Abim intihar etmeyi düşünüyor

abin çok yanlış düşünceler içerisinde 30 yasında tanıdığım üniversiteyi bitiren ve memur olan arkadaşlarım var bir insan birşeylerı ıstıyprsa canla başla çalışmalı baştan daha yılmış yıkılmış olmaz öyle.Evlensın aynı zamanda okur kpss ye gırer ne var bunda ailece karşınıza alın konuşun destek olun morel verın ,nasıhat verın.

çabalasa keşke o da yapabilir keşke olsa
aile olarak daha çok üstüne düselim teşekkürler

okula geri dönme şansı yok mu bir şekilde affı filan imkansız mı acaba bence önce psikiyatriste götürün bir yandan da bunu araştırın
geç de olsa hayatın bir kenarından tutmaya çalışsın..

İnsanın kafasının içindekileri değiştirmek o kadar zor ki .
İntihar etmek kolay bir düşünce tarzı her şeyden kaçmak bir nevi
Asıl zor olan her şeye rağmen hayata tutunmak

Abinizi alın karşınıza uzun uzun konuşun iletişim kurabiliyorsanız
İlla ki bir çözümü vardır da işte görmek istemeyene ne yapsan boş

evet evet görmek istemeyen görmüyor ve ikna etmek çok güç herkesin fikirleri kolay değişmiyor :(

okula geri dönme şansı yok mu bir şekilde affı filan imkansız mı acaba bence önce psikiyatriste götürün bir yandan da bunu araştırın
geç de olsa hayatın bir kenarından tutmaya çalışsın..

af cıktı okula aslında dönme sansı vardır ve bi ara harcını bile yatırdık ama çabalayamadı sınava gitmedi kendime güvenimi kaybettim diyor. şuanda da gidemiyor askerlik engeli var zaten okul konusunu açtığımız zaman kızıyor atın kafanızdan diyor

af cıktı okula aslında dönme sansı vardır ve bi ara harcını bile yatırdık ama çabalayamadı sınava gitmedi kendime güvenimi kaybettim diyor. şuanda da gidemiyor askerlik engeli var zaten okul konusunu açtığımız zaman kızıyor atın kafanızdan diyor
yaa bence kesinlikle geri dönmeli bölümü ne çok merak ettim
hayır bildiğim yardımcı olabileceğim bir bölümse o bölümden varsa arkadaşlarımla tanıştırayım mesela yardımcı olurlar en azından heveslenir flan ...
çok üzüldüm abinize elimden geleni yaparım açıkçası...

Bazilari demis ya, intihar eden duyurmaz gider eder diye.
Buna inanmiyorum asla, cünkü uzak cevremde oldu
Malesef. Defalarca biktim artik hayattan, umudum, gücüm
Kalmadi deyip zaman sonrada intihar Etti.
Abin ruhsal olarak iyice diplerde, gelecegi icin hicbir umudu
Kalmamis, cabalamayada gücü yok gibi. Cok üzücü, insallah
Hayata bakis acisi degisir

Tüm amacını kaybetmiş olması kesinlikle tehlikeli bir durum işareti.
Okula dönmeye ikna edebilirsiniz.
İnsanın yeter ki bir hedefi olsun, hiçbir şey için geç değildir.

intihar edecek olan ben edeceğim demez gider intihar eder sonradan öğrenirsiniz.

Sibel hanım ne yazik ki bu intihar hakkında bildiğimiz yanlış seylerden biri.intıhar edecek kişi mutlaka önceden belirti veriyor
.Çevresindeki insanlara söylüyor,yaşamdaki anlamsizliktan bahsediyor vs.Gerçekten etmese bile bu bir yardım cigligidır.en hafif hali ile benimle ilgilenin mesajidir.

Allah korusun.
Bir uzman yardımı şart, başka yolu yok.
Bir şekilde ikna etmen lazım.

Sibel hanım ne yazik ki bu intihar hakkında bildiğimiz yanlış seylerden biri.intıhar edecek kişi mutlaka önceden belirti veriyor
.Çevresindeki insanlara söylüyor,yaşamdaki anlamsizliktan bahsediyor vs.Gerçekten etmese bile bu bir yardım cigligidır.en hafif hali ile benimle ilgilenin mesajidir.

