Abim intihar etmeyi düşünüyor

çabalasa keşke o da yapabilir keşke olsa
aile olarak daha çok üstüne düselim teşekkürler

okula geri dönme şansı yok mu bir şekilde affı filan imkansız mı acaba bence önce psikiyatriste götürün bir yandan da bunu araştırın
geç de olsa hayatın bir kenarından tutmaya çalışsın..

evet evet görmek istemeyen görmüyor ve ikna etmek çok güç herkesin fikirleri kolay değişmiyor

okula geri dönme şansı yok mu bir şekilde affı filan imkansız mı acaba bence önce psikiyatriste götürün bir yandan da bunu araştırın
geç de olsa hayatın bir kenarından tutmaya çalışsın..

af cıktı okula aslında dönme sansı vardır ve bi ara harcını bile yatırdık ama çabalayamadı sınava gitmedi kendime güvenimi kaybettim diyor. şuanda da gidemiyor askerlik engeli var zaten okul konusunu açtığımız zaman kızıyor atın kafanızdan diyor

yaa bence kesinlikle geri dönmeli bölümü ne çok merak ettim
hayır bildiğim yardımcı olabileceğim bir bölümse o bölümden varsa arkadaşlarımla tanıştırayım mesela yardımcı olurlar en azından heveslenir flan ...
çok üzüldüm abinize elimden geleni yaparım açıkçası...

Bazilari demis ya, intihar eden duyurmaz gider eder diye.
Buna inanmiyorum asla, cünkü uzak cevremde oldu
Malesef. Defalarca biktim artik hayattan, umudum, gücüm
Kalmadi deyip zaman sonrada intihar Etti.
Abin ruhsal olarak iyice diplerde, gelecegi icin hicbir umudu
Kalmamis, cabalamayada gücü yok gibi. Cok üzücü, insallah
Hayata bakis acisi degisir

polikliniğe gitmesine bile razıyım ilk etapta

poliklinik yeterli olmaz
intihar düşünceleri olan hastaların yatarak tedavisi daha makbuldur
gerekirse zorlayın
ucunda ölüm var bunun

Tüm amacını kaybetmiş olması kesinlikle tehlikeli bir durum işareti.
Okula dönmeye ikna edebilirsiniz.
İnsanın yeter ki bir hedefi olsun, hiçbir şey için geç değildir.

intihar edecek olan ben edeceğim demez gider intihar eder sonradan öğrenirsiniz.

Sibel hanım ne yazik ki bu intihar hakkında bildiğimiz yanlış seylerden biri.intıhar edecek kişi mutlaka önceden belirti veriyor
.Çevresindeki insanlara söylüyor,yaşamdaki anlamsizliktan bahsediyor vs.Gerçekten etmese bile bu bir yardım cigligidır.en hafif hali ile benimle ilgilenin mesajidir.

Allah korusun.
Bir uzman yardımı şart, başka yolu yok.
Bir şekilde ikna etmen lazım.

öyle sessiz sedasız intihar edenler var ki benle ilgilenin mesajını verenleri de vardır ama herkesi bebek gibi pışpışlayacakmıyız? herkes zor şeyler yaşıyor koca adam çocuk gibi eyleyeceklermi yani?

bu gibi ruhsal buhranlarda psikiyatrlardan ziyade psikologlar daha faydalı oluyorlar, bende panik atak vardı verdikleri antidepresanlarla resmen halüsilasyon görüyordum sonra kendi kafamda bitirdim her şeyi şimdi oooooooooooooo atak da neymiş

Bir kız arkadaş bulsanız ona belki iyi gelir.

Can tatlı demeyin, intihar edecek kişi bunu dile getirerek çevresini ve öncelikle de kendisini bu duruma hazırlar. Şu an kafasında sürekli bu meseleyi tarttığı belli. Doktora gidecek, doktor antidepresanlar verecek, ama beyindeki kimyasalları düzelten ilaçlar bir yere kadar yardımcı olabilir... Hayatında bir amaç olması lazım. Önünü görmesini sağlamaya çalışın. Şu an bir kuyuya düşmüş ve çıkamıyor. Kendinizi ve sevdiklerini öne sürmeden, sadece onun için yapmaya çalışın bunu. Çok çok zor bir durum. Türkiye'de de intihar destek hattı var mı bilmiyorum, ama orayı arayıp bilgi alabilirsiniz belki...

off bence de. zaten alenen söylemesi endişe verici. ve cesaret topluyorum diyor hazırlıyor bir nevi. Allah yardımcımız olsun bu işten nasıl kurtulcaz bilmiyorum hoca muska bile aklımıza geldi neler neler geldi ama bu doktorluk bir durum tabii ki

Kendisi bu durumda doktora gitmeyi kabul etmeyecektir çünkü bir şeylerin düzeliceğine dair umudu yok. Bu durumda size tavsiyem önce doktorla gidip siz konuşun, bildiğiniz her şeyi anlatın. O size mutlaka yardımcı olacaktır. Mutlaka onu ikna etmenin bi yolu vardır. Hala fırsatınız varken elinizden gelen her şeyi yapın.

amin. hele bilirken bişey yapamamak ya da yapmamış olmak istemiyorum

haklısın..durumunuz el veriyorsa kesinlikle uzaklaşın..birde kız arkadaş olsa ahh ozaman çok iyi olcak..ama kız arkadaşının sorunsuz olması lazım yani abini üzmeyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…