• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abim ve eşi

ıyi ki karışmıyorsunuz bi de karissaniz allah bilir ne olurdu yazdıklarınızı çok iyi okudum tuhaf olan sizsiniz. Yengenize demediginiz kalmadı ayıp yaaaa. Allah aşkına bana yazmayın artık sinir oldum.iyi niyetli insan kalmadı

sana gelince de cevap dahi verilmeyecek cümleler kurmussun. Biz de müslümanız her sikistiginizda o güzel dinimizi kötü niyetlerinize alet etmeyin. Görümce olsam kaynana olsam emin olun ki sizin gibi her şeye burnunu sokan kusur bulmak için didik
didik arayan biri olmam. ! çok şükür de gelinim. Yerini bilmesi gereken de sensin saygıyı senden öğrenecek değiliz

allah sizler gibi ar damarı çatlamış gelinlerden korusun sizin gibiler edep hayayı bitirdiler işte sokumu büyük sok büyük konuşmaaa dini kullandıgımda yok sen bir zahmet alda bi kadın ilmihali oku ondan sonra çık karşımaa bu zamana kadar saygıyı ögrenemediysen ben hiç ögretemem zaten senlede tartışacak deilim seviyen ortada çünkü dahada girmem bu konuya çünkü bu forum gelinnn formuu

allah sizler gibi ar damarı çatlamış gelinlerden korusun sizin gibiler edep hayayı bitirdiler işte sokumu büyük sok büyük konuşmaaa dini kullandıgımda yok sen bir zahmet alda bi kadın ilmihali oku ondan sonra çık karşımaa bu zamana kadar saygıyı ögrenemediysen ben hiç ögretemem zaten senlede tartışacak deilim seviyen ortada çünkü dahada girmem bu konuya çünkü bu forum gelinnn formuu

Boşver arkadaşım sinirini bozma.
Allah elbet herkesin gönlüne göre verir. ben de bin pişman oldum meğersem birçok insan varmış saygıdan habersiz.
Büyüğe saygı diye birşey bilmiyorlar, Allah iyilerle karşılaştırsın.

Siz saygilisiniz da biz mi saygisiziz. Pesss. Bence birilerinin size kolelik etmesi hosunuza gidiyor. Kahkaha atmasin, gulmesin, bacak bacak ustune atmasin, kocasina kocası gibi degil de el gibi davransin. Siz gercekten çok terbiyeli insanlar olsaydiniz baskasi hakkinda bu kadar ileri geri konusma hakkini kendinizde bulmazdiniz. Bahsettiğiniz gibi dininizi tam yasasaydiniz bunun kizin hakkina girmek oldugunu da bilirdiniz. Siz buyuklerin yaninda kocaniza el gibi davranin, kesinlikle gulmeyin, el divan pence oturun. Baskalarina da karismayin. Size ne allah askina size ne ya?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bana kalırsa birine bacak bacak üstüne atıyor diye kahkahayla gülüyor diye cahil damgası yapıştırmak asıl cahilliktir. Kimse size uymak zorunda değil. Belki de böyle baskı altında kalmasaydı zamanla sizi de anlayacaktı? Ama siz onu bu tavırları karşısında cahil olarak adlandırarak küçümsüyorsunuz o da bu durumu hissetmiş ve kendince sizi umursamayarak tepki göstermiş belli ki. Ha saygısız diyebilirsiniz belki de ama cahil? Hayır bu tavırlarını tanımlayan kelime bu değil. Ve herkesin sorduğu soru, önceden tanımıyor muydunuz kendisini? Tanıyordunuz. Bir anda hahahayt diye atmadı heralde üzerinden hanım hanımcıklığını? Yoksa böyle mi oldu :44:

Telefon olayına gelince. O konuda kesinlikle çok büyük hata var kendisinde. Eşinin mesajlarını bile izni olmadan okumaması gerekirken kayınvalidesininkini ne hakla okuyabilir :20:

Biraz onu küçümsemeyi bırakın bence SÜLALECE. Onu olduğu gibi kabul edin, ona öğretmenleriymişsiniz gibi davranmayı bırakın. Biz her şeyi biliriz sen ne kadar "cahilsin" gibi bir imaj yaratmışsınız bence onun gözünde. Birazcık da özeleştiri ha ne dersiniz :34:

Bütün yazdıklarımı geri alıyorum hiç empati yapmıyorsunuz Allah hakkınızda hayırlısını versin.
İyi gelinler damatlar kv ve görümceler nasip etsin.
Ama elbet siz de gelininizin hanım efendi olmasını istersiniz
Elbet siz de oğlunuz gelininiz aylardır uğramadığında kocanıza sitem edersiniz.- ki umarım sadece kocanıza edersiniz.
Elbet siz de baskası gelinizin hakkında oturma kalkma konuşma bilmez dediğinde üzülürsünüz.
Yorumlarınız için teşekkürler

Konu silmek yasak.:40:

Lütfen, bu kadar kötü şeyler söylemeye ne hacet var.

