğin için........

aynı bayrak aynı dinin altında neyin farklılığını yaratıyorlar anlamıyorum
şu mezhepte insan bu kültürde insan diye birşey yoktur
iyi insan kötü insan vardır sadece eğer karşınızdakinin iyi olduğuna inanıyorsanız sorun yoktur. :umursamaz: .

ayrıca ben de bu ilişkiye örneğim sözlümle mezheplerimiz farklı ama insanlığımız aynı kaydirigubbakcemile5

Abinin senin için endişe duyması çok normal helede önünde olumsuz bir örnek varken.Sen onun canısın ,kanısın senin canın yansa o da mutsuz olacaktır. Ancak elbette hayat senin,acı çekcek olanda mutluluu yaşayacak olanda sensin,arkadaşınla abinle bir araya getirmen mümkün mü bilemiyorum ama abin arkadaşını daha yakından tanırsan en azından biraz daha yumuşayacak senin güvendiğin kadar güvenecektir. Zaman ilaç olacaktır.

abin haklı canım..........şöyleki..........ablanından başından benzer bir evlilik geçmiş........
onun acısı var senınde mutsuz olmandan korkuyor ve endişeleniyor..........
haklı sebebleri var........
bence ilişkiniz çok daha yeni...iyice tanıman ve hem senin hemde ailenin içi rahat olana dek devam edin.....
ilişkiniz ilerledikce daha iyi anlar ve kararlerin daha net olur..........

çiftlerin boşanmasına sebeb mehzep farklılığı değil kafa farklılığıdır
öyle olmasa idi sadece ayrı mezheptekiler boşanırdı

abin korkuyor tabi, korkmakta da haklı.ama bu kadar kesın konuşmadan, kestırıp atmadan önce, karşısına alıp konuşabılır. ailesını yada sevgılını tanıyıp, tartabilir. genelde doğu ve batı kulturu birbirine uyum saglayamıyor ama mukemmel gıden evlılıklerde çok. senın ilişkine gelınce, ben alevi insanları çok severim, çok ahlaklı, çok hayat dolu insanlardır. tanıdıgım butun alevi kardeşlerimi çok sevdım, bir tanesı de kötü çıkmadı. din uyuşması olur bence ama arap kökenli diyorsun, kultur farkı olacak gıbı duruyor mu sen iyi gözlemleyıp, ilişkının arkasında durmalısın gerekırse. aşk ınsanın başına 50 kere denk gelmıyor.

Abinin hakli sebebleri var bence canim...Ablanin bosanmasi, belki cevrede gördügü olumsuz misaller yüzünden böyle düsünüyordur.

Meshep farkliligni bir kenara birak...bana göre 7 ay icinde ne sevgilin icin nede ailesi icin ahh cok iyi insanlar demen biraz aceleci bir karar olmus.

Zamana birak biraz...hem abin onlari taniyip kararlarini versin hem sende daha iyi tanimaya calis....Meshepleriniz birde olsa farklida olsa hic fark etmez!

yedi ay çok erken biraz tanımaya çalışın birbirinizi..evlilik için acele etmeyin..sevdiğin biri için bile olsa aileni karşına almaya değmez..

eşinin ne kadar anlayışlı olduğu değil eşin ve cevresinin sana ne gozle bakacağı onemli.eşin hissettirmese bile çevresi hissettirebilir.bence iyi düşün.çevresi ile ne kadar içli dişli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…