öyle sessiz sedasız intihar edenler var ki benle ilgilenin mesajını verenleri de vardır ama herkesi bebek gibi pışpışlayacakmıyız? herkes zor şeyler yaşıyor koca adam çocuk gibi eyleyeceklermi yani?

doktora gitmiyor ama ben gidip çözüm ariyim. ilaç kullanmak fikrine tamamen karşı. b-Bir dönem babama sordu tekrar hazırlansam okuturmusun diye o da ben emekliyim durumum belli dedi. ordan da destek görememiş oldu. okulunu bitirecek sandı babam, biz de hep öyle sandık. keşke yapsa söylediklerinizi. askere gitmesini biz de istemiyoruz çünkü orada daha sıkıntıya düşecek. üzüldüm arkadasınıza da çok yazık
bu gibi ruhsal buhranlarda psikiyatrlardan ziyade psikologlar daha faydalı oluyorlar, bende panik atak vardı verdikleri antidepresanlarla resmen halüsilasyon görüyordum sonra kendi kafamda bitirdim her şeyi şimdi oooooooooooooo atak da neymiş :KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:

Dün abimle yemek yerken gözlerinde tavrında bunu yapabileceğini gördüm. Herkes bu hayatı sürdürmek zorunda değil saygı duyun bana dedi. Korkuyorum tabii ki cesaret topladığım zaman gitcem ben dedi. Abim 30 yaşında. Üniversitede iyi bir bölüm kazandı ama okumadı uzattı ve süründürmeler neticesinde bıraktı. Bu dönemde kendini eve kapattı. Sorun sadece okul da değildi altında başka bişey varmı hala bilmiyoruz. Evdekilerle de sorunluydu babamla anlaşamıyor dalaşıyorlardı çok fazla. Yakşasık 1.5 yıldır bi yakınımızın yanında çalışıyor ve asgari ücret alıyor geleceğe dair umudu cabası yok. Askere gidersem kafama sıkarım diyor. İşi birakmak sürekli aklında çünkü ileriyi göremiyormuş. Şuanda daha stabil daha cok arkadaşlarıyla görüşüyor evde cok fazla kavga yok. Ama kendinden vazgeçmiş durumda. Ben 27 28 yasında evlenmeyi düşünüyordum diyor. Kız arkadaşı felan yok. Şuankı durumuma bak ben böyle bi adammıyım böylemi olacaktım diyor. Yani ne eğitim ne tecrübe şuan elde var sıfır hayatında. Yasamından vazgeçmek konusunu etraftakilere söylüyor ara sıra. Doktor gitmek istemiyor kendisini kandıramazmış. Çok çok endişeleniyorum. Bugün yarın değil ama onun da dediği gibi ilerde bi gün kafasına koymuş durumda. Bir tanecik kardeşim var ne yapabilirim ne yapmalıyım bilmiyorum
Bir kız arkadaş bulsanız ona belki iyi gelir.

Can tatlı demeyin, intihar edecek kişi bunu dile getirerek çevresini ve öncelikle de kendisini bu duruma hazırlar. Şu an kafasında sürekli bu meseleyi tarttığı belli. Doktora gidecek, doktor antidepresanlar verecek, ama beyindeki kimyasalları düzelten ilaçlar bir yere kadar yardımcı olabilir... Hayatında bir amaç olması lazım. Önünü görmesini sağlamaya çalışın. Şu an bir kuyuya düşmüş ve çıkamıyor. Kendinizi ve sevdiklerini öne sürmeden, sadece onun için yapmaya çalışın bunu. Çok çok zor bir durum. Türkiye'de de intihar destek hattı var mı bilmiyorum, ama orayı arayıp bilgi alabilirsiniz belki...

Can tatlı demeyin, intihar edecek kişi bunu dile getirerek çevresini ve öncelikle de kendisini bu duruma hazırlar. Şu an kafasında sürekli bu meseleyi tarttığı belli. Doktora gidecek, doktor antidepresanlar verecek, ama beyindeki kimyasalları düzelten ilaçlar bir yere kadar yardımcı olabilir... Hayatında bir amaç olması lazım. Önünü görmesini sağlamaya çalışın. Şu an bir kuyuya düşmüş ve çıkamıyor. Kendinizi ve sevdiklerini öne sürmeden, sadece onun için yapmaya çalışın bunu. Çok çok zor bir durum. Türkiye'de de intihar destek hattı var mı bilmiyorum, ama orayı arayıp bilgi alabilirsiniz belki...

off bence de. zaten alenen söylemesi endişe verici. ve cesaret topluyorum diyor hazırlıyor bir nevi. Allah yardımcımız olsun bu işten nasıl kurtulcaz bilmiyorum hoca muska bile aklımıza geldi neler neler geldi ama bu doktorluk bir durum tabii ki

Kendisi bu durumda doktora gitmeyi kabul etmeyecektir çünkü bir şeylerin düzeliceğine dair umudu yok. Bu durumda size tavsiyem önce doktorla gidip siz konuşun, bildiğiniz her şeyi anlatın. O size mutlaka yardımcı olacaktır. Mutlaka onu ikna etmenin bi yolu vardır. Hala fırsatınız varken elinizden gelen her şeyi yapın.

amin. hele bilirken bişey yapamamak ya da yapmamış olmak istemiyorum

haklısın..durumunuz el veriyorsa kesinlikle uzaklaşın..birde kız arkadaş olsa ahh ozaman çok iyi olcak..ama kız arkadaşının sorunsuz olması lazım yani abini üzmeyecek.

Back
X