Sizin için bacak bacak üstüne atmak ayıptır, ötekisi için belki sizin normal bulduğunuz birşey ayıptır. Sizin normal bulduğunuz bir eylemi (varsayalım kadının sokağa çıkması) bir başkası edepsizlik diye nitelendirse hoş olur mu, olmaz.
Bunlar göreceli şeylerdir kimseyi kırmak gerekmez.

İyi günler diliyorum herkese.

Bütün yazdıklarımı geri alıyorum hiç empati yapmıyorsunuz Allah hakkınızda hayırlısını versin.
İyi gelinler damatlar kv ve görümceler nasip etsin.
Ama elbet siz de gelininizin hanım efendi olmasını istersiniz
Elbet siz de oğlunuz gelininiz aylardır uğramadığında kocanıza sitem edersiniz.- ki umarım sadece kocanıza edersiniz.
Elbet siz de baskası gelinizin hakkında oturma kalkma konuşma bilmez dediğinde üzülürsünüz.
Yorumlarınız için teşekkürler
Bir başkası gelinim yada oğlum yada ailemden biri hakkında birşey diyemez,buna müsade etmezdim.
Bana gelinim yada damadım hakkın da "oturmasını kalkmasını,konuşmasını bilmiyor" diyen olduğun da oturup üzülmem,ağzının paylarını verirdim.
Başkalarının ağzına bakan insanlar değiliz çok şükür.
Sırf yanım da bacak bacak üstüne atıyor,kahkaha atıyor,giyimine özen göstermiyor diye kimseyi "hanımefendi"olmamakla suçlamazdım.
Aslolan onların mutluluğudur bence.

SIzler gibi derken burda hepimizi mi diyosun hepimize mi diyodun ar damari catlamis

Kacinci yuzyilda yasiyoruz ya oldu olcak kapidan cikarken arkasini donmeden geri yuruyerek ciksin basini egerek :D osmanli donemi gibi

he he sen çok edeplisin biz edepsiziz.

Konu silmek yasak.:40:
Amin RABBIM HEPIMIZIN HAKKINDA HAYIRLISINI NASIP ETSIN INSALLAH bende kayinvalidemle evlendiyim gunden beri konusmuyorum cunki bana emrivaki davranmaya calisdi evimin esimin kadini benim o sadece anne anneliyini bilecek bana saygi gostermek zorunda o gostermiyosa benden de ancak 0 saygi gorur bizlerde kendi tecrubelerimize dayanarak kardesinin ailesi dagilmasin diye yazdik ama senin tutumun cok yalnisdi

Dedem anneme ondan karı olmaz otururken heryeri ortada edep yokmu hiç onda dediğinde annem gelinini savunuyor ama diyeceği tek şey baba cahildir diyor.
Daha neler yaa.. dede mi karar veriyo birinden kari olup olmayacagina, edep olmadigina yok artikk!!! Bi rahat birakin su insanlari yaa ne hakla baska biri hakkinda yok cahil,yok edep yok, kari olmaz bilmem ne laflari edilebilir gunahin ayibin asli bu...!

Siz saygilisiniz da biz mi saygisiziz. Pesss. Bence birilerinin size kolelik etmesi hosunuza gidiyor. Kahkaha atmasin, gulmesin, bacak bacak ustune atmasin, kocasina kocası gibi degil de el gibi davransin. Siz gercekten çok terbiyeli insanlar olsaydiniz baskasi hakkinda bu kadar ileri geri konusma hakkini kendinizde bulmazdiniz. Bahsettiğiniz gibi dininizi tam yasasaydiniz bunun kizin hakkina girmek oldugunu da bilirdiniz. Siz buyuklerin yaninda kocaniza el gibi davranin, kesinlikle gulmeyin, el divan pence oturun. Baskalarina da karismayin. Size ne allah askina size ne ya?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Hayretler icindeyim ben de yaftalamaya bakin ne kadar kolay birinin edebine kisiligine hakaret etmek..kime ne dediginiz gibi kime neee?!
Noktasina kadar katiliyorum hislerime tercuman olmussunuz.

