Abim intihar etmeyi düşünüyor

ykmz

Guru
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
248
29
318
Dün abimle yemek yerken gözlerinde tavrında bunu yapabileceğini gördüm. Herkes bu hayatı sürdürmek zorunda değil saygı duyun bana dedi. Korkuyorum tabii ki cesaret topladığım zaman gitcem ben dedi. Abim 30 yaşında. Üniversitede iyi bir bölüm kazandı ama okumadı uzattı ve süründürmeler neticesinde bıraktı. Bu dönemde kendini eve kapattı. Sorun sadece okul da değildi altında başka bişey varmı hala bilmiyoruz. Evdekilerle de sorunluydu babamla anlaşamıyor dalaşıyorlardı çok fazla. Yakşasık 1.5 yıldır bi yakınımızın yanında çalışıyor ve asgari ücret alıyor geleceğe dair umudu cabası yok. Askere gidersem kafama sıkarım diyor. İşi birakmak sürekli aklında çünkü ileriyi göremiyormuş. Şuanda daha stabil daha cok arkadaşlarıyla görüşüyor evde cok fazla kavga yok. Ama kendinden vazgeçmiş durumda. Ben 27 28 yasında evlenmeyi düşünüyordum diyor. Kız arkadaşı felan yok. Şuankı durumuma bak ben böyle bi adammıyım böylemi olacaktım diyor. Yani ne eğitim ne tecrübe şuan elde var sıfır hayatında. Yasamından vazgeçmek konusunu etraftakilere söylüyor ara sıra. Doktor gitmek istemiyor kendisini kandıramazmış. Çok çok endişeleniyorum. Bugün yarın değil ama onun da dediği gibi ilerde bi gün kafasına koymuş durumda. Bir tanecik kardeşim var ne yapabilirim ne yapmalıyım bilmiyorum

canım mutlaka tedavi olması lazım kabul ettirmeye çalışın çevre edinirse bir yerde işe başlarsa kendine gelebilir evde oturmak psikolojik olarak çökertiyor insanı kendimden biliyorum

kardes candir, herseydir
pesini birakma canim bu isin,gerekiyorsa kiz arkadas bile ayarlamya çalis ama dr a ikna et
hani belki birini sevrrse hayata baglanir, dr a gitmeye karar verir yasama sevinci olur içinde

çok uzuldum ,Allah yardimciniz olsun insalalh yapmaz dedigini, kardes gibisi varmi

Mutlaka bir psikologla görüşmesi gerek.Ve buna siz ikna edebilirsiniz onu.

Senin abin en azindan asgari ucretle de olsa calisiyor. Benimki 33 yasinda. Dogru duzgun bi yerde 2 ay calistigi yok. En fazla calistigi yerde 1 ay calismistir. 1 hafta calisir 6 ay gezer. Aslinda o da memnun degil bu durumundan ama bi turlu kendini degistiremiyor. Bizde bilmiyoruz ne yapacagimizi. Psikolog icin para dokecek durumda da degiliz malesef.

Rabbim yardımcısı olsun kardeşinizin ...eğer o bir uzmana gitmiyorsa siz gitseniz nasıl yardımcı olabileceğinizi öğrenirsiniz en azından...

Allah korusun, ailenize ve size bagislasin abinizi. Cok uzuldum.. Ama onu hayata kazandiracak seyler yapsaniz? Mesela gezdirin, birileriyle tanistirin.. Sizin icin ne kadar onemli oldugunu hissettirin.. Tedavi icin zamanla ikna olur boylece. Aileniz ile gorusun daha cok ilgilensinler. Baska ne yapilir bilemedim.

Allah korusun ya, aramız kötü bile olsa hiç görüşmesek ble bir yerlerde iyi olduğunu bileyim yeter bana. Doktora gitmesini sağlamalısın. Bir de şu 30 yaşındayım ne eğitimim ne ailem var şu halime bak tavırlarına büründüğünde biraz umut aşılayın. Kimse geleceğine ne getireceğini bilemez, belki çok mutlu olacağın mutluluktan gözlerinin dolacağı anlar var ve sen ölümü seçerek bunları kaçırıyor olabilirsin gibi cümlelerle hayata pozitif bakmasını sağlamaya çalışın.
Benim kardeşim de psikolojik rahatsızlık geçirdi ve ona yaptığım telkin şu yöndeydi.
Bu dünyada milyarlarca insan yaşıyor. Kimi çok zengin, Kimi çok fakir ama mutlu, kimi harika bir eş, kimi gözü dışarda aldatan eş, kimi sapık, kimi sadist, kimi hırsız, kimi arsız.. Satılan kadınlarıyla, seks kölesi olan çocuklarıyla, ölümü bekleyen hastalarıyla, sokakta yatan evsizleriyle bu dünya var olmaya devam edecek... Şu an sana cehennem gibi geliyor olabilir ama bu insanlar bile bu hayata tutunup yaşamaya devam ediyorlarsa, inatla hayata tutunuyorlarsa sen bunu hayli hayli başarırsın, kimseden bir eksiğin yok, hayattan korkma ne olursa olsun hep yanında olacağım demiştim.