Bir başkası gelinim yada oğlum yada ailemden biri hakkında birşey diyemez,buna müsade etmezdim.
Bana gelinim yada damadım hakkın da "oturmasını kalkmasını,konuşmasını bilmiyor" diyen olduğun da oturup üzülmem,ağzının paylarını verirdim.
Başkalarının ağzına bakan insanlar değiliz çok şükür.
Sırf yanım da bacak bacak üstüne atıyor,kahkaha atıyor,giyimine özen göstermiyor diye kimseyi "hanımefendi"olmamakla suçlamazdım.
Aslolan onların mutluluğudur bence.

Aynen oyle biri ailemden biri hakkinda bu hakaretleri siralasa agzinin payini alip oturur. Hanimefendiligi boyle olcuyolar demekki.. Bravo gercekten noktayi koymussunuz.

ben seni anladım
cahil demeyelim de annene dediği laftan dolayı patavatsız diyelim
hani demiş ya biz kimseye göre program yapmıyoruz
bu pat laflılıktır.. "Bir planımız şimdilik yok anne ama değişebilir" diyebilirdi
öyle kırıcı konuşmasına gerek yok.
telefon karıştırması büyük ayıp ailesine yetiştirmesi de
dede baba yanında dikkat etmemesine de bişey diyemicem..
size gelip laf yapanlara da "bize söylemeyin yüzüne söyleyin böyle yorumlar yapmayın" diyebilirsiniz
o akrabalarınız da doldurmasın sizi bi zahmet...

Eleştiren kişi benim ailem millet konuşuyor ailem de üzülüyor. Biz de cahilliğine veriyoruz. haftasonları onlara ait bişe diyen olmadı ki sadece kadın napıcaksınız diye sordu bilmiyoruz bi planımız yok diyip geçiştirebilirdi. ben kendimi onun yerine koyuyorum kimseyi ilgilendirmez diye bir cümle kuramam kendime yakıştıramam evet öyle düşünürüm belki ama söyleyemem. hoşgörü iki taraflıdır tabi.

Millet dediğin kim ki?Senin ailen millete gelini hakkında eleştiri yaptığında verecek cevabı bilmeli.Millete göre mi hareket edecek.Ya da millete göre mi yaşantı düzenlenecek.Millet hiçbir zaman memnun olmaz ve susmaz.Eleştirmek istedikten sonra yapacak birşey bulur.Ben burda kızın açısından pek bir cahillik göremiyorum.Ters davranmış olabilir annene.Ama bu tepkisinin bir sebebi vardır.Kim kime durduk yere haftasonumuz bize ait der ki?Bak ordaki KİMSEYİ İLGİLENDİRMEZ cümlesi bile millet yüzünden eleştirilmenin neticesi.Milleti çok kafaya takıyorsunuz.Abin bile,anne ve babanın onun hakkındaki yazışmalarını duyduğunda verdiği tilk tepki sakın kimseye bahsetme olmuş.Cevap bu mudur?

Bence ailen abartıytor.Yani annenin babana gelini hakkında yazdığı cümle bile çok ağır.Bu kız küfür mü etti,namussuzluk mu yaptı.Evine eşine mi bakmadı.Çok falza beklenti içersine girmemek lazım.Evlilik bu kolay değil.Etraftan çok müdahale gelirse huzurları kalmaz.Önce bir evin içinde yaşamayı öğrensinler.Sen kendinle kıyaslıyorsun ama senin yaşam biçimin,kafa yapın farklıdır onun ki farklıdır.Kardeşler bile farklı olabiliyor.Senin önceliklerin farklıdır onun ki farklıdır.Yapıcı olunsun huzur olsun istiyorsan bence arkadaş gibi yaklaşıp sorunları konuşarak çözebilirsin.

Ben de buyuklerin yaninda ayak ayak ustune atarim bunun nesi ayip gulmek mi ayip.asin bunlari kendi kulturunuze gore gelin arayin insanlari değiştirme ye calismayin.

Kk nın senin gibi saygisizlara ihtiyacı yok zaten. Benimle insan gibi konuş. Kimin seviyesinin ne derecede olduğu belli zaten. Durdugun kabahat kaybol git...

Son düzenleme:
Böylesi görümceleri gördükçe pek keyifleniyorum :1:

O bu şu bahane :) Eğer tek sorun bu gelin kızımızın kocasıyla çok mutlu olması değilse ben de hiçbir şey bilmiyorum demektir :)

Back
X