Çok işe yaramıştı telkinlerim açıkçası. Bana 'abla seninle yeşeriyorum ben' dediği gün ölümden vazgeçtiğini anlamıştım. Belki işine yarayabilir..

Abiniz sahip olmadıklarına üzülüyor tamam da .
Hepsine sahip olmamayi kendi seçmiş aslında . Okulunu bitirebilirdi. Iyi bir kız arkadaş edinebilirdi vs .
Tedaviye ikna etmelisiniz

Tedaviyi reddediyorlar bu durumda bilirim. Uğras lazım karsısına bi kiz çıksa hayatı değisebilir.
Ona sizin için nekadar önemli olduğunu hissettirin

kesinlikle abini tedaviye ikna edin.
belli ki depresif ve kırılgan bir kişiliğe sahip.
hayatta başaramadıkları sebebi ile de kendini daha da değersiz görüyor.
hayatta kalıp mücadele etmektense vazgeçmek cazip bir çözüm gibi.
anne babanla birlik olun abinin elinden tutun bırakmayın.
aklındaki fikre daha çok sarılacaktır bu şekilde gittikçe.

Allahın verdiği canı kendi öyle kolay nasıl alabilcek acaba , bu dünyanın öteki tarafıda var inançlı insanlar için intahar büyük gunah affı yok, bunu anlatın abinize , cehenneme gitmeyi göze alabiliyomuymuş.

bazen hıcbırsey yolunda gıtmeyınce ınsan boyle oluyor ölüm caresı mı degıl tabıkı

doktordan başka şansı yok..Allahım böyle şeylerden korusun herkesi..tatile falan çıkın birlikte durumunuz el veriyorsa..uzaklaşın biraz..hatta bir kız arkadaşı falanda olsa iyi olur düşünceleri değişebilir..

Kendi etmiş kendi bulmuş.
Neyin ıstırabı bu böyle?
Onu yapmamış bunu yapmamış...
Çaba harcamamış.
Abin çoktan tedavi almalıydı.
Daha bu hale düşmeden evvel...
Belli ki depresyona her zaman meyilliymiş.
Artık kendi bileceği iş.
Dini inancı da zayıfsa tutunacak dalı kalmıyor insanın.
Bir de ruhu acı çekiyor şu anda, öldükten sonra ruhunun yaşayacağına inancı varsa intiharın hiçbir şeyi çözemeyeceğini bilmeli.
Ruhu sonsuz acılar içinde kıvranmaya devam edecektir bedeni yok olsa bile.
Ruhun ölümsüz olduğuna inandığım için ölümün daha da mahva sürükleyeceğini düşünüyorum. Acıları ruh çekecek çünkü.

huzur evinde çalıştığım dönemde hastalığı ,ilacı belli olan ama sırf inadından içmeyim kendine zarar veren tonton teyze ve amcalarımızın ilaçlarını alması gereken saatlerde un haline dönüştürüp yemeğine katıyorduk sonuç onlar mutlu biz mutlu...demem o ki bence abiniz deprasyonda lustural diye bi ilaç var psikayatri giden hastaların coğuna aynı yada aynı özelllikte benzeri ilaçlar yazılıyor önce vücudu alışana kadar 50 mg sonrasında deprason ağırlığına göre 100 mg çıkar yedir gitsin..tabiki doktor değilim ama sağlık sektörünü bilen ve genelde uygulanan tedavileri takip eden biri olarak şu anki bunalımını atlatacak başka yol bulamıyorum tabi bunun yanı sıra dertleşeceği içini döküp rahatlayacağı sohbet alanları yarat...

Üzerinde durun, gerekirse zorla götürün doktora
İki hafta evvel eşimin bir arkadaşı intihar etti
Çevresindekilere bunu yapacağını defalarca söylemiş
Ailesi can tatlıdır yapamaz, yapacak adam söylemez gibi bahanelerle durmamış üzerinde
Sonunda yaptı adam, şimdi perişanlar
Israrla durun üzerinde, aslında sizden yardım istiyor, ihmal etmeyin, ailenizle durumu paylaşın

intihar edecek olan ben edeceğim demez gider intihar eder sonradan öğrenirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…